Luumu & lumipallo

~viininpunaisen puolesta~

mun neuletakki Samsøe & Samsøe / trikoosamettihousut Benetton / huivi Mulberry / nilkkurit Laura Bellariva

siskolla muntekemä poncho (tuhat vuotta sitten joululahjaksi) / farkut Liu Jo / kengät Steve Madden

Ainon villatakki mummun tekemä

Hei vaan!

Olen sitten ihan ihastunut noihin luumun ja viininpunaisen sävyihin (tässä jopa pieni luumuöveri); lämpimiä ja syksyisiä! Uskaltaisin jopa väittää, että nämä lämpimät, murretut luumut sopivat meidän ristiveristen suomalaisten ihon- ja hiustenväriin pehmeästi. Ja pehmentävästi. Suosittelen kokeilemaan, sävyjähän on satoja!

Muistan vielä pari vuotta sitten tätä villatakkia kaupassa sovittaessani olleeni aika skeptinen viininpunaisen suhteen ja vaikka tämä näytti mun päälläni paljon paremmalta kuin musta tai harmaa, jätin takin ostamatta. Pari vuotta sitten siis. Siitä lähtien se kuitenkin on pikkasen kummitellut mielessä, kunnes tänä syksynyä ostin takin netistä käytettynä. Niinhän siinä sitten käy. Ja hyvä näin, sain alle puoleen hintaan! 😛

Jeps, hienoa tiistaipäivää! Tänään en tän enempää vaivaa teitä jutuillani -kommenttiboksikin odottaa vastauksiaan… Koitan malttaa taas pian istua vastailemaan niihin. Voin lohduttaa että aika paljon istumisaikaa tulee taas kulutettua neulepaitaan, jonka ohjeineen heitän teille pian tänne blogiin! Sellaista perinteistä norjalaista kirjoneuletta. Haluatteko nähdä ihan pienen vilauksen? 🙂

 Sit ulos ja aamuaurinkoon! :))

44 vastausta artikkeliin “Luumu & lumipallo

 1. Ihanaa että joku muukin hurahtaa viininpunaiseen, mulle tämä tapahtui pari vuotta sitten syksyllä -yhtäkkiä oli vaan pakko saada jotain viininpunaista. Siihen kietoutuneena oli jotenkin kovin hyvä olla. Taannoin Turussa By Pia’s -näytöksessä ehdotin Pialle, voisiko hän tehdä mallistostaan jotain myös viininpunaisena, sitä kun hehkui jo joissain huiveissa. Ilokseni Pia kertoi asian olevan jo työn alla. Odotan kovasti!

  Tykkää

 2. Aivan ihanat syksyn värit, luonnossa ja päälläsi. Minun lempparivärejä. Voisi siis itsellekin hankkia välillä muuta neuletta kuin mustaa ja harmaata :))

  Tykkää

 3. Näyttää kyllä ihanan syksyiseltä ja raikkaalta! Olen tuunannut samanlaisen ponchon (siskosi yllä) vanhasta neulepaidasta; taidanpa ottaa sen käyttöön taas.. 😉
  Ihanaa syksyä toivottelee Kaija Seinäjoelta 🙂

  Tykkää

 4. Kauniita syksyisiä kuvia! Ihana myös tuo pikkutytön neuletakki. Olen kokenut samanlaiset fiilikset tuon viininpunaisen kanssa. Välttänyt aina ja kokenut sen jotenkin värinä jota en ainakaan valitse. Todellakin sävyjä on valtavasti ja varmasti itsellenikin jokin niistä sopisi. Täytynee vaan rohkeasti kokeilla ja ottaa omakseen sekin värimaailma. Arvostan itsetehtyjä vaatteita ja kutomisen taitoa Nautitaan auringosta ja uskomattoman upeasta syksystä!

  Tykkää

 5. Hei Johanna
  Kiitos kivasta blogista, ja erityisesti neuleohjeista. Yritin etsiä niitä aikaisempia ohjeita, ja nyt kävikin niin että tällaisen täti-ihmisen taidoilla ei löytynytkään. En siis löytänyt mistään sellaisia ”hakusanoja” joita joidenkin blogien kirjoitusten alla on. Eli siis löytäisi yhdellä klikkauksella kaikki käsityöaiheiset postit. Osaatko auttaa miten helpoimmin löytäisin vanhemmat ohjeesi? Suurkiitos!

  Tykkää

 6. Vasta neulomiseen hurahtanut aloittelija kyselee mielenkiinnosta, että kuinka kauan sulla kestää esim. yksivärinen neuletakin tekeminen tai sitten pipon tekeminen? Koulun kässätunneista on aikaa, joten neulominen on opeteltu sittemmin uudestaan. Itse saan vielä lapsen pipoon saan kulutettua helposti pari-kolme tuntia..
  t. Heidi

  Tykkää

 7. Mieleeni tuli Ala-asteen aikainen opettajani, joka meinasi tulla hulluksi, kun yritti opettaa minulle vasenkatiselle neulomisen alkeita. Kylla ope onnistui lopulta opettamaan minut tekemaan nurjaa ja oikeaa ja mika parempi, itse viela aloin pitamaan kutomisesta. Nyt en ole tosin muutamiin vuosiin kutonut mitaan, kun ennen se oli 1villapusero/talvi. Syy tosin loytyy siita, ettei maassa jossa asun loydy kunnon villalankoja, vaikka viileita ilmoja taallakin pitelee semmoisen 3-4kuukautta, etta talvisin ainakin villasukille olisi tarvetta.
  Natteja kuvia taas kerran, kuten aina 

  Tykkää

 8. Syksyinen luonto on kaunis ja värisävynä viininpunainen sopii todellakin meille pohjolan ihmisille. Ottamasi valokuvat taas lumosivat. Kiitos syksyn piristyksestä. Olisi mukava saada pukeutumisvinkkejä lisää…

  Tykkää

 9. Lumipallon valkoinen poncho on todella kiva! Oletko tästä ohjetta koskaan julkaissut? Vaikuttaisi osin helpoltakin. Kirjoneulekin on kaunis, mutta vaatinee jo enempi taitoja?
  Jaana B

  Tykkää

 10. Ihanat värit näissä vaatteissa.  Olisiko mummulta mahdollista saada ohjetta tuohon pikkutytön suloiseen takkiin?  Kysyy mummi.

  Tykkää

 11. Ihania neuleita – aivan erityisesti tuo suloinen Ainon takki ❤ Olette niin supertaitavia neulojia kaikki tiedän perheessä! Ja tuo norjalaisneule – raikkaan kauniit värit ja ihana kuvio. Puhumattakaan sun tasaisesta käsialasta.
  Ihanaa viikonloppua! ❤
  http://esteetikonunelmia.blogspot.se/

  Tykkää

 12. Aivan ihanat Steve Maddenin bootsit! ❤ Olen koko illan yrittänyt netistä pongata, mutten ole löytänyt… 😦 Voitko kertoa mistä olet ne ostanut? 🙂

  Tykkää

 13. Vierailija
  03.10.2014 klo 07:47

  Aivan ihanat Steve Maddenin bootsit! ❤ Olen koko illan yrittänyt netistä pongata, mutten ole löytänyt… 😦 Voitko kertoa mistä olet ne ostanut? 🙂

  Ne on kyllä jo vanhat 😦 Minä ostin ne useampi vuosi sitten huuto.netistä.

  Tykkää

 14. Ihanaa että joku muukin hurahtaa viininpunaiseen, mulle tämä tapahtui pari vuotta sitten syksyllä -yhtäkkiä oli vaan pakko saada jotain viininpunaista. Siihen kietoutuneena oli jotenkin kovin hyvä olla. Taannoin Turussa By Pia’s -näytöksessä ehdotin Pialle, voisiko hän tehdä mallistostaan jotain myös viininpunaisena, sitä kun hehkui jo joissain huiveissa. Ilokseni Pia kertoi asian olevan jo työn alla. Odotan kovasti!

  Tykkää

 15. Aivan ihanat syksyn värit, luonnossa ja päälläsi. Minun lempparivärejä. Voisi siis itsellekin hankkia välillä muuta neuletta kuin mustaa ja harmaata :))

  Tykkää

 16. Näyttää kyllä ihanan syksyiseltä ja raikkaalta! Olen tuunannut samanlaisen ponchon (siskosi yllä) vanhasta neulepaidasta; taidanpa ottaa sen käyttöön taas.. 😉
  Ihanaa syksyä toivottelee Kaija Seinäjoelta 🙂

  Tykkää

 17. Kauniita syksyisiä kuvia! Ihana myös tuo pikkutytön neuletakki. Olen kokenut samanlaiset fiilikset tuon viininpunaisen kanssa. Välttänyt aina ja kokenut sen jotenkin värinä jota en ainakaan valitse. Todellakin sävyjä on valtavasti ja varmasti itsellenikin jokin niistä sopisi. Täytynee vaan rohkeasti kokeilla ja ottaa omakseen sekin värimaailma. Arvostan itsetehtyjä vaatteita ja kutomisen taitoa Nautitaan auringosta ja uskomattoman upeasta syksystä!

  Tykkää

 18. Hei Johanna
  Kiitos kivasta blogista, ja erityisesti neuleohjeista. Yritin etsiä niitä aikaisempia ohjeita, ja nyt kävikin niin että tällaisen täti-ihmisen taidoilla ei löytynytkään. En siis löytänyt mistään sellaisia ”hakusanoja” joita joidenkin blogien kirjoitusten alla on. Eli siis löytäisi yhdellä klikkauksella kaikki käsityöaiheiset postit. Osaatko auttaa miten helpoimmin löytäisin vanhemmat ohjeesi? Suurkiitos!

  Tykkää

 19. Vasta neulomiseen hurahtanut aloittelija kyselee mielenkiinnosta, että kuinka kauan sulla kestää esim. yksivärinen neuletakin tekeminen tai sitten pipon tekeminen? Koulun kässätunneista on aikaa, joten neulominen on opeteltu sittemmin uudestaan. Itse saan vielä lapsen pipoon saan kulutettua helposti pari-kolme tuntia..
  t. Heidi

  Tykkää

 20. Mieleeni tuli Ala-asteen aikainen opettajani, joka meinasi tulla hulluksi, kun yritti opettaa minulle vasenkatiselle neulomisen alkeita. Kylla ope onnistui lopulta opettamaan minut tekemaan nurjaa ja oikeaa ja mika parempi, itse viela aloin pitamaan kutomisesta. Nyt en ole tosin muutamiin vuosiin kutonut mitaan, kun ennen se oli 1villapusero/talvi. Syy tosin loytyy siita, ettei maassa jossa asun loydy kunnon villalankoja, vaikka viileita ilmoja taallakin pitelee semmoisen 3-4kuukautta, etta talvisin ainakin villasukille olisi tarvetta.
  Natteja kuvia taas kerran, kuten aina 

  Tykkää

 21. Syksyinen luonto on kaunis ja värisävynä viininpunainen sopii todellakin meille pohjolan ihmisille. Ottamasi valokuvat taas lumosivat. Kiitos syksyn piristyksestä. Olisi mukava saada pukeutumisvinkkejä lisää…

  Tykkää

 22. Lumipallon valkoinen poncho on todella kiva! Oletko tästä ohjetta koskaan julkaissut? Vaikuttaisi osin helpoltakin. Kirjoneulekin on kaunis, mutta vaatinee jo enempi taitoja?
  Jaana B

  Tykkää

 23. Ihanat värit näissä vaatteissa.  Olisiko mummulta mahdollista saada ohjetta tuohon pikkutytön suloiseen takkiin?  Kysyy mummi.

  Tykkää

 24. Ihania neuleita – aivan erityisesti tuo suloinen Ainon takki ❤ Olette niin supertaitavia neulojia kaikki tiedän perheessä! Ja tuo norjalaisneule – raikkaan kauniit värit ja ihana kuvio. Puhumattakaan sun tasaisesta käsialasta.
  Ihanaa viikonloppua! ❤
  http://esteetikonunelmia.blogspot.se/

  Tykkää

 25. Aivan ihanat Steve Maddenin bootsit! ❤ Olen koko illan yrittänyt netistä pongata, mutten ole löytänyt… 😦 Voitko kertoa mistä olet ne ostanut? 🙂

  Tykkää

 26. Vierailija
  03.10.2014 klo 07:47

  Aivan ihanat Steve Maddenin bootsit! ❤ Olen koko illan yrittänyt netistä pongata, mutten ole löytänyt… 😦 Voitko kertoa mistä olet ne ostanut? 🙂

  Ne on kyllä jo vanhat 😦 Minä ostin ne useampi vuosi sitten huuto.netistä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: