Kesän gourmein kalapala

Yhteistyössä Somersby -siiderin kanssa

 

Carpacio de salmon con salsa de higos

 

Tarvitset:

600g graavilohta / 200g rucolaa / 100g mascarponejuustoa

Kastike: 3 viikunaa (tuore- tai säilöttyjä) / 2,5dl balsamicoetikkaa / 50g sokeria

 

Tee näin:

Pilko rucola. Fileroi lohi ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna viikunat. Balsamico kiehautetaan hämmentäen lähes puoleen alkuperäisestä määrästä, siirretään pois kuumalta levyltä ja lisätään sitten viikunat ja sokeri. Sekoita niin että viikunat sekoittuvat kastikkeeseen, noin 10 min.

Anna kastikkeen jäähtyä ennen kuin kaadat sen lautasille. Tee kastikkeen päälle tasainen, runsas rucolapeti, rucolan päälle lohiviipale ja lohen päälle kerros mascarponejuustoa (laita mieluusti vielä enemmän kuin mun kuvassa). Toista kerrokset uudelleen ja jätä vielä kanneksi lohiviipale (koristele nokareella juustoa).

Tsadaa, valmis tarjoiltavaksi!

 

 

 

Sain tämän ohjeen tanskalaiselta gourmeklubeja harrastavalta ystävältäni ja koska se on ehkä paras koskaan maistamani alkuruoka, jaan sen toki blogissakin. Helppo tehdä ja tulos on silti kuin parhaan ravintolan listalta; ylellinen. Tätä simppeliä lohiherkkua voi käyttää tällaisina kuumina päivinä myös lounaana -tai ainakin osana lounasta. Jos lohipaloista tekee vähän paksumpia ja juustoa laittaa vähän reilummin, on annos heti paljon tuhdimpi.

Viikuna-balsamimcokastikkeessa yhdistyy hapan ja makea ja se sulautuu täydellisesti lohen ja juuston pehmeisiin makuihin. Voin niiiiin suositella tätä. En ole nyt ihan varma miten tämän ohjeen lohta kutsutaan suomeksi; onko se graavilohta? On se. 😉 Periaatteessahan carpacciohin pitäisi käyttää ihan rakaa kalaa (/lihaa), mutta hieman savustettukin maku sopii tähän loistavasti. Ei kuitenkaan täysin kypsennetty.

Tälle viiniksi suositellaan Chablista tai muuta chardonnay -viiniä, jos ihan vimpon päälle haluaa. :))

Me herkuttelimme kuitenkin Somersbyn sopivasti lohenvärisellä blackberry -uutuussiiderillä helteisen päivän kunniaksi. 🙂 (Ja vähän perinteisellä päärynalläkin :P) Olen aina pitänyt siidereistä kesähelteillä ja tämä blackberry on paitsi houkuttelevan värinen, myös maultaan tosi miellyttävä. Siideristä tulee jotenkin niin sauna ja Suomen kesät mieleen -ja nuoruuden kaikki hulluttelut. 😉 Hyviä muistoja, hyviä fiiliksiä siis.  Huomenna onkin meidän vuoro mennä ystävälle yökylään, jee. ❤

 

Ps. Veikkaan että monelta meni ohi ed. postaus (ainakin facebookissa) sählättyäni sen asetusten kanssa. Ei siellä sen kummempaa kuin mun huivipää- päivän asu, mutta rullaa alaspäin, jos jaksat vielä lukea! 🙂

19 vastausta artikkeliin “Kesän gourmein kalapala

 1. Kiitos tästä reseptistä! Muistuttaa paljon erästä lounasleipää, joka on ikiaikainen suosikkini. Siinä ei ole kalaa, mutta kun näin tämän reseptisi, niin kuvittelen miten kala kävisi siihen hyvin. 

  Tykkää

 2. Hyvältä reseptiltä vaikuttaa, olen aiemminkin kokeillut sun reseptejä ja ollut tyytyväinen. Ne ovat melko simppeleitä ja nopeita toteuttaa:) Tuosta siideristä sen verran, että tykkään! Tutustuin siihen jo kolme vuotta sitten Kööpenhaminassa:)) Just keskiviikkona näin, että oli tullut jo (hah) Suomeenkin asti. Hyvä niin, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
  Tästä uudistuksestakin sen verran, että hyvä on! Kiva kun on kaikki peukut pois, niin ehkä ihmiset kommentoivatkin mielummin, minä ainakin. Mukavaa kesää teille ja lähetähän vähän aurinkoa ja hellettä tännekinpäin:)

  Tykkää

 3. Oih miten herkullisen näköinen ja oloinen alkuruoka tai lounas. Kiva että laitoit ohjeen meidän kaikkien iloksi 🙂 Mieluusti luen blogiasi ja ruokaohjeet ovat kiva piristävä lisä.

  Tykkää

 4. Oi kiitos! Tätä täytyy kokeilla kyllä heti. Nam! Tykkään enemmän kylmäsavuistesta kalasta niin taidan kokeilla sitä,sopii varmaan? Mukava kun laitat näitä kesäjuttuja☺Meillä on tänään lämmin päivä,nyt terassille syömään. Lapset on laittaneet tacos! Haleja

  Tykkää

 5. Hei! Kauniita kuvia ja herkullisen näköistä ruokaa mutta.. Onko sinusta alkoholin mainostaminen eettisesti oikein? Ottaen huomioon että tätä blogia voivat lukea myös nuoremmat naisenalut, ei vain aikuiset. Kyllähän monetkin bloggaajat esittelevät viinikattauksiaan ym. mutta ensimmäistä kertaa törmään tälläiseen varsinaiseen mainontaan. Ja olet vielä terveydenhoitoalalla töissäkin, tuntuu hieman ristiriitaiselta.

  Tykkää

  1. Nyt alkaa hieman vaikuttamaan turhanaikaiselta hurskastelulta, kun alkoholin ”mainostaminen” ärsyttää. Minusta alkoholia voi vapaasti mainostaa, ja siitä voi jopa keskustella. Tällä tavalla siitä ehkä katoaa se oletus ja näkemys, että alkoholi on vain paha ja paheksuttava asia. Minusta alkoholi on elintarvike, tai kiinteästi ruokailuun liittyvä asia, jossa ei ole mitään pahaa. Sanon ja tunnen näin, vaikka itse nautin alkoholia minimaalisen vähän. Siideriä en ole taitanut koskaan juoda kokonaista pullollista, mutta maistellut olen, eikä tämä ”mainostaminenkaan” yllytä sitä ostamaan. 

   Tykkää

 6. Hyvä, että otit asian esiin Laura. Minuakin tökki tässä siiderin mainostaminen kuvineen kaikkineen 😦 Ja kun makea sidukka ei edes sovi oikein minkään ruuan kyytipojaksi, eli jotenkin tylsä postaus.
  Aurinkoista viikonloppua kuitenkin, juomilla tai ilman!

  Tykkää

 7. Myös minua kyllä häiritsee alkoholin mainostaminen. Tökkäsi oikeesti aika pahasti. Yleensäkkin kaikki mainostaminen, piilo tai avoin, ajoittain tökkii nykyään blogeissa lähinnä sen vuoksi, että useissa blogeissa ei kirjoittaminen ole muuta kuin yhtä mainostamista. Tykkään kyllä lukea ajatuksia, vinkkejä ym. ja katsoa kauniita kuvia, mutta valitettavan monessa hyvässä blogissa on nykyään todella paljon mainontaa, mutta onneksi osaan suodattaa mainonnan ja keskittyä kauniisiin kuviin ja teksteihin. No mutta että alkoholia… Anteeksi. Nyt oikeasti lukijana petyin. Mielestäni alkoholin mainostaminen ei missään nimessä kuulu blogeihin, vaikka sitä itse ns. sivistyneesti ja ongelmitta osaisikin käyttää. Itse myös terveydenhuollon ammattilaisena pidän tätä eettisesti vääränä. 

  Tykkää

 8. Moikka ja terveisiä 🙂
  Ihan piti tulla sanomaan, että just tyhjensin lautasellisen tätä kalapalaa. Aivan törkeän hyvää! En olisi ikinä osannut yhdistää mascarponea lohen kanssa. Tätä teen kyllä jatkossakin. Varmaan jo huomenna. Pari uutta perunaa vielä kylkeen ja lasillinen valkkaria mulla onkin jo.
  pussss xxx

  Tykkää

 9. Ohje kuulostaa jännältä, tosi erilaiselta. Ilmeisesti siis kylmäsavulohi? Täytyy testata. Mun mielestä aikuinen ihminen saa nauttia alkoholipitoisiakin ruokajuomia tottakai. Kohtuudella, hyvässä seurassa hyvän ruuan kanssa, nauttien. 

  Tykkää

 10. Minkälaista lohta Nanna käytit? Graavattua vai kylmäsavulohta? Voisi tehdä juhannuksena alkupalaksi… Tulee jo vesi kielelle! Kiitos reseptistä ja hyvää kesää!

  Tykkää

  1. Ostin pienen paketin graavilohta kaupasta. Harkitsen myös juhannuspöytään ja silloin voisi graavata isomman biitin lohta itse. 

   Tykkää

 11. Täysin asiaan kuulumaton kommentti ;), mutta voisitko suositella jotain hyviä lattarilevyjä. Haluaisin palavasti saada ipodilleni hyvää salsaa yms. Kiitos!

  Tykkää

 12. Hienoa, että täällä puututaan alkoholin mainostamiseen. Hyvä asia! Alkoholin mainostaminen tuntuu pahalta. Jokainen pitäköön mielipiteensä, mutta blogit ovat liian täynnä kaikenalaista mainostamista. Tosiasia on se, ettei kukaan ihminen tarvitse koko ajan jotain uutta. Se on sellaista pinnallista elämää. Toivottavasti palautteista otetaan joskus myös opiksi. Kaipaisin selkeämpiä kuvia joskus.

  Tykkää

 13. Ei herranen aika nainen missä kuplassa elät. Ajattelitko kirjoittaa myös sitten kun elämä lyö vasten kasvoja? Niinpä.

  Tykkää

 14. Nämä kommentit on taas niin tätä. Suomessa ei saa nauttia mistään. Eikä edes ulkomailla, jos siitä välittyy tieto Suomeen. Jos mainitsee jollekulle juoneensa siiderin tai pari lasillista viiniä, on tietenkin sairas juoppo. Totta kai. Jokaisen blogin pitää sitä paitsi olla tiukkojen kriteerien mukainen, tai lukijaparka pahoittaa mielensä. Kaikki pitää vaan kerta kaikkiaan tunkea samaan harmaaseen muottiin ja piste. ARGH!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: