Mukavia suomalaisia

ja lämmintä syysväriä

 mekko Odd Molly Como dress / nahkatakki Bershka (second hand) huivi By Pia’s cashmere*

 

Hyvää Sunnuntaihuomenta! 🙂

Ensinnäkin kaksi asiaa, joista on ennenkin kyselty. Mustat nilkkurit ovat Laura Bellariva ja siskolla on huulillaan mun(kin) suosikki huulipuna Clinquen nr 50 matte beauty; suunnilleen ainoa punainen puna, mitä mulla on näkynyt.

Hiuksiini sain Inochin reissulla uutta lämmintä syysväriä (vaaleaa kultaa) ja pituuksista lähti ihan reippaalla kädellä latvoja. Kyllä tuli tarpeeseen, ihan on uudentuntuinen tukka!

Noin muuten sitten… Kun taas täällä Suomessa olen (meillä on syysloma :)) ja huomaan pieniä eroavaisuuksia kahden rakkaan kotimaani välillä, niin kerronpa yhden esimerkin tältä syksyltä.

Ihan tässä syyskuussa Norjassa syntyi nimittäin pieni kohu erään tutkijanaisen kirjoittamasta artikkelista, jonka mukaan norjalaiset ovat uskomattoman surkeita oikeinkirjoituksessa ja jonka mukaan ainakin toimittajien, koulu- ja päiväkotihenkilökunnan tulisi osata kirjoittaa oikein. Toki. 

Mielenkinntoista tässä on se, että nainen viittasi norjalaisten kilttiyteen; että norjalaiset eivät osaa kirjotittaa, sillä kukaan ei halua korjata, kritisoida tai pahoittaa toisten mieltä.

Erityisen mielenkiintoiseksi asian teki se, että kys. tutkijanainen on norjassa reilun kymmenen vuotta asunut suomalainen. Ja että kys. suomalaisnainen sai lausunnollaan melkoisen debatin aikaan kilttien norjalaisten keskuudessa; mm. tämän artikkelin

Aiheesta käydyn keskustelun aikana mulle on selvinyt, että suomalaisia pidetään aika tiukkoina ja kylminä punakynää heiluttelevina byrokraatikkoina, jotka haluavat tehdä kaiken oikein. Ja joiden kanssa on vaikea saada aikaiseksi mitään mukavaa; suomessahan ei ole edes vastinetta norjan ehkä tärkeimmälle sanalle; koselig.

Hmm. Ehkä suomalaisia vähän pelätäänkin. Että joko meillä on se punakynä kädessä (töissä) tai sitten kossupullo ja puukko (vapaalla).

Joka kerta tänne tullessani yllätyn kuitenkin positiivisesti (ei puukkoja, ei punakyniä :P). Suomalaiset ovat mukavia; paljon mainettaan mukavampia, hymyileväisempiä ja herttaisempia. Joka kerta. Plus että suomalaisilla on yleensä aika hyvät keskustelutaidot ja asiatietoa ajanhermolta. Niin ja mekin olemme kamalan kilttejä, mikä vain ehkä joskus jää sen oikeassaolemisen ja oikeintekemisen varjoon. Kai meille on niin iskostettu ja opetettu se, miten asiat pitää tehdä kunnolla. Ehkä me usein voisimme nauraa enemmän ja hymyillä vielä enemmän. Ja välittää virheistä ja epäkohdista vähän vähemmän. Mut sehän on helposti tehty, eikö? 🙂

Tanskalaiset ovat muuten kuulemma pohjoismaiden onnellisinta (ja pidetyintä) kansaa mm.  siksi, että siellä ei välitetä  minkä merkkisellä tai kuinka uudella autolla ajetaan. Tai onko  vauvan kastetilaisuudessa farkut ja villapaita vai se hiton  oikeanmittainen ja -värinen mekko. Kunhan hymyä ja ystävällisiä sanoja riittää! 🙂

Rentoa, leppoisaa ja ennen kaikkea hymyrikasta sunnuntaita!

56 vastausta artikkeliin “Mukavia suomalaisia

 1. Ihania kuvia kotikaupungistani Porvoosta! Hiuskuvat ovat hienot! Oletko jo jossain aikasemmassa postauksessa kertonut mitä väriä/sävyjä hiuksiisi olet laittanut? JOs et niin kerro!
  Kiitos upeista tunnelma kuvista!

  Tykkää

 2. Hei vaan hei!
  Se todella olit sinä ja perheesi! Meinasin moikata, mutta en ollut varma, kun niin satunnaisena lukijana käyn.
  Onpa kivat kuvat tosiaan tästä omasta kotikaupungista! Itse sitä harvoin muistaa katsoa oikein silmin.
  Aurinkoista syksyä!
  T. Åttan myyjätär 🙂
  http://Www.lauramainen.blogspot.fi
   
   

  Tykkää

 3. Norjassa  nyt useamman vuoden asuneena olen sitä mieltä että saan parempaa asiakaspalvelua yleisesti ottaen Suomessa kuten vastauksia kysymyksiin ei tiuskita ja jopa hymyä löytyy usein asiakaspalvelussa suomalaisilta. Olen sitä mieltä että norjalaiset ovat yrmympiä kuin suomalaiset ja vaikea tutustua ja saada ystävää paikallisista.  Mutta elämäni on nyt täällä ja olen jo tottunut ettei ystävällistä  asiakaspalvelua saa täällä aina. se pieni hymy ja kohtelias ja ystävällinen palvelu saa aina kiitosta.

  Tykkää

 4. Pakko lisätä tämä linkki tänne, tuli heti mieleen:
   
  http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194929195454/artikkeli/mies+suivaantui+kielivirheista+tampereella+teki+yllattavan+iskun+katso+kuva.html
   
  Siinähän sitä ollaan tosikkoina heti korjaamassa toisten virheitä. Itse kyllä otan tuon jutun puhtaasti huumorilla. 🙂 (Pikkuisen voin kyllä huomauttaa siitä, että räikeät virheet oikeinkirjoituksessa jopa hankaloittavat asian ymmärtämistä ja siksi olisi hyvä, että sekä suomalaiset että norjalaiset rohkeasti kehittäisivät kirjoitustaitoaan.) 
   
  Mulla ei ole mitään todistetta sen puolesta, että asia olisi oikeasti näin, mutta arvelen suomen kielen kuulostavan jonkun korvaan kovalta ja tylyltä sen takia, että sitä puhutaan niin eleettömästi. Itse sanat siis eivät välttämättä tee vaikutelmaa, vaan se, että suomalainen saattaa kertoa kokonaisen jutun ilman, että kädet huitaisevat ilmaa kertaakaan tai että ilmekään värähtäisi. Äänenpainoissakaan ei ole laaksoa, ei kukkulaa, vaan äänenkäyttö saattaa olla aika monotonista. Tavat esiintyä johtuvat toki osin luonteesta ja tilanteestakin, mutta itse kyllä pidän elehtivämmästä ja eläväisemmästä esiintymisestä, sillä sellaista on helpompi seuratakin. 
   
  Pieni aiheesta eksyminen. 🙂 Tällaiset jutut, joissa kertoillaan Suomen ja Norjan eroista tai yhteneväisyyksistä, ovat mielenkiintoisia!

  Tykkää

 5. Olen jo muutaman vuoden ajan seurannut blogiasi. En välttämättä lukenut kaikkia juttuja, mutta kuvat… ah, ne on kauniita ja itseäni miellyttäviä 🙂 Lisäksi sinulla on taito yhdistellä vaatteita, olet luonnollisen kaunis ja tyylisi on 10+. Kiva, että olet olemassa piristämässä päivääni blogisi kautta. Niin, olen sitä mieltä!
  Bertta

  Tykkää

 6. Niimpä, kumpa suomalaiset osaisivat olla välillä välittämättä niin paljon siitä meneekö kaikki määräysten ja etikettien mukaan. Itse en yritän olla nykyään niin pedantti joka asiassa. HVirkistää kummasti olo ja mieltä. Tosin kyllähän sitä sitten välillä tulee taas palattua siihen vanhaan, onneksi ei kauaksi aikaan. 
  -Kati-

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: