Höpinää vohveleista

-ja päivän asu

  huivi saatu By Pias / takki Object / neule Benetton

-Merkkaan muuten ylös aina suuremmat yhteistyöt; kohtaan missä nyt lukee "päivän asu" ja tällaiset yksittäiset saadut vaatteet ja tuotteet tähän kuvien alle kuten ennenkin. Jos jollekulle on epäselvää mistä mainita löytyy – että tekstistä ei tarvitse hakea mainos-mainintoja, ne lukevat joko kuvien yllä tai alla. 🙂

Ja 3 dl maitoa unohtui ensin ohjeesta (nyt on korjattu kuvaan), laittakaa sekin! Jeps. Huh.

Niin se on taas mennyt, aika täysiä päiviä töissä ja niiiiiin (epäreilun) kauniita ilmoja! Aamuisin autoa lämmitelty. Eilen oli työpäivän päätteksi kaksi jumppaa, tänään vain yksi. Kroppa jotenkin kummallisen jäykkä. (Eikai tässä ala vanhenemaan?) Huomenna saa huilata (ja hierontaa, juhuu). Aivan pakko kyllä ehtiä hiihtämään ennen hierontaa. 

Mutta mutta. Tänään(kin) tein lapsille välipalaksi, koulun jälkeen vohveleita. Taikinaohje on vohveleista pitävile aivan sairaan hyvä, olen sen poiminut norjalaiselta ravintogurulta, lääkäriltä Berit Nordstrandilta, joka on täällä aika tunnettu tervellisen (ja sokerittoman) ruokavalion puolestapuhuja. Jaan vohveliohjeen nyt paitsi siksi, että se on "terveellinen", myös koska se on superhyvä -ja helppo muistaa kun kaikkea tulee kolme. Taikinan koostumus on pehmeä ja sopiva, samoin maku, ei mikään terveysruoan makuinen. Suolan jätän sitäpaitsi pois kokonaan, sillä paistan vohvelit voissa, joka tuo sopivasti suolaisen maun pintaan.

Lasten reaktiotahan näissä aina odottaa jännityksellä. Lapset muuten toivoivat heti vohveleiden päälle sokeria, johon vastasin kieltävästi huijaten että "niissä on jo paljon sokeria". (No hunajakin on sokeria, mutta silti kropalle vähän edullisempaa sekä GI:n että kaloreiden puolesta.) Maistettuaan vohveleita lapset huudahtivat kuitenkin että onpa hyvää vohvelia! Ja söivät kaiken. 

Hyväksi todettu ohje siis – ja sellainen, jota voi hyvin tehdä väli- tai iltapalaksi. Tykkään itse syödä vohvelit rømmen (kermaviili vähän vastaava) ja marjojen kera. 

Oikein superhyvää perjantaita! ❤ NYT yritän tsempata ja päivittää blogia vähän useammin. Mulla on aina niin hyvä mieli kun ehdin tänne!  Jotenkin sellainen että on ehtinyt vähän rentoutumaan. Jos osais tehdä jotain pientä jo valmiiksi vaikka viikonloppuna. Nimim. ei  mitään suunnittelukykyä niin voisi tulla iltaisin vain laittamaan suunniteltuja postauksia. Dream on. 🙂

50 vastausta artikkeliin “Höpinää vohveleista

 1. Kiitos postauksesta ja kuvista.Onko erikoista että sielä on lunta? ja pakkasta.Jotenkin kuvittelee että se sielä niin ”etelässä”,koska tääläkään ei Etelä-Suomessa ole itsestään selvyys että lunta on jokavuosi.Ennenhän niin taisi ollakkin,mutta ajat ovat muuttuneet.Hienon näköinen kuva talvisesta kylämaisemasta.

  Kun aikanaan sielä Norjassa perheen kanssa matkailtiin,kesäisin,niin mietti että minkähänlaista täälä on talvella,tämä oli joskus 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa,vietimme niissä maisemissa monet kesälomat,Oslokin tuli niin tutuksi että osasin ajaa sielä paremmin kun Helsingissä.

  Muistan kun kiersimme yhtenä kesänä sieltä ihan Etelästä,se eteläisin kärki,olikohan se Lindesnes,tai sinne päin,kuitenkin sielä oli sellainen museomajakka,sillä reissulla ihastuin katkarapuihin,tienvarressa oli mies niitä myymässä,juuri keitettyjä vielä lämpöisiä,kyllä maistui hyvälle,sen jälkeen olen niitä osannut arvostaa tääläkin.

  Täälä pakkanen paukkuu puissa,28 näyttää mittari miinusta,tähän alkaa jo tottumaan.

  Tykkää

  1. Hei, täällä (etelässä rannikolla) on tosiaan paljon vähemmän pakkasia kuin Suomessa. -10 on vähän sellainen max, nyt on ollut kyllä jopa lähemmäs -20, mutta viime talvena ei tainnut olla montaa päivää edes -10. Eli onhan täällä aika leutoa. Sisämaa ja Pohjois-Norja ihan eri juttu, siellä kylmää löytyy:))
   Ihania muistoja Norjasta… Kuulostaa ihan tutulta ravunmyyjät kaikkineen vielä tänäkin päivänä.

   Tykkää

 2. Ihan uteliaisuudesta kysyn että jos kysymys ei ole saatujen tuotteiden esittelypostaus eli mainos joka pitää mainita postauksen alussa riittävän selvästi esim sanalla mainos niin miksi mainitset tuotteet ollenkaan? Eikö olisi helpompi olla ihan hiljaa ja tehdä normaali postaus ilman tuotelistausta?

  Tykkää

  1. Totta, niinkin voi tehdä! Ja varmaan teenkin silloin tällöin jos vaatteet jäävät listaamatta. Usein sovin kuitenkin jo etukäteen mainitsevani tuotteen blogissa; siksihän niitä usein annetaan.
   Listaaminen on mun mielestä myös siksi hyvä juttu ettei tarvitse kiinnostuneiden odotella mun vastausta täällä kommenttiboksissa! 😉 Että tietää heti mistä tuotteet ovat, oli sitten saatuja tai ei.

   Tykkää

   1. Eli kysymyksessä on mainos. Saat yritykseltä tuotteen x jotta näytät sen useissa kuvissa ja mainitset mistä tuote on. Blogimainontaa ja markkinointia koskee aivan samat säännöt kuin muutakin mainostamista. Huokaus.

    Tykkää

 3. Mukava, että mainitset mistä vaatteesi ovat, niin ei tarvitse alkaa erikseen kyselemään. Ihana neuletakki ja aivan huikeita ulkokuvia!

  Tykkää

  1. Niinpä, yritän muistaa listata, mutta joskushan nekin jäävät pois. Parempi laittaa niin ei tarvi kysellä! 🙂

   Tykkää

 4. Voi tuota ohjetta täytyy koittaa! Täällä haettiin alkuviikosta uusi vohvelirauta ja ehkä jäin vähän koukkuun, kun on tehty suolaisilla ja makeilla täytteillä, banaanivohvelit testattu ja lämpimät leivät myös 😀 Seuraavaks sitten norjalaisen gurun voffeleita!

  Tykkää

 5. Kerrassaan kauniita maisemia ja positiivisuutta huokuva postaus. Kiitti taas sinulle Johanna. Mukavaa kun laitoit vohveleidenohjeen, ovatkin unohtuneet.

  Hauska asu sinulla.

  Kirjoittele taas hiusjuttuja, ravintojuttuja, vaatejuttuja, liikuntajuttuja, zumbajuttuja ja kaikkea 🙂

  Tykkää

 6. Ihania kuvia! Näytin miehelleni, että tuon näköisissä maisemissa minäkin haluaisin asua. Tuo kylä on niin kaunis ♡

  Tykkää

 7. Oot sitten ihana tyyppi!:) Sun kirjoituksista tulee aina hyvälle mielelle! Välillä pidän taukoa kaikesta somesta ja blogien lukemisesta, mutta sun blogista ei pysty..;) Joten kiitos, kun kirjoitat ja jaat upeita kuvia! ..Ja täytyypä koittaa tehdä lapsille vohveleita perjantain kunniaksi..:)

  Tykkää

  1. Voi kiitos, hyvää tuulta ei voi liikaa jakaa! Tärkeä juttu kaiken kurjan keskellä. Joten kullanarvoista kuulla. ❤

   Tykkää

 8. Nestettä tulee 3 dl maitoa. 🙂 On tainnut unohtua listalta.
  Vaffel på 1-2-3

  3 egg
  3 ss kokosblomstsukker/honning
  3 dl finmalt emmer/øko spelt
  3 dl melk
  3 ss Smøremyk rapskokos/smør
  3 klyper salt

  Tykkää

  1. Varmaan jo seuraavaan postaukseen! :)) kiva että muistatte vielä! Viimeistään maanantaina, ehkä jo huomenna!

   Tykkää

   1. Täälläkin odotellaan puikot valmiina neuleohjeita 😊 Mukavaa viikonloppua!

    Tykkää

 9. hei Johanna! kiitos hyvänmielen blogistasi! Luettuani tämän postauksen soitin heti äidilleni ja kysyin vieläkö hänellä on tallessa 80-luvulta vohvelirauta,jolla äiti teki meille lapsille aina viikonloppuvohvelit=) Ja jos vaan masiina toimii,niin huomenna menee resepti testaukseen ja miun omat lapset saa vohveleita! on päässyt tämä herkku unohtumaan =D

  Tykkää

 10. Hei Johanna =) Ihana lukea sinun kirjoituksia. Kiitos =) Vohveleita voisin itsekkin kokeilla. Mietin vain, että 3tl suolaa on todella hurja määrä 3dl nestettä. Onkohan näin tarkoitettu?

  Tykkää

  1. ”klyper” tarkoittaa hyppysellisiä, eli kolme hyppysellistä suolaa, mikä on ehkä n.1 tl? Tuossa Johannalle tullut pieni käännösvirhe :). 

   Tykkää

  2. Totta, hyppysellusiähän ne alkuperäisessä ohjeessa on, eli ainakin hyvin pieniä teelusikallisia 😬 En jotenkin reagoinut suolan määrään kun en käyttänyt sitä itse, mutta tosiaan kolme hyppysellystä, minkäkokoinen mitta se sitten onkin!

   Tykkää

   1. Googlasin, kun alkoi kiinnostaa, että kuinka paljon se oikein on: ”hyppysellinen on se määrä ainetta, joka jää kolmen sormen otteeseen” :). Ja testasin: kolme hyppysellistä on vajaa teelusikallinen. Noin. Riippuen vähän hypisteltävästä aineesta ja hyppysistä :D. 

    Tykkää

 11. Hei, 

  olisin kiinnostunut tietämään mitä kameraa (+objektiiveja) käytät? Entä mitä kuvankäsittelyohjelmaa? Pidän blogstasi kauniiden kuvien takia. Teillä on siellä kuvaukselliset maisemat! 

  Tykkää

  1. Ihan ykkösobjektiivi tällaiseen lähikuvaukseen on (mun mielestä ja) hinta-laatusuhteen puolesta Sigma 35mm 1:1.4. Aivan loistava linssi! Kuvankäsittelyohjelmana mulla on vain ilmainen Photoscape, joka on siis aika simppeli, mutta oikein toimiva ja helppokäyttöinen ohjelma 🙂

   Tykkää

 12. Hei, kuule ihan pakko kysyä mistä toi sun rannekello on peräisin…on niin hyvännäköinen 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos, tykkään kanssa tästä kovasti! Kellon olen saanut ja se on merkkiä Nick Cabana, mallia en ihan tarkkaan muista, mutta sellainen ohut punottu ruusukultainen hihna.

   Tykkää

 13. Olisi mukava nähdä kuvia sikäläisistä ruokakaupoista ja mitä sieltä ostat. Poikkeaako tuotteet kovastikin suomalaisista tuotteista. Lisäksi toiveena postaus työpukeutumisesta!

  Tykkää

 14. Neuleohjeita täällä jo kyseltiinkin ja niitä minäkin kovasti toivoisin & odotan. Ne kaksi puseroa pari postausta sitten vaikuttivat tosi kivoilta. Blogisi on ihana, mutta erityisesti neuleohjeesi ovat huippuja. Niitä on ollut viime aikoina vähän puoleisesti. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  Tykkää

 15. Heips. Minkähän niminen tuo huivi on? Kävin etsimässä tuota ihanuutta ByPia’sin sivuilta, mutta en jostain syystä löytänyt..

  Tykkää

   1. Höh, en mä löytänyt mitään tuon nimistä. 😦  Toi alennus kuulosti niin hyvältä.

    Tykkää

 16. Oletko ollut tyytyväinen suksiin ja minkä malliset hankit? Itsekin harkitsen uusia muutaman vuoden tauon jälkeen.

  Tykkää

 17. Tein heti blogin inspiroimana noita vohveleita kun kaapissa on spelttijauhoja pyörinyt. En tiedä teinkö jotain väärin vai mitä, mutta en voi kyllä kehua makua. Kyllähän ne meni kun lapsille laittoi hilloa ja jäätelönokareet päälle, mutta vähän kitkerä speltin maku tuli läpi plus taikinamainen olemus muuten. Ehkä seuraavan kerran laitan vain puolet spelttijauhoja ja puolet pahisvehnäjauhoa:)

  Iiris blogista aitikuosiin.blogspot.fi

  Tykkää

 18. Näin jälkiviisaana luin kommentit.
  Hyppysellinen on tosiaan eri asia kuin teelusikallinen.
  Tein näitä päivällisen jälkiruuaksi ja herkkusuu-ja kaikkiruokainen perheeni söi yhteensä yhden vohvelin, loput jäivät syömättä. 😕
  No, uusi yritys toinen kerta!
  Kiitos kivasta blogistasi! 😊

  Tykkää

 19. Moi, kun ei omista vohvelirautaa, niin onnistuuko taikinasta letut pannulla paistamalla? Oletko kokeillut?

  Tykkää

 20. Kiitos tästä ohjeesta, meidän perhe kokeili näitä viikonloppuna ja kaikki meni ja tein isomman erän kuin tuo sinun ohjeesi, meitä kun on niin monta jakamassa. Oli muuten ensimmäinen kerta kun tein spelttijauhoista yhtään mitään.

  Tykkää

 21. Kiitos vohvelireseptistä, oli todellakin hyviä vohveleita : ) Jopa lapset tykkäs näistä ” terveysvohveleista”

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: