Se on syksy

& pipopäivä

neule Heart of Lovika, saatu

Jo toinen päivä takki päällä. Se on syksy. Tänä aamuna oli sen verran viluinen olo, että nappasin hyllyltä piponkin mukaan.  Asu on kategoriasta ”niin perus arkiasu että saako tästä mitään  uutta pukeutumisvinkkiä”, mutta koska ihan perusjutut kuitenkin toimivat usein arjessa niin laitetaan tämäkin. Ja ruotsalainen Heart of Lovikan neule on ihan puhdasta luksusta. Mulle aika harvoin lähetetään näitä ilmaisjuttuja kysymättä, mutta nämä pitkäaikaisimmat yhteistyökumppanit sitä silloin tällöin uskaltavat tehdä.  🙂 Tietävät kai jo aika hyvin mistä pidän (sillä kysymättä lähetetyt ilmaislahjat jäävät kyllä näyttämättä jollen niistä erityisesti pidä). 

Niin, syksystä mun oikeastaan piti sanoa. Että miten kadut hiljenevät  ja lämmin tuuli muuttuu kylmän kosteaksi harmaudeksi. Ja miten pidän syksystä hirveästi.  Siitä kun kaupoista saa luumuja ja omenoita ja posket punastuvat ja sormet kohmettuvat.  Kun ihmiset liikkuvat hitaammin ja nauravat vähemmin.

Syksyllä on kaikista vuodenajoista eniten kultaa taskussaan – muistan joskus jostain lukeneeni. Niinpä, ehkä kaikkein eniten pieniä kultahippuja vähän piilossa. Oksilla kimaltelevia sadepisaroita, raa’an syystuulen punaamia poskia, lämpimiä kaakaoita ja villasukkia. Pimeässä loistavia kynttilän liekkejä, ikkunassa valuvia sadepisaroita, helminä loistavia katuvaloja ja märkänä valoa heijastavia asfaltteja. Sumuisia aamuja ja kirpeitä auringonsäteitä. Pehmeitä, lämpimiä vaatteita ja niiden sisällä Sinä, vähän piilossa maailmalta. Pieniä kullanhippuja. Tunnelmallisia syyshetkiä. 

Ja enemmän aikaa. Enemmän aikaa rauhoittua. Enää ei voikaan olla ulkona nukkumaanmenoon asti.  Voi keittää kupin teetä,  lukea kirjaa, jutella  tai leipoa banaanikakun.  Ja nauttia siitä, että aika kuluu  taas hetken aikaa hitaammin. Antaa itselleenkin luvan -ei kuihtua- vaan elää hitaammin.

Ja vaikka neuloa, sillä sen on tutkittu vaikuttavan aivotoimintaan meditoinnin tavoin, rauhoittavan ja tasapainoittavan, ohjaavan kohti sitä flowta, mikä hektisessä arjessa usein on vaikeaa saavuttaa. Täältä löytyy ohje pipoon  ja jos haluatte käyttää mun lankasuositusta, niin  Rowan Mohair Haze on aivan ihana, angoran tuntua jäljittelevä ja tähän beanieen  sopiva lanka. 

Kaunista syksyistä keskiviikkoiltaa!

52 vastausta artikkeliin “Se on syksy

  1. Moikka! 
    Ajattelin kokeilla pipon kutomista, se näyttää niin kauniilta, pehmeältä ja lämpimältä. Muistatko mistä olet ostanut Rowan mohair haze langan?
    Kiitos kivasta ja inspiroivasta blogista ja aurinkoista syksyä,
    Kaija

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: