Simppeli Suri

~tavallinen villapaita~

 kello Grovana (saatu); kun kysytty on; kerron lisää joku toinen kerta 🙂

 

Olen joskus kysynyt mun mieheltäni että millaisista vaatteista tämä eniten pitää mun päälläni. Että miten hän toivoisi mun pukeutuvan, mikä on kivan näköistä. Näin jälkeenpäin ajateltuna kysymys oli varmaankin tyhmä. Ehkä miehiltä yleensäkään ei kannata kysyä just tätä. No mutta, osaatteko arvata mitä mies vastasi? Juu, sellaisista tavallisista vaatteista. Se oli vastaus. Tarkennukseksi siihen, mitä tavalliset vaatteet ovat, sain sitten lopuksi vastauksen farkut ja joku paita. Ehheh. Joku tavallinen villapaita. 

Tuumasta toimeen. Neuloin joululomalla valmiiksi tämän hyvin simppelin, ihanasti karvapintaisen surialpakkaneuleen (eli tavallisen villapaidan, mitään surijuttuja ei miehelle tietenkään kannata selittää). Surialpakan harjatuntuntuinen pinta ihastutti siinä määrin, että nyt samasta langasta on puikoilla jo toinenkin työ -ja äitillekin lähetin pussillisen. 🙂 Lanka tuntuu itseassa vain ”harjaantuvan” tai ”karvaantuvan” käytössä enemmän; menevän siis tiiviimmäksi. Paranee vanhetessaan. 🙂

Tämä mun neule on helppo kuin mikä: Aloitat luomalla noin 160 silmukkaa ja neulot suljettuna neuleena ensin kaksi kerrosta joustinneuletta 1 o 2 n. Sitten sileää neuletta kainaloihin asti niin pitkälle kuin haluat (mun neule on lyhyt, noin 40cm). Suoraa pötköä; mitään kaventeluja ei tässä vaiheessa tarvita; neulot etu- ja takakappaleet hartioille asti valmiiksi. Takakappale: Noin 18 cm neulottuasi sileää neuletta päättelet keskimmäiset 30 silmukkaa pääntieksi. Neulo vielä noin 2 cm ja päättele hartioiden silmukat. Etukappale: Neulo kainaloista ylöspäin sileää neuletta ja noin 16 cm neulottuasi päättele keskimmäiset 30 silmukkaa. Neulo hartioita vielä noin 4 cm ja päättele silmukat. 

Hihat aloitat luomalla 30 silmukkaa tasona pyöröpuikolle. Neulo ensin 2 krs joustinneuletta ja sitten sileää noin 40 cm (mun hihan mitta on tarkalleen 38 cm) lisäten yhden silmukan joka kahdeksannen kerroksen alussa ja lopussa. 

Lopuksi hihat yhdistetään paitaan neulalla ja langalla ommellen. Poimi vielä pääntieltä kaikki silmukat puikolle ja neulo pääntielle joustinneuletta 1 o 2 n noin 2 cm.

Unemankevyt ja silti lämmin neule; ollut nyt mulla päällä kolmatta päivää. Kivan kevyt kevätneule myös! Ja kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin helppokäyttöinen.

Kuten aiemmin sanoin, mulla on ollut tarkoitus laittaa teille tarkennuksia Martta- ja Ikivanha norjalainen -ohjeisiin, sillä niihin on tullut kyselyitä aika paljon. (Kiva, kiitos!) mutten vieläkään ole näitä ehtinyt laittaa… :S Olen tosi pahoillani; kaikkiin sähköposteihinkaan en ole millään pystynyt yksitellen vastaamaan. Loppuviikosta olisi tiedossa sen verran paljon vapaa-aikaa, että kerron sitten kun ohjeet on paikallaan! 🙂

Ja nyt saa taas kysellä, yritän vastailla kaikkeen mihin pystyn!

72 vastausta artikkeliin “Simppeli Suri

 1. Ihana! Villasukkien neulomisen sijasta haluttaa nyt aloittaa joku tällainen ihan itselle 🙂 paljonko lankaa meni kaiken kaikkiaan?

  Tykkää

  1. Äh, sorry! Olin ihan varma kirjoittaneeni sen tohon tarvike-kuvaan. Eli mulla meni 300g. Sorry 🙂

   Tykkää

 2. valkoinen t-paita ja farkut taitaa olla miesten keskuudessa aika suosittu asu naisen päällä =) on kyllä hieno neule!

  Tykkää

 3. Minusta tuossa neuleessa ei ole mitaan ihmeellista (itselleni ei edes puoreakaulaiset sovi-lyhyt kaula..ehka siksi). Johanna-sinun paallasi kaikki nyt vaan nayttaa hyvalta, vaikka pukeutuisit roskapussiin 🙂

  Tykkää

  1. Joo no ei ookaan; tää on simppeli perusneule. 🙂 Toki matsku on lämmin ja aikast kaunis :))

   Tykkää

 4. Ihanalta tuo lanka kyllä vaikuttaa ihan näin tietsikkaruudun kauttakin!
  Mä käyn täällä sun blogissa oikeastaan vaan kurkkimassa, olisko tarjolla taas jotain käsityöohjetta. Tämän paitamallin jätän kyllä suosiolla väliin, mun päällä noin ”neliömäinen” malli näyttäis ihan karmeelta, mut tosta langasta sais varmaan tosi kivan ponchon tai vaikka torkkupeiton.

  Tykkää

 5. Heh, mun mieheltä oon saanu samanlaisen vastauksen: farkut ja lyhyt neule on parhaat. Ei mitään kaapuja 😀 

  Tykkää

  1. Hahaa… Ja mun mielestä kun on niin tylsää pukeutua farkkuihin 😛 Sorry vaan kultsi mutta kun tykkään mekoista ja muusta hömpästä :))

   Tykkää

  1. Niin no, tää on nyt tän mallinen, pitkiä neuleita mulla oli ihan tarpeeksi 🙂 Ei pitäisi mitään käydä jos pesee villapesussa 🙂

   Tykkää

 6. Nätti on ja vaikuttaa hauskalta matskulta. Voisin kokeilla tehdä vähän sovelletusti pidemmän msllin helmoista ja hihoista. Mulla tarvii ainakin talvikäytössä olla aina mieluusti liiankin pitkät hihat muuten jää vaate käyttämättä. Kuinka paljon lankaa meni ja osaatkos sanoa, langan tiheyttä, jos vaikka lankakaupasta löytyis jotakin vastaavaa. Onko tää lanka yhtään kutittavaista?

  Tykkää

  1. Heippa; helmaahan voi toisiaan jatkaa niin kauan/pitkään kuin haluaa! 🙂  ja samoin hihoja. Lanka ei kutia yhtään, eikä ole ollenkaan niin karkeaa kuin kuvista voisi luulla. Tosi pehmeä, kevyt lanka. Tiheys on 10cm=15 silmukkaa.

   Tykkää

 7. Ihana neule. Eikun lankoja etsimään ja puikot heilumaan ❤ 
  Aikoinaan sulla oli Puno langasta simppeli pitkä villatakin ohje, olen tehnyt niitä kaksi: ruskean ja harmaan, tyttären kanssa kilvan pidetään ja on tosi ihanan pehmeät ja lämpimät!

  Tykkää

 8. Kiitos ohjeesta! 🙂 Aloin tekemään neuletta Rauman Iiris langasta. Olinkin etsinyt sopivaa ohjetta langalle ja tässä se onkin 🙂

  Tykkää

 9. Hei,
  olisin tiedustellut näissä suri kuvissa käyttämääsi huulipunaa. Mitähän merkkiä ja sävyä se on? Tosi kaunis ja sopii sinulle tosi hyvin! Etsin juuri tuommoista samaa sävyä. Voi, kumpa ehdit vastata sillä tuo sävy olisi tosi kiva.
  T.Tanja

  Tykkää

 10. Kiva neule! Neuloin ison alpakka villahuivin, ihan talven suosikki.
  nyt tämä puikoille.. Kerrotko paljon sinulla meni lankaa?
  kiitos etukäteen ja mukavaa viikonlopun jatkoa 🙂
  -Piia

  Tykkää

 11. Kiva neule! Neuloin ison alpakka villahuivin, ihan talven suosikki.
  nyt tämä puikoille.. Kerrotko paljon sinulla meni lankaa?
  kiitos etukäteen ja mukavaa viikonlopun jatkoa 🙂
  -Piia

  Tykkää

 12. Helppo ohje, olisi kiva saada joskun vähän muutakin mallia, kuin suoraa. Saas nähdä tuleeko kirjaan myös vähän haastavampia malleja. Onneksi on paljon lehtiä, joista niitä löytyy. Muuten ok:n näköisiä juttuja.

  Tykkää

 13. Ihana neule! ja Suri lankana on aivan ihana… 🙂 oli pakko ottaa työ heti puikoille, kun kotoa sattui löytymään Suria sopiva määrä (toki ostettuna skappel-neule suunnitelmissa) Joku on joskus sanonut, että lankaa pitäisi ostaa aina yhden villapaidan ja sukkien verra,jos aikoo tehdä heräteostoja 😀  
  Tää sun malli näytti paljon käyttökelpoisemmalta, kuin paksu skappel- neuletakki ja vaihtelukin virikistää (eikä skappelissa mitään vikaa oo :)). Saahan niitä lankoja ostettua takkiin uusia 🙂 Varsinkin kun Suri- lankaa löytyy oman kaupungin lankakaupasta: Käsityöliike Katariinasta Kokkolasta, jonka verkkokaupan joku oli jo löytänytkin!
  -eliina

  Tykkää

 14. ihana neule.luin juttusi.marssin Katariinaan ja ostin surit paitaa varten.teen pidemmän jotta maha peittyy.kiitos taas kerran ihanasta ideasta. ja muuten lanka on aivan ihanaa.pehmoista ja lämmintä.mukavaa kevättä sinulle toivottaa Anitta.

  Tykkää

 15. Moikka! Tää on nyt vähän noloa, mutta koska en löytänyt netistä apuja, niin oli tultava kysäsemään sulta. Mä nimittäin aloin neulomaan tätä Suria ja olen nyt siinä vaiheessa, että mulla takakappaleen silmukat odottelee puikolla ja olen neulonut etukappaleen kaula-aukkoon saakka ja päätellyt keskimmäiset silmukat, mutta nyt en tiedä, miten pystyn tästä jatkamaan olkapäille asti? 😀 Täytyykö mun tehdä toinen hartia ensin ja päätellä silmukat ja leikata lanka poikki ja tehdä sitten toinen olka ja päätellä silmukat jne. Vai onko jokin sujuvampi tapa, mitä en vain tajua? 😀

  Tykkää

 16. Ihana! Villasukkien neulomisen sijasta haluttaa nyt aloittaa joku tällainen ihan itselle 🙂 paljonko lankaa meni kaiken kaikkiaan?

  Tykkää

  1. Äh, sorry! Olin ihan varma kirjoittaneeni sen tohon tarvike-kuvaan. Eli mulla meni 300g. Sorry 🙂

   Tykkää

 17. valkoinen t-paita ja farkut taitaa olla miesten keskuudessa aika suosittu asu naisen päällä =) on kyllä hieno neule!

  Tykkää

 18. Minusta tuossa neuleessa ei ole mitaan ihmeellista (itselleni ei edes puoreakaulaiset sovi-lyhyt kaula..ehka siksi). Johanna-sinun paallasi kaikki nyt vaan nayttaa hyvalta, vaikka pukeutuisit roskapussiin 🙂

  Tykkää

  1. Joo no ei ookaan; tää on simppeli perusneule. 🙂 Toki matsku on lämmin ja aikast kaunis :))

   Tykkää

 19. Ihanalta tuo lanka kyllä vaikuttaa ihan näin tietsikkaruudun kauttakin!
  Mä käyn täällä sun blogissa oikeastaan vaan kurkkimassa, olisko tarjolla taas jotain käsityöohjetta. Tämän paitamallin jätän kyllä suosiolla väliin, mun päällä noin ”neliömäinen” malli näyttäis ihan karmeelta, mut tosta langasta sais varmaan tosi kivan ponchon tai vaikka torkkupeiton.

  Tykkää

 20. Heh, mun mieheltä oon saanu samanlaisen vastauksen: farkut ja lyhyt neule on parhaat. Ei mitään kaapuja 😀 

  Tykkää

  1. Hahaa… Ja mun mielestä kun on niin tylsää pukeutua farkkuihin 😛 Sorry vaan kultsi mutta kun tykkään mekoista ja muusta hömpästä :))

   Tykkää

  1. Niin no, tää on nyt tän mallinen, pitkiä neuleita mulla oli ihan tarpeeksi 🙂 Ei pitäisi mitään käydä jos pesee villapesussa 🙂

   Tykkää

 21. Nätti on ja vaikuttaa hauskalta matskulta. Voisin kokeilla tehdä vähän sovelletusti pidemmän msllin helmoista ja hihoista. Mulla tarvii ainakin talvikäytössä olla aina mieluusti liiankin pitkät hihat muuten jää vaate käyttämättä. Kuinka paljon lankaa meni ja osaatkos sanoa, langan tiheyttä, jos vaikka lankakaupasta löytyis jotakin vastaavaa. Onko tää lanka yhtään kutittavaista?

  Tykkää

  1. Heippa; helmaahan voi toisiaan jatkaa niin kauan/pitkään kuin haluaa! 🙂  ja samoin hihoja. Lanka ei kutia yhtään, eikä ole ollenkaan niin karkeaa kuin kuvista voisi luulla. Tosi pehmeä, kevyt lanka. Tiheys on 10cm=15 silmukkaa.

   Tykkää

 22. Ihana neule. Eikun lankoja etsimään ja puikot heilumaan ❤ 
  Aikoinaan sulla oli Puno langasta simppeli pitkä villatakin ohje, olen tehnyt niitä kaksi: ruskean ja harmaan, tyttären kanssa kilvan pidetään ja on tosi ihanan pehmeät ja lämpimät!

  Tykkää

 23. Kiitos ohjeesta! 🙂 Aloin tekemään neuletta Rauman Iiris langasta. Olinkin etsinyt sopivaa ohjetta langalle ja tässä se onkin 🙂

  Tykkää

 24. Hei,
  olisin tiedustellut näissä suri kuvissa käyttämääsi huulipunaa. Mitähän merkkiä ja sävyä se on? Tosi kaunis ja sopii sinulle tosi hyvin! Etsin juuri tuommoista samaa sävyä. Voi, kumpa ehdit vastata sillä tuo sävy olisi tosi kiva.
  T.Tanja

  Tykkää

 25. Kiva neule! Neuloin ison alpakka villahuivin, ihan talven suosikki.
  nyt tämä puikoille.. Kerrotko paljon sinulla meni lankaa?
  kiitos etukäteen ja mukavaa viikonlopun jatkoa 🙂
  -Piia

  Tykkää

 26. Kiva neule! Neuloin ison alpakka villahuivin, ihan talven suosikki.
  nyt tämä puikoille.. Kerrotko paljon sinulla meni lankaa?
  kiitos etukäteen ja mukavaa viikonlopun jatkoa 🙂
  -Piia

  Tykkää

 27. Helppo ohje, olisi kiva saada joskun vähän muutakin mallia, kuin suoraa. Saas nähdä tuleeko kirjaan myös vähän haastavampia malleja. Onneksi on paljon lehtiä, joista niitä löytyy. Muuten ok:n näköisiä juttuja.

  Tykkää

 28. Ihana neule! ja Suri lankana on aivan ihana… 🙂 oli pakko ottaa työ heti puikoille, kun kotoa sattui löytymään Suria sopiva määrä (toki ostettuna skappel-neule suunnitelmissa) Joku on joskus sanonut, että lankaa pitäisi ostaa aina yhden villapaidan ja sukkien verra,jos aikoo tehdä heräteostoja 😀  
  Tää sun malli näytti paljon käyttökelpoisemmalta, kuin paksu skappel- neuletakki ja vaihtelukin virikistää (eikä skappelissa mitään vikaa oo :)). Saahan niitä lankoja ostettua takkiin uusia 🙂 Varsinkin kun Suri- lankaa löytyy oman kaupungin lankakaupasta: Käsityöliike Katariinasta Kokkolasta, jonka verkkokaupan joku oli jo löytänytkin!
  -eliina

  Tykkää

 29. ihana neule.luin juttusi.marssin Katariinaan ja ostin surit paitaa varten.teen pidemmän jotta maha peittyy.kiitos taas kerran ihanasta ideasta. ja muuten lanka on aivan ihanaa.pehmoista ja lämmintä.mukavaa kevättä sinulle toivottaa Anitta.

  Tykkää

 30. Moikka! Tää on nyt vähän noloa, mutta koska en löytänyt netistä apuja, niin oli tultava kysäsemään sulta. Mä nimittäin aloin neulomaan tätä Suria ja olen nyt siinä vaiheessa, että mulla takakappaleen silmukat odottelee puikolla ja olen neulonut etukappaleen kaula-aukkoon saakka ja päätellyt keskimmäiset silmukat, mutta nyt en tiedä, miten pystyn tästä jatkamaan olkapäille asti? 😀 Täytyykö mun tehdä toinen hartia ensin ja päätellä silmukat ja leikata lanka poikki ja tehdä sitten toinen olka ja päätellä silmukat jne. Vai onko jokin sujuvampi tapa, mitä en vain tajua? 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: