Nuku hyvin <3

 

Hämäriä marraskuisten aamujen ja iltojen kuvia. Tärkeä aihe.

(Ja yhteistyökumppaniltani Beach Houselta saadut glöginpunaiset lakanat. :))

 

 

Tärkeä aihe juuri nyt. Ajankohtainen ainakin mulle, joten sanonpa sanasen näin marraskuun keskellä. 🙂

Unesta. Levosta. Stressistä. 

Nukutko 7-8 tuntia öisin? Saatko helposti unta? Tunnetko itsesi energiseksi? (En aina. Ollenkaan.)

Tiedätkö miksi nukkuminen on supertärkeää? Tuntuuko pää sumuiselta ja ongelmat suuremmilta väsyneeneä? Hermostutko, itketkö herkemmin? Saatko kenties (mun tavoin) helpommin näppylöitä, veltostuuko iho ja pömpöttääkö vatsa väsyneenä ? 

Nukkuminen on supertärkeää. Loppujen lopuksi jopa helppo keino parantaa elämänlaatua ja omaa oloa. Tiesitkö, että nukkuminen parantaa muistia ja suorituskykyä? Tiesit varmaan; hyvin nukutun yön jälkeenhän kaikki sujuu yleensä paremmin.

Entä tiesitkö, että riittävä uni auttaa pysymään hoikkana? Muun muassa siksi, että sama aivojen osa hallitsee nukkumista ja aineenvaihduntaa. Aineenvaihdunta toimii yksinkertaisesti paremmin levänneessa kropassa ja levänyt mieli osaa tehdä parempia valintoja myös ruoan suhteen.

Tiedät varmasti myös, että riittävä uni vähentää stressiä. Tottakai. Kroppa on pienessä stressitilassa jo väsymyksen johdosta. Sydän hakkaa ripeämmin. Nuku siis riittävästi – ja jollet ole yöllä nukkkunut, ota 10 minuutin päiväunet; mutta varo pidempiä, sillä ne saattavat häiritä normaaliin unirytmiin palaamista. 

Uni on loistokeino välttää stressiä, mutta kuuntele ihmeessä kroppaasi. Joka päivä. Onko jokin hullusti? Oletko saanut näppylöitä tai pömpöttääkö se vatsa? Mitä voisit tehdä? Voisitko käydä nukkumaan tunnin aiemmin? Syödä säännöllisemmin? Terveellisemmin? 

Ja muista hengittää. Ota syviä henkäyksiä päivän mittaan. Ihan vain tarkistaaksi ettei stressi ole saanut sinua hengittämään tiheämmin. Rauhoittaaksesi kroppaa. Laske hartiat. Ota vaikka ilmaa kyykkäämällä lattiaan asti, hengitä syvään ja kurkota kädet ylös, hengitä ulos ja anna käsien lasketua. Saat samalla veren kiertämään koko kropassa. 🙂

Niin ja treenaa. 🙂 Edes ihan pikkasen. Se auttaa sietämään stressiä; asiat eivät tunnu enää ihan suurilta. Ja kropanhan täytyy saada väsyä fyysisesti, hyvällä tavalla ollakseen illalla tarpeeksi väsynyt nukkumiseen. Kävele vaikka ulkona niin että hengästyt ja hikoilet.

Tee asioita vain ilon tähden. Tee jotain, mistä saat ihan oikeasti hyvän mielen. Jotain, mitä ei tarvitse näyttää kenellekään muulle.

Mieluiten jotain, mitä et halua näyttää kenellekään muulle. Ja tee yhtä asiaa kerrallaan. Yhtä asiaa, jotta voit olla läsnä.

 

Hyvää yötä. Nuku hyvin.

Herää hyvin. ❤

 

 

Pssst. Huomenna jotain muuta glöginpunaista… :))

 

 

10 vastausta artikkeliin “Nuku hyvin <3

 1. Kiitos, tällä postauksella tuli aamuun energinen olo. Kiitos Johanna. Tämä olo, minkä tämä postaus antoi, tuli hyvä muistutus, miksi aina palaan blogiin. t: Laura

  Tykkää

 2. Kiitos tästä! jo muutaman viikon oon ollut täysin sumussa. ehkä vähitellen taas kiinni elämään. Lempeyttä päivääsi!

  Tykkää

 3. Kiitos tästä postauksesta! Osui juuri tähän päivään paremmin kuin hyvin. En ole aiemmin kommentoinut, mutta kiitos kauniista (ja sopivan rosoisesta) blogistasi, siitä välittyy lämpö ja aitous. Iloa päivääsi! 🙂

  Tykkää

 4. Hei kulta rakas!
  Olen sinun ja blogisi suuri ystävä, ja näitä sinänsä hyviä sitaatteja lukiessa tuli vaan mieleen, että kai tiedät, että Jeesus Kristus on ainoa tie Jumalan yhteyteen, ainoa Totuus ja vain Hänessä on todellinen Elämä, buddhat ja dalai lamat olivat/ovat samanlaisia kuolevaisia kuin me muutkin.

  Tykkää

 5. ”Tee asioita vain ilon tähden. Tee jotain, mistä saat ihan oikeasti hyvän mielen. Jotain, mitä ei tarvitse näyttää kenellekään muulle.” Ihana muistutus ja tärkeä lisäys 🙂 Olen välillä suorittamiseen taipuvainen ja jopa nukkumisesta voi tulla sitä (tai nukkumattomuudesta). Ilo, keveys ja armollisuus ruokkivat toinen toisiaan. Yhden asian tekeminen kerrallaan on myös minun tavoitteeni. Kauniita ja hyviä unia! 

  Tykkää

 6. Uni on niin tärkeää! Itse olen valvonut lasten vuoksi viimeiset 4vuotta ja joka päivä sitä toivoo, että ensi yönä saisi nukkua. Ihana kirjoitus, taas!! Ja ehkä minäkin saan vielä joskus nukkua 🙂

  Tykkää

 7. Kuinka ihanasti kirjoitettu… tuli ihan tippa linssiin (menkat + rasittava stressi + univaje ehkä vähän vaikuttaa asiaan). Tää jotenki vaa kolahti..vaikka ihan tuttua asiaa, muotoili sen vaan niin täydelliseen muotoon :,) ❤

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: