DIY kevään palmikkoneule

& housusamikset

neule itsetehty / housut By Pias* / korvikset & riipus Wilhelmine

 

Tää neule ei nyt mennyt ihan suunnitellusti, pakko sanoa. Olisin nimittäin mieluusti tehnyt koko neuleen samasta langasta, tuosta tummemmasta valkoisesta. Se on Prismasta ostettua Mybooshia, jota mulla ei nyt kotona ollut riittävästi yhtä neuletta varten, joten jatkoin neuleen helman, pääntien ja hihat ihan valkoisella puuvillalangalla. No, eipä tuo pöllömpi nytkään ole, mutta kun visio oli tehdä koko neule samasta väristä, häiritsee lopputulos vähäsen. Toisaalta tämä kahden valkoisen fuusio on aika raikas ja tuo neuleeseen oman twistinsä. Valkoinen palmikkoneule on muuten mulle ihan must keväällä ja kesällä – tällä kertaa halusin tällaisen olkapään paljastavan mallin, joskin paidan voi helposti pitää ihan kunnolla päälläkin. 😉 Veikkaan että tämä vielä kivasti löystyy ja rennostuu käytössä enemmän.

Huomaatteko, että meillä on kullan kanssa ihan samikset sunnuntaihousut? ;)) Tykkään noista Pialta saaduista joggereista tosi paljon siksi, että ne on helppo muuntaa kotoilusta kaupunkiin; tyylikäs harmaa pellava ja simppeli rento malli sopii kaikkeen.

Olen muuten (toivottavasti) oppinut aika paljon paremmaksi neuleohjeiden kirjoittajaksi kirjan myötä, vaikka täytyy sanoa, että kirjassa ohjeet ovat vielä paljon perusteellisemmin selitetty kuin tässä nyt. Toivottavasti neulomaan halajavat saatte kuitenkin suunnilleen selkoa! 🙂

Neuleeseen (koko s (m) l) tarvitset nr 7 pyöröpuikon ja yhteensä noin 500 (700) 900g lankaa;  mulla oli 300g Mybooshia ja 200g Sandnes garnin Linea (pellava-puuvilla -sekoitelankaa).  

Aloita luomalla 140 (154) 168 silmukkaa. Työ neulotaan suljettuna neuleena pyöröpuikolla 28 silmukan mallineuletta seuraten: 8 o, 3  n, 2 o, 3 n, 4 o, 3 n, 2 o, 3 n. M-koossa mallineule ei mene tasan, mutta ei se mitään haittaa; neulo m-koossa kerroksen viimeinen mallineulekerta 8 o, 3 n, 2 o, 1 n eli lopeta kerros aina yhteen nurjaan silmukkaan.

Pamikonkierrot tehdään joka 11 kerroksella niihin kohtiin, joissa olet neulonut 8 o ja 4 o. Neljä palmikonkertokerrosta (44 kerrosta) tehtyäsi neulo vielä neljä kerrosta ja jaa työ etu- ja takakappaleeseen, 70 (77) 84 silmukkaan. Neulo ensin takakappale; kuudennen palmikonkierron ( 66 kerroksen) jälkeen neulo neljä (kahdeksan) 12  kerrosta ja päättele takakappaleen 10 (15) 20 keskimmäistä silmukkaa. Neulo vielä hartia kerrallaan kaventaen hartian ensimmäisellä kerroksella 2 silmukkaa pääntien kummastakin reunasta. Neulo kunnes kainalo-hartiamitta on riittävän korkea, vähintään 15cm. Päättele hartian silmukat. 

Etukappale samaan tapaan, mutta päättele etukappaleen pääntie hieman aiemmin; 66 kerroksen jälkeen neulo vain yksi kerros ja päättele seuraavalla kerroksella keskimmäiset  10 (15) 20. Seuravaalla kerroksella kavenna pääntiestä kaksi silmukkaa. Jatka neuloen, kunnes etukappaleen korkeus on 1-2 cm vaajaa takakappaleen korkeus.

Hihat: Aloita luomalla yksi mallikerta, 28 silmukkaa. Hihat neulotaan tasona ja palmikonkierrot tehdään samaan tapaan joka 11. kerros. Hihoihin lisätään myös silmukoita joka 5. ja 11. kerros kuhunkin reunaan; jokaisella palmikonkierto-kerroksella ja suunnilleen palmikon puolessa välissä siis. Lisätyistä silmukoista tulee nurjia; ne jäävät käden sisäpuolelle piiloon. Päättelin omat hihani juuri ennen kuudetta palmikonkiertoa eli noin 65, kerroksella, mutta voit jatkaa hihoja, jos haluat niistä täymittaiset.

Lopuksi päättelet langat, ompelet hartiasaumat yhteen ja hihat kiinni paitaan. 🙂 Pääntielle virkkasin vielä kiinteillä silmukoilla neljä kerrosta, mutta se ei ole ollenkaan välttämätöntä. 

That’s it. 🙂 Kivaa, raikasta kevätviikon alkua! ❤

30 vastausta artikkeliin “DIY kevään palmikkoneule

 1. Mä ajattelin, että kaksivärisyys on ollut valinta ja hyvä sellainen. 🙂
  Kaipaisin ohjeisiisi neuletiheyttä, koska eri neulojat saavat samalla puikkokoolla eri tiheyden aikaan.
  Kati E

  Tykkää

 2. Jännä, miten toisella nuo vajaamittaiset hihat näyttää ihan ok:lta, mutta itse jos teen noin, niin tuntuu siltä että lanka on loppunut kesken:)

  Tykkää

 3. Huomasin heti unisex-housunne 🙂 Hyvännäköiset miehelläkin! Rakastan pellavahousuja kesällä, ne ovat niin vilpoiset vaikkakin myös ryppyiset. Itselläni on jo vuosia sitten ostetut väljät ja leveälahkeiset pellavahousut ja runsaassa käytössä ovat joka kesä töissä, kotona ja matkoilla.
  -Outi-

  Tykkää

 4. Kivat pöksyt! Teillähän on miehesi kanssa myös samikset tukat (värjäys), sinulla vain pidempänä 🙂

  Tykkää

 5. Piti ihan tulla kommentoimaan, kun yöllä lueskelin kahta viimeisintä postaustasi, ja ihmettelin  teidän takatalveanne.. Niin aamulla verhoja avatessani täällä Etelä-Suomessa oli aivan samanlainen keli. Ensimmäisenä ajattelin, että niin sieltä Norjasta se nyt tuli tänne! 🙂
   
  Anna / Pikkukioski

  Tykkää

 6. Näistä sun ihanista kuvista ja blogikirjoituksista ilahtuu aina niin kummasti. Sitä ottaa itseään oikeen niskasta kiinni ja hankkii itselleen onnellisen arjen- niin kuin sinulla näyttää olevan! Kiitos ihanasta blogista. T: Koulutöistä uupunut lukiolainen 🙂

  Tykkää

 7. Ihanat pöksyt!! Nyt kyllä harmittaa ettei omissa käsissä puikot pysy, en vaan osaa…. Mutta nautin kun muut osaa. Kirja on varmaan tosi kiva! marjanmaa.blogspot.com

  Tykkää

 8. Ihanat pöksyt. Kävin jo kurkkaamassa nitä Pian kaupassa mutta koko jäi mietityttämään. Mikä koko sulla on? Ja mikä koko esim. Farkuissa. Osais arvioida tuon koon. Kiitti.

  Tykkää

 9. En muista nähneeni sinun päälläsi yhtään vaatekappaletta, joka ei näyttäisi hyvältä:)
  Siitä päätellen minun silmääni nämä ovat siis pöksyt, jotka eivät voi imarrella kenenkään kroppaa , eivät edes sinun, joka on mielestäni täydellinen.
  Neule on kaunis 🙂
  Terveisin, Tiina
   
   

  Tykkää

 10. minusta neule on tosi hyvä kaksivärisenä, luulin ensin että se oli tarkoituskin enne kuin kuin tuosta tekstistä. Raikas ja helppo yhdistää monen värisiin alaosiin.
   
  Kikke

  Tykkää

 11. Mä ajattelin, että kaksivärisyys on ollut valinta ja hyvä sellainen. 🙂
  Kaipaisin ohjeisiisi neuletiheyttä, koska eri neulojat saavat samalla puikkokoolla eri tiheyden aikaan.
  Kati E

  Tykkää

 12. Jännä, miten toisella nuo vajaamittaiset hihat näyttää ihan ok:lta, mutta itse jos teen noin, niin tuntuu siltä että lanka on loppunut kesken:)

  Tykkää

 13. Huomasin heti unisex-housunne 🙂 Hyvännäköiset miehelläkin! Rakastan pellavahousuja kesällä, ne ovat niin vilpoiset vaikkakin myös ryppyiset. Itselläni on jo vuosia sitten ostetut väljät ja leveälahkeiset pellavahousut ja runsaassa käytössä ovat joka kesä töissä, kotona ja matkoilla.
  -Outi-

  Tykkää

 14. Kivat pöksyt! Teillähän on miehesi kanssa myös samikset tukat (värjäys), sinulla vain pidempänä 🙂

  Tykkää

 15. Piti ihan tulla kommentoimaan, kun yöllä lueskelin kahta viimeisintä postaustasi, ja ihmettelin  teidän takatalveanne.. Niin aamulla verhoja avatessani täällä Etelä-Suomessa oli aivan samanlainen keli. Ensimmäisenä ajattelin, että niin sieltä Norjasta se nyt tuli tänne! 🙂
   
  Anna / Pikkukioski

  Tykkää

 16. Näistä sun ihanista kuvista ja blogikirjoituksista ilahtuu aina niin kummasti. Sitä ottaa itseään oikeen niskasta kiinni ja hankkii itselleen onnellisen arjen- niin kuin sinulla näyttää olevan! Kiitos ihanasta blogista. T: Koulutöistä uupunut lukiolainen 🙂

  Tykkää

 17. Ihanat pöksyt!! Nyt kyllä harmittaa ettei omissa käsissä puikot pysy, en vaan osaa…. Mutta nautin kun muut osaa. Kirja on varmaan tosi kiva! marjanmaa.blogspot.com

  Tykkää

 18. Ihanat pöksyt. Kävin jo kurkkaamassa nitä Pian kaupassa mutta koko jäi mietityttämään. Mikä koko sulla on? Ja mikä koko esim. Farkuissa. Osais arvioida tuon koon. Kiitti.

  Tykkää

 19. En muista nähneeni sinun päälläsi yhtään vaatekappaletta, joka ei näyttäisi hyvältä:)
  Siitä päätellen minun silmääni nämä ovat siis pöksyt, jotka eivät voi imarrella kenenkään kroppaa , eivät edes sinun, joka on mielestäni täydellinen.
  Neule on kaunis 🙂
  Terveisin, Tiina
   
   

  Tykkää

 20. minusta neule on tosi hyvä kaksivärisenä, luulin ensin että se oli tarkoituskin enne kuin kuin tuosta tekstistä. Raikas ja helppo yhdistää monen värisiin alaosiin.
   
  Kikke

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: