Terassilla tapahtuu taas

 Ainon mekkokangas Almandiinista saatu, äitin tekemä / mun mekko Vila Tinny dress

 

 

 

Meillähän oli terassilla sellaiset rotevat rottinkikalusteet. Muistatte varmaan. Kaksi nojatulia ja sohva. Laadukkaat pehmusteet. Ja matala pieni lasipäälysteinen kahvipöytä. Hienoa istuskella aikuisseurassa, nauttia kahvit, kesäjuomia ja tapaksia.

Ja nykyäänhän päivällisillä suurimman tilan vievät lapset. Ja padat ja kattilat ja ketsupit ja grillivartaat. Ja isot lautaset ja pienet mukit. Mieluiten useampi perhe kerrallaan, mikä ei ole käytännössä ollut mahdollista.

 

Haaveilin pitkään koko terassin reunaa kiertävästä sohvasta, jonkinlaisesta ihan mittatilaustyönä tehdystä monitoiminautiskelupaikasta. Sisustusehtiä lukeneena naisena päätinkin lopulta korvata rottinkikalusteet eurolavasohvilla. Tulisi tilaa. Hyvät sohvat maata ja löhöillä ja paljon istumapaikkoja syömäreille. 

Joku sellainen reilu kolmekymmentä lavaa. Se olisi siinä. Koska voisit hakea kulta?

 

Sain monta syvää huokausta ja kieltävää selitystä vastaan. Mitään ei tapahtunut. Koskaan. Kerran jo sovittiin maanantai the päiväksi. Ei yhtään lavaa kotipihalla kun töistä palasin. Päätin siis odottaa suomaisvieraiden apua. Sitten haettais porukalla!

Miehillä taitaa kuitenkin kansalaisuudesta riippumatta olla joku pieni varaus eurolavoja kohtaan, sillä myös suomalaisvieraat kieltäytyivät kunniasta. Lavoja ei haettu.

Sen sijaan painelimme puutavarakauppaan, ostimme painavaa lankkua ja nyt terassia kietää reilu kymmenen metriä tukevaa penkkiä ja uudella pöydällä on mittaa kolme metriä. Kyllä nyt mahtuu! Vaikka kaikki makuulle.

 

 

Ja kiitos kyläilystä muutenkin äiti ja Timo.

 

Eiköhän joskus tule parempiakin kuvia, en innostukseltani saanut kaikkia metrejä mahtumaan kameraan. 😀

 

 

13 vastausta artikkeliin “Terassilla tapahtuu taas

  1. 😀 Joo ehdottomasti niissä on sellaista yksinkertaista laude-tunnelmaa. Laude ja terassi yhdistyy. ;)) Tarkoitus on vielä petsata penkit ja pöytä kunhan puu on kunnolla kuivunut. 🙂 Lopputulos tulee kuitenkin pysymään mahdollisimman luonnonpuun värisenä. 🙂

   Tykkää

   1. Minulle taas tuli heti mieleen, että kyllä vanha kansa tiesi mitä teki, kun laittoivat penkit kiertämään pirttiä. Nykyäänhän niillä saattaa myös löhöillä ja retkottaa, ei ainoastaan istua. Erinomainen idea, vaikka olenkin rottinkihuonekalujen ystävä. 

    Tykkää

   2. Minulle taas tuli heti mieleen, että kyllä vanha kansa tiesi mitä teki, kun laittoivat penkit kiertämään pirttiä. Nykyäänhän niillä saattaa myös löhöillä ja retkottaa, ei ainoastaan istua. Erinomainen idea, vaikka olenkin rottinkihuonekalujen ystävä. 

    Tykkää

 1. Ihana. Kiitos hyvästä ideasta, kunhan nykyisistä kalusteista aika jättää taidanpa mennä puutavarakaupan kautta ja hakea laudat!

  Tykkää

 2. Tosi hieno! Ja jos oikein villeiksi juhlat yltyy niin voi jälkikäteen vaikka vesiletkulla pestä. Mua kiinnostaa mitä teit niille vanhoille kalusteille; löytyikö niille uusiokäyttöä jostain muualta talosta/pihasta, vai myitkö pois?

  Tykkää

 3. Kaunista kuten aina ❤
  Mistä tuo ihana metallilyhty jossa puinen alusta on joka näkyy niin usein sun kuvissa? Tahtoo sellaisen ☺️

  Tykkää

 4. Ihan huippu idea, lisäkuvia odotellessa! Itsekin tuon saman asian parissa kun pähkäilemme, terassi nyt lähes tyhjillään kun ei osata päättäa minkälaiset kalusteet palvelisivat parhaiten 🙂 Aurinkoista kesän jatkoa sinne!

  Tykkää

 5. Aivan fantastisen näköinen, ja kaiken lisäksi käytännöllinen! Onko teidän kuisti katettu, vai keräätkö kaikki taljat ja tyynyt pois sateella? Laventeli hopeavaasissa ❤ ❤ Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi, nauttikaa terassillanne monet mukavat hetket.

  Tykkää

 6. Oih, hieno muutos ja käytönnöllinen! 🙂 tuollaisesta pitkästä penkistä on on iloa monelle ja mikä parasta pöydän ääreen mahtuu paljon ihmisia samaan aikaan syömään tai vain viettämään aikaa! 🙂 TYKKÄÄN! 

  Tykkää

 7. Hih, olipa hauskasti kirjoitettu. Kuulin omassa päässäni itseni sanovan ”Koska voisit hakea kulta?” jostain vähintään yhtä simppeleistä iltapäiväpuhteesta, kuin 30 eurolavan hakemisesta 😀

  Tykkää

 8. Kiva idea, nyt on tilaa ja kestävät aikaakin varmasti hyvin. Tykkään, polyrottinkiset kalusteet on minusta ankeita ja keinotekoisia.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: