Ihan vaan tiistai-iltana

melkein spassa 🙂

…Meidän pikku saunassa joka talon ostaessamme oli sellainen pikkuinen kylmä perunavarasto. Samat panelit siellä on seinissä vieläkin. Ja betonit. Ja sama kellarinurkkaus se on. Mut nyt se on mun spa.

Joku jätti niin ihanan saunakommentin viimeksi, että päätin että tiistaina treenien jälkeen mekin. Ihan vaan tiistai-iltana. Koska joskus, jos on rankka viikko, on vaan pakko valita rentouttavia juttuja hyödyllisten sijasta. Täällä on aika kamala sotku mut ei kyllä harmita yhtään tää priorisointi tällä kertaa. Lapsetkin nukahtivat heti saunan jälkeen.

Kuvissa näkyy tuotteita, jotka ovat tällä hetkellä käytössä, joten sanonpa niistä sanasen käyttöjärjestyksessä. Ja yleensäkin ihonhoitorutiineista.

-Patykan Cleansing oil. Hyvä tuote; mun iholleni sopii puhdistusöljyt paremmin ja etenkin näin syksyllä ja talvella kun iho kuivuu, ovat kaikki vaahdot aivan liian kuivattavia.

-Konjac Sponge! Tää on aika uusi tuttavuus, jonka sain vähän puolivahingossa loppukesästä kokeiluuni… Se oli rakkautta heti. Kyseessä on siis 100% luonnollinen pesusieni, valmistettu konjac -kasvin juuresta. Ihon voi puhdistaa joko puhdistusaineen kera tai pelkällä vedellä; joka tapauksessa sieni hieroo kasvot puhtaaksi ihanan tehokkaasti ja vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa. Sienihieronta kuorii myös varovasti kasvojen ihoa ja on etenkin näin syksyllä ja talvella pehmeä keino poistaa sitä kuivaa, kuollutta ihosolukkoa pois pinnasta. Mulla ainakin tuntuu usein epäpuhtaudet syntyvän siitä pintakuivuudesta ja kevyt kuorinta on ihan must. (Kurkkaa lisätietoa sienestä hyvanolonmaailma.fi)

-Cliniquen Exfoliating scrub on myös ollut jo vuosia vakiotuote, mun iho vaan tykkää kovasti näistä kuorinnoista .etenkin talvisiakaan. Tämä tekee ihon heti heleämmäksi, todellinen pikakaunistaja -ja loistava/välttämätön tasoittaja itseruskettavan voiteen alle.

-Saunan jälkeen laitoin vielä Iroisen ihanan Instant Beauty Maskin; mikä tahansa kasvonaamio tietysti käy, mikä vaan sulle sopii. Lopuksi kosteusvoide ja/tai seerumi.

-Paketin viimeistelee Chanelin itseruskettava, jos oikein haluaa itseään hemmotella (ja vähän vähentää kasvojen joka-aamuista kalpenemista ;)). Soleil Identite on niinikään jo vuosia ollut mun lemppari. Siitä jotenkin jää vain sellainen terve hehku, ei mitään suurta ”rusketusta” kasvoille. Todella mieto, kevyt tuote.

Sellainen oli aika hyvä tiistai-illan spa. 🙂 Mullahan ei ole luonnostaan mikään hyvä iho ja siinä näkyy heti kaikki syömiset ja väsymiset ja stressit. Sitä on siis pakko vähän muistaa. Noin yleensä uskon ihonhoidossa sisäiseen kosteutukseen, eli ihon pitää parhaiten terveen ja kimmoisannäköisenä mm. riittävä vedenjuonti ja hyvät rasvat (pähkinät, avokadot, öljyt), mutta toki tuotteillakin saa jotain aikaan.

Yritän suosia mahdollisimman luomupohjaisia tuotteita (näistäkin Iroisen, Patykan ja Absolutionin tuotteet on aikoinaan saatu tai ostettu Jolie.fi:sta.), koska niissä tuntuu olevan eniten niitä oikeasti vaikuttavia, luonnollisia raaka-aineita eikä tule niin paljon levitettyä vieraita aineita kroppaan.    

Sellaisia. Lämpiä tunnelmia sateiseen syyspäivään. 🙂 Muistakaa että meillä suomalaisilla on tällainenkin kimalteleva valopilkku pimeneviin syysiltoihin; norjalaisten mielestä sauna on jotain ihan luksusta ja todellakin kylpylämeininkiä. ^^   

28 vastausta artikkeliin “Ihan vaan tiistai-iltana

 1. Ajattelinkin jo mielessäni, että kuinka yleistä Norjassa ovat saunat ja saunominen,
  mutta sitten viimeisessä lauseesahan se vastaus tulikin.
  Kyllä sauna vaan jotain parasta mitä Suomessa on kaikessa alkukantaisuudessaan ja yksinkertaisuudessaan.

  Tykkää

 2. Sauna todella on yksi Suomen ja suomalaisuuden upeimmista asioista, todellista arkipäivän luksusta, josta monet muut voivat vain haaveilla.
  Kannattaa muuten sekoittaa kuorinta-aineensa itse. Kaupoissa myytävät suola- ja sokerikuorinnat on törkeästi ylihinnoiteltuja! Tosi paljon halvemmalla pääsee, kun panee purkkiin vaikka merisuolaa ja lisää joukkoon öljyä – ja lisäksi vaikka tuoreita yrttejä, tai jotain uutetta tai eteeristä öljyä.

  Tykkää

 3. saksalaisesta saunakulttuurista puhumattakaan. Se ei sovi mulle ei ja niillä pitää olla jos jonkinlaista saunaa eli kylpylämeininkiä tosin saksalaisilla on talon sisällä osalla suomalainen sisäsauna 🙂

  Tykkää

 4.  Pakko minunkin mainostaa Collagen Konjac Spongea (Collagen – aikuiselle iholle). Käytin koko viimen talven, eikä iho ollut kuten yleensä talvella, kuiva,hilseilevä, eloton, vaan hyväkuntoinen, pehemeä ja kimmoisa. Käytän myös Argan öljyä. Nämä yhdessä on parasta kuivan ihon hoidossa. Ja sauna on parasta stressin hallinnassa.

  Tykkää

 5. Tuo linkki ei toiminut, mutta kun laitoin http://www.hyvanolonmaailma.fi siihen, niin sitten se toimikin. Mutta nämä tuotteethan ovat aika kalliita? Tykkäät panostaa kuitenkin ihonhoitoon 🙂 Miten käytät mainitsemiasi sisäisiä ja ulkoisia öljyjä?

  Tykkää

 6. Ja kuinka usein tuolla konjac-sienellä kasvoja pestään ettei kuori liikaa? Kiinnostuin siitä ja myös tuosta öljyn käytöstä. Ihoni on tosi kuiva.

  Tykkää

 7. Juu, minäkin suosittelisin, että kuorinta-aineiden valintojen kanssa ollaan huolellisia.
  Suurimmassa osassa ne kuorivat ainesosat ovat pieniä muovinpalasia (Clinique taitaapi valitettavasti kuulua juuri näihin), jotka sitten loppukädessä jätevesien kautta päätyvät luontoon, vesistöön ja tietysti myös ravinnon kautta takaisin meihin ihmisiin (norjalaiset erityisesti huomio, kun syövät niin paljon kalaa). Ei siis hyvä!
  Mutta onneksi tämä erittäin vakava ongelma on helposti vältettävissä, kunhan vain osataan ajatella tätä asiaa ja on halu puuttua siihen.

  Tykkää

 8. No niin! Nyt se päivä sitten koitti, että ensimmäistä kertaa aion hankkia tuotteen, jota sä Johanna blogissasi mainostat! 
  Olipa hyvä kuulla konjac-sienestä – kunpa olisin kuullut siitä jo kauan sitten. Ryhdyin heti hakemaan siitä tietoa ja useiden vakavasti otettavien lähteiden mukaan kyseessä on oikeasti ympäristöystävällinen tuote. Mä oon jo pitkään pyrkinyt vähentämään käyttämieni muoviputeleiden ja tuubien määrää, ja konjac sopii siihen kuin pihka puuhun!
  Olen käyttänyt Jane Iredalen Magic Mittiä (eli siis mikrokuituliinaa!) kasvojen puhdistukseen. Se on hyvä ja kestää käytössä tosi pitkään, koska sen voi pestä pesukoneessa, mutta konjac kyllä pesee sen ympäristöystävällisyydessä.
  terveisin Satu
   

  Tykkää

 9. PS. Suuret kiitokset tuosta konjac-sieni -vinkistä!! Ehdottomasti aion hankkia. Tuntuu, että taistelen tuulimyllyjä vastaan, kun on kysymys kasvojeni ihosta. Aineenvaihduntani on tosi vilkasta, mikä osaltaan vielä edesauttaa kaikenlaisten epäpuhtauksien ja talin muodostumista.
  Tiina/Tina’s (joka muuten juuri tuli saunasta lämmittelemästä 😉 )

  Tykkää

 10. Käytän hyvin vähän kasvojen hoito tuotteita,mutta olen ajatellut että josko vaikka alkaisin käyttämään.En edes tiedä mikä ihotyyppi minulla on.Mutta se on hiukan rasvainen ei siis paljon tai sit tosi harvoin voi olla kuiva.Yleensä minusta normaali.Mut mitä tällaiselle iholle vois kokeilla?Meikkejä en käytä.Silmän alusiin laitan sitä värivoidetta etten näytä niin väsyneeltä ja tietty värillinen huulirasva on kiva laittaa.Siinäpä mun jutut.Joku kasvojen kuorintakin vois olla kiva juttu.

  Tykkää

 11. Vierailija
  15.10.2014 klo 09:44

   Pakko minunkin mainostaa Collagen Konjac Spongea (Collagen – aikuiselle iholle). Käytin koko viimen talven, eikä iho ollut kuten yleensä talvella, kuiva,hilseilevä, eloton, vaan hyväkuntoinen, pehemeä ja kimmoisa. Käytän myös Argan öljyä. Nämä yhdessä on parasta kuivan ihon hoidossa. Ja sauna on parasta stressin hallinnassa.

   
  Noita konjac-sieniä saa muuten good day soap nimisestä verkkokaupasta aika paljon halvemmalla ku esim. ruohonjuuresta http://www.gooddaysoap.com

  Tykkää

 12. Ajattelinkin jo mielessäni, että kuinka yleistä Norjassa ovat saunat ja saunominen,
  mutta sitten viimeisessä lauseesahan se vastaus tulikin.
  Kyllä sauna vaan jotain parasta mitä Suomessa on kaikessa alkukantaisuudessaan ja yksinkertaisuudessaan.

  Tykkää

 13. Sauna todella on yksi Suomen ja suomalaisuuden upeimmista asioista, todellista arkipäivän luksusta, josta monet muut voivat vain haaveilla.
  Kannattaa muuten sekoittaa kuorinta-aineensa itse. Kaupoissa myytävät suola- ja sokerikuorinnat on törkeästi ylihinnoiteltuja! Tosi paljon halvemmalla pääsee, kun panee purkkiin vaikka merisuolaa ja lisää joukkoon öljyä – ja lisäksi vaikka tuoreita yrttejä, tai jotain uutetta tai eteeristä öljyä.

  Tykkää

 14. saksalaisesta saunakulttuurista puhumattakaan. Se ei sovi mulle ei ja niillä pitää olla jos jonkinlaista saunaa eli kylpylämeininkiä tosin saksalaisilla on talon sisällä osalla suomalainen sisäsauna 🙂

  Tykkää

 15.  Pakko minunkin mainostaa Collagen Konjac Spongea (Collagen – aikuiselle iholle). Käytin koko viimen talven, eikä iho ollut kuten yleensä talvella, kuiva,hilseilevä, eloton, vaan hyväkuntoinen, pehemeä ja kimmoisa. Käytän myös Argan öljyä. Nämä yhdessä on parasta kuivan ihon hoidossa. Ja sauna on parasta stressin hallinnassa.

  Tykkää

 16. Tuo linkki ei toiminut, mutta kun laitoin http://www.hyvanolonmaailma.fi siihen, niin sitten se toimikin. Mutta nämä tuotteethan ovat aika kalliita? Tykkäät panostaa kuitenkin ihonhoitoon 🙂 Miten käytät mainitsemiasi sisäisiä ja ulkoisia öljyjä?

  Tykkää

 17. Ja kuinka usein tuolla konjac-sienellä kasvoja pestään ettei kuori liikaa? Kiinnostuin siitä ja myös tuosta öljyn käytöstä. Ihoni on tosi kuiva.

  Tykkää

 18. Juu, minäkin suosittelisin, että kuorinta-aineiden valintojen kanssa ollaan huolellisia.
  Suurimmassa osassa ne kuorivat ainesosat ovat pieniä muovinpalasia (Clinique taitaapi valitettavasti kuulua juuri näihin), jotka sitten loppukädessä jätevesien kautta päätyvät luontoon, vesistöön ja tietysti myös ravinnon kautta takaisin meihin ihmisiin (norjalaiset erityisesti huomio, kun syövät niin paljon kalaa). Ei siis hyvä!
  Mutta onneksi tämä erittäin vakava ongelma on helposti vältettävissä, kunhan vain osataan ajatella tätä asiaa ja on halu puuttua siihen.

  Tykkää

 19. No niin! Nyt se päivä sitten koitti, että ensimmäistä kertaa aion hankkia tuotteen, jota sä Johanna blogissasi mainostat! 
  Olipa hyvä kuulla konjac-sienestä – kunpa olisin kuullut siitä jo kauan sitten. Ryhdyin heti hakemaan siitä tietoa ja useiden vakavasti otettavien lähteiden mukaan kyseessä on oikeasti ympäristöystävällinen tuote. Mä oon jo pitkään pyrkinyt vähentämään käyttämieni muoviputeleiden ja tuubien määrää, ja konjac sopii siihen kuin pihka puuhun!
  Olen käyttänyt Jane Iredalen Magic Mittiä (eli siis mikrokuituliinaa!) kasvojen puhdistukseen. Se on hyvä ja kestää käytössä tosi pitkään, koska sen voi pestä pesukoneessa, mutta konjac kyllä pesee sen ympäristöystävällisyydessä.
  terveisin Satu
   

  Tykkää

 20. PS. Suuret kiitokset tuosta konjac-sieni -vinkistä!! Ehdottomasti aion hankkia. Tuntuu, että taistelen tuulimyllyjä vastaan, kun on kysymys kasvojeni ihosta. Aineenvaihduntani on tosi vilkasta, mikä osaltaan vielä edesauttaa kaikenlaisten epäpuhtauksien ja talin muodostumista.
  Tiina/Tina’s (joka muuten juuri tuli saunasta lämmittelemästä 😉 )

  Tykkää

 21. Käytän hyvin vähän kasvojen hoito tuotteita,mutta olen ajatellut että josko vaikka alkaisin käyttämään.En edes tiedä mikä ihotyyppi minulla on.Mutta se on hiukan rasvainen ei siis paljon tai sit tosi harvoin voi olla kuiva.Yleensä minusta normaali.Mut mitä tällaiselle iholle vois kokeilla?Meikkejä en käytä.Silmän alusiin laitan sitä värivoidetta etten näytä niin väsyneeltä ja tietty värillinen huulirasva on kiva laittaa.Siinäpä mun jutut.Joku kasvojen kuorintakin vois olla kiva juttu.

  Tykkää

 22. Vierailija
  15.10.2014 klo 09:44

   Pakko minunkin mainostaa Collagen Konjac Spongea (Collagen – aikuiselle iholle). Käytin koko viimen talven, eikä iho ollut kuten yleensä talvella, kuiva,hilseilevä, eloton, vaan hyväkuntoinen, pehemeä ja kimmoisa. Käytän myös Argan öljyä. Nämä yhdessä on parasta kuivan ihon hoidossa. Ja sauna on parasta stressin hallinnassa.

   
  Noita konjac-sieniä saa muuten good day soap nimisestä verkkokaupasta aika paljon halvemmalla ku esim. ruohonjuuresta http://www.gooddaysoap.com

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: