Terveellisempää karkkia

& pehmeintä pellavaa taas 🙂

 

Eli jatketaan ihanilla by Pias -pellavilla; tämä on toinen Happy -mekko (jeps, ihastuin ihan kympillä Happy -sarjaan) jonka Pialta syysvaatkaappini sain. Viikonloppuna tämä oli Parikan pupukenkien kera, tänään töissä farkkujen päällä. Tykkään, tykkään, tykkään.

 

Ja niin tykkään myös snickers -kakusta. 😛 Olen julkaisut ohjeen tähän jo aiemmin; alkuvuodesta, mutta muistutanpa taas jos joku kaipaa terveellisempää herkkua syysiltoihin! Ja parempaa vointia kropalle, sillä tässä makeisessa on -toisin kuin kaupan karkeissa suunnilleen pelkkää sokeria-  sentään paljon hyviä rakennuspalikoita ja terveellisiä aineksia! Eikä muuten kananmunaa, ei hiivaa, ei vehnäjauhoja eikä sitä sokeria paitsi hunajan ja hedelmäsokerin muodossa. Mutta melkoisen sokeriton vaihtoehto siis. Ennen kaikkea; tää on vain niin hyvää. Mitään mauttomia terveysherkkuja en jaksaisi mutustaa! :'D

 

 

Kakkuun tarvitset:

Pohja:

180g suolattuja maapähkinöitä / 80g kaurahiutaeita / 8 mehukasta (kuivattua) taatelia / 4-5 rkl vettä

Päällys:

2dl kermaa / 2 rkl hunajaa / 2 rkl voita (voit korvata puolet kookosöljyllä) / 30g sokeritonta tummaa suklaata

Tee näin: 

Sekoita ensin kaikki pohjan kuivat aineet ja sekoita massaksi esim. sauvasekoittimella (jätä vähän pähkinää koristeluun). Lisää lopuksi sopiva määrä vettä niin että taikinan pystyy juuri muovailla massaksi (vaikka palloiksi). Painele taikina sitten noin 1 cm paksuiseksi levyksi pakastimeen sopivaan reunalliseen astiaan (mulla on tapana vielä vuorata foliolla). Ja laita massa pakastimeen siksi aikaa kun valmistat päällysen.

Sekoita sitten kaikki päällysaineet kattilaan – paitsi ei suklaata. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes neste on paksu, karamellinvärinen massa; sekoita sitten suklaa sekaan ja nosta kattila levyltä. Hae pohja pakastimesta, kaada päällys pohjan ylle ja ripottele vielä pähkinän murusia pinnalle koristeeksi.

Laita kakku pakastimeen jäähtymään tunniksi-pariksi ennen tarjoitua. Ja siellä sen voi hyvin säilyttääkin. Pakastimesta voi hyvin leikata pienen palan vaikka joka ilta. 😛 Aika pienikin pala muuten riittää… Eikä kaupasta tarvitse koko viikon aikana hakea mitään herkkua, se odottaa kotona se! :))

***

Alkuperäinen ohjehan kakkuun löytyi täältä (på norsk), mutta olen tehnyt tässä ajan mittaan kokeillessani ohjeeseen pari pientä muutosta; korvaan esimerkiksi puolet voista kookosöljyllä enkä käytä lainkaan makeutusainetta, kuten alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan tekemään. Otin kuvien kakkupalani vähän liian aikaisin ulos pakastimesta; ei se muuten noin sula ja valu lautasella. Aina ei vaan malta odottaa pakastimessa jäähtymistä ja ensimmäistä suupalaa! 😀

12 vastausta artikkeliin “Terveellisempää karkkia

 1. Nuo laatat!! Voi että rakastan tuota kuviota!:)
  Kumpa oman asunnon sais nii tuollaista sieltä löytyis..

  Tykkää

 2. Nuo Piasin uudet pellavamekot ovat uskomattoman kauniita ja selkeitä- kumpi väri sinulla on kuvissa, khaki vai pehmeä lila?

  Tykkää

 3. Heh, minä olen myös kiinnostunut tuon tunikan väristä: hiekka? Eilinen mekko on taube, yritin tilata , on värinä jo loppu mutta lisää saa loppukuusta. Tämä tiedoksi niille jotka smaa haaveilee:)

  Tykkää

 4. Kiitti herkkuvinkistä. Niitä terveellisiä vaihtoehtoja aina kaipaileekin. olet joskus aiemmin maininnut kuvanmuokkauksesta jotakin, että millä muokkaat niitä noin kivan sävyisiksi? 🙂 

  Tykkää

 5. Hei,
  reseptit on aina kivoja! Saiskos teillä yleisimmin käytettyjä arkiruokareseptejä?
  Miltä on nyt vaikuttanut hiukset ton tehohoidon jäljiltä? Tuntuuko edelleen terveemmiltä tai pehmeämmiltä kuin ennen hoitoa?

  Tykkää

 6. Ihana ohje, kiitos 🙂 meni heti kokeiluun, nams.
  Taisin vain olla hiukan hätäinen tuon kerman keittelyn kanssa. Päällynen jäi löysäksi, vaikka olikin pakkasessa tovin. Mutta maku on tärkein! Todella hyvää 🙂
  Mukavia syyspäiviä sinne ❤

  Tykkää

 7. Hei Daamit! Ihanat kuvat Johannasta pellavissamme. Mun täytyi kommentoida kysyjille…Johanna valitsi Happy-tunikasta tuon Hiekka-värin ja uusi erä Happyja saapuikin juuri varastoomme, postitamme niitä odottajille jo kovaa vauhtia. Edellisten postausten Hope-mekkoa löytyy kyllä varastostamme, siinä väri Taupe (harmahtava ruskea). Cashmere-neuleesta vaalea beige kävi Johannalle, hän empi sen ja vaaleanharmaan väliltä. Toivottavasti näistä oli apua…Terkuin, Pia (Designer BY PIA´S)

  Tykkää

 8. Noi pupukengät on niin ihanat! ja tietysti oikea pupu myös 🙂 En ole koskaan päässyt kokeilemaankaan Pia´s tuotteita, mutta näyttävät mukavilta.
  Herkkuohjetta täytyy kokeilla 🙂 Käytätkö raakasuklaata vai normaalia sokeritonta tummaa suklaata?

  Tykkää

 9. Kiitokset herkkuvihjeestä, mulla on nyt sitä pakkasessa! Maistanut en vielä ole, mutta uskon, että uppoaa kyllä helposti pieni palanen iltateen kanssa…:D Noita by Pia´s -vaatteita olen jo pitkään ihaillut, mutta en toistaiseksi vielä ole raaskinut tilata. Odottelen sitä tavoitepainoni saavuttamista, niin ehkä sitten voisi palkita itsensä jollain kauniilla vaatteella.

  Tykkää

 10. Heippa, kiitti kommenteista; en nyt jostain syystä pääse vastaamaan kaikille yksitellen, mutta laitan parhaani mukaan tähän! 
  Kiitti Pialle, joka antoi vastauksia värejä ihmetelleille! :))Kuvankäsittelyssä käytän PhotoScapea. 
  Hiukset ovat olleet tosiaan pehmeämmät ja kiiltävämmät! 🙂
  Kakussa on aika tärkeää sekoittaa se päällinen kunnolla karamellimaiseksi, ettei jää liian löysäksi, että voi vähän pitää huoneenlämmössäkin! Aivan kuten arvelitkin. 🙂 Mutta maku on tosiaan aina hyvä 😛 Olen käyttänyt vain tavallista sokeritonta suklaata, mutta raakasuklaata pitää ehdottomasti kokeilla joskus!Tseppiä Tintti! ❤
  Ja kengät ovat oikeasti ”bambia”, totta :’D

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: