Vuoden 2014 hiussuosikit

~tai ainakin Top 3

 hiustuotteet saatu Inochista joskus, viime vuoden aikana ja surialpakkaneule omatekemä (laitan ohjetta kunhan saan vastattua Martta- ja ikivanhan norjalaisen neuleen puutteisiin 😉 -eli pian!)

 

 

Heippa hei -hiusasiaa tänään! 🙂

Kävin nimittäin joulun alla Helsingissä fiksaamassa hiuksia joulu- ja juhlakuntoon ja Inochin Kaisu laittoikin niihin vähän tummempaa; tai sellaista toffeenruskeaa sävyä.  Tykkään kovasti asteen tummemmasta ja mukavasti pehmeämmästä lookista. 

Tää on muuten hassu juttu… Tää sävyjen sopivuus. Tiedättehän miten hiusväri saattaa muuttaa ulkonäköä tosi paljon; yksi sävy saa kasvot hehkumaan ja toinen tekee harmaaksi tai korostaa kaikkia virheitä. Kaikki riippuu oikeastaan ihon ja silmien väristä -ei siis kannata valita väriä purkin tai oman lempivärin perusteella. Mulle esimerkiksi ei paljon tästä lämpimämmät sävyt käy, sillä vähän punaihoisena kasvot muuttuvat aika vaaleanpunaisiksi (katso toi pieni profiilikuva sivussa :’D ei edustavin hiusväri mulle!). Meitä punakkaihoisia tasoittavat siis kylmähköt hiusvärit ja oliiviin taittavia ihosävyjä pehmentää kivasti ripaus lämpöä. Karkeasti sanottuna.

Oma luonnollinen hiusväri on tietysti aina turvallinen ja paras valinta, mutta joskus vähän värjäämällä saattaa voida jopa korostaa kasvonpiirteitä ja saada ilmen hehkumaan vähän enemmän. Olisi (ja olen) kuitenkin aika maltillinen sillä kyseessä on usein ihan pienet sävyerot – ei radikaalit muutokset.

Muistan esimerkiksi miten mieheni kiinnitti ensimmäisiä kertoja Suomessa käydessään huomiota siihen, miten monella oli mustaksi tai punaiseksi värjätyt hiukset; ja juuri näiden sävyjen kanssa olisin tosi varovainen… Se muoti tosin taitaa jo olla vähän mennyt ohi (?). Punainen kun helposti tekee ihon väristä tunkkaisen (tai vaaleanpunaisen) ja musta korostaa esim. couperosaa; nämä eivät todellakaan sovi kenelle tahansa.

Tuli vaan mieleen. 🙂 Mutta niin, pari sanaa noista Top 3 -tuotteistakin. Noista kolmesta kuvissa vilahtelevista. Tänään on hiukset aika naturellina, mutta on niissä ripaus jokaista. 🙂 Bongasin ton Kerastasen V.I.P.:n Ellestäkin; se oli ainakin täällä Norjan Ellessä valittu vuoden muotoilutuotteeksi. Ei ihme, se on mullakin käytössä harva se päivä. Vähän niinkuin hiuspuuteri, mutta antaa paremman pidon. Ja volyymia! En aluksi pitänyt sitä ihmeellisenä, mutta kummasti se on päätynyt jokapäiväiseen käyttöön monen muun ohi.

Vaaleanpunaisesta hiuksiin jätettävästä hoitoaineesta (Fluidissime) olen ennenkin täällä höpissyt; se on ihan loistotuote. Rakkautta ensi silmäyksellä. 😉 Hoidon lisäksi se suojaa lämpölaitteiden kuumuutta vastaan ja jättää hiuksiin aivan  ihanan (parhaan) tuoksun.

Ennen ovesta ulos syöksymistä sivelen latvoihin jotain öljyä. Kerastasen K ultime on öljy -näppärästi kiinteässä muodossa ja oikein tehohoitava seerumi. Ylellinen pikku voidepurnukka.

Sellainen komikko. 🙂 Nämä pitäisin jos kolme hiustuotetta viime vuodesta pitäisi valkata!

Kauneudenhoitoon liittyviä juttuja muutenkin tulossa lähiaikoina, niistä on aina kivaa jakaa ajatuksia! Huomenna varmaankin tuhannen tavan kookosöljy….! 

Leppoisaa lauantai-iltaa!

22 vastausta artikkeliin “Vuoden 2014 hiussuosikit

 1. Kauniin luonnollisen väriset hiukset! Toi neule on ihana ja mikä ihana kello! Täytyypä tutustua noihin hiustuotteisiin.. Hyvää alkanutta vuotta 2015!
  -M-

  Tykkää

 2. Hei Johanna. Aivan ihana neule! Just tuollaisia olen etsiskellyt kaupoista, vaan en ole laadukasta, mutta kohtuuhintaista löytänyt mistään. Olet kyllä hurjan taitava käsistäsi ja tyylitajusi on pettämätön myös käsitöissä.
  Tiina R
   
   

  Tykkää

 3. Eipä ihme, että miehesi on kiinnittänyt huomiota suomalaisten naisten hiusväreihin, se on asia, joka melkein ensimmäisenä pistää silmään, kun olen käymässä Suomessa.
  Johtuukohan se osittain siitä, että suomalaiset ovat omasta mielestään värittömiä ja ”maantienvärisiä”? Me suomalaiset kyllä ollaankin keskenämme hyvin samannäköistä porukkaa (toinen asia, joka pistää silmään, kun ulkosuomalaisena tulee lomalle Suomeen!), ja useinhan sitä on tarve erottautua jotenkin, MUTTA KUUNNELKAAPA NYT TARKASTI, MITÄ TEILLE SANON! : )
  Se hiusten väri, jota Suomessa usein kutsutaan vähättelevästi ”maantienväriseksi” on tismalleen sama värisävy, jota amerikkalaiset kutsuvat nimellä ”strawberry blonde” (eli mansikkablondi!) tai ”California blonde”!! Mä olen matkustellut paljon USA:ssa, ja AINA mun hiuksia kehutaan siellä tosi paljon! ”Oo, sulla on tollanen ihana mansikkablondi tukka!” Eikös tulekin ihan eri fiilikset kuin ”maantienvärisestä”?
  JA just vähän aikaa sitten suomalaisen miehen kanssa naimisissa oleva espanjalainen kaverini kertoi, että hänen äitinsä oli viimeksi Suomessa käydessään aivan kauhuissaan ja tosi pettynyt, kun vävyn sisko olikin värjännyt ”ne ihanat vaaleat hiuksensa” mustiksi.
  JA nyt jo valitettavasti ex-kampaajani, mahtava Kristian Suomalainen, kielsi minua edes harkitsemasta hiusten värjäämistä, koska ”tollainen värisävy on ehkä yhdellä prosentilla maailman väestöstä, ja huippuhiusstailaajatkaan ei pysty sitä sävyä saamaan aikaan.”
  Kristian ja Johanna ovat oikeassa: Monilla suomalaisilla naisilla on ihoon nähden aivan liian kovat hiusvärit (ja kulmat!!) Ja ihan turhaan! Olkaamme ylpeitä ainutlaatuisista mansikkablondihiuksistamme!
  mansikkaisin terveisin Satu

  Tykkää

 4. Komppaan niin Satua. Aivan ihme vimma suomalaisnaisilla tummiin ”värikypäriin”, en tajua. Esim Ruotsissa ei mitään vastaavaa näe, vaikka sama talven harmaus heilläkin.

  Tykkää

 5. Huippu kampaajana sanoo samaa, kun mietin isoja värimuutoksia hiuksiini. Nyt vaan jo tarvitsee peittää oikeata harmaata.
  Laittaisinko neuleOhjeen pian, pls. Eilen aloitin aivan vastaavaa yksinkertaisella langalla. Nyt mietin olisiko toimivampi kaksinkertaisella langalla jne.Kokeilin kaikkea.. Sitten katsoin tämän!!!Tässä se olisi:)

  Tykkää

 6. Juuri näin, Satu.
  Itselläni on juuri nuo ”maantienväriset” hiukset. Pidin niitä aika mitään sanomattomina jo aina. Ei minkään näköiset, eikä minkään väriset. Kunnes kerran ulkomailla eräs tyttö sanoi mulle: ”Voi vitsit mikä hiusväri sulla on! Aivan ihana.” Tyttö kertoi, että hänen äitinsä on kampaaja. Juuri tämä ”maantienväri” oli kuulema erittäin kysytty ja haluttu, vaan kun sellaista ei voinut värjätä. Kampaaja-äiti tätä kuulema aina harmitteli.
  Siitä hetkestä lähtien rupesin miettimään sitä ”luonnollista” ulkonäköä. Mitä luonnollisempi sen parempi, mutta kenties niin, että korostetaan hyviä puolia ja häivytetään niitä vähän ei-niin-kauniita kohtia. Vaan mikä on ”hyvä puoli” ja mikä ”ei-niin-kaunista”? Siinäpä pulma (omia hiuksiani lukuun ottamatta) 😉

  Tykkää

 7. Myös minä suosin luonnollista vaaleaa väriäni, mutta mikäli joku haluaa omien hiustensa olevan vaikka sateenkaaren väriset on se hänen oma valintansa. 🙂 Jokainen siis omalla tyylillään hiuksineen ja kaikkineen. 🙂

  Tykkää

 8. Kello on näyttävästi esillä näissä kuvissa, joten kerrohan jo lopultakin muutama sananen siitäkin 😉
   

  Tykkää

 9. Minulla on ruskeat hiukset ja ruskeat silmät. Hiusten värjääminen on kai niin yleistä, että minultakin aika usein kysytään, onko oma väri. Ja oma väri on, vaikka ikää on pian 50. Onko lie geeneistä kiinni, missä vaiheessa alkaa näkyä harmaita. Nekin otetaan vastaan ajallaan. Hiusten värjääminen on jotenkin kuin tarttuva tauti, eipä monikaan ole tyytyväinen omien hiustensa väriin. Miksihän?

  Tykkää

 10. Kauniin luonnollisen väriset hiukset! Toi neule on ihana ja mikä ihana kello! Täytyypä tutustua noihin hiustuotteisiin.. Hyvää alkanutta vuotta 2015!
  -M-

  Tykkää

 11. Hei Johanna. Aivan ihana neule! Just tuollaisia olen etsiskellyt kaupoista, vaan en ole laadukasta, mutta kohtuuhintaista löytänyt mistään. Olet kyllä hurjan taitava käsistäsi ja tyylitajusi on pettämätön myös käsitöissä.
  Tiina R
   
   

  Tykkää

 12. Eipä ihme, että miehesi on kiinnittänyt huomiota suomalaisten naisten hiusväreihin, se on asia, joka melkein ensimmäisenä pistää silmään, kun olen käymässä Suomessa.
  Johtuukohan se osittain siitä, että suomalaiset ovat omasta mielestään värittömiä ja ”maantienvärisiä”? Me suomalaiset kyllä ollaankin keskenämme hyvin samannäköistä porukkaa (toinen asia, joka pistää silmään, kun ulkosuomalaisena tulee lomalle Suomeen!), ja useinhan sitä on tarve erottautua jotenkin, MUTTA KUUNNELKAAPA NYT TARKASTI, MITÄ TEILLE SANON! : )
  Se hiusten väri, jota Suomessa usein kutsutaan vähättelevästi ”maantienväriseksi” on tismalleen sama värisävy, jota amerikkalaiset kutsuvat nimellä ”strawberry blonde” (eli mansikkablondi!) tai ”California blonde”!! Mä olen matkustellut paljon USA:ssa, ja AINA mun hiuksia kehutaan siellä tosi paljon! ”Oo, sulla on tollanen ihana mansikkablondi tukka!” Eikös tulekin ihan eri fiilikset kuin ”maantienvärisestä”?
  JA just vähän aikaa sitten suomalaisen miehen kanssa naimisissa oleva espanjalainen kaverini kertoi, että hänen äitinsä oli viimeksi Suomessa käydessään aivan kauhuissaan ja tosi pettynyt, kun vävyn sisko olikin värjännyt ”ne ihanat vaaleat hiuksensa” mustiksi.
  JA nyt jo valitettavasti ex-kampaajani, mahtava Kristian Suomalainen, kielsi minua edes harkitsemasta hiusten värjäämistä, koska ”tollainen värisävy on ehkä yhdellä prosentilla maailman väestöstä, ja huippuhiusstailaajatkaan ei pysty sitä sävyä saamaan aikaan.”
  Kristian ja Johanna ovat oikeassa: Monilla suomalaisilla naisilla on ihoon nähden aivan liian kovat hiusvärit (ja kulmat!!) Ja ihan turhaan! Olkaamme ylpeitä ainutlaatuisista mansikkablondihiuksistamme!
  mansikkaisin terveisin Satu

  Tykkää

 13. Komppaan niin Satua. Aivan ihme vimma suomalaisnaisilla tummiin ”värikypäriin”, en tajua. Esim Ruotsissa ei mitään vastaavaa näe, vaikka sama talven harmaus heilläkin.

  Tykkää

 14. Huippu kampaajana sanoo samaa, kun mietin isoja värimuutoksia hiuksiini. Nyt vaan jo tarvitsee peittää oikeata harmaata.
  Laittaisinko neuleOhjeen pian, pls. Eilen aloitin aivan vastaavaa yksinkertaisella langalla. Nyt mietin olisiko toimivampi kaksinkertaisella langalla jne.Kokeilin kaikkea.. Sitten katsoin tämän!!!Tässä se olisi:)

  Tykkää

 15. Juuri näin, Satu.
  Itselläni on juuri nuo ”maantienväriset” hiukset. Pidin niitä aika mitään sanomattomina jo aina. Ei minkään näköiset, eikä minkään väriset. Kunnes kerran ulkomailla eräs tyttö sanoi mulle: ”Voi vitsit mikä hiusväri sulla on! Aivan ihana.” Tyttö kertoi, että hänen äitinsä on kampaaja. Juuri tämä ”maantienväri” oli kuulema erittäin kysytty ja haluttu, vaan kun sellaista ei voinut värjätä. Kampaaja-äiti tätä kuulema aina harmitteli.
  Siitä hetkestä lähtien rupesin miettimään sitä ”luonnollista” ulkonäköä. Mitä luonnollisempi sen parempi, mutta kenties niin, että korostetaan hyviä puolia ja häivytetään niitä vähän ei-niin-kauniita kohtia. Vaan mikä on ”hyvä puoli” ja mikä ”ei-niin-kaunista”? Siinäpä pulma (omia hiuksiani lukuun ottamatta) 😉

  Tykkää

 16. Myös minä suosin luonnollista vaaleaa väriäni, mutta mikäli joku haluaa omien hiustensa olevan vaikka sateenkaaren väriset on se hänen oma valintansa. 🙂 Jokainen siis omalla tyylillään hiuksineen ja kaikkineen. 🙂

  Tykkää

 17. Kello on näyttävästi esillä näissä kuvissa, joten kerrohan jo lopultakin muutama sananen siitäkin 😉
   

  Tykkää

 18. Minulla on ruskeat hiukset ja ruskeat silmät. Hiusten värjääminen on kai niin yleistä, että minultakin aika usein kysytään, onko oma väri. Ja oma väri on, vaikka ikää on pian 50. Onko lie geeneistä kiinni, missä vaiheessa alkaa näkyä harmaita. Nekin otetaan vastaan ajallaan. Hiusten värjääminen on jotenkin kuin tarttuva tauti, eipä monikaan ole tyytyväinen omien hiustensa väriin. Miksihän?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: