Mukavia suomalaisia

ja lämmintä syysväriä

 mekko Odd Molly Como dress / nahkatakki Bershka (second hand) huivi By Pia’s cashmere*

 

Hyvää Sunnuntaihuomenta! 🙂

Ensinnäkin kaksi asiaa, joista on ennenkin kyselty. Mustat nilkkurit ovat Laura Bellariva ja siskolla on huulillaan mun(kin) suosikki huulipuna Clinquen nr 50 matte beauty; suunnilleen ainoa punainen puna, mitä mulla on näkynyt.

Hiuksiini sain Inochin reissulla uutta lämmintä syysväriä (vaaleaa kultaa) ja pituuksista lähti ihan reippaalla kädellä latvoja. Kyllä tuli tarpeeseen, ihan on uudentuntuinen tukka!

Noin muuten sitten… Kun taas täällä Suomessa olen (meillä on syysloma :)) ja huomaan pieniä eroavaisuuksia kahden rakkaan kotimaani välillä, niin kerronpa yhden esimerkin tältä syksyltä.

Ihan tässä syyskuussa Norjassa syntyi nimittäin pieni kohu erään tutkijanaisen kirjoittamasta artikkelista, jonka mukaan norjalaiset ovat uskomattoman surkeita oikeinkirjoituksessa ja jonka mukaan ainakin toimittajien, koulu- ja päiväkotihenkilökunnan tulisi osata kirjoittaa oikein. Toki. 

Mielenkinntoista tässä on se, että nainen viittasi norjalaisten kilttiyteen; että norjalaiset eivät osaa kirjotittaa, sillä kukaan ei halua korjata, kritisoida tai pahoittaa toisten mieltä.

Erityisen mielenkiintoiseksi asian teki se, että kys. tutkijanainen on norjassa reilun kymmenen vuotta asunut suomalainen. Ja että kys. suomalaisnainen sai lausunnollaan melkoisen debatin aikaan kilttien norjalaisten keskuudessa; mm. tämän artikkelin

Aiheesta käydyn keskustelun aikana mulle on selvinyt, että suomalaisia pidetään aika tiukkoina ja kylminä punakynää heiluttelevina byrokraatikkoina, jotka haluavat tehdä kaiken oikein. Ja joiden kanssa on vaikea saada aikaiseksi mitään mukavaa; suomessahan ei ole edes vastinetta norjan ehkä tärkeimmälle sanalle; koselig.

Hmm. Ehkä suomalaisia vähän pelätäänkin. Että joko meillä on se punakynä kädessä (töissä) tai sitten kossupullo ja puukko (vapaalla).

Joka kerta tänne tullessani yllätyn kuitenkin positiivisesti (ei puukkoja, ei punakyniä :P). Suomalaiset ovat mukavia; paljon mainettaan mukavampia, hymyileväisempiä ja herttaisempia. Joka kerta. Plus että suomalaisilla on yleensä aika hyvät keskustelutaidot ja asiatietoa ajanhermolta. Niin ja mekin olemme kamalan kilttejä, mikä vain ehkä joskus jää sen oikeassaolemisen ja oikeintekemisen varjoon. Kai meille on niin iskostettu ja opetettu se, miten asiat pitää tehdä kunnolla. Ehkä me usein voisimme nauraa enemmän ja hymyillä vielä enemmän. Ja välittää virheistä ja epäkohdista vähän vähemmän. Mut sehän on helposti tehty, eikö? 🙂

Tanskalaiset ovat muuten kuulemma pohjoismaiden onnellisinta (ja pidetyintä) kansaa mm.  siksi, että siellä ei välitetä  minkä merkkisellä tai kuinka uudella autolla ajetaan. Tai onko  vauvan kastetilaisuudessa farkut ja villapaita vai se hiton  oikeanmittainen ja -värinen mekko. Kunhan hymyä ja ystävällisiä sanoja riittää! 🙂

Rentoa, leppoisaa ja ennen kaikkea hymyrikasta sunnuntaita!

28 vastausta artikkeliin “Mukavia suomalaisia

 1. Ollaan me suomalaiset ihan mukavia, mutta oltaisko me sit vähän ujoa kansaa…en tiedä 🙂 Sun hiusten sävy on kaunis! Minunkin ois varmaan pitäny tehdä jotain tälle tukkareuhkalle. Pitäis nimittäin täl viikolla palata hoitovapaalta töihin ja ois tietty kiva jos en muistuttais peikkoa 😉 nooh… 🙂

  Tykkää

 2. Hih, tää oli hyvä 😀 Sä oot taas Johanna niiiiiin kauniina ❤ ❤ 🙂 Ihana ihana asu ja sinä ❤
  -Mona

  Tykkää

 3. Tuo on kyllä totta! Suomalaiset on usein aivan liian tarkkoja virheiden suhteen. Ja se näkyy siinäkin että ei uskalleta yrittää kun voi epäonnistua. Mietin kerran myös tuota blogeissa esiintyvää runsasta negatiivista kommentointia. Sitten luin jutun sosiaalisen median kommentoinnista ja sitä oli tutkittu että netissä toisia soimaavat ihmiset ja negailijat purkavat sillä vain omaa tyytymättömyyttään omaan elämäänsä. Siellä voi purkaa tuntemattomille kaiken sen patoutuman jota ei oikeassa elämässä saa sanottua. Kommentit eivät siis välttämättä johdu siitä että blogitekstissä olisi ollut jotain pahaa, mutta ihmiset saavat itselleen siitä hyvän olon että pääsevät huomauttelemaan toisille negatiiviseen sävyyn ja saavat oman elämänsä tuntumaan hetkeksi paremmalta. Vaikka sairaalta kuulostaakin, mutta niin se on. En tiedä onko kommentoiti kulttuuri muissa maissa samanlaista, itse jätän usein kommenttiosiot lukematta koska en halua pilata omaa lukukokemusta toisten negatiivisillä mielipiteillä. Muodostan vain oman mielipiteeni. Eli bloggaajan ei kannata ottaa niitä henkilökohtaisesti, todennäköisesti ne negakommentoijat ovat vain häviävän pieni osa lukijoista ja niillä on omassa elämässä paha olla. Useimmin ne positiiviset kommentit jää antamassa ja sekin taita olla meille suomalaisille lajityypillinen ominaisuus. Ja nyt tämä romaani lähti käsistä, eikä varmaan enää liity mitenkään suomalaisten byrokratiainnostukseen 😀
   
  Mutta ihana mekko ja hiukset näyttää superhyviltä! Ihanaa syyslomaa!
   
  -Sanna

  Tykkää

 4. Porvoossa ilmeisesti, vai? Yksi ”lempparikaupungeistani” näin keski-suomalaisena. Rannikkokaupungit yleensä. Meillä on täällä järviä… Syksyisin kyllä nautin katsella Päijänteen myrskyjä (merellä asuvat sanoisivat ehkä vain vähän tuulee ja aaltoilee…) mutta se meri!! 
  Tein höpsön nettitestin, mikä kaupunki olisin mieleltäni. Vastaukseksi tuli Turku, kulttuuririentojen ja karujen merenrantojen vuoksi…
  Mitenkähän sitä itse oppisi pitämään mekkoja/hameita? Ihanasti niitäkin voi muokata asusteilla kelin mukaan mutta itselleni se tuntuu mukamas niin vaikealta. Aina housut ja yleensä vielä farkut.
  Iloa syksyyn! ❤
   

  Tykkää

 5. Oma maa mansikka muu maa mustikka:)  näin se nyt on .
  Kunhan muistaisimme silti olla kritisoimatta kaikkea negatiivisesti ettemme tulisi leimatuksi tiukkapipoiseksi suomalaiseksi…vaikka  meitä opetetaan tunnollisiksi lapsesta asti, voisimme tosiaan hymyillä ja olla ottamatta kantaa kaikkeen vähemmän tärkeään..ei aina tarvitse päsmäröidä, joku ystävällinen sana , kehu vois olla  mukavempaa. Ja taitaa nuorempi sukupolvi ollakkin joviaalimpaa sakkia, heillä ei pipo kiristä:)
  Mut kivaa ja aurinkoista viikonlopun jatkoa Kaikille edelleen….  god helg videre!
   

  Tykkää

 6. Käytyäni  Norjassa ei pahalla mutta kyllä hämmästys oli suuri miten varautuneita he ovat:) kohteliata mutta varautuneita!Suomesta annettu  kuva Norjaan/muihin pohjoismaihin on outo!Ajattelin  mistä he puhuvat kun en tunnista itseäni enkä läheisiäni puheista?Suomen kieli varmaan kuulostaa kovalta olemme samalla viivalla tuossa asiassa Venäläisten kanssa  retoriikka on paljon puhuvaa ja ilmaisultaan kovahkoa!Itse Karjalaisena ihmettelen näitä juttuja hiljaisista Suomalaisista  ei pidä paikkaansa,se nyt on Iltapäivälehtien ikuisuusaihe ja heidän provosointinsa, ihmettelen miksi  koulutetut ihmiset tekevät näitä juttuja?Olemme  ihan ok.ja ystävällinen kansa!No olen Suomalainen ja rakastan  isänmaata  ja kansaani minulle ei kukaan muita parempi tai huonompi olkoon rahaa tai ei!Pisa tutkimuksen valossa ylpeänä esittelen aina Suomea parhaita opettajia  joita arvostamme ja pidämme aareteinamme minun kirjoitusvirheistä huolimatta olen laiska tarkastelemaan kirjoituksiani..mutta en olekkaan  luokan priimus:)!

  Tykkää

 7. Suomalaiset tiukkapipoista kansaa? Mielestäni kyllä; Tämän voi testata menemällä keskustan kadun kulmaan ja kysymällä esim. jonkun k.o kohteen sijaintia. Kuinka moni ohikulkija edes pysähtyy? Jos taasen on kyse esim. kaupan asiakaspalvelun ystävällisyydestä, toki taso nousee ja ilmaisutyyli muuttuu äärimmäisen ystävälliseksi. Jaa miksiköhän 😉
  Negatiivisista blogikommenteista: Eivätkö ne ole välillä piristäviäkin? Pitääkö kaikkien lukijoiden aina pitää kaikkia päivityksiä loistavina sisällöltään,kuvia täydellisinä jne? Mikä lopulta on epäasiallinen kommentti? Mielestäni ainakin se, että jos joku on eri mieltä bloggaajan päivityksen sisällöstä, tai kommentoi ettei pidä esim.jostain vaatteesta, on  mielipideasia, ja parhaimmassa tapauksessa herättää järkevää ja mielenkiintoista keskustelua tälläkin palstalla

  Tykkää

 8. Mielenkiintoista, että tuo oikeinkirjoitusasia on saanut siellä niin laajat mittasuhteet. Olisikohan norjalaisissa kuitenkin ripaus samaa, josta meitä suomalaisia aina moititaan eli ”huonoa itsetuntoa”? Eli että vähän kolahtaa kun joku ulkomaalainen huomaa jonkun epäkohdan. Huono itsetunto on jo kärsinyt inflaation selityksenä lähes kaikkiin kansallisiin erityispiirteisiimme. Ehkä kyse voisi olla ennemminkin siitä, että olemme kiinnostuneita maineestamme ja ymmärrämme omia omituisuuksiamme eli sittenkin hyvää itsetuntoa 😉
  Pakko vielä todeta sekin, että suomen kieli on melkoisen ilmaisurikas vaikkei löytyisikään vastinetta sanalle koselig. Mitä se muuten tarkoittaa?
  Ihanaa syksyä kaikille skandinaaveille, niin niille rennommille kuin tiukkapipoisemmillekin 😉
  Sanni

  Tykkää

 9. Vierailija
  28.09.2014 klo 01:20

  Oma maa mansikka muu maa mustikka:)  näin se nyt on .
  Kunhan muistaisimme silti olla kritisoimatta kaikkea negatiivisesti ettemme tulisi leimatuksi tiukkapipoiseksi suomalaiseksi…vaikka  meitä opetetaan tunnollisiksi lapsesta asti, voisimme tosiaan hymyillä ja olla ottamatta kantaa kaikkeen vähemmän tärkeään..ei aina tarvitse päsmäröidä, joku ystävällinen sana , kehu vois olla  mukavempaa. Ja taitaa nuorempi sukupolvi ollakkin joviaalimpaa sakkia, heillä ei pipo kiristä:)
  Mut kivaa ja aurinkoista viikonlopun jatkoa Kaikille edelleen….  god helg videre!
   

  Totuus täytyy kestää jos ei osaa kirjoittaa ei osaa!Se koira älähtää kehen kalikka kalhtaa sanoo vanha sanalasku  ja pitää paikkansa ei meidän tarvitse hymistellä totuus ennen kaikkea:)!Ei tuo ollut kritiikkiä vaan  totta!Sain päivän parhaat naurut  kun luin jutun juuri miun maun mukkaa tutkija on miun lemppari tästä lähtien !En osaa hymyillä teennäisesti Amerikan malliin jos naurattaa niin nauran  jos itkettää niin itken muut vaihtoehdot ei luonnistu..siispä punakynä viuhtokoon samaan malliin  sanokoon kuka mitä sanoo järjästys se olla pitää:)!Elä moiti vanhoja heissäkin on joviaalia ei voi yleistää näitä asiota eikä puhua muiden puolesta…sen tekevät juorulehdet.!

  Tykkää

 10. Vierailija
  28.09.2014 klo 12:28

  Mietin kerran myös tuota blogeissa esiintyvää runsasta negatiivista kommentointia. Sitten luin jutun sosiaalisen median kommentoinnista ja sitä oli tutkittu että netissä toisia soimaavat ihmiset ja negailijat purkavat sillä vain omaa tyytymättömyyttään omaan elämäänsä. Siellä voi purkaa tuntemattomille kaiken sen patoutuman jota ei oikeassa elämässä saa sanottua. Kommentit eivät siis välttämättä johdu siitä että blogitekstissä olisi ollut jotain pahaa, mutta ihmiset saavat itselleen siitä hyvän olon että pääsevät huomauttelemaan toisille negatiiviseen sävyyn ja saavat oman elämänsä tuntumaan hetkeksi paremmalta. Vaikka sairaalta kuulostaakin, mutta niin se on. En tiedä onko kommentoiti kulttuuri muissa maissa samanlaista, itse jätän usein kommenttiosiot lukematta koska en halua pilata omaa lukukokemusta toisten negatiivisillä mielipiteillä. Muodostan vain oman mielipiteeni. 
   
   
  -Sanna

  Kirjoitit niin asiaa Sanna. Itse sain kokea kyseisen asian pari paivaa sitten kommentoidessani eraan nettilehden artikkelia. Sain kimppuuni aivan oudon ihmisen, joka oikeastaan toisti vain itseaan ja syytti kaikkia siella kirjoittelijoita simppeleiksi ym.”ihmisiksi”(kaikkia sanoja en voi tanne edes kirjoittaa) ja mina yritan parhaani mukaan rauhoitella ja yrittaa sanoa, ettei kommenttini koskenut hanta vaan artikkelia, eika kirjoituksia saa ottaa henk.kohtaisesti jne. Loppujen lopuksi oli koko ihminen pakko blogata facebookissa, koska homma meni ihan hulluksi kyseisen henkilon puolelta.
  Itse olen asunut ulkomailla jo vuosia ja oppinut avoimemmaksi, suvaitsevammaksi ja osaan nauraa itselleni, mika tuntuu joiltain ihmisilta puuttuvan kotimaassa ja myoskin ulkomaalaisillakin.
  Hyvaa syksynjatkoa kaikille 

  Tykkää

 11. Hei, kirjoitit hyvin olen kanssasi aivan samalla aaltopituudella. Kiitos tästä blogista, jossa on aina kiva pistäytyä. Olenkin nimennyt sen hyvän mielen blogiksi ja ajatuksiasi on mukava lukea.
  Lina

  Tykkää

 12. Ihana blogi, jota seurailen epäsäännöllisen säännöllisesti. Luin aiemmin, että olisit laittanut kietaisumekon ohjeen julki, mutten ole löytänyt sitä..vieläkö sen jostain saisi? Minäkin niin pidän syksyistä!
  -minna-

  Tykkää

 13. Hei,
  osaatkohan kertoa, mitä merkkiä kivat yhdessä kuvassa näkyvät ruskeat saappaat ovat? Olen metsästänyt vastaavantyyppisiä pitkään.
  Kiitos kauniista sunnuntaitunnelmista ja kauniista blogistasi!
  Maija

  Tykkää

 14. Vierailija
  28.09.2014 klo 05:30

  Vierailija
  28.09.2014 klo 12:28

  Mietin kerran myös tuota blogeissa esiintyvää runsasta negatiivista kommentointia. Sitten luin jutun sosiaalisen median kommentoinnista ja sitä oli tutkittu että netissä toisia soimaavat ihmiset ja negailijat purkavat sillä vain omaa tyytymättömyyttään omaan elämäänsä. Siellä voi purkaa tuntemattomille kaiken sen patoutuman jota ei oikeassa elämässä saa sanottua. Kommentit eivät siis välttämättä johdu siitä että blogitekstissä olisi ollut jotain pahaa, mutta ihmiset saavat itselleen siitä hyvän olon että pääsevät huomauttelemaan toisille negatiiviseen sävyyn ja saavat oman elämänsä tuntumaan hetkeksi paremmalta. Vaikka sairaalta kuulostaakin, mutta niin se on. En tiedä onko kommentoiti kulttuuri muissa maissa samanlaista, itse jätän usein kommenttiosiot lukematta koska en halua pilata omaa lukukokemusta toisten negatiivisillä mielipiteillä. Muodostan vain oman mielipiteeni. 
   
   
  -Sanna

  Kirjoitit niin asiaa Sanna. Itse sain kokea kyseisen asian pari paivaa sitten kommentoidessani eraan nettilehden artikkelia. Sain kimppuuni aivan oudon ihmisen, joka oikeastaan toisti vain itseaan ja syytti kaikkia siella kirjoittelijoita simppeleiksi ym.”ihmisiksi”(kaikkia sanoja en voi tanne edes kirjoittaa) ja mina yritan parhaani mukaan rauhoitella ja yrittaa sanoa, ettei kommenttini koskenut hanta vaan artikkelia, eika kirjoituksia saa ottaa henk.kohtaisesti jne. Loppujen lopuksi oli koko ihminen pakko blogata facebookissa, koska homma meni ihan hulluksi kyseisen henkilon puolelta.
  Itse olen asunut ulkomailla jo vuosia ja oppinut avoimemmaksi, suvaitsevammaksi ja osaan nauraa itselleni, mika tuntuu joiltain ihmisilta puuttuvan kotimaassa ja myoskin ulkomaalaisillakin.
  Hyvaa syksynjatkoa kaikille 

  Itse ihmettelen  myös miksi ihmiset  eivät  saa/uskalla sanoa mitä ajattelevat  ei se ole aina negatiivisuutta riippuu paljon  missäpäin Suomea asuu idässä sanotaan suoraan niin kehut kuin moitteetkin ei vain  hymistellä!Ei kaikki voi olla samaa mieltä..onneksi minussa  asuu Karjalaisuus ja suoraan sanomisen taito en  pysyt vain peesaamaan anteeksi vain…en loukkaa vain tahdon kertoa  omat ajaukset  juuri tuo toisten kirjoitusten moittiminen  ja  syyllistyminen negatiivisyydestä on sitä ettei kehdata sanoa suoraaan eli täytyy lukea moite rivien välistä mutta se ja sama meilläpäin on vain näin.olen itse tottunut niin Venäläisten kanssa toimimaan he  sanovat ajatuksensa  julki ei rivin välistä luettavaksi..anteeksi jos loukkasin mutta itsellä on sarvikuonon nahka en edes ajattele moisia ennenkuin luen miten voikin olla toisen itsestäänselvyys toisen kauhistus ei ole täällä mitään vain naurun paikka..iloa ja valoa teillekin naurua pintaan ei kaikkia  tarvitse ottaa  noin vakavasti..nyt on pakko lopetta lukeminen  ja kommentointi  tuotan  pahaa mieletä en vain ikävä kyllä voi aina samaa mieltä!Blogissa ei vikaa ja kuvat herttaisen loistavia…mutta jääköön!
   
   
   
   

  Tykkää

 15. Näin suomalaisena byrokraatikkona olen sitä mieltä, että täällä tosiaan on kaikenlainen byrokratia viety liian pitkälle! Usein omissa työtehtävissäni tulee sellainen olo, että ei voi auttaa ihmisiä siten kuin jossakin tilanteessa olisi JÄRKEVÄÄ, vaan on vain pakko toimia byrokratian mukaan. Höh. Mut on siinä tietty hyvätkin puolensa. En tiiä millasta olis elää ilman byrokratiaa? Olisko sit asiat pahasti sekasin? Vaikea sanoa. Tuli mieleeni vielä, että onkohan saksalaiset vieläkin byrokraattisempia kuin me suomalaiset? Voisin kuvitella, mut varmaan ajatukseni perustuu johonkin stereotypiaan.

  Tykkää

 16. Suomalainen on yleensa suora puheinen, ei liioin kiita,kehu ja kannusta:  Negatiivisuus on helppoa mielen energiaa, sen kun arvostelee ja vahattelee naapuria niin eipa tartte ” pokkuroida.” Totinen torvensoittaja asenne on  joskus vain pintaa ja voit yllattaen kohdata lammin henkisen,viisaan ja tarpeen vaatiessa auttavaisen ihmisen. Onko suomalainen (enemmistoltaan )pohjimmiltaan autenttinen ajattelija, joka hymyilee,jos huvittaa.                 Ps. Blogiasi on aina ilo lukea ja kuvat kauniita.                                                                                                                                     

  Tykkää

 17. Postasit kuvia tukastasi, mistä tuli mieleen, että käytkö ollenkaan norjalaisissa kampaamoissa?

  Tykkää

 18. Hiukset ovat todella upeta! olen itse menossa ensiviikolla kampaajalle ja olen vähän miettinyt josko leikkais otsatukan… katsoin että sinulla on tosi upea malli, saisko hiuksita lisää kuivia 🙂

  Tykkää

 19. Olin työpaikassa, jossa ei juuri tervehditty eikä alkuun minua toivotettu edes tervetulleeksi. Rätti vaan käteen ja ala siitä hommiin -tyyliin. Tuli huono lähtö. Oli vaikea sitoutua ja viihtyä. Eikä paremmaksi muuttunut myöhemminkään. Elekieli kertoi myös paljon eli meininkiä ”voisko vähempää kiinnostaa”. Muumilaakson kuvat vessan seinällä ei paljoa lohduttaneet.
  Miksei työpaikalla voisi viihtyä ja olla hauskaa? Onneksi olen nähnyt tätäkin puolta! 🙂 Miksei muumiperhettä voisi ottaa vessan seinältä sinne kahvipöytään ja pitää huolta, että kaikki viihtyvät? Eihän tarvitse olla niin kuoleman vakavaa ja asiallista, jopa tylyä. Vähän kynttilöitä pöytään.. no ei nyt sentään, mutta mukavaa meininkiä. Kahvitauotkin ovat tärkeitä 🙂 (vaikka sitten ilmapiirinkin kannalta)
  Ja. kiitti ihanasta, hyvän mielen blogista! 🙂

  Tykkää

 20. Ihania kuvia kotikaupungistani Porvoosta! Hiuskuvat ovat hienot! Oletko jo jossain aikasemmassa postauksessa kertonut mitä väriä/sävyjä hiuksiisi olet laittanut? JOs et niin kerro!
  Kiitos upeista tunnelma kuvista!

  Tykkää

 21. Hei vaan hei!
  Se todella olit sinä ja perheesi! Meinasin moikata, mutta en ollut varma, kun niin satunnaisena lukijana käyn.
  Onpa kivat kuvat tosiaan tästä omasta kotikaupungista! Itse sitä harvoin muistaa katsoa oikein silmin.
  Aurinkoista syksyä!
  T. Åttan myyjätär 🙂
  http://Www.lauramainen.blogspot.fi
   
   

  Tykkää

 22. Norjassa  nyt useamman vuoden asuneena olen sitä mieltä että saan parempaa asiakaspalvelua yleisesti ottaen Suomessa kuten vastauksia kysymyksiin ei tiuskita ja jopa hymyä löytyy usein asiakaspalvelussa suomalaisilta. Olen sitä mieltä että norjalaiset ovat yrmympiä kuin suomalaiset ja vaikea tutustua ja saada ystävää paikallisista.  Mutta elämäni on nyt täällä ja olen jo tottunut ettei ystävällistä  asiakaspalvelua saa täällä aina. se pieni hymy ja kohtelias ja ystävällinen palvelu saa aina kiitosta.

  Tykkää

 23. Pakko lisätä tämä linkki tänne, tuli heti mieleen:
   
  http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194929195454/artikkeli/mies+suivaantui+kielivirheista+tampereella+teki+yllattavan+iskun+katso+kuva.html
   
  Siinähän sitä ollaan tosikkoina heti korjaamassa toisten virheitä. Itse kyllä otan tuon jutun puhtaasti huumorilla. 🙂 (Pikkuisen voin kyllä huomauttaa siitä, että räikeät virheet oikeinkirjoituksessa jopa hankaloittavat asian ymmärtämistä ja siksi olisi hyvä, että sekä suomalaiset että norjalaiset rohkeasti kehittäisivät kirjoitustaitoaan.) 
   
  Mulla ei ole mitään todistetta sen puolesta, että asia olisi oikeasti näin, mutta arvelen suomen kielen kuulostavan jonkun korvaan kovalta ja tylyltä sen takia, että sitä puhutaan niin eleettömästi. Itse sanat siis eivät välttämättä tee vaikutelmaa, vaan se, että suomalainen saattaa kertoa kokonaisen jutun ilman, että kädet huitaisevat ilmaa kertaakaan tai että ilmekään värähtäisi. Äänenpainoissakaan ei ole laaksoa, ei kukkulaa, vaan äänenkäyttö saattaa olla aika monotonista. Tavat esiintyä johtuvat toki osin luonteesta ja tilanteestakin, mutta itse kyllä pidän elehtivämmästä ja eläväisemmästä esiintymisestä, sillä sellaista on helpompi seuratakin. 
   
  Pieni aiheesta eksyminen. 🙂 Tällaiset jutut, joissa kertoillaan Suomen ja Norjan eroista tai yhteneväisyyksistä, ovat mielenkiintoisia!

  Tykkää

 24. Olen jo muutaman vuoden ajan seurannut blogiasi. En välttämättä lukenut kaikkia juttuja, mutta kuvat… ah, ne on kauniita ja itseäni miellyttäviä 🙂 Lisäksi sinulla on taito yhdistellä vaatteita, olet luonnollisen kaunis ja tyylisi on 10+. Kiva, että olet olemassa piristämässä päivääni blogisi kautta. Niin, olen sitä mieltä!
  Bertta

  Tykkää

 25. Niimpä, kumpa suomalaiset osaisivat olla välillä välittämättä niin paljon siitä meneekö kaikki määräysten ja etikettien mukaan. Itse en yritän olla nykyään niin pedantti joka asiassa. HVirkistää kummasti olo ja mieltä. Tosin kyllähän sitä sitten välillä tulee taas palattua siihen vanhaan, onneksi ei kauaksi aikaan. 
  -Kati-

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: