Kuvauksia & voidekokeiluja

tavallisena tiistaina

Tällaista tänään. 🙂 Helsingin Kaapelitehtaalla. Muutama tunti Outin, Sannan ja Jukka Rapon (tietokoneella näkyvien kuvien valokuvaaja) kanssa. Tuloksen näette toukokuun Suuressa Käsityölehdessä – ja sieltä löytyy myös ohjeet kuvausvaatteisiin. 

Suomessa ollaan siis pääsiäislomaa viettämässä; norjalaisilla kiirastoirstaikin on pyhä ja kouluilla koko viikko lomaa!  

Suomen matkalaukkuun on muuten lähtenyt mukaan myös Me Naisten testiryhmän kautta saatuja L300 -kasvoivoiteita, joita lupasin lähteä koekäyttämään. Tämä ruotsalainen apteekkisarjan Bright & Firm -voiteet kuulostivat sen verran mieenkiintoisilta (luepa täältä jos kiinostuit), että lupauduin testaamaan -ehkä joku teistäkin on testiryhmässä? Ruotsissa apteekkien markkinajohtajaksi nousutta voidesarjaa löytyy nyt Suomessa ihan marketeista ja hinta-laatusuhteen pitäisi olla tosi kohdallaan. Hyvältä siis vaikuttaa, mutta palailen testituloksien kera myöhemmin.

Nyt eletään taas jokunen päivä laukkujen keskellä ja rentoudutaan hyvässä seurassa. Ihan koko porukka. ❤

44 vastausta artikkeliin “Kuvauksia & voidekokeiluja

 1. Hei!
  Asiasta kukkaruukkuun 🙂 Voisitko kirjoittaa joskus vaikka yleisellä tasolla sairaanhoitajan/terkkari työstä Norjassa? Luin joskus aiemmin kirjoittamasi jutun hoitajien arvostuksesta ja se oli hyvä! Mielenkiintoista olisi kuulla millaista hoitotyö on siellä Norjassa. Varsinkin tuo työaika. Onko yleisempää tehdä lyhennettyä päivää tai työviikkoa?
  T. sh lukija

  Tykkää

 2. Olisi myös mukava kuulla hieman kriittisempää arvostelua testattavista tuotteista, kuten täällä blogissa oli aiemmin puhetta. Tuntuu, että täällä on mainostettu ihonhoitotuotteita aika usein mutta minulle jää sellainen olo ettei tuotteesta mainittu kovin paljon. Mietin tarkkaan ja harkiten ostanko uuden tuotteen ja olisi tärkeää tietää onko tuote oikeasti hintansa väärti, ostaisitko tuotteen itse vai onko se kiva, koska sai kokeiltavaksi? Olisi myös kiva kuulla miten blogin kautta saadut vaatteet kestävät käytössä. Kutistuiko joku pesussa, onko kankaan laatu hyvä, kestääkö väri ja kuosi pesussa tms. käytännön asioita. Kauniita kuvia on ihana katsella mutta myös nämä arkisemmat asiat kiinnostavat ainakin täällä päässä. Kiitos Johanna kauniista blogista!

  Tykkää

  1. Jeps, olen paljon jättänyt mainitsematta tuotteita, joista ei ole ollut sanottavaa/joista en ole pitänyt. Eli suurimmaksi osaksi täällä mainitsen niitä, joista on hyvää sanottavaa. Mutta nyt olen tosiaan ihan lähtenyt testaamaan niin testituloksia tulee! 🙂

   Tykkää

 3. ”Se kenen leipää syöt, sen lauluja laulat”
  Loppuu bloggareilta leipä pöydästä jos ryhtyvät tekemään tuotetestauksia joiden sisältö on muuta kuin ylistävää hyminää ja loistokaita kuvia.
  Loppuu meiltä lukijoilta mahdollisuus tirkistellä bloggaajien maailmaan jos emme hyväksy blogien kylkiäisenä näitä kaupallisia mainoksia.
  Olisi taloudellinen itsemurha antaa suositulle bloggaajalle vaate tai naamarasva testaukseen ja sitten lukea blogista että paita muuttui pesussa kalsareiksi tai rasvasta puhkesi ankara akne ja pois palanut iho kasvaa lääkäreiden mukaan takaisin jo kesäksi 2016 😉
  Blogimaailma on kaupallinen piirileikki jossa jokainen tietää että kysymys on vain onnisuneen mielikuvan luomisesta. Totuutta emme blogeista lue, vaan meille tarjoillaan kaunisteltu versio, sellainen mihin haluamme uskoa. Eihän ihannoimamme bloggari voi tehdä huonoja valintoja, eihän 😉
  Meille lukijoille voi jäädä mustapekka käteen, jos sorrumme ostamaan jotain bloggaajan ihquttamaa tuotetta, mutta se on se hinta minkä maksamme siitä että meillä on blogeja luettavaksi. Pelisäännöt on kaikkien tiedossa. Toivottavasti.

  Tykkää

 4. Olen eri mieltä edellisen kirjoittajan kanssa; blogi voi sisältää tuotekritiikkiä ja samalla olla suosittu. Sitähän me lukijatkin haluaisimme, eikä mitään unelmavanukasta. Hyvinkirjoitetusta ja -perustellusta tuotekritiikistä on myös hyötyä yhteistyökumppaneiden tuotteille; vastuulliset yritykset haluavat kehittyäkseen perusteltua palautetta. Me kuluttajat etsimme nykyään lähes mistä tahansa tuotteesta arvosteluja, jos niitä ei löydy, herää epäilyksiä tuotteen laadusta. Samoin pelkkä positiivinen ihkutus ei ole luotettavaa.

  Tykkää

  1. Totta -rehelliset arviot voivat olla todella hyödyllisiä lukijoille. Itse en kuitenkaan juuri koskaan lupaudu kirjoittamaan mistään ja siksi en sitä myöskään tee jollen ole tuotteesta pitänyt. Mun blogi ei ole oikeastaan luonteeltaan niin tutkiva ja testaava kuin esim monet kosmetiikkablogit. Rehellistä arviota toki täälläkin tulee, mutta vain niitä positiivisia kokemuksia, joita voin suositella 🙂

   Tykkää

 5. Bloggaajat saavat ihan kauheat määrät ilmaistuotteita (paljon enemmän kuin varmasti ymmärrämmekään). Ainakin itse uskon ihan täysin, että Kalastajan vaimo kuuluu niihin bloggareihin, jotka esittelevät ainoastaan itseään oikeasti miellyttäviä tuotteita. Aika tarkoin valittuja on purkit ja putelit, sekä vaatteet, joita tässä blogissa mainostuotteina esiintyy. Mitä ns. kriittiseen mainostuotteiden arvioimiseen tulee, on minun mielestä jopa hieman ikävää, kun ei-ammattilaiset bloggaajat teilaavat täysin jonkun valmistajan vaikkapa yhden pesussa kutistuneen vaatteen (pesussakin on voinut tapahtua virhe) tai uutena rikkoontuneen kengän (aina on virheitä tuotannossa, vaikka laatu yleisesti olisikin priimaluokkaa) vuoksi, ja saa valmistajalle suuretkin tappiot aikaan. Tämä sosiaalinen media on aika vaarallinen mainoskanava, kun yhdestä huonosta kokemuksesta kimpaantuneet bloggarit voivat aiheuttaa suurtakin vahinkoa. Siksi on mielestäni harkitumpi tapa kehua ainoastaan tuotteita, joista itse pitää ja jotka itselle sopii, ja jättää huonommiksi koetut tuotteet kokonaan omaan arvoonsa.
  Aivan ihana neule, pitänee ostaa tuo lehti, kun ilmestyy 🙂

  Tykkää

  1. Aivan samoilla linjoilla tässä asiassa! 🙂 Bloggaajat saavat tosiaan paljon tuotteita, joskin itse karsin suuren osan jo siinä kyselyvaiheessa että ”saako lähettää”, otan vastaan vain ne ihan mielenkiintoisimmat tuotteet, joita pidän kokeilun arvoisina. Kiitos tästä näkökulmasta, säästyin kirjoittamasta aivan samaa itse! 🙂

   Tykkää

 6. Kirjoitat todella kauniisti ja innostavasti neulomisesta. Valokuvat neuleistasi ovat ihastuttavia. Itse en ole lainkaan käsityöihminen. Minun käsityö innostus lopahti jo lapsena lapasten kutomiseen narskuvine puikkoineen sekä ompelukoneen käyttö tyssähti ainaiseen puolaamiseen joka usein meni jollain tapaa pieleen ja josta myös sai opettajalta kuulla. Nyt jos kokeilisin neulomista sinun Johanna innoittamana luulisin että voisin pitää siitä.
  Mukavaa Pääsiäislomaa koko porukalle 🙂

  Tykkää

 7. Mua kiinnostaisi, miten siellä Norjassa verottaja suhtautuu blogistien tuotteiden/matkojen muodossa saamiin tuloihin? Asia oli taannoin Suomessa esillä ja jonkinlainenhan linjaushan siihen meillä tehtiin. Joku joskus jo kysyikin tätä, mutta taisi mennä sulta ohi. Eihän verotuskäytännöt mikään salaisuus ole.

  Tykkää

  1. Joo Norjassa tätä ei ole niin ruodittu, täällä ei siis tuotteita tarvitse ilmoittaa verottajalle. Ainakaan toistaiseksi, voihan olla että sama meininki tulee vielä joskus Norjaan, mutta tuntuu siltä ettei täällä ollaan jonkun verran löyhempiä näissä paperiasioissa. Eli ilmoitan verottajalle vain blogin kautta saadut palkkatulot, en tuotteita. 🙂

   Tykkää

 8. Vierailija
  01.04.2015 klo 09:40

  Olen eri mieltä edellisen kirjoittajan kanssa; blogi voi sisältää tuotekritiikkiä ja samalla olla suosittu. Sitähän me lukijatkin haluaisimme, eikä mitään unelmavanukasta. Hyvinkirjoitetusta ja -perustellusta tuotekritiikistä on myös hyötyä yhteistyökumppaneiden tuotteille; vastuulliset yritykset haluavat kehittyäkseen perusteltua palautetta. Me kuluttajat etsimme nykyään lähes mistä tahansa tuotteesta arvosteluja, jos niitä ei löydy, herää epäilyksiä tuotteen laadusta. Samoin pelkkä positiivinen ihkutus ei ole luotettavaa.

  Mä taas oon eri mieltä sun kanssa. En tosin koe, että jonkun blogistin mielipide tuotteesta olisi jollakin tapaa merkittävämpi kuin kenenkään muunkaan. Ja tää nimenomainen blogi ei kyllä sisällä minkäänlaista ”tuotekritiikkiä”, että se siitä.

  Tykkää

  1. Joo täällä ei kauheasti kritiikkiä ole, mutta eipä saa mainintaakaan ne asiat, joista ei ole hyvää sanottavaa. 

   Tykkää

 9. ”Samoin pelkkä positiivinen ihkutus ei ole luotettavaa.”
  Miten suhtaudut tähän ”positiiviseen ihkutukseen” kaupassa kun menet ostamaan vaihteeksi uutta kosteusvoidetta? Ainakaan itse en ole vielä törmännyt myyjään joka olisi puhunut tuotteista negatiiviseen sävyyn. Vain todennut, että ehkä tuo toinen tuote saattaisi olla parempi vaihtoehto. Jollei myyjä olisi suositellut itselleni esimerkiksi Jeanne Piaubert -tuotetta, tuskin olisin siihen koskaan edes törmännyt. Sain kokeeksi vielä saman tuotteen muitakin voiteita.. Olisin ottanut ehkä tutun entisen, tai sen jonka muistin hyvän mainoksen kautta. Tuotetesterit, kuten Johanna ja asiaan perehtyneet myyjät ovat kullanarvoisia, oli nyt kyse mistä tuotteesta tahansa.

  Tykkää

  1. Niinhän se vähän on… Ja joskus on pakko testata itse jos ihan varmasti haluaa tietää miten itselle sopii… 😉

   Tykkää

 10. Vierailija
  01.04.2015 klo 07:03

  ”Samoin pelkkä positiivinen ihkutus ei ole luotettavaa.”
  Miten suhtaudut tähän ”positiiviseen ihkutukseen” kaupassa kun menet ostamaan vaihteeksi uutta kosteusvoidetta? Ainakaan itse en ole vielä törmännyt myyjään joka olisi puhunut tuotteista negatiiviseen sävyyn. Vain todennut, että ehkä tuo toinen tuote saattaisi olla parempi vaihtoehto. Jollei myyjä olisi suositellut itselleni esimerkiksi Jeanne Piaubert -tuotetta, tuskin olisin siihen koskaan edes törmännyt. Sain kokeeksi vielä saman tuotteen muitakin voiteita.. Olisin ottanut ehkä tutun entisen, tai sen jonka muistin hyvän mainoksen kautta. Tuotetesterit, kuten Johanna ja asiaan perehtyneet myyjät ovat kullanarvoisia, oli nyt kyse mistä tuotteesta tahansa.

  Mitenkö suhtaudutaan kosmetiikkamyyjiin? Eivät he ole puolueettomia, vaan markkinoivat parhaansa mukaan positiivisesti myynnissä olevia tuotteitansa, koska siitä heille maksetaan. Samoin kaupalliset mainostavat bloggaajat. Netissä on onneksi nykyään kriittisiä kauneusbloggaajia, YouTube-kanavia, kosmetiikkan arvostelusivustoja ja useammalla nettikosmetiikkakaupallakin on mahdollisuus jättää arvosteluja.
  Puolueeton ja monipuolinen kritiikki on kullanarvoista, tosin on hyvä suhtautua myös kritikkiinkin kriittisesti. Kauneustuotteiden paras arvostelija on itse; kenelläkään ei ole täysin samaa ihonlaatua kuin itsellään. Eivät ne kosmetologit ja myyjät ole asuneet ihoissamme.
   

  Tykkää

 11. Voisiko Me Naiset lehden bloggaaja Kalastajan vaimo kertoa blogissaan että Anna on suomen paras naistenlehti? 
  Ei voisi. 
  Myyjän on myytävä edustamansa yrityksen tuotteita, tai muuten hän on pian entinen myyjä.
  Ei blogimaailma eroa  muusta kaupallisesta maailmasta tai työelämän tiukasta kilpailusta. Vain se mitä jää viivan alle ratkaisee, ei mitkään kivat ideologia puheet, sillä niillä ei makseta sähkölaskua eikä tankata autoa. Ellei sitten satu mainostamaan blogissaan sähkölaitostaan tai jakeluasemaa.

  Tykkää

 12. Hei!
  Asiasta kukkaruukkuun 🙂 Voisitko kirjoittaa joskus vaikka yleisellä tasolla sairaanhoitajan/terkkari työstä Norjassa? Luin joskus aiemmin kirjoittamasi jutun hoitajien arvostuksesta ja se oli hyvä! Mielenkiintoista olisi kuulla millaista hoitotyö on siellä Norjassa. Varsinkin tuo työaika. Onko yleisempää tehdä lyhennettyä päivää tai työviikkoa?
  T. sh lukija

  Tykkää

 13. Olisi myös mukava kuulla hieman kriittisempää arvostelua testattavista tuotteista, kuten täällä blogissa oli aiemmin puhetta. Tuntuu, että täällä on mainostettu ihonhoitotuotteita aika usein mutta minulle jää sellainen olo ettei tuotteesta mainittu kovin paljon. Mietin tarkkaan ja harkiten ostanko uuden tuotteen ja olisi tärkeää tietää onko tuote oikeasti hintansa väärti, ostaisitko tuotteen itse vai onko se kiva, koska sai kokeiltavaksi? Olisi myös kiva kuulla miten blogin kautta saadut vaatteet kestävät käytössä. Kutistuiko joku pesussa, onko kankaan laatu hyvä, kestääkö väri ja kuosi pesussa tms. käytännön asioita. Kauniita kuvia on ihana katsella mutta myös nämä arkisemmat asiat kiinnostavat ainakin täällä päässä. Kiitos Johanna kauniista blogista!

  Tykkää

  1. Jeps, olen paljon jättänyt mainitsematta tuotteita, joista ei ole ollut sanottavaa/joista en ole pitänyt. Eli suurimmaksi osaksi täällä mainitsen niitä, joista on hyvää sanottavaa. Mutta nyt olen tosiaan ihan lähtenyt testaamaan niin testituloksia tulee! 🙂

   Tykkää

 14. ”Se kenen leipää syöt, sen lauluja laulat”
  Loppuu bloggareilta leipä pöydästä jos ryhtyvät tekemään tuotetestauksia joiden sisältö on muuta kuin ylistävää hyminää ja loistokaita kuvia.
  Loppuu meiltä lukijoilta mahdollisuus tirkistellä bloggaajien maailmaan jos emme hyväksy blogien kylkiäisenä näitä kaupallisia mainoksia.
  Olisi taloudellinen itsemurha antaa suositulle bloggaajalle vaate tai naamarasva testaukseen ja sitten lukea blogista että paita muuttui pesussa kalsareiksi tai rasvasta puhkesi ankara akne ja pois palanut iho kasvaa lääkäreiden mukaan takaisin jo kesäksi 2016 😉
  Blogimaailma on kaupallinen piirileikki jossa jokainen tietää että kysymys on vain onnisuneen mielikuvan luomisesta. Totuutta emme blogeista lue, vaan meille tarjoillaan kaunisteltu versio, sellainen mihin haluamme uskoa. Eihän ihannoimamme bloggari voi tehdä huonoja valintoja, eihän 😉
  Meille lukijoille voi jäädä mustapekka käteen, jos sorrumme ostamaan jotain bloggaajan ihquttamaa tuotetta, mutta se on se hinta minkä maksamme siitä että meillä on blogeja luettavaksi. Pelisäännöt on kaikkien tiedossa. Toivottavasti.

  Tykkää

 15. Olen eri mieltä edellisen kirjoittajan kanssa; blogi voi sisältää tuotekritiikkiä ja samalla olla suosittu. Sitähän me lukijatkin haluaisimme, eikä mitään unelmavanukasta. Hyvinkirjoitetusta ja -perustellusta tuotekritiikistä on myös hyötyä yhteistyökumppaneiden tuotteille; vastuulliset yritykset haluavat kehittyäkseen perusteltua palautetta. Me kuluttajat etsimme nykyään lähes mistä tahansa tuotteesta arvosteluja, jos niitä ei löydy, herää epäilyksiä tuotteen laadusta. Samoin pelkkä positiivinen ihkutus ei ole luotettavaa.

  Tykkää

  1. Totta -rehelliset arviot voivat olla todella hyödyllisiä lukijoille. Itse en kuitenkaan juuri koskaan lupaudu kirjoittamaan mistään ja siksi en sitä myöskään tee jollen ole tuotteesta pitänyt. Mun blogi ei ole oikeastaan luonteeltaan niin tutkiva ja testaava kuin esim monet kosmetiikkablogit. Rehellistä arviota toki täälläkin tulee, mutta vain niitä positiivisia kokemuksia, joita voin suositella 🙂

   Tykkää

 16. Bloggaajat saavat ihan kauheat määrät ilmaistuotteita (paljon enemmän kuin varmasti ymmärrämmekään). Ainakin itse uskon ihan täysin, että Kalastajan vaimo kuuluu niihin bloggareihin, jotka esittelevät ainoastaan itseään oikeasti miellyttäviä tuotteita. Aika tarkoin valittuja on purkit ja putelit, sekä vaatteet, joita tässä blogissa mainostuotteina esiintyy. Mitä ns. kriittiseen mainostuotteiden arvioimiseen tulee, on minun mielestä jopa hieman ikävää, kun ei-ammattilaiset bloggaajat teilaavat täysin jonkun valmistajan vaikkapa yhden pesussa kutistuneen vaatteen (pesussakin on voinut tapahtua virhe) tai uutena rikkoontuneen kengän (aina on virheitä tuotannossa, vaikka laatu yleisesti olisikin priimaluokkaa) vuoksi, ja saa valmistajalle suuretkin tappiot aikaan. Tämä sosiaalinen media on aika vaarallinen mainoskanava, kun yhdestä huonosta kokemuksesta kimpaantuneet bloggarit voivat aiheuttaa suurtakin vahinkoa. Siksi on mielestäni harkitumpi tapa kehua ainoastaan tuotteita, joista itse pitää ja jotka itselle sopii, ja jättää huonommiksi koetut tuotteet kokonaan omaan arvoonsa.
  Aivan ihana neule, pitänee ostaa tuo lehti, kun ilmestyy 🙂

  Tykkää

  1. Aivan samoilla linjoilla tässä asiassa! 🙂 Bloggaajat saavat tosiaan paljon tuotteita, joskin itse karsin suuren osan jo siinä kyselyvaiheessa että ”saako lähettää”, otan vastaan vain ne ihan mielenkiintoisimmat tuotteet, joita pidän kokeilun arvoisina. Kiitos tästä näkökulmasta, säästyin kirjoittamasta aivan samaa itse! 🙂

   Tykkää

 17. Kirjoitat todella kauniisti ja innostavasti neulomisesta. Valokuvat neuleistasi ovat ihastuttavia. Itse en ole lainkaan käsityöihminen. Minun käsityö innostus lopahti jo lapsena lapasten kutomiseen narskuvine puikkoineen sekä ompelukoneen käyttö tyssähti ainaiseen puolaamiseen joka usein meni jollain tapaa pieleen ja josta myös sai opettajalta kuulla. Nyt jos kokeilisin neulomista sinun Johanna innoittamana luulisin että voisin pitää siitä.
  Mukavaa Pääsiäislomaa koko porukalle 🙂

  Tykkää

 18. Mua kiinnostaisi, miten siellä Norjassa verottaja suhtautuu blogistien tuotteiden/matkojen muodossa saamiin tuloihin? Asia oli taannoin Suomessa esillä ja jonkinlainenhan linjaushan siihen meillä tehtiin. Joku joskus jo kysyikin tätä, mutta taisi mennä sulta ohi. Eihän verotuskäytännöt mikään salaisuus ole.

  Tykkää

  1. Joo Norjassa tätä ei ole niin ruodittu, täällä ei siis tuotteita tarvitse ilmoittaa verottajalle. Ainakaan toistaiseksi, voihan olla että sama meininki tulee vielä joskus Norjaan, mutta tuntuu siltä ettei täällä ollaan jonkun verran löyhempiä näissä paperiasioissa. Eli ilmoitan verottajalle vain blogin kautta saadut palkkatulot, en tuotteita. 🙂

   Tykkää

 19. Vierailija
  01.04.2015 klo 09:40

  Olen eri mieltä edellisen kirjoittajan kanssa; blogi voi sisältää tuotekritiikkiä ja samalla olla suosittu. Sitähän me lukijatkin haluaisimme, eikä mitään unelmavanukasta. Hyvinkirjoitetusta ja -perustellusta tuotekritiikistä on myös hyötyä yhteistyökumppaneiden tuotteille; vastuulliset yritykset haluavat kehittyäkseen perusteltua palautetta. Me kuluttajat etsimme nykyään lähes mistä tahansa tuotteesta arvosteluja, jos niitä ei löydy, herää epäilyksiä tuotteen laadusta. Samoin pelkkä positiivinen ihkutus ei ole luotettavaa.

  Mä taas oon eri mieltä sun kanssa. En tosin koe, että jonkun blogistin mielipide tuotteesta olisi jollakin tapaa merkittävämpi kuin kenenkään muunkaan. Ja tää nimenomainen blogi ei kyllä sisällä minkäänlaista ”tuotekritiikkiä”, että se siitä.

  Tykkää

  1. Joo täällä ei kauheasti kritiikkiä ole, mutta eipä saa mainintaakaan ne asiat, joista ei ole hyvää sanottavaa. 

   Tykkää

 20. ”Samoin pelkkä positiivinen ihkutus ei ole luotettavaa.”
  Miten suhtaudut tähän ”positiiviseen ihkutukseen” kaupassa kun menet ostamaan vaihteeksi uutta kosteusvoidetta? Ainakaan itse en ole vielä törmännyt myyjään joka olisi puhunut tuotteista negatiiviseen sävyyn. Vain todennut, että ehkä tuo toinen tuote saattaisi olla parempi vaihtoehto. Jollei myyjä olisi suositellut itselleni esimerkiksi Jeanne Piaubert -tuotetta, tuskin olisin siihen koskaan edes törmännyt. Sain kokeeksi vielä saman tuotteen muitakin voiteita.. Olisin ottanut ehkä tutun entisen, tai sen jonka muistin hyvän mainoksen kautta. Tuotetesterit, kuten Johanna ja asiaan perehtyneet myyjät ovat kullanarvoisia, oli nyt kyse mistä tuotteesta tahansa.

  Tykkää

  1. Niinhän se vähän on… Ja joskus on pakko testata itse jos ihan varmasti haluaa tietää miten itselle sopii… 😉

   Tykkää

 21. Vierailija
  01.04.2015 klo 07:03

  ”Samoin pelkkä positiivinen ihkutus ei ole luotettavaa.”
  Miten suhtaudut tähän ”positiiviseen ihkutukseen” kaupassa kun menet ostamaan vaihteeksi uutta kosteusvoidetta? Ainakaan itse en ole vielä törmännyt myyjään joka olisi puhunut tuotteista negatiiviseen sävyyn. Vain todennut, että ehkä tuo toinen tuote saattaisi olla parempi vaihtoehto. Jollei myyjä olisi suositellut itselleni esimerkiksi Jeanne Piaubert -tuotetta, tuskin olisin siihen koskaan edes törmännyt. Sain kokeeksi vielä saman tuotteen muitakin voiteita.. Olisin ottanut ehkä tutun entisen, tai sen jonka muistin hyvän mainoksen kautta. Tuotetesterit, kuten Johanna ja asiaan perehtyneet myyjät ovat kullanarvoisia, oli nyt kyse mistä tuotteesta tahansa.

  Mitenkö suhtaudutaan kosmetiikkamyyjiin? Eivät he ole puolueettomia, vaan markkinoivat parhaansa mukaan positiivisesti myynnissä olevia tuotteitansa, koska siitä heille maksetaan. Samoin kaupalliset mainostavat bloggaajat. Netissä on onneksi nykyään kriittisiä kauneusbloggaajia, YouTube-kanavia, kosmetiikkan arvostelusivustoja ja useammalla nettikosmetiikkakaupallakin on mahdollisuus jättää arvosteluja.
  Puolueeton ja monipuolinen kritiikki on kullanarvoista, tosin on hyvä suhtautua myös kritikkiinkin kriittisesti. Kauneustuotteiden paras arvostelija on itse; kenelläkään ei ole täysin samaa ihonlaatua kuin itsellään. Eivät ne kosmetologit ja myyjät ole asuneet ihoissamme.
   

  Tykkää

 22. Voisiko Me Naiset lehden bloggaaja Kalastajan vaimo kertoa blogissaan että Anna on suomen paras naistenlehti? 
  Ei voisi. 
  Myyjän on myytävä edustamansa yrityksen tuotteita, tai muuten hän on pian entinen myyjä.
  Ei blogimaailma eroa  muusta kaupallisesta maailmasta tai työelämän tiukasta kilpailusta. Vain se mitä jää viivan alle ratkaisee, ei mitkään kivat ideologia puheet, sillä niillä ei makseta sähkölaskua eikä tankata autoa. Ellei sitten satu mainostamaan blogissaan sähkölaitostaan tai jakeluasemaa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: