Piha- ja terassihommia

harvinaisen mustavalkoista

Eilen, suoraan töistä kipaisin melkoisen lämpimälle (ja punanaamaiselle) juoksulenkille, puutarhakauppaan ja pihaan kuokkimaan, kaivamaan, lakaisemaan ja puhkimaan. Ja työnsinpä muun muassa käteni pihalla seisseeseen multasäkkiin kouraistaakseni multaa yrtti-istutuksiini. Vastassa ei vaan ollutkaan (pelkkää) multaa, vaan myös viileään pussiin muuttanut sammakko. Tai rupikonna. Nice.

Sama pihatouhu jatkui tänään aamutreenin jälkeen, mut iltapäivästä kaikki alkoi jo näyttää taas ihan kivalta. Kesältä. Nyt on pihassa jopa kauan haaveiltu omppupuu. Pitääks niitä olla kaksi? Onko mun ostettava toinenkin? 😛

mun toppi BikBok / shortsit ChillNorway (saatu) 

Nyt on terassi täynnä yrttejä. Ja kaikenlaista muuta kasvillisuutta. viikonloppuna pitäisi vielä saada vihannekset (vihdoin) kasvimaalle. 

Terassin muovimaton ostin muuten myöhään sunnuntai-iltana, sitä Tanskan lauttaa odotellessamme Hirtshalsin pienestä päivttäistavarakaupasta. Sellaisesta ruokakaupasta, joka nyt sunnuntaina on auki. Alle kymmenellä eurolla. Katsotaan miten muovimatto kestää. 

Sellaista ulkoelämää täällä. Lisää terassi- ja muutenkin pihakuvia tulee takuuvarmasti lähiaikoina! Pikkusen meinaan aina keväisin seota tän pihahomman kanssa. 😛 Niin ihanaa -plus että terassi on meidän käytetyin kesähuone. Sen on pakko olla viihtyisä.

 Hienoa, lämmintä ja aurinkoista keskiviikkoa! Nauttikaa kesästä. ❤

Ja pssst. Alpakkapeitto -voitto menee tällä kertaa seuravan kommentin jättäneelle….:

Ihana torkkupeitto, olisi niin tarpeen kesäiltaisin veneen sitlådassa istuskellessa. Arvonnassa tietysti mukana siis.

Terveisin viluinen purjehtija Espoosta

Laitathan s-postia: kalastajanvaimo@yahoo.com

54 vastausta artikkeliin “Piha- ja terassihommia

 1. Heips,
  Saitko todella tuon kuvien maton alle kympillä? Ollapa meilläkin tuollaisia kauppoja…  Puutarhahommat on täälläkin vaiheessa.  Huomenna toivottavasti kuisti kukkii. Vielä kun pääsis eroon koivun siitepölystä joka peittää päivä toisensa jälkeen terassikalusteet.
  t:Maarit

  Tykkää

  1. Meillä ei taidakaan olla mitään siitepölypuita lähettyvillä, mutta huomaa, että sireeni alkaa pudottamaan kukkia just nyt… 
   Joo matto osui silmään vaikka se oli ihan rullalla muovin sisällä ja mahdoton sanoa miltä se oikeasti näyttää… 😉 Mut hyvä se oli kuten arvelinkin.  Ja ihan hurjan halpa!

   Tykkää

 2. Kyllä onnen omenoita pitää olla, meillä on kymmenen omenapuuta puutarhassa 🙂 
  Ensimmäiset kukatkin auenneet eli kohta on maisemat kohdillaan ❤

  Tykkää

  1. Niin odotan että meidänkin puu kasvaisi tosta :)) Sormet ristiin että se nyt viihtyy meidän pihassa… 🙂

   Tykkää

 3. Hej ihanainen. Oisin kysellyt sinun aurinkolaseistasi. Mikä merkki ja malli?
  Ihanat! Ovatko samat kuin Tanskan kuvissa. Must have listalle…;)
  T. Ann

  Tykkää

  1. Ei se anna mun kirjoittaa tota 😀 Dolce ja Gabbana, onnistuisko näin ilman ja-merkkiä…

   Tykkää

 4. Ei omenapuu tarvitse kaveria tuottaakseen marjaa, jos sitä tarkoitit 🙂 Mitäs kaikkia yrttejä teillä on? 🙂

  Tykkää

  1. Niin niin ja yrttejä on nyt basilikaa, minttua, oreganoa, rukolaa (sehän on kyllä salaatti) ja… Hmm, mitä vielä… Näitä perus käyttöyrttejä, mitä nyt tarvii kotona, ruoan laittoon ja juomien tekoon 😛 Oli siellä vielä joku muukin :/

   Tykkää

 5. Omenapuissa lajikkeella on merkitystä. Osa on itsepölytteisiä ja osa tarvitsee ristipölytyksen. Kaikki hedelmäpuut hyötyy ristipölytyksestä, satotaso kasvaa. Omakotialueilla missä paljon pihoja lähekkäin niin riittää että naapurilla omenapuita. Silti kannattaa omaa pihaa istuttaa vaikka kaksi puuta, kesä- ja syyslajike, näin saa nauttia omenoista pidempään. Norjasssahsn omenalajikkeita on runsaammin kuin Suomessa.
  -Wille-

  Tykkää

  1. Thank you! Täytynee painella takaisin kauppaan kysymään lajin ominaisuuksista 🙂 hyvä idea toi lajike-juttu, tämä kun oli kevätomenoita. Eli kyllä se kauppareissu taitaa tulla kun ei tässä ainakaan ihan lähimmillä naapureilla oo omppupuita… Kiitos!!

   Tykkää

  1. Ooo :)) kiitos ❤ Olipa kauniisti sanottu. Tollasella pikkujutulla voi kyllä pelastaa jonkun päivän! :))

   Tykkää

 6. Komppaan Willeä, meillä kylläkin riittää että on yksi kirsikkapuu tontilla ja naapurissa omena- ja luumupuita. En yleensä kopioi mitään muilta, mutta nyt on sanottava että muovimatto kympillä näyttää a) käytännölliseltä ja b) kauniilta. 

  Tykkää

  1. Jep! Eikä haittaa vaikka väri haalistuu auringossa;) Kuvio saa pikkasen haaleammaksi muuttuakin… En tiedä käykö niin, mutta ei haittaisi. Luulen kans että tää on nappijuttu – viime kesän kangasmatolla kokeilleena…

   Tykkää

 7. Nätti matto! Varmasti myös käytännöllinen avoterassilla, kun ei sateesta välitä.
  Aika hienona touhuat kyllä pihahommia 😉
  – jane

  Tykkää

  1. Joo mietin kans samaa jälkeenpäin et nyt ei kuva kyllä ihan vastaa todellisuutta 😉 Ei siinä työntouhussa oikein malttanut kuvailla plus että ei kovin edustavia kuvia hikisenä/punaisena/urheilutopissa/verkkareissa 😛 Säästän teidät tällä kertaa siltä. 
   Iltapäiväkahvilla nautiskeltiin jo näin kyllä, eli hommien JÄLKEEN ois ollut oikeampi otsikko! 

   Tykkää

 8. Meilläkin on tuollainen avonainen terassi ja just ongelmana vahtia aina, ettei vaan jää pehmusteet, tyynyt ym. sateeseen kastumaan. Myös ruukuissa olevat kukat täytyy vähän aina koittaa siirrellä suojaan, jos enemmän sataa. Tylsää. Oli meillä toki aiemmin suuri varjo, mutta ei kestänyt kovaa, rempovaa tuulta. Nyt on markiisi, mutta eihän sekään kunnon katosta korvaa.
   

  Tykkää

 9. Hei, miten olet saanut pelargoniai talvehtimaan? Onko hyviä niksejä? Mattosi on ihana, miten pidät sitä puhtaana. Meillä ainakin täällä Suomessa on joka paikka täynnä siitepölyä, ihan keltaisenaan…

  Tykkää

 10. Ihania kuvia! Olen vasta löytänyt blogiisi ja olen aivan myyty 🙂 
  Sinulla on ihana, kaunis juuri sinulle sopiva tyyli.
  Ja mitkä jalat sinulla! Voin kyllä kateellisena todeta että kunpa itsekin saisi tuollaiset kintut niin sopisi sortsit minullekin 🙂

  Tykkää

 11. Hei, tuo matto näyttää sellaiselta ”oleskelumatolta” joita täällä muualla myydään kaduilla, niitä käyetetään moskeijoissa ja tiloissa,joissa ihmiset odottavat jotakin tai kokoontuvat esim. häissä voi nähdä lapset ja naiset syömässä tällaisilla muovimatoilla yhdessä, miehet ovat jossain keskenään. Ehkä tuon moskeijakäytön vuoksi jotkut kutsuvat niitä muslimien matoiksi.Meilläkin on tuollainen matto, tosin eri värisenä, kuistin mattona.Värikirjo on kyllä huima ja yleensä on aina kukkakuviot.

  Tykkää

 12. Heips,
  Saitko todella tuon kuvien maton alle kympillä? Ollapa meilläkin tuollaisia kauppoja…  Puutarhahommat on täälläkin vaiheessa.  Huomenna toivottavasti kuisti kukkii. Vielä kun pääsis eroon koivun siitepölystä joka peittää päivä toisensa jälkeen terassikalusteet.
  t:Maarit

  Tykkää

  1. Meillä ei taidakaan olla mitään siitepölypuita lähettyvillä, mutta huomaa, että sireeni alkaa pudottamaan kukkia just nyt… 
   Joo matto osui silmään vaikka se oli ihan rullalla muovin sisällä ja mahdoton sanoa miltä se oikeasti näyttää… 😉 Mut hyvä se oli kuten arvelinkin.  Ja ihan hurjan halpa!

   Tykkää

 13. Kyllä onnen omenoita pitää olla, meillä on kymmenen omenapuuta puutarhassa 🙂 
  Ensimmäiset kukatkin auenneet eli kohta on maisemat kohdillaan ❤

  Tykkää

  1. Niin odotan että meidänkin puu kasvaisi tosta :)) Sormet ristiin että se nyt viihtyy meidän pihassa… 🙂

   Tykkää

 14. Hej ihanainen. Oisin kysellyt sinun aurinkolaseistasi. Mikä merkki ja malli?
  Ihanat! Ovatko samat kuin Tanskan kuvissa. Must have listalle…;)
  T. Ann

  Tykkää

  1. Ei se anna mun kirjoittaa tota 😀 Dolce ja Gabbana, onnistuisko näin ilman ja-merkkiä…

   Tykkää

 15. Ei omenapuu tarvitse kaveria tuottaakseen marjaa, jos sitä tarkoitit 🙂 Mitäs kaikkia yrttejä teillä on? 🙂

  Tykkää

  1. Niin niin ja yrttejä on nyt basilikaa, minttua, oreganoa, rukolaa (sehän on kyllä salaatti) ja… Hmm, mitä vielä… Näitä perus käyttöyrttejä, mitä nyt tarvii kotona, ruoan laittoon ja juomien tekoon 😛 Oli siellä vielä joku muukin :/

   Tykkää

 16. Omenapuissa lajikkeella on merkitystä. Osa on itsepölytteisiä ja osa tarvitsee ristipölytyksen. Kaikki hedelmäpuut hyötyy ristipölytyksestä, satotaso kasvaa. Omakotialueilla missä paljon pihoja lähekkäin niin riittää että naapurilla omenapuita. Silti kannattaa omaa pihaa istuttaa vaikka kaksi puuta, kesä- ja syyslajike, näin saa nauttia omenoista pidempään. Norjasssahsn omenalajikkeita on runsaammin kuin Suomessa.
  -Wille-

  Tykkää

  1. Thank you! Täytynee painella takaisin kauppaan kysymään lajin ominaisuuksista 🙂 hyvä idea toi lajike-juttu, tämä kun oli kevätomenoita. Eli kyllä se kauppareissu taitaa tulla kun ei tässä ainakaan ihan lähimmillä naapureilla oo omppupuita… Kiitos!!

   Tykkää

  1. Ooo :)) kiitos ❤ Olipa kauniisti sanottu. Tollasella pikkujutulla voi kyllä pelastaa jonkun päivän! :))

   Tykkää

 17. Komppaan Willeä, meillä kylläkin riittää että on yksi kirsikkapuu tontilla ja naapurissa omena- ja luumupuita. En yleensä kopioi mitään muilta, mutta nyt on sanottava että muovimatto kympillä näyttää a) käytännölliseltä ja b) kauniilta. 

  Tykkää

  1. Jep! Eikä haittaa vaikka väri haalistuu auringossa;) Kuvio saa pikkasen haaleammaksi muuttuakin… En tiedä käykö niin, mutta ei haittaisi. Luulen kans että tää on nappijuttu – viime kesän kangasmatolla kokeilleena…

   Tykkää

 18. Nätti matto! Varmasti myös käytännöllinen avoterassilla, kun ei sateesta välitä.
  Aika hienona touhuat kyllä pihahommia 😉
  – jane

  Tykkää

  1. Joo mietin kans samaa jälkeenpäin et nyt ei kuva kyllä ihan vastaa todellisuutta 😉 Ei siinä työntouhussa oikein malttanut kuvailla plus että ei kovin edustavia kuvia hikisenä/punaisena/urheilutopissa/verkkareissa 😛 Säästän teidät tällä kertaa siltä. 
   Iltapäiväkahvilla nautiskeltiin jo näin kyllä, eli hommien JÄLKEEN ois ollut oikeampi otsikko! 

   Tykkää

 19. Meilläkin on tuollainen avonainen terassi ja just ongelmana vahtia aina, ettei vaan jää pehmusteet, tyynyt ym. sateeseen kastumaan. Myös ruukuissa olevat kukat täytyy vähän aina koittaa siirrellä suojaan, jos enemmän sataa. Tylsää. Oli meillä toki aiemmin suuri varjo, mutta ei kestänyt kovaa, rempovaa tuulta. Nyt on markiisi, mutta eihän sekään kunnon katosta korvaa.
   

  Tykkää

 20. Hei, miten olet saanut pelargoniai talvehtimaan? Onko hyviä niksejä? Mattosi on ihana, miten pidät sitä puhtaana. Meillä ainakin täällä Suomessa on joka paikka täynnä siitepölyä, ihan keltaisenaan…

  Tykkää

 21. Ihania kuvia! Olen vasta löytänyt blogiisi ja olen aivan myyty 🙂 
  Sinulla on ihana, kaunis juuri sinulle sopiva tyyli.
  Ja mitkä jalat sinulla! Voin kyllä kateellisena todeta että kunpa itsekin saisi tuollaiset kintut niin sopisi sortsit minullekin 🙂

  Tykkää

 22. Hei, tuo matto näyttää sellaiselta ”oleskelumatolta” joita täällä muualla myydään kaduilla, niitä käyetetään moskeijoissa ja tiloissa,joissa ihmiset odottavat jotakin tai kokoontuvat esim. häissä voi nähdä lapset ja naiset syömässä tällaisilla muovimatoilla yhdessä, miehet ovat jossain keskenään. Ehkä tuon moskeijakäytön vuoksi jotkut kutsuvat niitä muslimien matoiksi.Meilläkin on tuollainen matto, tosin eri värisenä, kuistin mattona.Värikirjo on kyllä huima ja yleensä on aina kukkakuviot.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: