Terassilife

tänä viikonloppuna

Me ja kaikki varpuset olemme taas muuttaneet terassille.

Noi pienet ovat niin söpöjä etten kestä. Ne menevät ihan vauvamaisiksi palleroiksi, pöyhentelevät siipisulkiaan, piipittävät ja avaavat nokkansa ihan ammolleen, jotta vanhemmat voivat työntää sinne leivänmuruja.

Tänä viikonloppuna maahan on vihdoin saatu istutettua myös (lisää) metsämansikoita. Ja yksi sinisade terassin nurkkaan. Niin että se voi joskus vuosien päästä sadella kauniisti terassin yllä. Toivottavasti. 

Mansikkalaatikon alla kyyhötti muuten myös kolme konnaa. Siis sellaista aika hyvänkokoista sammakkoa. En ehkä koskaan totu siihen, että niitä pomppailee esiin. Mansikkalaatikko laitettiin nopeasti takaisin paikalleen.

Tänä viikonloppuna on myös grillattu ja juotu viiniä ystävien kanssa. Huomattu, että hieno rottinkikalusto käy pieneksi, vaikka syöjiä olisikin vain kaksi perhettä. mietitty, että pitäiskös meidänkin vaan tehdä europalleista koko terassin mittainen penkki. Ja keskelle pitkä pöytä. Ei tässä hienostelu enää auta jos kaikki haluavat samaan pöytään mahtua.

Viikonloppu on kuljettu harmaassa trikoomekossa, joka taikoutui multa-istutus-sammakkosätky -mekosta vieraskelpoiseksi yhden kaulakorun avulla (sain korun muuten Pialta Amsterdamin reissussa).

Ja vaikka viikonloppuna on pääosin kuunneltu lintujen piipitystä, on myös Esto Es Lo Que Hay soinut kovasti. Yksi parhaista terassichillailubiiseistä. Ja noi pojat ovat jotenkin ihan…hulvattomia. 😛

12 vastausta artikkeliin “Terassilife

 1. Olli on ihan kuin kopio sun miehestäsi tuossa naurukuvassa, en kestä! 🙂 Terassilife näyttää ihanalta – ja kesäiseltä.

  Tykkää

 2. Hei,
  Ja kiitos ihanasta blogistasi!
  Pesin ja siivosin tänään meidän terassimme varmaan jo sadannen kerran tämän alkukesän aikana. Terassi on osittain avoin, ja siksi niin linnunkakkoja, siitepölyä kuin muutakin luonnonroskaa saa siivota ja luututa ihan päivittäin.
  Sinulla kuvissakin näkyy paljon lintuja, joten pakko kysyä, miten terassisi tekstiileineen pysyy puhtaana. Meillä niin linnut kuin puiden siitepölykin sotkevat terassitekstiilit ihan päivittäin ja saippuaveden ja painepesurin kanssa saa työskennellä ihan koko ajan. Eikä meillä edes ole niin paljon tekstiileitä – juurikin edellämainituista syistä.
  Ihaillen katselen muiden terassikuvia, ihania tekstiileitä ja upeita kattauksia samalla miettien, miten saisin omasta terassistamme keitaan, jonne voisi ystäviä kutsua iltaa istumaan – ilman jatkuvaa luutuamista, pesemistä ja jynssäämistä.
  Aurinkoista ja iloista alkavaa viikkoa sinulle!
   
  Terkuin,
  Satu-Maria
  http://jotainkaunistajaarkista.blogspot.fi/

  Tykkää

 3. Ihanaa jos sielä on kesä, täälä vaan takkuilee vielä kesän tulo.
  Miten ne terassinverhot? Ovatko siis sään armoilla?

  Tykkää

 4. Hyvältä näyttää! Sain juuri partsin kuntoon ja siellä on mukava köllötellä 🙂
  Mistä nuo ihanat kenkulit on?

  Tykkää

 5. Minäkin aina ihmettelin, miten kuvissa katottomat terassit näyttää aina niin hienoilta muhkeine tekstiileineen, kynttilä- ja lyhtykoristeineen. Ei yhtään siitepölyä, linnunkakkaa ym. roskaa. Sit tajusin, että  ne on kuvaukseen just koko lailla puunattu!  Ainakaan Suomen alkukesässä ei muuten saa julkaisukelpoista materiaalia 😉

  Tykkää

 6. Meillä on samantyyppinen ryhmä matalalla pöydällä ja eihän se todellakaan ole mikään ruokailupaikka, enintään kahvittelulle. Muuten tykkään kyllä, kun on niin kaunis ja helppohoitoinen kunhan pehmusteita ei unohda kastumaan. Sohva on muodostunut myös kissan lempipaikaksi, joten suojattava viltillä 🙂

  Tykkää

 7. Aiemmin joku kertoi oppineensa blogistasi käyttämään papiljotteja, mikä paransi elämänlaatua.. Minä taas olen blogisi ansiosta ”rohkaistunut” käyttämään samoja vaatteita monta päivää perätysten, ellei niihin tule mitään tahroja yms. Tuuletan ne vain välillä huolellisesti, ja sitten taas eikun menoks! Aikaisemmin mulla oli jostain ihmeen syystä se käsitys, ettei samoja vaatteita muka vois käyttää useampana päivänä, tai että ainakin paita pitäis vaihtaa. (Mistä ihmeestä nää kaikki käsitykset oikein tulee??)
  Mutta jos suosittu tyylibloggaajakin välillä on muutaman päivän samoissa vaatteissa niin sittenhän se on selvästi täysin ”salonkikelpoista” : D.
  PS. Mäkin mietin sitä, miten pidät terassin puhtaana kaiken siitepölyn ja varpusten (ja sammakoiden!) keskellä…

  Tykkää

 8. Toi teidän terassi on kyllä aivan ihana! Pieni varmasti isoille juhlille mutta sitäkin söpömpi ja aina niin rennon trendikkäästi laitettu 😉 Ja tuo ettei teillä ole siitepölyä siellä ollenkaan..? Meillä on siitepölyä ja puista tippuvaa roskaa koko takapiha täynnä :O vaikka kuinka lakastaan ja pyyhitää pintoja…onko Norjassa keväisin vähemmän siitepölyjä vai vähemmän puita joista leijuu pölyjä ympäri pihaa sotkemaan…? 😉
  Ihanaa kesää Johanna sinulle ja perheellesi! ja Kiitos blogista ❤
  Linda

  Tykkää

 9. Hei! Täällähän pyyhkii uudet tuulet mitä tulee blogin ulkoasuun. Bannerin kuva on tosi upea, mutta fontti tuntuu vähän vieraalta.. Onneksi sisältö on entinen. Terassin laittokuume nousee näitä kauniita kuvia katsoessa.. Tyylikäs mutta samalla kotoinen tunnelma välittyy tänne asti. Taidan kokeilla ainakin tabletin ja pitsiliinan yhdistämistä. Ja kukkaset tietty! Kiitos inspiroivista kuvista. :)Tiina

  Tykkää

 10. siis tämä sun terassi….huoh! Aivan ihana. Miten teet kun sataa? Eli onko terde suojattu? Roudaatko kaikki sisälle vai annatko vaan olla? Kiitos ihanasta blogista!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: