Terveisiä mökiltä!

-ja mereltä!

Semmosta tää loma on. 🙂 Tiesittekö? Että Suomen kesä on aika ihanaa.

Tänään lenksuilin aika hyvän siivun kaupungista möksälle ja lankutin vielä hikisenä laiturin päässä venekyytiä odottaessani. Nyt maistuu sauna, vihta ja siideri! 🙂 Ja siskon seura, tietty.

Ihan parhautta ❤

38 vastausta artikkeliin “Terveisiä mökiltä!

  1. No täällähän ne mun mukana pyörii kaikkialla :O Nauttivat myös isovanhempien seurasta, jos nyt lenkkeilemään eksyn :O

   Tykkää

 1. Ihania kuvia! Oikein mukavaa Suomen lomaa! Onnistunut ajoitus!
  (En kyllä erota, että kumpiko on siskosi ja kumpiko sinä…)

  Tykkää

  1. Joo täällähän on ollut oikein hyvät ilmat 🙂 Nyt varsin! 
   Sisko on kaikissa muissa kuvissa paitsi laiturilla 🙂

   Tykkää

 2. Vierailija
  07.07.2014 klo 08:43

  Olen tässä pitkään ihmetellyt, että kuka sun lapset hoitaa…:? 😦

  Hei onhan ihanaa Johannan päästä vaikka Tallinnaan ja siskon kanssa iltaa istumaan. Isovanhemmat varmasti ovat iloissaan lasten hoidosta. Ihanaa kun näin on joillakin vaikkei kaikilla ole asiat ollenkaan näin hyvin. Toivon että jaksat etsiä iloa arkeesi ja että sinäkin pääsisit joskus ulos ja nauttimaan hetkistä ilman lapsia. 

  Tykkää

  1. Joo ja aika harvoin mullakaan tällaista luksusta on että joku auttais lastenhoidossa kun Norjassakaan ei isovanhempia oo lähellä… Nyt suon sekä isovanhemmille että lapsille niin paljon yhteistä aikaa kuin vain mahdollista 🙂

   Tykkää

 3. Moikka, voisin vaikka vannoa että muutamat kuvat ovat Lehmän saaresta 🙂 Ihania loma fiilinkejä tosiaan. Tiedän itsekin miten kiva on nauttia oman siskon seurasta. Mukavaa että toit lämpöiset kelit tullessasi.
  Inger

  Tykkää

 4. Kyllä on ihana saada hoitaa lapsenlapsia, eilen viimeksi olimme mieheni kanssa eli papan kanssa hoitamassa kahta lastenlasta. Vanhemmat tekivät remonttia, että pääsevät muuttamaan omaan kotiin. Niin ihanaa, kun asumme lähellä, kaikki tuntuvat olevan siitä iloisia, niin me, pienokaiset että heidän vanhempansa. Aiemmin asuimme todella kaukana, mutta nyt näin.

  Tykkää

 5. Vierailija
  09.07.2014 klo 04:53

  Kyllä on ihana saada hoitaa lapsenlapsia, eilen viimeksi olimme mieheni kanssa eli papan kanssa hoitamassa kahta lastenlasta. Vanhemmat tekivät remonttia, että pääsevät muuttamaan omaan kotiin. Niin ihanaa, kun asumme lähellä, kaikki tuntuvat olevan siitä iloisia, niin me, pienokaiset että heidän vanhempansa. Aiemmin asuimme todella kaukana, mutta nyt näin.

  Kiva lukea myös mummin ajatuksia. Itselläni asuu kaikki 2+2 lastenlasta monen sadan kilometrin päässä ja usein samaistunkin Kalastajan vaimon äidin asemaan. Yövymme joko lasten perheissä tai he meillä.Silloin voi järjestää vapaata äidille ja isälle ja antaa aikaa lastenlapsille. Sekin on hienoa. Koko perheenä olemme koolla pari kolme kertaa vuodessa lähinnä lastenlasten synttäreillä. Onneksi on skype, minkä avulla voi nähdä lastenlasten arkea ja kuulla kuulumisia. Lapsiin ja lastenlapsiinkaan ei saa takertua! Heillä on oma elämänsä, meillä omamme ja sitten on taas yhteistä aikaa – oiskohan voimavaraakin silloin vähän enemmän? 🙂
  Terveisiä vaan äidillesi ❤

  Tykkää

 6. Terveisiä äidillesi.. kirjottaja. Kirjoitit niin asiaa. Olen vuosia seuranut ystäväni elämää, (vuosia jo skypen kautta) ja kuinka riippuvainen hän on lapsestaan, joka on yli 30-vuotias aikuinen. Mutta äidin mielestä ei. Kaverilla vaihtuu tiuhaan tyttöystävät niin että turha odotella lastenlapsia. Ja kun äiti ei  ymmärrä, niin työtä pitää etsiä mahdollisimman kaukaa eli toiselta puolelta maailman, että saisi olla hetken rauhassa. Tämä riippuvuus saattaa johtua siitä, että ystäväni menetti oman äitinsä nuorena. Ja nyt pitää kiinni kynsin hampain eikä usko kenenkään järkipuhetta. Ei edes miesystävänsä, jolla on aikuisia lapsia maailmalla. Ymmärrän hyvin ettei lapsensa halua olla paljon tekemisissä ja viesteissään lyhytsanainen. Näinkin voi äiti erottaa itsestään lahjakkaan lapsen.. Todella surullista.

  Tykkää

 7. Joo, kirjoitin lastenlasten hoitamisesta 9.7. klo 16.53. Tulee olla reilut systeemit, miten toimitaan. Emme halua olla sorkkimassa nuorenparin elämää, mutta autamme kun pyydetään ja se sopii aikatauluihin. Ollaan työssäkäyviä, joten reaaliteetit otettava huomioon. Läheisriippuvuus on asia erikseen. Se on sairaanloinen suhde, se kahlitsee ja etäännyttää. Vaikka asumme lähellä, molemmilla perheillä oma elämä ja yksityisyys, jota kunnioitamme puolin ja toisin. Kuitenkin edelleen on niin ihanaa kun käydään pienokaisten luona. Syksyllä ollaan luvattu hoitaa pikkuisia, kun vanhemmat käyvät hääreissullaan.
   

  Tykkää

 8. Tulee ikävä omalle ( vanhempieni) mökille näitä kuvia katselessa. Hyvää kesää sinulle Johanna!
  tyttarelleni.blogspot.no

  Tykkää

 9. Ihana katsella näitä kuvia kun on tutut rakkaat maisemat. Olen viettänyt Kuutsalossa kaikki kesät vauvasta tähän 33 ikävuoteen asti vaikka olenkin asunut suurimman osan elämästäni sisämaassa sekä Helsingissä… Kotkan saaristo ❤
  Jos satuit näinä kuvien ottopäivinä bongaamaan Lehmän ja Kuutsalon välistä DIY SUP-lautailjan (vanha 80-luvun surffilauta ja veneen mela), niin se olin mä ;-D Ihanaa kesän jatkoa teille ja jos joskus satutaan samaan aikaan Sapokkaan, tulen juttelemaan.

  Tykkää

  1. No täällähän ne mun mukana pyörii kaikkialla :O Nauttivat myös isovanhempien seurasta, jos nyt lenkkeilemään eksyn :O

   Tykkää

 10. Ihania kuvia! Oikein mukavaa Suomen lomaa! Onnistunut ajoitus!
  (En kyllä erota, että kumpiko on siskosi ja kumpiko sinä…)

  Tykkää

  1. Joo täällähän on ollut oikein hyvät ilmat 🙂 Nyt varsin! 
   Sisko on kaikissa muissa kuvissa paitsi laiturilla 🙂

   Tykkää

 11. Vierailija
  07.07.2014 klo 08:43

  Olen tässä pitkään ihmetellyt, että kuka sun lapset hoitaa…:? 😦

  Hei onhan ihanaa Johannan päästä vaikka Tallinnaan ja siskon kanssa iltaa istumaan. Isovanhemmat varmasti ovat iloissaan lasten hoidosta. Ihanaa kun näin on joillakin vaikkei kaikilla ole asiat ollenkaan näin hyvin. Toivon että jaksat etsiä iloa arkeesi ja että sinäkin pääsisit joskus ulos ja nauttimaan hetkistä ilman lapsia. 

  Tykkää

  1. Joo ja aika harvoin mullakaan tällaista luksusta on että joku auttais lastenhoidossa kun Norjassakaan ei isovanhempia oo lähellä… Nyt suon sekä isovanhemmille että lapsille niin paljon yhteistä aikaa kuin vain mahdollista 🙂

   Tykkää

 12. Moikka, voisin vaikka vannoa että muutamat kuvat ovat Lehmän saaresta 🙂 Ihania loma fiilinkejä tosiaan. Tiedän itsekin miten kiva on nauttia oman siskon seurasta. Mukavaa että toit lämpöiset kelit tullessasi.
  Inger

  Tykkää

 13. Kyllä on ihana saada hoitaa lapsenlapsia, eilen viimeksi olimme mieheni kanssa eli papan kanssa hoitamassa kahta lastenlasta. Vanhemmat tekivät remonttia, että pääsevät muuttamaan omaan kotiin. Niin ihanaa, kun asumme lähellä, kaikki tuntuvat olevan siitä iloisia, niin me, pienokaiset että heidän vanhempansa. Aiemmin asuimme todella kaukana, mutta nyt näin.

  Tykkää

 14. Vierailija
  09.07.2014 klo 04:53

  Kyllä on ihana saada hoitaa lapsenlapsia, eilen viimeksi olimme mieheni kanssa eli papan kanssa hoitamassa kahta lastenlasta. Vanhemmat tekivät remonttia, että pääsevät muuttamaan omaan kotiin. Niin ihanaa, kun asumme lähellä, kaikki tuntuvat olevan siitä iloisia, niin me, pienokaiset että heidän vanhempansa. Aiemmin asuimme todella kaukana, mutta nyt näin.

  Kiva lukea myös mummin ajatuksia. Itselläni asuu kaikki 2+2 lastenlasta monen sadan kilometrin päässä ja usein samaistunkin Kalastajan vaimon äidin asemaan. Yövymme joko lasten perheissä tai he meillä.Silloin voi järjestää vapaata äidille ja isälle ja antaa aikaa lastenlapsille. Sekin on hienoa. Koko perheenä olemme koolla pari kolme kertaa vuodessa lähinnä lastenlasten synttäreillä. Onneksi on skype, minkä avulla voi nähdä lastenlasten arkea ja kuulla kuulumisia. Lapsiin ja lastenlapsiinkaan ei saa takertua! Heillä on oma elämänsä, meillä omamme ja sitten on taas yhteistä aikaa – oiskohan voimavaraakin silloin vähän enemmän? 🙂
  Terveisiä vaan äidillesi ❤

  Tykkää

 15. Terveisiä äidillesi.. kirjottaja. Kirjoitit niin asiaa. Olen vuosia seuranut ystäväni elämää, (vuosia jo skypen kautta) ja kuinka riippuvainen hän on lapsestaan, joka on yli 30-vuotias aikuinen. Mutta äidin mielestä ei. Kaverilla vaihtuu tiuhaan tyttöystävät niin että turha odotella lastenlapsia. Ja kun äiti ei  ymmärrä, niin työtä pitää etsiä mahdollisimman kaukaa eli toiselta puolelta maailman, että saisi olla hetken rauhassa. Tämä riippuvuus saattaa johtua siitä, että ystäväni menetti oman äitinsä nuorena. Ja nyt pitää kiinni kynsin hampain eikä usko kenenkään järkipuhetta. Ei edes miesystävänsä, jolla on aikuisia lapsia maailmalla. Ymmärrän hyvin ettei lapsensa halua olla paljon tekemisissä ja viesteissään lyhytsanainen. Näinkin voi äiti erottaa itsestään lahjakkaan lapsen.. Todella surullista.

  Tykkää

 16. Joo, kirjoitin lastenlasten hoitamisesta 9.7. klo 16.53. Tulee olla reilut systeemit, miten toimitaan. Emme halua olla sorkkimassa nuorenparin elämää, mutta autamme kun pyydetään ja se sopii aikatauluihin. Ollaan työssäkäyviä, joten reaaliteetit otettava huomioon. Läheisriippuvuus on asia erikseen. Se on sairaanloinen suhde, se kahlitsee ja etäännyttää. Vaikka asumme lähellä, molemmilla perheillä oma elämä ja yksityisyys, jota kunnioitamme puolin ja toisin. Kuitenkin edelleen on niin ihanaa kun käydään pienokaisten luona. Syksyllä ollaan luvattu hoitaa pikkuisia, kun vanhemmat käyvät hääreissullaan.
   

  Tykkää

 17. Tulee ikävä omalle ( vanhempieni) mökille näitä kuvia katselessa. Hyvää kesää sinulle Johanna!
  tyttarelleni.blogspot.no

  Tykkää

 18. Ihana katsella näitä kuvia kun on tutut rakkaat maisemat. Olen viettänyt Kuutsalossa kaikki kesät vauvasta tähän 33 ikävuoteen asti vaikka olenkin asunut suurimman osan elämästäni sisämaassa sekä Helsingissä… Kotkan saaristo ❤
  Jos satuit näinä kuvien ottopäivinä bongaamaan Lehmän ja Kuutsalon välistä DIY SUP-lautailjan (vanha 80-luvun surffilauta ja veneen mela), niin se olin mä ;-D Ihanaa kesän jatkoa teille ja jos joskus satutaan samaan aikaan Sapokkaan, tulen juttelemaan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: