Vaaleaa glögiä viikonloppuun!

~ Vin chaud ~

 Heippa hei! Vaikka pidän kovasti perinteisestä punaisestakin glögistä (ja ehkä juuri siksi että sitä on tullut juotua joskus vähän yliannostuksiin asti), olen kovasti mieltynyt vaalean glögin miedompaan makuun. Etenkin kun sen tekee itse; saa ihan uusia, raikkaita makuelämyksiä. Ja jouluhan on makujen ja tuoksujen aikaa, miksei kokeilla jotain uutta. Tämä raikas glögi maistuu varmemmin niillekin, joiden mielestä perinteinen punainen on vähän turhan makeaa. 

Vaalean glögin voi tehdä joko valkoviinistä tai omenemehusta. Tai jopa molemmista; aikuisten versioonkin sekoitan vähäsen omenamehua mukaan.

Viini voi hyvin olla halvinta mahdollista; sen maku sekottuu kuitenkin yrtteihin. Omenamehun sen sijaan valitsen parhaasta päästä.

Kaikki ainekset lämmitetään kattilassa kiehumispisteeseen ja glögin annetaan sitten vetäytyä kattilassa miedolla lämmöllä vähintään vartti, jotta sokeri ja maut ehtivät imetyä juomaan. 

Koristele mieluusti leseihin tarjoillut juomat tähtianiksilla ja kanelitangoilla, mutta ihan yhtä hienosti tähän vaaleaankin glögiin käy pähkinät ja rusinat.

 ***

Viikonloppua olen aloitellut Gina Tricot’n housupuvussa, kuten huomaatte. Tai miksi tätä pukua nyt kutsuisi. No, se jäi kuitenkin vähän vaivaamaan jo viikkoja sitten sen ensimmäistä kertaa nähtyäni kaupassa ja alkuviikosta lähti sitten mukaan kotiin. Kesällähän jumpsuitit ovat tosi kivoja, mutta mikä ettei yksi talviversiokin! Tässä on vielä jotain ekstraa… sellaista retroa naisellisuutta, vähän niinkuin Dynastiaa. 😀 

(Ja kamala, just on siivottu. Miten ihmeessä tonne pöydän alle on ehtinyt jo vaikka mitä!? Pari tuntia siistiä, sit taas ihan sama meno kuin ennen siivousta :P) 

Hyvää perjantai-iltaa! ❤

24 vastausta artikkeliin “Vaaleaa glögiä viikonloppuun!

 1. Kiva glögiohje! Ja ihana toi housupuku ja kaunis silmämeikki sinulla ( joskus ehkä saadaan siitä lähikuvia ja meikkitietoja? ). Leppoisaa perjantai-iltaa! 

  Tykkää

 2. Moi,
  Olen kutonut sitä ikivanhaa norjalaista ja olen sellaisessa vaiheessa että tarvisin vähän lisäohjeita 🙂 eli miten teen hihat, paljonko silmukoita ja pyöröpuikoilla vai tasona? Entä sitten hihojen yhdistäminen paitaan… Kiitos jos viitsit auttaa eteenpäin 🙂  
  Terveisin Taina

  Tykkää

 3. Ihana postaus. Vaikken varmasti saakaan aikaiseksi kokeilla mitään tällaista itse tehtynä, mutta nämä tämmöset on juuri niitä hyvän tuulen postauksia! Ja jouluisen mielen postauksia myös! 😀 Ihanaa, rentoa viikonloppua teidänkin perheelle! Ps. Älä välitä, meillä sama juttu tuon siivousasian kanssa. Se on se kaks minuuttia ja jo alkaa paikat olla taas mukavasti sekasin. 🙂 – Auroora

  Tykkää

 4. Kiitos glögiohjeesta! Juuri siemailen punaista versiota, hyvin helppoa sellaista: kunnon holitonta punaista glögiä ja sopiva tujaus väkevää kirsikkaviiniä (perinteinen Kirsberry) – suosittelen ❤ Mistä muuten nuo ihanat nilkkurit on? Väri ja malli ovat todella passelit 
  Mukavaa joulun odotusta
  t. Susanna

  Tykkää

 5. Hei, kyselin sähköpostilla neuvoa siihen Martta-villatakkiin. Mulla on jämähtänyt sen kutominen kun takakappaleen kavennuksien kans ongelma. Olis tosi kiva jos ehtisit vastaamaan siihen.
  🙂

  Tykkää

 6. Ihanan jouluisen värisen jumpsuit! 🙂 Vaalea glögi on tosi hyvää. Paras ikinä maistamani vaalea glögi oli puutarhakoulussa tekemäämme glögiä, joka puristettiin japaninruusukvittenin hedelmistä ja maustettiin. Ehtaa kamaa 🙂
  Hyvää Joulunalusaikaa!
  Tiina/Tina’s

  Tykkää

 7. Ihania kuvia täynnä joulunodotustunnelmaa ja lämpöisiä hymyjä 🙂 Ja Tsaikka-lasit – nuo mielipiteitä jakavat, mutta mun silmääni ne kauneimmat glögilasit ❤

  Tykkää

 8. Asusi on haalari! Housupuvussa on naisten pitkät housut ja yhteensopiva takki. Olen ollut huomaavianin netissä, jopa nettikauppoken ilmoituksissa housupuvun käyttöä haalarisanan tilalle. Paheksun moista Suomen kielen rapauttumista. Housupuku kuulostaa kyllä hienommalta kuin haalari, mutta asioista niiden oikeilla nimillä. Terveisin Kielipoliisi

  Tykkää

 9. Minusta parasta maistamaani glögiä on norjalainen Tomte-glögi. (sitä myydään ainakin Pohjois-Norjassa, en tiedä onko se ”paikallista”) En vaan ole saanut sitä moneen vuoteen kun olen käynyt nyt vain kesäisin Norjassa. 
  Oletko maistanut sitä? Pidätkö?

  Tykkää

 10. Kiva glögiohje! Ja ihana toi housupuku ja kaunis silmämeikki sinulla ( joskus ehkä saadaan siitä lähikuvia ja meikkitietoja? ). Leppoisaa perjantai-iltaa! 

  Tykkää

 11. Moi,
  Olen kutonut sitä ikivanhaa norjalaista ja olen sellaisessa vaiheessa että tarvisin vähän lisäohjeita 🙂 eli miten teen hihat, paljonko silmukoita ja pyöröpuikoilla vai tasona? Entä sitten hihojen yhdistäminen paitaan… Kiitos jos viitsit auttaa eteenpäin 🙂  
  Terveisin Taina

  Tykkää

 12. Ihana postaus. Vaikken varmasti saakaan aikaiseksi kokeilla mitään tällaista itse tehtynä, mutta nämä tämmöset on juuri niitä hyvän tuulen postauksia! Ja jouluisen mielen postauksia myös! 😀 Ihanaa, rentoa viikonloppua teidänkin perheelle! Ps. Älä välitä, meillä sama juttu tuon siivousasian kanssa. Se on se kaks minuuttia ja jo alkaa paikat olla taas mukavasti sekasin. 🙂 – Auroora

  Tykkää

 13. Kiitos glögiohjeesta! Juuri siemailen punaista versiota, hyvin helppoa sellaista: kunnon holitonta punaista glögiä ja sopiva tujaus väkevää kirsikkaviiniä (perinteinen Kirsberry) – suosittelen ❤ Mistä muuten nuo ihanat nilkkurit on? Väri ja malli ovat todella passelit 
  Mukavaa joulun odotusta
  t. Susanna

  Tykkää

 14. Hei, kyselin sähköpostilla neuvoa siihen Martta-villatakkiin. Mulla on jämähtänyt sen kutominen kun takakappaleen kavennuksien kans ongelma. Olis tosi kiva jos ehtisit vastaamaan siihen.
  🙂

  Tykkää

 15. Ihanan jouluisen värisen jumpsuit! 🙂 Vaalea glögi on tosi hyvää. Paras ikinä maistamani vaalea glögi oli puutarhakoulussa tekemäämme glögiä, joka puristettiin japaninruusukvittenin hedelmistä ja maustettiin. Ehtaa kamaa 🙂
  Hyvää Joulunalusaikaa!
  Tiina/Tina’s

  Tykkää

 16. Ihania kuvia täynnä joulunodotustunnelmaa ja lämpöisiä hymyjä 🙂 Ja Tsaikka-lasit – nuo mielipiteitä jakavat, mutta mun silmääni ne kauneimmat glögilasit ❤

  Tykkää

 17. Asusi on haalari! Housupuvussa on naisten pitkät housut ja yhteensopiva takki. Olen ollut huomaavianin netissä, jopa nettikauppoken ilmoituksissa housupuvun käyttöä haalarisanan tilalle. Paheksun moista Suomen kielen rapauttumista. Housupuku kuulostaa kyllä hienommalta kuin haalari, mutta asioista niiden oikeilla nimillä. Terveisin Kielipoliisi

  Tykkää

 18. Minusta parasta maistamaani glögiä on norjalainen Tomte-glögi. (sitä myydään ainakin Pohjois-Norjassa, en tiedä onko se ”paikallista”) En vaan ole saanut sitä moneen vuoteen kun olen käynyt nyt vain kesäisin Norjassa. 
  Oletko maistanut sitä? Pidätkö?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: