Tallinnan vinkkejä

tunnelmallisia & tuntemattomampia

Sokos Hotel Solo Estoria^ tarjosi mulle hotellihuoneen aivan ydinkeskustassa, näkymällä vanhaankaupunkiin ja jopa merelle… Mikä korkeaa, pehmeä sänky ja mikä auringonlasku ❤

 

Mulle tekee jotenkin niiiin hyvää olla ”täällä idässä” ja hengitellä vähän erilaista ilmaa -ja ilmapiiriä. Norjasta saa joskus pikkasen yliannostuksen… siis no, siellä on varmasti (tottakai) hyvä elää, mutta tunnetta ja jotain sellaista syvyyttä huomaan kaipaavani. Tiedättehän asetelman; skandinaavinen valoisuus ja iloisuus vs. slaavilainen surumielisyys. Jotenkin minussa on kuitenkin iso(mpi?) osa tota jälkimmäistä ja huomaan aina viihtyväni sen kanssa ihan hirmu hyvin…

No mutta, näyttääkö paikat tutuilta? 🙂

Laitan teille muutaman vinkin ehkä vähän tuntemattomammista Tallinan helmistä, joita nämä mun tallinnalaiset kaverini nyt ystävällisesti tarjoilivat, kiitos. ❤

Telliskivi 60 -osoite Kalamajan alueella; täällä sijaitsee suosittu ja kehuttu ravintola F-Hoone, jossa meidän olisi pitänyt käydä syömässä. Aluella oli kuitenkin niin paljon pieniä putiikkeja; secondhandia ja sellaista omaa yrittämistä, että käytimme ajan näissä kiertelyyn 😛 Telliskiven putiikeista löytyy muuten myös ed. postauksen Bless This Messiä!

Jokatapauksessa; täällä kannattaa käydä. Hurmaavia pikku kahviloita ja putiikkeja. Alue on edelleen suomalaisittain vähän ränsistyneen näköistä, mutta ilmeisen hip&pop. Löysin aiheesta myös hauskan ja kovin todenperäisen tekstin täältä, suosittelen lukemaan jos kiinostuitte!

Klaus osoitteessa Kalasadama 8, ihan vanhankaupungin ulkopuolella, meren läheisyydessä. Täällä kävimme lounastamassa salaatit. Hyvä ruoka ja trendikäs miljö! Ehdottomasn viihtyisä ravintola jos kaipaa rauhaa vanhankaupungin tungoksesta.

Vanhassa kaupungissa voisin käydä ihisvilinää ihastelemassa ja nauttimassa drinkit Butterflyssa (Vana-Viru 13) tai uudessa Manna La Roosassa (Vana-Viru 15). 

Ravintola Noa (Ranta Tee 3) pitkän, pitkän Piritan rantakadun päässä on kuitenkin ihan suosikki. Oletteko käyneet Piritalla? Tallinnan keskustan itäpuolella sijaitsevan pitkän rantakadun varrella sijaitsee arvokkaita asuintaloja, pitkä uimaranta ja ilmeisen suosittu lenkkeilypätkä aivan meren välittömässä läheisyydessä. Mun mielestäni ehkä kaunein pätkä Tallinnaa. 

Itse Noa on superkaunis ravintola aivan rannassa, kauniilla näkymällä suoraan Tallinnan keskustaan ja satamaan. Palvelu ystävällistä ja ruoka hyvää, erinomainen latte… 🙂 Sieltähän noi kuvatkin melkeinsä ovat. Sisätiloihin kannttaa varata pöytä; siellä ei välttämättä äkkiseltään ole vapaata ja mekin aterioimme terassilla kauniiden tyynyjen ja patjojen ja peittojen keskellä. 🙂

Sellaisia. 🙂 Tunnelmallinen Tallinna ja kultaisia ihmisiä.

Hyvää viikonloppua!

16 vastausta artikkeliin “Tallinnan vinkkejä

 1. Eeva lehdessä oli myös juttu Tallinnasta presidentin puolison Eevelin Ilveksen kertomana. Myös hän suositteli ravintola Noaa =) ja mikä ettei…hienolta näyttää! Mahtaako tästä tulla samanlainen kulttiravintola kuin norjalaisesta Nomasta? Oletko sinä käynyt siellä?

  Tykkää

 2. Itse en juuri Tallinnassa käydessä ole keskustassa vaan lähden Karnaluksiin ja siitä eteenpäin. Lentoasemalle päin, siellä on paremmat ostoskeskukset mitä keskustassa. Tosin itse haen kengät yhdestä ”venäläistyyppisestä” kenkakaupasta jota ei hyvin erota kadulle. Siellä ei ole ikkunoita tai edes sen ihmeempää mainosta. Mutta Karnaluks on ihan ehdoton paikka kun menen Tallinnaan, joskus teen reissun pelkästään sen vuoksi.
  Upeita kuvia jälleen kerran, Tallinna on kyllä ihan kiva paikka.
  -Nelli-
  http://villananna.blogspot.fi/

  Tykkää

 3. Moikka Johanna!
  Olen nyt lukenut sun blogin alusta loppuun kuten yhdessä kommentissa sanoin ja täytyy sanoa, että siitä on tullut mun lempparini 🙂
  Miehenikin lupasi lukea sen suurena Norjan (ja norjalaisten) fanina ja kun olin näyttänyt sun kuvia sanoi,  että wau onpa kaunis mimmi:D
  Saako kysyä, että missäpäin Norjaa te asutte? Meillä on ystäviä Ardalissa. 
  Olen itse puoliksi virolainen mutta yli puolet elämästäni asunut Helsingissä. Tallinna on kyllä nykyään hirveän kiva ja trendikäs paikka, kesällä varsinkin. Puhuvatko sun tallinnalaiset kaverit suomea vai keskusteletteko englanniksi?
  Hyvää kesää ja kiitos vielä kerran ihanasta blogista!!!
  t.Lilian

  Tykkää

 4. Eka kirjoittaja, tarkoitit varmaan Noma, Kopenhagen? 😉 Kuvat on niin puoleensavetäviä etten uskoisi käyneeni koskaan Tallinnassa. Siitä on kyllä jo hetki aikaa.. Jos suomi-loma tulee ajankohtaiseksi,  niin Tallinnassa on kyllä piipahdettava, vaikka en näistä roudaajista pidäkään… Ja nuo kuvan kukkkapuskat… Kiitos Johanna, sait kauniilla kuvillasi Tallinnasta todella houkuttelevan. 🙂
  Aurinkoisin kesäterveisin,
  Tiau

  Tykkää

 5. Kiitos kivoista Tallinnan vinkeistä! En ole koskaan käynyt Piritan alueella, vaikka monta kertaa Tallinnassa. Ajattelin, että viitsikö sinne enää mennäkkään kun ei mitään kivaa näkemistä…Mutta näyttääpä olevan 🙂 pitääpä piipahtaa ja katsella kaupunkia eri puolilta uusin silmin. Kiitos ja ihanaa kesän jatkoa sinulle!

  Tykkää

 6. Näissä kuvissa Tallinna näyttäytyy ihan erilaisena kuin miten sen itse olen nähnyt. Missähän mä olen oikein kuljeksinut ;)? Kiitos vinkeistä.
  *Pipari

  Tykkää

 7. Eeva lehdessä oli myös juttu Tallinnasta presidentin puolison Eevelin Ilveksen kertomana. Myös hän suositteli ravintola Noaa =) ja mikä ettei…hienolta näyttää! Mahtaako tästä tulla samanlainen kulttiravintola kuin norjalaisesta Nomasta? Oletko sinä käynyt siellä?

  Tykkää

 8. Itse en juuri Tallinnassa käydessä ole keskustassa vaan lähden Karnaluksiin ja siitä eteenpäin. Lentoasemalle päin, siellä on paremmat ostoskeskukset mitä keskustassa. Tosin itse haen kengät yhdestä ”venäläistyyppisestä” kenkakaupasta jota ei hyvin erota kadulle. Siellä ei ole ikkunoita tai edes sen ihmeempää mainosta. Mutta Karnaluks on ihan ehdoton paikka kun menen Tallinnaan, joskus teen reissun pelkästään sen vuoksi.
  Upeita kuvia jälleen kerran, Tallinna on kyllä ihan kiva paikka.
  -Nelli-
  http://villananna.blogspot.fi/

  Tykkää

 9. Moikka Johanna!
  Olen nyt lukenut sun blogin alusta loppuun kuten yhdessä kommentissa sanoin ja täytyy sanoa, että siitä on tullut mun lempparini 🙂
  Miehenikin lupasi lukea sen suurena Norjan (ja norjalaisten) fanina ja kun olin näyttänyt sun kuvia sanoi,  että wau onpa kaunis mimmi:D
  Saako kysyä, että missäpäin Norjaa te asutte? Meillä on ystäviä Ardalissa. 
  Olen itse puoliksi virolainen mutta yli puolet elämästäni asunut Helsingissä. Tallinna on kyllä nykyään hirveän kiva ja trendikäs paikka, kesällä varsinkin. Puhuvatko sun tallinnalaiset kaverit suomea vai keskusteletteko englanniksi?
  Hyvää kesää ja kiitos vielä kerran ihanasta blogista!!!
  t.Lilian

  Tykkää

 10. Eka kirjoittaja, tarkoitit varmaan Noma, Kopenhagen? 😉 Kuvat on niin puoleensavetäviä etten uskoisi käyneeni koskaan Tallinnassa. Siitä on kyllä jo hetki aikaa.. Jos suomi-loma tulee ajankohtaiseksi,  niin Tallinnassa on kyllä piipahdettava, vaikka en näistä roudaajista pidäkään… Ja nuo kuvan kukkkapuskat… Kiitos Johanna, sait kauniilla kuvillasi Tallinnasta todella houkuttelevan. 🙂
  Aurinkoisin kesäterveisin,
  Tiau

  Tykkää

 11. Kiitos kivoista Tallinnan vinkeistä! En ole koskaan käynyt Piritan alueella, vaikka monta kertaa Tallinnassa. Ajattelin, että viitsikö sinne enää mennäkkään kun ei mitään kivaa näkemistä…Mutta näyttääpä olevan 🙂 pitääpä piipahtaa ja katsella kaupunkia eri puolilta uusin silmin. Kiitos ja ihanaa kesän jatkoa sinulle!

  Tykkää

 12. Näissä kuvissa Tallinna näyttäytyy ihan erilaisena kuin miten sen itse olen nähnyt. Missähän mä olen oikein kuljeksinut ;)? Kiitos vinkeistä.
  *Pipari

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: