Positiivista inspiraatiota vai negatiivisia paineita?

Hei. Aika harvoin vain kirjoitan.

Ilman kuvia.

Ilman kuvia minusta. Heh.

Ja silti niin usein mietin somen ja blogien merkitystä. Ja vaikutusta. Mietin ovatko netin kaikki selfiet ja päivän asu -kuvat positiivista inspiratiota vai negatiivisia paineita. Kumpaa enemmän? Saatat vastata kumpaakin. Tai että riippuu blogista. Ja ihmisestä, lukijan omista resursseista vastaanottaa ja käsitellä somea. Mutta noin yleensä.

Haluan uskoa, että blogini tarjoaa positiivista inspiratiota; motivatiota ja tsemppiä. Sellaista blogia haluan tehdä. En halua edes ajatella ärsyttäväni tai aiheuttavani kateutta – saati asettavani paineita. Haluan tehdä blogia, jonka jälkeen lukijalla on hyvä olla. Vähän helpompi hengittää ja elää, laskea hartiat ja ajatella että olen hyvä näin. Miksi haluaisin tehdä blogia, joka aiheuttaa lukijalleen huonoa oloa ja lisää paineita? Kuka täällä silloin kävisi?

Mutta miksi sitten kuvaamme elämäämme nettiin? Voimmeko muka käsi sydämellä väittää, että teemme sen puhtaasti auttamisen ilosta, inspiroidaksemme, tuodaksemme iloa? Emmekö muka, oikeasti haluakin vähän esitellä itseämme ja kotejamme ihan itsekkäistä syistä? Koska ne, me olemme niin kivan näköisiä ja osaavia? Emmekö yritäkin näyttää kuvissa koko ajan parhaita puoliamme? Emmekö muka halua muiden näkevän, huomaavan, ihan pikkasen kadehtivan?

Entä emmekö muka luo (epätodellisia ja negatiivisia) paineita muille?

Me somen aktiivikäyttäjät. Muoti-, lifestyle-, treeni-, tyyli-bloggaajat. Tarvitaanko meitä? Olisko ilman meitä parempi?

Hmm, vaikea kysymys mun mielestä enkä tiedä edes omaa vastaustani selkeästi. En ole kai koskaan ollut blogista tai bloggaamisesta niin innoissani, ettenkö olisi miettinyt myös tätä puolta. Että blogi olisi ollut pelkästään tosi siisti juttu. Se on pakko suhteuttaa muuhun maailmaan – eihän oikein mitään julkista asiaa voi tehdä vain sillä ajatuksella, että itselle tulee hyvä olo vaikka se tosi trendikäältä kuulostaakin. …Do more of what makes you happy…. Joo, mutta kyllä on pakko ajatella muitakin ja ottaa vastuu tekemisistään.

Inspiroiko some oikeasti vai aiheuttaako se paineita? Asettavatko blogit (ja instatilit) liian korkean standardin siitä mitä kaikkea pitäisi olla? Ei ehkä yksittäinen blogi tai tili vaan koko some, koko kokonaisuus.

Mun mielestä tätä ongelmaa voi jollain asteella helpottaa sillä, että jokainen pitää tuottamansa somen mahdollisimman realistisena ja aitona. Tai no, vielä helpompaa (ja realistisempaa ;)) on jokaisen karsia somestaan pois ne paineita aiheuttavat asiat. Tässä maailmassa on vaatimuksia jo ihan tarpeeksi ja pahinta somessa onkin kai mun mielestä epätodellisten paineiden luominen. Toisaalta kaikki ei voi olla pelkkää realismia ja itse kuulun juuri siihen taidetta ja estetiikkaa rakastavaan ja arvostavaan jengiin. 😉 On kai tärkeä myös tunnistaa mitä tyyppiä itse on; nautinko kuvista vai toivonko realismia. Minua ehkä jopa vaivaa se miten blogeja helposti arvostellaan epäaidoiksi ja kiiltokuvamaisiksi, kun mun mielestä aito arkikin voi olla – ja usein onkin – kaikkein kauneinta. Kaunistelematta. (Melkein) kaikesta voi saada kauniita kuvia ja kauniit kuvatkin voivat olla aitoja.

Niin että. Silläkin uhalla että kuulostan tekopyhältä, tämän pohdinnan päätteksi uskallan väittää siis etten tee blogia aiheuttakseni kateutta tai pitäen itseäni jotenkin parempana. Uskallan myös väittää juuri päätyneeni siihen vaihtoehtoon, että blogit ovat ilmiönä oikein jees; lukijan pitää vain valita itselle sopivat sivut. Sellaiset, joista saa enemmän kuin menettää, joiden lukemisesta saa enemmän energiaa kuin väsymystä.

Terveyttähän voi osittain mitata laittamalla vaakaan hyvän energian ja arjen väsyttävät vaatimukset. Toisessa kupissa painaa energia, toisessa vaatimukset. Kumpi sun vaakakupissa painaa enemmän; kumpaa sulla on enemmän? Mietipä. Jos vaatimukset voittavat, alkavat terveys ja elämänlaatu heikentyä. Mieti voisitko karsia vaatimuksia ja vastuuta. Entä mistä saat energiaa? Tasapaino on paras tässäkin asiassa; liika energia harvoin kestää kauan ainakaan ilman mitään vaatimuksia ja vastapainoa ja kuppi heilahtaa helposti ympäri.

Mulla ei ole oikeasti juuri minkäänlaista kilpailuviettiä eikä tarvetta olla parempi kuin kukaan muu. Viihdyn hyvin juuri tällaisena ja mun puolesta kuka vaan saa olla parempi. 😀 En usko, että olen koskaan tehnyt blogia siksi, että saisin täältä tunnustusta tai kehuja. Oikeassa elämässä saatu tunnustus merkitsee sitäpaitsi aina enemmän ja blogi saattaa jopa olla vähän jarruna kehuille; helposti ajatellaan että bloggaajalla on jo tarpeeksi kehujia tai tarpeeksi itsetuntoa. Blogi ei siis ole mikään onni ja autuus tai itsetunnon kohottaja. Niiden on tultava jostain muualta, oltava jo vahvana pohjana.

Mutta miltä Sinusta tuntuu? Oletko miettinyt samoja? Seuraatko vain sivuja, joista saat hyvän mielen vai huomaatko eksyväsi paikkoihin, joissa ärsyynnyt tai tunnet huonommuutta? Onko some kenties opettanut vähitellen karsimaan? Tämä on mun mielestä todella mielenkiintoinen aihe. Olisi kiva lukea. Olen kai monesti sanonut arvostani kovasti niitä kommentteja ja palautteita, joissa blogia lukevat kertovat saaneensa lisää intoa nousta sohvan pohjalta ja pitää huolta itsestään, kohentaneet elämänlaatuaan. Ja niitä, joissa kerrotaan blogin tuovan rauhallista ja hyvää oloa, lohtua. Ne ovat parhaita palautteita. Ei mun tarvitse ulkonäöstä niin kuulla. Tosi kivaa ja piristäväähän ulkonäöstä on kehuja saada, mutta tärkeämpää on se, miten saat toisen tuntemaan. Siitä sinut muistetaan.

Leppoisaa iltaa ja hyvää yötä. ❤

…ja koska nyt en osaa ihan ilman kuvaa tehdä postausta niin tässä meitin sohvapöytä tänään. Aikamoinen taideteos taas kerran! :'D

116 vastausta artikkeliin “Positiivista inspiraatiota vai negatiivisia paineita?

 1. Jag skriver på svenska .Jag hoppas det inte gör nåt.Av din blogg får jag inspiration och krafter.Själv började jag skriva blogg för ett år sedan,skriver om vardagliga ting lite som att skriva dagbok,lite inredning,mat ,hundar ,kläder,fast jag är sällan modell själv,svårt och fotografera sig själv.

  Ha en bra forsättning av veckan…

  Tykkää

  1. Det går så fint Nina! 🙂 Tack, godt att höra. Ja bloggen är jo på ett vis en dagbok, lite terapi liksom! 🙂 

   Ha en fin vecka du och.

   Tykkää

 2. Enpä muista, että olisin koskaan tullut huonolle mielelle blogien kauniista kuvista ja teksteistä. Korkeintaan saattaa tulla positiivinen ajatus, että minäkin haluan! Saan siis blogeista inspiraatiota, tekemiseen ja olemiseen. Ennen kaikkea nautin hyvistä teksteistä ja olen myös esteetikko. Seuraan tiiviimmin 5-10 blogia ja mm. sinun blogisi kuuluu näihin. Seuraamani blogit ovat hyvin vaihtelevia sisällöiltään, mutta niillä on ainakin yksi yhteinen nimittäjä: ilahdun aina uudesta postauksesta 🙂

  Minusta blogit on hyvä media erilaisten kokemusten ja näkemysten jakamiseen. Toisinaan myös postauksista syntyneet keskustelut ovat mielenkiintoisia. Ainoa mistä saatan välillä kiehahtaa, on epäasiallinen ja tahallisesti ilkeä kommentointi, mitä valitettavasti joissain blogeissa näkee.

  Semmoisia ajatuksia täällä. Aurinkoisia päiviä toivotellen 🙂

  Tykkää

 3. Pitkästä aikaa tartun näppikseen. Luen joitakin  blogeja samoin kuin luin ennen esim. naistenlehtiä – haluan kurkistaa ihmisten elämään, oppia jotain uutta, saada ideoita, katsella kauniita kuvia, koteja ja vaatteita. Blogit menevät ja tulevat, toiset pysyvät lukulistallani. En lue mitään, mikä saa minut pahalle tuulelle, kateelliseksi tai mikä muuten vaan ärsyttää. Sitten on sarja blogeja, joissa ei ole edes kuvia, mutta kirjoitukset niin mielenkiintoisia, että pitävät otteessaan. Onneksi on vapaus valita ja tarjontaa riitttää. Sinun blogissasi pidän ennen kaikkea kuvistasi, rennosta tavasta kuvata elämääsi ja aitoudesta, blogisi on pysynyt tiiviisti lukulistallani. Mukavia talvipäiviä!

  Tykkää

 4. Toivomus: kertoisitko miltä tuntui muuttaa Norjaan? mitä veit mennessäsi, kauanko kesti kotiutua. Puhuitko vahingossa asioilla suomea? 🙂
  Iloa elämään! 🙂 t. Ex-kotkalainen

  Tykkää

  1. Hahaa, täytyypi kirjotella joskus! Siitä saakin kertmuksen… En kai alussa puhunut kamalasti suomea, mutta nykyään tulee aina Suomen reissujen jälkeen moikattua ainakin suomeksi 😛

   Tykkää

 5. Itse luen sellaisia blogeja, joista saa hyvä mieltä. Sinun blogisi kuuluu näihin. Olen muutaman vuoden ajan etsinyt elämääni rauhaa ja hyvää mieltä. Blogit, joita olen lukenut, ovat auttaneet minua huomaaman kauniita asioita ympärilläni. Kauniita asioita on ihan oikeasti kaikkialla.

  Olen lukenut viime syksyn aikana kaksi paljon ajatuksia herättävää kirjaa. Eckhart Tollen Läsnäolon voima -kirjan ja Uusi Maa -kirjan. Nämä kirjat ja keskustelu kurssi, jolla olen käynyt, on saanut minut havahtumaan, että kaikki todella merkitsevä on kauneus, rakkaus, luovuus, ilo, sisäinen rauha ja nämä löytyvät kaikki meistä jokaisesta syvältä mielen toiselta puolelta.

  Siksi pidän itse tärkeänä, että maailmasta löytyy ihmisiä, jotka jakavat vilpittömin mielin hyvää mieltä, kauneutta ja sisäistä rauhaa eteenpäin.

  Tykkää

 6. Hyviä pohdintoja! Joskus toivoisi, että seuraamiensa ihmisten kuvissa olisi edes jotakin tarttumapintaa. Tahra pöydällä, ryppy vaatteessa (tai silmäkulmassa) tai JOTAKIN. 🙂

  http://moumou.fi

  Tykkää

  1. Totta!! Täydellisyys ei ole niin mielenkiintoista, aivan samaa mieltä 😉 Siksi(kin) on hyvä olla epätäydellinen 😛

   Tykkää

 7. Luen erilaisia blogeja, mutta harmikseni suurimmat ja suosituimmat ovat muuttuneet, omaa sisältöä ei juuri ole, lauseet ovat mainostajien näppikseltä ja tiettyjä tuotteita tyrkytetään jankuttamisen saakka. Sinun blogi on sillätavalla eroava näihin muihin mainosblogeihin että haluat olla jonkinlainen bloggaajan omatunto. Kun välillä kirjoittaa ettei tavaralla ole väliä voi taas alkaa ottamaan rompetta vastaan. Mainostuloilla voita leivän päälle. Työ se on bloggaaminenkin.
  Olisiko mahdollista että joskus istuisit sohvalle ja kuvaisit sitä sohvapöytä toiseen suuntaan. Vaihtelu virkistää 🙂
  Mutta mitä haen blogistasi? Maisemakuvia. Ehdottomasti niitä. Se että markkinoit kauniilla kuvilla idyllistä kotikylääsi on ehkä ainoaa kaupallisuutta mikä ei jollain tasolla ärsytä tässä kaupallisessa blogimaailmassa.

  Tykkää

  1. Hmm, ei ehkä ihme että mainokset ärsyttävät jos maisemakuvatkin näkee mainoksena. Kaikkihan on mainosta kai sitten? Ehkä vähän eri mieltä myös siitä otanko rompetta vastaan; itseasiassa hyvin vähän. 

   Tykkää

 8. Sinun blogisi ei ole koskaan ärsyttänyt tai aiheuttanut minussa kateutta. Eräs blogi, jossa on saatu omasta elämästä ja itsestä piirrettyä täydellinen kuva on ärsyttänyt joskus, ja sitäpä ei enää tulekaan oikeastaan koskaan luettua. Sinä tuot kuitenkin rehellisesti esiin myös niitä elämän nurjia puolia etkä yritäkään esittää, että kaikki elämässäsi olisi upeaa – vaikka elämä (meidän kaikkien) sitä onkin. Arjen kaunetta ja inspiraatiota saan tästä blogista. Ehdoton suosikki, jonka postaukset ilahduttavat AINA ja joka kerta ilahdun uudesta postauksesta. Kiitos siis sinulle Johanna! ❤ 

  Talvisin terkuin superharvoin kommentoiva Katja 🙂

  Tykkää

 9. Itse sanoisin, että sekä että. Blogit sekä aiheuttavat minussa riittämättömyydentunteita, että piristävät suuresti. Toisaalta on ihanaa aamulla lukaista suosikkiblogiensa päivitykset kahvikupposen kera, saada uusia ihania ideoita käsitöihin ja sisustamiseen, joskus jonkun kivan reseptinkin tai meikkivinkin. 🙂 Toisaalta joskus kun on väsynyt, nuhjuinen ja ruma, ja on ollut sitä jo monta päivää, huusholli ihan sekaisin, omat lapset käyttäytyy huonosti- silloin tulee sellainen riittämättömyyden tunne, että miten tuokin bloggaaja aina jaksaa panostaa ja näyttää noin hyvältä… Että sekä että. 🙂

  Tykkää

  1. Niinpä… Voin vannoa etten minä ainakaan aina näytä ollenkaan hyvältä :’D Mulla ei ole mitään sellaista supertähtigeeniä että aina olisi tosi hehkeä :))

   Tykkää

 10. Blogissasi on esillä sinulle tärkeitä asioita ja kuvia ja se on sillä sipuli 🙂 Se on sitten meidän lukijoiden tehtävä irroittaa jutusta itselle kiinnostavia juttuja tai jos niitä ei ole niin täytyy siirtyä muualle… Eikä ainakaan jäädä vinkumaan tänne palauteboxiin tai jäädä jämähtämään omaan negatiiviseen ajatukseen/tunteeseen jos niitä ehti syntyä. Bloggari ei pysty sitä ajatusta poistamaan, vaikka kuinka ottaisi vastaan negatiivisen palautteen ja yrittäisi ehkä vastatakin joatin. Vastuu negatiivisesta ajatuksesta on itsellä lukijalla ja sen pystyy poistamaan vain itse.

  Blogisi on niin monipuolinen, että varmasti jokainen löytää jostakin postauksesta hyvää. Vaikken olekaan itse inspiroitunut kaikista jutuistasi ( omasta syystäni: vammautuminen estää moneen juttuun ) niin silti olen saanut monesta postauksesta hyvää mieltä ja inspistä saman tyylisiin juttuihin. Joten jatka vaan omaa juttuasi ja varmasti suurin osa vain nauttii ja inspiroituu blogistasi 🙂 

  Tykkää

  1. Todella hyvä kommentti, fiksuja pointteja. Mun blogiahan jatkan juuri niin kuin hyvältä tuntuu, mutta joskus tuntuu jopa vähän väärältä osallistua tähän… ulkonäkökeskeiseen some-maailmaan. Siksi mietin tätä usein. :/  Kiitos kivasta kommentista ❤

   Tykkää

   1. Minusta se on vain hyvä merkki, että miettii ulkonäkökeskeisen some-maailmaan suhtautumista ja omaa osuutta & käyttäytymistä. Ja ymmärrän kyllä, että on haastavaa jakaa vaikka meikkivinkkejä jos ei liitä siihen kuvaa itsestään. Jotkut lukijat ottaa sen infona ja inspiksenä ja toiset ei välttämättä tykkää, silleen se taitaa mennä 🙂

    Uskoisin, että sinun blogisi suosio on juuri se, että blogisi on terveellä asenteella ulkonäkökeskeinen. Itse en pidä siitä jos blogin pitäjä on pelkkää maksettua mainostyttöä/poikaa tai vain esitellään vain itseään. Silloin minun mielestä ulkonäkökeskeisyys vääristyy. Sinun blogissa on minusta hyvä tasapaino ulkonäköjutuissa ja valokuvat ovat aina hyvin laadukkaita ja kodikkaita ja siinä minusta se ulkonäkökeskeisyys ei ole siltikään se ainoa pointti, vaikka kuvassa olisi uudet farkut. Huh, olipas vaikeasti kirjoitettu 😀 Tarkoitin hyvää jos kirjoitin väärällä tavalla.

    Tykkää

 11. Hmm, pitkästä aikaa kommentoin ja yhdyn yhteen yllämainittuun kommenttiin ”sekä että”.

  Sinun blogisi on kaunista katseltavaa, kaikin puolin; maisemat, koti, lapset, Johanna, mieskin on komea, uskomattoman kauniisti piirrätkin, kauniita asioita saat blogiyhteistyönä…” Ja minua itseäni ARSYTTÄÄ nimenomaan ITSENI aina silloin, kun blogiasi lukiessani huomaan olevani kateellinen… En sitä häpeä myöntää, mutta kyllähän elämäsi näyttää niin täydelliseltä (vaikka tiedän, ettei se sitä tietenkään ole). Ja nimenomaan ärsyynnyn itseeni, en sinuun tai blogiisi. Minullakin on kaunis koti ja bloggaan siitä silloin tällöin, mutta harvemmin näytän sitä huonossa valossa… Tämä sama toistuu muutaman muunkin ”hieman liian täydellisen” blogin kohdalla. Vika on ihan omassa päässä… Olen monen blogin lukemisen lopettanutkin jo ihan siitä syystä, ett’ niissä mentiin kaikin puolin ihan liian pitkälle. Mutta sinun blogiasi en lopeta lukemasta, niin paljon kauneutta siellä on. Ja tosi usein se ihan oikeasti antaa inspistä omaan elämäänkin!! Uskon, että olet juuri niin sympaattinen oikeassakin elämässä, mitä blgistasi tulee ilmi ❤

  Tykkää

  1. Ymmärrän niin hyvin. Blogit herättävät niin helposti kateutta eikä se ole mikään kiva tunne. :/ Eli en haluaisi että ärsyynnyt itseesikään! 😀 Mutta tiedän, ja siksi tätä joskus mieti että haluanko tosiaan osallistua tähän… Mutta kiitos kivasta kommentista! ❤

   Tykkää

 12. Blogeja mahtuu maailmaan niin paljon, että uskon jokaisen löytävän itselleen mieluista/sopivaa luettavaa. Toivottavasti kenenkään ei siis tarvitsisi lukea mitään mistä tulee itselle kurja tai kateellinen olo. Luen itse blogiasi kauniiden kuvien ja kirjoitustapasi sekä niiden tuottaman inspiraation vuoksi. Saan täältä motivaatiota esimerkiksi liikuntaan sekä ideoita sisustukseen, leivontaan ja neulontaan 🙂

  Tykkää

  1. Niinpä, jokaisella on itseasiassa vastuu omasta hyvinvoinnista sen verran 😉 Aivan samaa mieltä. Ja kiitos!

   Tykkää

 13. Tämä blogi on niin paras!!! Joka päivä melkeen ekana käyn kattomas, onko uutta postausta. Vaikka olet kaunis, hyväkuntoinen, monitaitoinen nainen, omistat kauniin kodin ihanissa maisemissa sekä ihania lapsia jne., niin siltikin sinusta välittyy sellanen fiilis, että elämäsi ei ole täydellistä. Ymmärrät, että ihanaan arkeen kuuluu myöskin ne epätäydelliset päivät. Oot jotenkin vaan niin hyvä tyyppi. Lisäksi pidän siitä, että blogisi sisältö on niin monipuolinen. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi.

  Tykkää

  1. 😀 😀 Voi kiitti, ihanasti sanottu! Elämä (tai blogin pitäminen) ei todella ole täydellistä – eikä ole tarkoitettukaan! 🙂

   Tykkää

 14. Kiitos:) Sinun blogisi saa minut aina hyvälle tuulelle juuri sen takia että teet arkisista asioista luksusta. Luonto, rakkaat ihmiset ja arjen pienet asiat voivat tehdä päivästä ihan huikeen. Blogisi ansiosta innostuin hankkimaan sukset,
  (27vuodenjälkeen)jos sinäkin pystyt siihen pidemmän tauon jälkeen,niin
  kyllä minäkin!

  Tykkää

 15. Blogisi antaa minulle ihanaa oloa ja inspiraatiota😄. Kauniiden kuvien katselusta saa kivemman fiiliksen kun epämääräisistä otoksista! Jatka samaan tyyliin!!!! Ja minusta on ihanaa että kuvissa näkyy sinä ja muita ihmisiä. Se tekee blogista paljon mielenkiintoisemman kuin vaan pelkät tavarat.. Kiitos blogistasi

  Tykkää

 16. Sun blogi on ehdottomasti hyvän olon lähde mulle. Täällä en koe ärsyyntyväni ja kadehtivani vaikka usein niin ihania upeita juttuja esittelet. Paljon on blogeja, joissa tyyli kirjoittaa on useimmiten se, joka saa näkemään punaista, mutta niiden lukemisen olenkin lopettanut aikaa sitten. Tämä sun blogisi on ollut ykkönen jo aikaa ennen kaupallisia alustoja. Ilahdun aina suuresti, kun huomaan, että sulta on tullut uusi postaus. Ikinä ei tarvitse pettyä.

  Kiitos, Johanna ❤

  t. Pionimetsän Tiina

  Tykkää

 17. Yritän seurata blogeja objektiivisesti ja olen huomannut, että blogeilla on suuri vaikutus ihmisiin olipa sitten kyseessä lifestyle-, muoti tai kuntoilublogi. Yhtenä esimerkkinä heitettäköön Chanelin laukut ja Balmuirin huivit. Kaksi vuotta sitten niitä ei käyttänyt kukaan, mutta nykyään sellaisten ”kuuluu” keikkua jokaisen muoti- ja lifestylebloggarin olalla sekä kaulassa ja rennosti olohuoneen designtuolin selkänojalla.  

  Bloggari on lukijalleen läheisempi kuin naistenlehti, eli vähän kuin kaveri, ja kun kaveri suosittelee jotakin tai jos hänen päällään tai kodissaan joku näyttää hyvältä, niin se vaikuttaa huomattavasti tehokkaammin kuin se naistenlehden artikkeli. Tämä toki on yleisesti tiedossa ja siksi yritykset tyrkyttävät tuotteitaan bloggareille lahjaksi ja mainostettavaksi. Mitä enemmän ihminen on vaikutuksille altis sitä todennäköisemmin hän on myös blogeille altis.

  Hauskana ajatuksena, jota varsinkaan nuoret preppylifestylebloggaajat eivät tule ajatelleeksi on se, että Suomi on niin pieni maa, että täällä kaikki rikkaat tuntevat toisensa sekä sukunsa ja tyttö, joka on pistänyt kaikki rahansa Chanelin laukkuun leikkien blogissaan varakasta on hieman surkuhupaisaa.

  Tykkää

  1. Aivan totta että somen sisällön vastaanottamisessa ja vaikutuksille altistumisessa on suuria eroja. Siitä riippuu varmasti oma suhtautuminen ja valinnat; mitä lukee ja mitä jättää suosiolla lukematta. 

   Tykkää

  1. Pohtia somen vaikutusta noin yleensä; ei pelkästään mun blogin. Sitä, että haluanko olla mukana tuottamassa ulkonäkökeskeistä somea ja paineita menestyksestä. Sitä varmaan aika moni muukin bloggaaja joskus miettii. Toivottavasti. 😉

   Tykkää

 18. Hei,
  Blogissasi kiinnostaa eniten aihepiirit; itsekin olen ulkosuomalainen, äiti, jumppaohjaaja, terveydenhoitoalalla ja pari neuleohjettakin olen toteuttanut. En pahastu myöskään tuote-esittelyistä, seurailen blogien kautta,mitä suomalaisia tuotteita markkinoille tulee.
  Esteettisyys on upea asia! Hyvät valokuvat, asetelmat, asut ovat kuin ilmainen näyttely.
  Eli toivottavasti jatkat samalla linjalla!

  Tykkää

  1. Joo, totta 🙂 Samalla linjalla jatketaan kun ei  muutakaan osata. 😉 Esteettisyys on mullekin tosi tärkeä, siksi tätä kai teen. 🙂

   Tykkää

 19. Hyvä kirjotus! Ite oon miettiny lähiaikoina tosi paljo näitä asioita. Ite käytän somea melko vähän. Luen blogeja ja saan niistä hyvää mieltä ja inspiraatiota. Ainakin minun seuraamissani blogeissa koen postaukset realistisiksi eikä ne aiheuta mulle kateutta tai paineita. Instan kans ehkä vähä eri. Vaikka tiiän, et sinne ihmiset laittaa hyvistä hetkistään pääasiassa kuvia, tahtoo se välillä herättää kateutta ku tuntuu et muilla on jotenki parempi elämä. No, itestähän se kateuden tunne on kiinni.

  Tykkää

  1. Totta, nykyään ei oikein voi välttyä somelta ja ”paineilta”. Siksikään en oikein näe ratkaisuna että itse esim. lopettaisin omien  kuvieni julkaisun. Se on yksi pieni pisara meressä. Mutta asia mietityttää minuakin. 

   Tykkää

 20. Sinun blogisi on mielestäni pelkästään hyvän mielen lähde. Katson lähes joka päivä, oletko laittanut uutta postausta. Blogisi on kaunis visuaalisesti ja antaa monenlaista inspiraatiota lukijoille. En osaa edes sanoa, mistä pidän eniten, muodista, kodinsisustamisesta vai käsitöistä. Kaikki kiinnostaa ja olen blogisi ansiosta opetellut neulomaankin. Asupostaukset ovat antaneet myös hyvin paljon ideoita omaan pukeutumiseeni, olen mm. löytänyt omasta vaatekaapistani sellaisia asukokonaisuuksia, joita en ilman sinua olisi edes osannut yhdistellä. ☺

  Tykkää

 21. En ole ikinä kommentoinut, mutta nyt oli pakko! Saan blogistasi suunnattomasti iloa ja tykkään niiiiiin sun postauksista. Sun blogi toimii mulle sellasena hyvää mieltä tuovana arjen turvapaikkana. Monta kertaa oon myös liikuttunut kirjoituksistasi ja viisaista sanoistasi, jotka on koskettanut. Kiitos blogistasi ❤ Olet kaunis sisältä ja ulkoa!

  Tykkää

 22. Kiitos mukavasta blogistasi, sillä minusta juuri ”mukava” kuvaa sitä parhaiten. Esteettinen, pohdiskeleva, paljon maisemakuvia kauniista etelä-Norjan pikkukaupungista ja myös ajatuksia ulkosuomalaisuudesta, mikä varsinkin minulle on ollut tärkeää. Ajattelen myös, että jokainen ihminen on omista tunteistaan vastuussa, joten esimerkiksi kateudelle ei voi bloggaaja mitään. Tietysti on pröystäileviä bloggaajia jotka saattavat ärsyttää primitiivisyydellään, mutta sinä et todellakaan ole sellainen. Keep up the good work!

  Tykkää

 23. Luen tosi harvaa blogia. Mutta tähän jäin heti koukkuun. Erityisesti pidän kuvista. Myös kirjoitustyylisi on oiva, rento ja mukava lukea. Blogisi rentouttaa minua, tulen hyvälle tuulelle. Kiitos.

  Tykkää

 24. Hyviä pohdintoja, minä ihmettelen miksi niin moni HALUAA ärsyyntyä, tässä blogissa ja muualla. Tuntuu että monet kieli pitkällä lukevat ja kaivavat mokia mainostamisessa tai missä vaan. Itse en omaan elämääni halua mitään negatiivista ainakaan hakemalla hakea, joten en halua hukata aikaani seuraamalla juttuja joista en tykkää.

  Oikeastaan en seuraa mitään muuta blogia kuin tätä. Omakin elämä on kahden kulttuurin välissä, ja monet asiat joista kirjoitat tuntuvat tutulta. Ja kaikki kauniit kuvat, asut, neuleet ja maisemat ovat ihania! Minusta olisi mukava lukea millaisia haasteita ja hyviä puolia sinusta on kasvattaa lapsia kahdessa kulttuurissa. Ihan yleisesti tietenkin. Kiitos ihanasta blogista!

  Tykkää

  1. Aivan, itse siirtyisin heti pois jos joku ärsyttäisi; en jäisi aikaani tuhlaamaan. Kiitos postausvinkistä; en koe että meillä mitenkään kulttuurierot näkyisivät kotona, Norja on niin samanlainen kuin Suomi. Mutta onhan tässä jotain pikkujuttuja… Varmasti mielenkiintoisempia kuin miltä ne itselle tuntuu. 😉

   Tykkää

 25. Tästä sun blogista on tullut niiiiiin RASKAS. Ihan oikeasti ei ketään kiinnosta joka päivä lukea noita samoja postauksia, jossa virnistät hassusti tai katsot eteerisesti keittiön ovensuussa ja puhut niistä samoista Maailman Suurimmista ja Tärkeimmistä asioista. Oikeesti rauhotu nyt vähän. Tää on vaan blogi, ei tää oo yhtään kenellekään mikään elämäntaito-opas tai terapiasivusto. Sä otat kauniita kuvia, teet aivan ihania neuletöitä (joiden ohjeita kiikutan anopilleni) ja sun vaateyhdistelmistä ja liikuntajutuista saa toisinaan kivaa inspiraatiota. Mutta tuo hirveä paatoksellisuus ja tekeytyminen joksikin maailman suurimmaksi terveyden edistämisen pioneeriksi alkaa olla todella rasittavaa. Ja jotta et nyt olisi huolissasi minusta, niin ei, en koe että tämä olisi jotenkin sydämeni asia ja minun pitäisi nyt harkita, tuoko tämä sivustosi elämäni vaakakuppiin terveyttä vai negatiivisia tunteita. Mutta pitäsikö sinun palata hieman maanpinnalle ja muistaa, että olet terveydenhoitaja ja bloggaaja, et mikään koko kansan psykologi. Mietipä.

  Tykkää

  1. Kiitos, puit ajatukseni tekstiksi.
   Tän blogin vahvuus on valokuvat ja heikkous tekopyhä jeesustelu, tai voihan se olla myös aitoa jeesustelua. Ihmisiähän me kaikki ollaan, lukijat ja kirjoittaja. Kaikilla on puutteemme, toisilla jopa suurempia ongelmia kuin nenäliinapaketti sohvapöydällä tunnelmaa sekoittamassa;)

   Tykkää

  2. Pakko vastata tähän, että minulle tämä on nimenomaan terapiasivusto. Juuri äskettäin kohtasin niin ilkeän ja pahansuovan asiakkaan töissä, että tauolla oli lähdettävä itkua tihrustamaan. Ajattelinpa siinä, että mikä minua nyt piristäisi tämän pahan olon keskellä.. ja päädyin tänne katsomaan, josko Johanna olisi kirjotellut jotain mukavaa, mistä tulisi hyvä mieli. Ja niin se suru vaan iloksi kääntyi ja on kääntynyt monesti ennenkin juuri täällä. Minulle tämä on siis myös terapiasivusto ja täällä käynnistä on _minulle_ enemmän hyötyä kuin psykologilla käynnistä. Kaikki ei ole jokaista varten, joten turhaan paasaat _kaikkien_ puolesta, jos jokin ei juuri sinua miellytä.

   Tykkää

  3. Tiedätkö… mun on pakko avautua täällä joskus mieltäni askarruttavista asioista – etenkin bloggaamista ja somea noin yleisesti koskevista asioista. Puhuin nyt yleisesti koko somesta ja siitä, että haluanko olla mukana tässä. En ole kuitenkaan koskaan kutsunut tätä oppaaksi tai terapiaksi; olenko? 😀 Päinvastoin puran tänne joskus omia mietteitäni. Harmi jos ärsyynnyt siitä että joskus mainitsen täällä jotain terveydestä, mietipä jos sun kannattaisi lukea jotain muuta? Mun mielestäni leijusin vähän maanpinnan yläpuolella, jollen miettisi välillä näitäkin ja jos kuvittelisin blogien ja somen tekevän vain hyvää kaikille.

   Tykkää

 26. Kommentoija Kyllästyneelle: Sinä varmasti ajattelet ja tunnet kuten kirjoitit mutta millä perusteilla ja valtuuksilla puhut kaikkien puolesta?

  Kuten monessa aiemmassa (lähes kaikissa) kerrottiin lukijat ovat erittäin tyylisiä Johannan tapaan ja tyyliin pitää blogia.

  Minulle ei ole tullut moisia tuntemuksia ja ilolla luen -ja katson- mitä sinne taas on tullut 🙂

  Tykkää

  1. Hämmästyneelle: Miksi ihmeessä närkästyt ”Kyllästyneen” kommentista? Miksi kukaan ei saisi olla hieman kriittinenkin/rakentava?. Ei tämä, eikä mikään muukaan blogi, ole aina kaikkien mieleen. Eikä tarvitsekaan. Me lukijat kun olemme eri ”tyylisiä” 😉

   Tykkää

   1. Nimenomaan noin. Sanoinkin että Kyllästynyt varmasti ajattelee ja tuntee noin. En närkästynyt siitä vaan kysyin miksi hän katsoo puhuvansa kaikkien muidenkin puolesta; ”ketään ei kiinnosta” hän kirjoitti. Olinko sitä mieltä että kaikkien tulee tykätä?

    Tykkää

  2. Kyllästyneen kannattaa ehkä vaihtaa blogia jos kyllästyttää 🙂 Oli se sitten mun blogi tai jonkun muun, ei kannata lukea jos ärsyttää. Olen aina kirjoittanut tänne omia ajatuksiani; välillä niitä raskaampiakin. Ja kyllästyneellekin saa vastata, eikö? Jos joku saa kritisoida, niin saa varmaan häntäkin ”kritisoida”? 😉 

   Tykkää

 27. Tästä on tullut munkin yksi suosikkiblogeista. Olen pääasiassa seurannut liikuntablogeja, mutta vastapainoksi katselen sun kauniita kuviasi. Osaat taitavasti vangita varsinkin ulkona otetuissa kuvissa sitä ihanaa kaunista norjalaiskylän taikaa. Olen pari kertaa ajanut Norjan läpi enkä olisi yhdestäkään kylästä saanut näin kauniita kuvia. kotisi on myös kaunis ja just tänään juteltiin yhden samaniköisen +-40v) ystävän kanssa kuinka meidän maku on muuttumassa tässä iässä (aika sun tyyppiseksi). Joskus tekstit on pitkiä enkä aina jaksa lukea. Ja usein huokailen, että miten sä ikinä ehdit neuloa ja touhuta?? Mun lapset on 1, 4 ja 6 vuotiaat eikö todellakaan ehdi tehdä yhtään mitään:) Kiitos sulle!

  Tykkää

  1. Lohdutan sillä että mun lapset ovat aina viihtyneet aika hyvin omissa touhuissaan. Ne piirtää tai leikkii lattialla ja voin neuloa vieressä 😉 Tai jumpata. kiitos kivasta kommentista. 🙂

   Tykkää

 28. Luen blogiasi, koska se saa minut hyvälle mielelle. Ja tuo muistoja ajoista, jolloin omat lapset olivat pieniä. Blobbasin silloin kuusi vuotta kaikesta hauskasta ja kivasta. Olihan se arki muutakin, mutta halusin tuoda esille myös sen miten hirmu hauskaa kotielämä ja arki on.

  Luen myös blogiasi, koska tykkään sinun neuleohjeista. Ne ovat ihan parasta antia. Kollegana tykkään myös, että usein otat ravinnon ja liikunnan merkityksen ihmisen hyvinvoinnille esille. Tuot sitä hyvää tietoa myös vaivihkaa lukijoiden ajatuksiin. Hyvin ammatillista.

  En lue montaa blogia, mutta sinun blogia olen lukenut voivoi vuosia….

  Tykkää

 29. Itse luen vain ja ainoastaan blogeja, joista MINÄ saan hyvän fiiliksen. Inspiraatiota, motivaatiota ja jonka parissa voin hetken rentoutua. Kiitos siis tästä blogista. 🙂 Ps. Silti ihailen ja ihmettelen miten paljon ehdit saada aikaiseksi arkipäivinäkin! 😀 Itsestä tuntuu että kun töistä tulee kotiin ja käy lenkillä, voikin jo pestä hampaat ja mennä nukkumaan..

  Tykkää

  1. Näin on! Paras asenne 😀 Ja hei on mullakin noita päiviä, ettei saa edes sitä lenkkiä aikaiseksi 😉

   Tykkää

 30. Pidän blogistasi juuri sen vuoksi, että elämä ei näytä liian täydelliseltä, saa olla ”sekalainen” kattaus olkkarin pöydällä ja voi kertoa, että tänään ei jaksa! Silti jaksat aina kirjoittaa positiiviseen sävyyn ja muistat nostaa niitä elämän pieniä, mutta tärkeimpiä asioita esiin ja ammennat niistä positiivisuuttasi! Kuvasi ovat kauniita ja neuleohjeesi melkein houkuttavat myös minut (ikuisen poropeukalon) kutomaan 😀 Käyn täällä hakemassa piristystä päivääni ja kauniita asioita! En vaan ymmärrä, miten ihmeessä saat sekaisen olkkarin pöydänkin näyttämään kauniilta ;D????

  Tykkää

  1. Joo no se oli oli kerrankin niin makean näkoinen sotkuisena! :’D On niitä kammottavan rumiakin sotkupäiviä, mutta en nyt viiti masentaa teitä niillä. 😉 Tai jotenkin kiellän itseltänikin koko näyn – näen kai vain kauniit hetket!  😀

   Tykkää

 31. Kiitos sinulle ihanasta blogistasi! Löysin blogisi noin vuosi sitten, kun jäin äitiyslomalle. Tämä on ainut blogi, jota seuraan säännöllisesti ja odotan jokaista postausta innolla. Tärkein syy, miksi olen alkanut seuraamaan juuri sinun blogiasi, on positiivinen asenteesi, joka tekee minutkin hyvälle tuulelle ja inspiroi tekemään uusia asioita. En koe, että postauksesi tekisivät minua koskaan kateelliseksi. Paremminkin haluan imeä kauneuden ja hyvän olon, jota kuvasi viestivät, omaan elämääni. Työ ja kolmen lapsen äitinä olo ovat saaneet pikku hiljaa arjen muuttumaan suorittamiseksi ilman suurempaa iloa ja kykyä nauttia hetkestä. Blogisi avulla olen löytänyt arkeen paljon kaunista ja luovuuteni on taas herännyt. Postausten lukeminen on inspiroinut kodin sisustamiseen, maalaamiseen, neulomiseen ja pitämään itsestäni ja perheestäni parempaa huolta. Olen myös aloitellut oman puutarha-aiheisen blogin pitämistä. Minusta on ihmeellistä kuinka suuri vaikutus kauniilla kuvilla ja positiivisilla sanoilla voi olla. Huonoja uutisia ja huolenaiheita kyllä maailmasta aina löytää. Välillä on ihanaa nähdä vain kauniita asioita ja käpertyä omaan pieneen pumpulimaailmaansa. Olet ehdottomasti tehnyt minusta onnellisemman ihmisen ja auttanut löytämään arjen ilon 🙂

  Tykkää

  1. Oi…. Vitsi te ootte ihania… ❤ Kiitos tosi paljon! En ihan oikeasti odottanut näin paljon kehuja mun blogista ja näin ihania juttuja… Se on niin totta kyllä etta kauniit kuvat ja sanat ovat niin tärkeitä. Ja niitä voi ja pitää välittää myös netin kautta! Kiitos ihan sikapaljon! 😀

   Tykkää

 32. Tykkään blogistasi ja tyylistäsi todella paljon, ja luen kaikki postauksesi aina mielelläni. Tykkään siitä, että olet alkanut enemmänkin miettimään näitä kaikkia ”syvällisiä” asioita.. Välillä kaipaan enemmän jotain muuta kuvakulmaa, voisit ehkä kuvata välillä myös teidän keittiötä? Muistan nähneeni jonkun kuvan keittiöstäsi kauan sitten, ehkä voisit kuvata siellä nyt uudestaan. Samoin hyvät ja terveelliset ruokavinkit ovat aina tervetulleita, olen kokeillut monia ohjeitasi.. Tykkään myös erilaisista liikunta-aiheisista postauksista, mielelläni lukisin enemmänkin inspiroivia jumppaohjeita! Mietin myös sitä, miksi olet viime aikoina kirjoittanut enemmänkin näitä mietiskeleviä postauksia.. Saatko bloggaamisesta itse edelleen sitä mitä haluat? Tai sitä mitä sait siitä, kun aloitit bloggaamisen? Mietitkö, miten voisit uudistua? Yksi lempibloggaajistani lopettaa blogin pitämisen 😦 ja pelkään, että muitakin alkaa seuraamaan perässä.. Niinhän se on, ettei loputtomiin voi sitäkään jatkaa.. Toivottavasti olen kuitenkin väärässä sinun suhteesi, ja aiot jatkaa edelleen!

  Tykkää

  1. Hahaa, meidän keittiö on usein tosi sotkuinen! 😀 Mutta kokeillaan… 😉 Hmm, mulla on kai vähän kausia, olen omasta mielestäni aina kirjoittanut aika paljon pohdiskelevia juttuja – silloin tällöin. Blogi muuttaa muotoaan, mutten ole ajatellut uudistumista… en oikein voi ajatella että mun pitäisi jotenkin muuttua. Silloin tää varmaan muuttuisi aika tylsäksi, jos yrittäisi olla jotain muuta kuin on. Lopettamista en ole ajatellut, sekin ajatus tulee varmaan kun on tullakseen. 🙂

   Tykkää

 33. Hei Johanna,

  Pohdintasi on erittäin osuvaa. On toisinaan vaikea nähdä todellisuutta somessa esitetyn pinnan alla. Tästä huolimatta mielestäni vastuu omista tuntemuksista, mitä tulee vastaanotettavaan sisältöön, on kuitenkin viime kädessä sen vastaanottajalla; Nykymaailmassa pystyy valitsemaan seuraamansa sisällön. Mielestäni sen myös lopulta tulisi olla itsestään selvää, että kuvien takana oleva todellisuus on suurimmalla osalla ihmisistä sitä samaa arkea kuin muillakin. Ja lopulta henkilökohtaisesti tunnen, että hyvän, kauniin ja positiivisen (realismin) jakaminen tuottaa juuri sitä – hyvää.

  Pidän myös siitä, että jaat tällaista pohdintaakin, ja jossakin määrin myös tuntemaasi maailmantuskaa. Erinomaisen hienoa on myös se, että haluat jakaa ajatuksiasi ja osaamistasi terveydestä ja hyvästä elämästä, että haluat joskus olla meille lukijoille se ”koko kansan psykologi”. Tulin puolestasi hieman pahalle mielelle muutamista yllä olevista kommenteista.. 🙂 Blogisi on mielestäni ihana!

  – hiljainen lukija jo vuosien ajan

  Tykkää

  1. Kiitos paljon, munkin mielestä on kiva lukea toisten pohdintoja -ja oikeastaan aika mielenkiintoistakin kuulla miten bloggaajat suhtautuvat blogiinsa ja yleisesti someen. Olen samaa mieltä, hyvä kommentti. Itseasiassa aika moni meistä taitaa olla tosi samoilla linjoilla. Kiitos paljon, arvostan näitä kovasti. ❤

   Tykkää

 34. Samaa mieltä kun ”kyllästynyt”.nyt uidaan liian syvissä vesissä.relaa ja jatka samaan malliin,päivänasut,ruoka,sisustus,liikunta,niistä saan inspistä,kiitos niistä!

  Tykkää

  1. Sitähän tuo ”kyllästynyt” juuri tässä haki eli kommentilleen pönkitystä; sanomalla ” ettei ketään kiinnosta”? Tartuit koukkuun ja joku toinenkin erehtyi samaan verkkoon. Puhukoon vain omasta puolestaan, eikä toisten ajatuksilla. Kiitos jo etukäteen! Jos vesi on pelottavan syvää kannattaisi ehkä jäädä rannalle, kuin kieltää muita tekemästä mieleisiään juttuja. Virkistävää vaihtelua sanoisin. Se on molemminpuolista ajatuksenvaihtoa tykkää aiheesta tai ei.

   Mielestäni Johanna elät ehkä vieläkin liian paljon ’suomi-moodissa’, etkä oikein uskalla päästellä kuten ehkä haluaisit. Sellaista blogia olemassakaan jossa voisi olla kaikkien mieliksi, joten älä ota turhia paineita itsellesi. Elämäsi on Norjassa; elät maassa maan tavalla, vaikka se isänmaa onkin pysyvästi takataskussa. Kuten meillä monilla muillakin muualla asuvilla. Tykkään silti vaikka tämän huomasinkin. 🙂 Jatka vain samaan malliin; aiheesta toiseen ja kolmanteen. Pidän myös Norjan maisemista, ja merta ihailen tilaisuuden tullen. Se on elementti johon ei koskaan väsy eikä kyllästy.

   Tykkää

   1. Kalastajan vaimon verkkoon pitäis siis kaikkien räpistelemättä jäädä eikä minkäänlaista keskustelua saa syntyä? Johanna julistaa rantakalliolta vuoroin diippejä ajatuksia tai glitteriä maailmalle joka otsa rantahiekassa nöyränä kiittää? Plus sinun omahyväiset heittelyt aina silloin tällöin, ”puolustukseksi”. Great. Mahtava rytmi. :’D Paitsi että onko Johanna oikeasti niin voimaton että kaltaistasi omiin kirjoituksiisi rakastunutta ja hänelle osoitettuihin kommentteihin suuntautuvaa tölväisijää tarvitsee. Hämmästyttävää mikäli tarvitsee.

    Tykkää

   2. Ei suinkaan, keskustelua on vain monensävyistä. Eikä tarvetta Johannan puolustamiseen hän varmasti pärjää ihan omillaan, usko pois. Tuntui kivalta olla sun olkapäänä hetken aikaa. Kiitos siitä. Toivottavasti sait hyvän ja helpottuneen olon edes kommentoinnin ajaksi. Ja mitä sanoin Johannalle suomi-moodista, se ei ollut tölväisy vaan tarkoitti (ilmaisin huonosti itseäni) ettei tarvitse elää turhan ”vaatimattomasti”, ja ettei vain vahingossakaan häiritsisi liikaa lukijoiden arkista elämänmenoa. Toivon iloa ja aurinkoa kevään odotukseen!

    Tykkää

  2. Kyllä ihan relaan 😛 Mutta elämässä on niitä syvempiäkin vesiä ja niin ihania kuin päivänasut ja sisustus ja liikunta onkin ja suurimmaksi osaksi niistä iloisesti höpisenkin, niin tiedostan myös että some saattaa aiheuttaa muutakin lieveilmiötä. Ja tunnen joskus ihan kamalaa tarvetta avautua 😀 Elämä kun on myös syviä vesiä ja silti ihan ok ❤

   Tykkää

 35. Sun blogi on pelkkää inspiraatiota ja ihanuutta! Pinnalliset muotiblogit ärsyttää, mutta Kalastajan Vaimo on just se paras paikka mistä saa pukeutumis-, sisustus- ja käsityöideoita. En ikinä kommentoi mihinkään mitään, mutta nyt piti!

  Kiitos ❤

  Tykkää

 36. Hassua, miten jotkut ihmiset vaivautuvat lukemaan ja kommentoimaan blogeja, jotka eivät kiinnosta tai ärsyttävät. Vaikka blogi ei kiinnosta niin silti he käyvät postaukset lukemassa. Ei voi kun ihmetellä 😊 Minäkin saa tästä blogista paljon iloa ja inspiraatiota 😊 Kiitos Johanna 😊

  Tykkää

 37. Blogisi on varmaankin ainoa, jota olen seurannut jo monta vuotta. Muut blogit ovat tulleet ja menneet, mutta sinun blogisi parissa olen viihtynyt aina. Olet samaistuttava ja kuvasi ovat ihastuttavia. En osaa selittää, mutta kuvissasi on jotain kaunista, joka koukuttaa ja kiehtoo. Yhteistyöjutut kuuluvat nykypäivänä blogien ”arkeen” ja ovat mielestäni ok – itse saan niistä inspiraatioita, niinkuin niiden tarkoitus onkin. Blogisi parissa nautin omasta ajasta ja rentoudun päivän päätteeksi. Kiitos siis blogistasi, joka inspiroi ja ihastuttaa!

  Tykkää

  1. Postauksista ei itseasiassa KOSKAAN tiedä millaisen reaktion ne saavat aikaan. 😀 Tämä on fakta, joka jaksaa yllättää.

   Tykkää

 38. Hyvän tunnelman blogeihin palaa mielellään. Kauniit kuvat ja hyvä teksti koukuttavat. Tarjolla on niin monenlaista, että varmasti kaikille löytyy omat suosikkinsa. Sinun blogistasi pidän kovasti. Aito, kaunis ja rehellinen. Tervetuloa vastavisiitille! Tuija Koti meidän -blogi

  Tykkää

 39. Minulle tärkein asia blogeissa on tunnelma. Sen aistii, näkee, kokee blogia hetken aikaa selailtuaan ja päivityksiä lukiessaan. Visuaalisena ihmisenä arvostan laadukkaita kuvia, joissa kuvakulmat ja kuvan asettelu miellyttävät silmää. Myönteiset, iloiset pilke silmäkulmassa kirjoitetut tekstit ilahduttavat. Syvällistä, vakavaakin aihetta saa olla, tottakai. Tapa jolla kirjoitetaan ratkaisee. Jääkö hyvä tunnelma. Saako kirjoitus minut miettimään asioita uudella tavalla. Vahvistaako se omaa käsitystäni. Vai haastaako miettimään asioita uudella tavalla. Pysyykö postauksen tunnelma mukanani kun jatkan matkaani. On taito ylläpitää sellaista blogia. 

  Kauneutta ei ole missään koskaan liikaa. En tarkoita pelkästään ulkonäköä – vaikka kauniita ihmisiä onkin miellyttävä katsoa –  vaan kaikkea kaunista ympärillämme. Näemme samoja asioita eri tavalla. Kauneus on katsojan silmissä. Olen onnellinen kun löydän blogin, jossa kauneus näyttäytyy monipuolisesti. Toisilla on taito tuoda kauneutta esiin hyvin taidokkaasti ja miellyttävästi.

  Blogi jossa on henki ja elämä. Joka antaa elämyksiä, nostaa arjesta hyviä asioita esiin. Blogi joka hehkuu lämpöä. Kutsuu kerta toisensa jälkeen luokseen. Blogi, jonka uutta päivitystä odottaa. Blogi, jonka sielu on sen kirjoittaja, jonka oppii tuntemaan sellaisena kun hän blogissaan esiintyy. Tutun luokse on mukava palata. Sellaisia blogeja seuraan mielelläni. Sellainen on Johanna tämä sinun blogi minulle. Mieluinen, lämminhenkinen ”kyläpaikka”, josta jatkan aina matkaani hyvillä mielin toivottaen mielessäni sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää ❤

  terveisin

  Oikeasti aikuinen

  Tykkää

  1. Oi… ❤ Kiitos kauniista kommentista. Lämmittää kovasti. Kauniisti kirjoitettu. Tämän luen vielä uudelleen, jäin vähän sanattomaksi. Kuvasi hyvin omiakin ajatuksiani, mutten tiedä olisinko osanut noin hyvin sanoa.

   Tykkää

 40. Mä en keksinyt tämän postauksen tarkoitukseksi muuta, kuin kuitata tällä viime aikaiset keskustelut kommenteissa. Mutta ei sekään väärin ole. Kaikki katsovat peiliin ja päivittävät koordinaattinsa, että onko oikeassa paikassa ja millä mielellä.
  Mä tykkään tästä blogista. Sen kuvista , ohjeista, pukeutumis- ja sisustusvinkeistä. Niissä bloggaaja on ihan alansa kermaa. Mutta sitten on nämä epäonnistuneet mainokset ja samassa sarjassa muut elämänkatsomus-terveysoppi – yhteiskuntafilosofia teemat, joista bloggaaja väliin avautuu. Ne ei oikein asiantuntemuksellaan kolahda tai kolahtaa karille.
  Kuten sanoin, blogi on hyvä ja luen sitä aina, mutta ei se tarkoita sitä, että bloggaaja olisi jotain meitä muita enemmän. Ja jos siltä jostain tuntuu, niin sitten vaan ponnistelemaan! Olen itsekin aikoinani aloittanut lukemaan menestyneiden ihmisten elämänkertoja ja muistelmia. Lukenut oppiakseni. Ja kyllä, olen ponnistellut ja suuntanut energioita siihen, mitä oikeasti haluan ja arvosta. Hyvältä näyttää. Toki luen näitä vieläkin pitämään menestyksen ja tyytyväisyyden suuntaa yllä. Suosittelen elämänkertoja lämpimästi kaikille. Tämä blogi on jokin kevytsarjan elämänkerta. Täältä olen löytänyt kymmenittäin pukeutumis-, sisustus ja ruokavinkkejä. Kiitos niistä.

  Tykkää

  1. Hmm, viimeaikaiset keskustelut? En ole varma mihin viittaat. Tämä aihe on kuitenkin mulla ollut jo varmaan pari vuotta mielessä ja ilmeisesti monella muullakin, ei mikään blogin keskusteluista syntynyt ajatus. Että haluaako olla mukana lisäämässä ulkonäkö- ja pärjäämispaineita. On tietysti kurja kuulla että jonkun mielestä olen epäonnistunut -aina on kurja kuulla jos jonkun mielestä epäonnistuu työssään. Tämä kun on vielä sellainen juttu, joka ei koskaan voi miellyttää kaikkia. 

   Tykkää

 41. Minulle blogit ovat kevyttä ja mukavaa ajanvietettä, vähän sama kuin lukisin naistenlehtiä. Tätäkin blogia olen lukenut vuosia. Esim. jumppajutut ja musiikkivideot blogissasi eivät kosketa minua ”millään” lailla, samaa voisin sanoa vaate- ja meikkipostauksista (kyllä, pukeudun ja meikkaan joka päivä ja laitan hiukseni, mutta omalla ihan erilaisella tyylilläni), mutta mitä sitten? Eivät ne myöskään millään lailla ärsytä. Eihän sellaisen, mitä itse vapaaehtoisesti netistä lukee, saa antaa ärsyttää tai saada tuntemaan riittämättömyyttä tai muita negatiivisia tunteita. Valokuvat etenkin norjalaisista maisemista ja kauniista kodistasi taas katson tarkasti, vaikka kotinikin on ihan erilainen ja -tyylinen kuin sinun. Minulle herää usein paljonkin ajatuksia niistä, mutta sen verran vähän aikaa on kuitenkin blogeille, että mieluummin luen jo seuraavan blogin päivityksen kuin jään kommentoimaan mitään sinun blogiisi. Ja koskaan ei tulisi mieleenkään kommentoida mitään negatiivista. Tämä blogi on sinun elämästäsi, toisen blogi hänen elämästään ja minulla on omani elettävänä. En ymmärrä, miten joku voi ottaa niin henkilökohtaisesti jonkun toisen kokemuksen, että kirjoittaisi bloggaajalle jotain negatiivista. Se on jotenkin käsittämätöntä. Instan kuvat ovat hyvä tiivistelmä siitä, mitä tilin pitäjä haluaa itsestään tuoda esille. Jollain on pelkästään kuvia upeasta talostaan ja autoistaan, matkoista ja shampanjapulloista uima-altaan reunalla, toisen tili on täynnä merkkilaukkuja ja muita saman merkin tuotteita, ne sivuutan (ja silti aina välillä uteliaana katson haulla uusia tilejä, joita en vielä edes seuraa) hymähtäen, että tuo on näköjään tuolle tärkeää, omat merkkilaukut ja tilpehöörit ovat kaapissa, auto tallissa ja matkakuvat omalla koneella, ei tulisi mieleenkään ottaa niistä kuvia ja levittää niitä julkisesti, ja siirryn seuraavaan tiliin, jossa onkin sitten upeita kuvia Lapin maisemista ja revontulista. Arvaa kummat koskettavat enemmän aiemmin kirjoittamani perusteella:)? Ja kumpaankaan en kuitenkaan kommentoi mitään eivätkä kummatkaan herätä sen pidempään mitään tunteita, siirryn seuraavaan tai pistän puhelimen pois ja keskityn elelemään omaa todellisuuttani. Ehkäpä tässä mietteessä on totuuden siemen:

  Ellet hyväksy sitä kuka olet,
  et ikinä tyydy siihen,
  mitä sinulla on.
  -Dorit Mortman

  Eli bloggarilla on varmaan aika vähän tehtävissä sen suhteen, miten mikäkin bloggaus otetaan vastaan? Jokainen kommentti kertoo enemmän kommentoijasta kuin bloggaajasta/blogikirjoituksesta? Turha tasoitella mitään lukijoiden takia, aina joku pystyy nappaamaan kiinni jostain ja ärsyyntymään, jos niin haluaa. Ja kyllä, tulen seuraamaan blogiasi varmasti niin kauan kuin sitä kirjoitat, toiset postaukset luen tarkemmin kuin toiset! Mukavaa viikonloppua!

  Tykkää

  1. Hyvä kommentti; olen aivan samaa mieltä. Teen blogia juuri niinkuin parhaalta tuntuu; toisia kiinostaa maisemat, toisia vaatteet ja toisia pohdinnat. Pohdin jos siltä tuntuu, kuvaan vaatteita ja pöytääkin samasta kulmasta jos siltä tuntuu. 😉 kaikilla tuntuu olevan ”parannusehdotus” tai parikin, mutta sorry, blogeja tehdään kukin omalla tavalla. 😀 Ja aivan totta kommenttisi loppuosa. Näinhän se on. Meitä on niin monta ja kaikki erilaisia. Kiitos hyvastä kommentista; niin kiva että jaksatte kirjoittaa näin pitkiäkin juttuja.

   Tykkää

 42. Minä pidän blogistasi, josta välittyy rento tunnelma ja elämänasenne. Ei ole liian täydellistä teillä ja se antaa meille lukijoille lohtua. 🙂 Toki kaikki kuvat itsestäsi ovat aina kauniita ja miltei identtisiä (sama asento ja paikka mutta eri vaatteet), että jos niihin jotain uutta saisi niin jees. Eipä silti, kaunishan sinä oletkin, että totta kai kuvaat itseäsi. Niissä olet vain vähemmän tarjonnut epätäydellisyyttä. Ehkä se on vaikeaa kun on kaunis jo luonnostaan. 😀 Luontokuvat ovat kuitenkin minulle eniten mieleen, samoin kuin kivat reseptivinkit. Entäpä jos olisi kuukausi ilman omia kuviasi, heittona vaan!?

  Tykkää

  1. Hahaa, epätaydellisten asukuvien postaus tulee ! 😀 Asukuvat ovat niin olennainen osa blogia ja omaa intressiä, että kuukausi ilman voisi olla mulle tylsä, mutta never say never!

   Tykkää

 43. Hei Johanna! Blogisi on kaikista paras, minulle ja monelle muulle. Jos ei tykkää, kannattaa lukea muita blogeja, eikös vaan.
  Tykkään neuleohjeista, asu-ja tyylivinkeistä, sisustus- ja liikunta-asioista, ruokaohjeista. Mainospostauksista olen saanut monta hyvää vinkkiä. Kiitos!

  Tykkää

 44. Jos bloggaaja oma-aloitteisesti perustelee postauksiaan sillä, että toisten olisi helpompi hengittää, niin silloin hän olettaa, että muilla on ongelma hengittämisen kanssa.

  Tykkää

 45. Itse vähän vierastan sitä, että jos joku asia ärsyttää niin pitäisi vaihtaa lukukohdetta. Jos näin olisi, niin eihän kenenkään pitäisi ilmeisesti lukea sanomalehtiäkään, koska niissäkin on paljon aiheita, jotka ärsyttävät, masentavat, kyynistävät, eivätkä todella saa hyvälle tuulelle. Silti pidän maailman menon seuraamista TODELLA tärkeänä ja mielenkiintoisena. Blogejakin luen monesti kummastellakseni niissä esiintyviä ilmiöitä (kulutus, ulkonäkökeskeisyys, oman ja lasten elämän brändääminen, aiheet joista naiset puhuvat ja ovat kiinnostuneita, mitä kulttuuria kuluttavat tai ovat kulttamatta jne.), en inspiroituakseni tai rentoutuakseni. En välttämättä jaa niiden arvomaailmaa, mutta minusta ne ovat mielenkiintoinen ikkuna monenlaisiin nykymaailman ilmiöihin. Ehkä hieman ärsyttää se, että oletetaan että naiset lukevat life style -blogeja vain sen estetiikan ja hötön ja inspiroitumisen takia, mutta eihän se aina niin ole. Kyllä niitä luetaan ja minusta saakin lukea kriittisemälläkin silmällä. Monet ärsyttävät ilmiöt voivat olla hyvinkin mielenkiintoisia.

  Tykkää

  1. Tosi hyvä pointti. Hmm, tätä en ole tarpeeksi hyvin ottanut huomioon; joskus on vaikea olla näin objektiivinen oman tuotoksen kanssa. Toivon tietysti etten aiheuta kenenkään elämänlaadun heikkenemistä, jolloin on vähän hankala ajatella että on kuitenkin muulla tavalla ”hyödyksi”. Ehkä en sitten kuitenkaan tue ajatusta että ärsytyksen kohteelle on pakko kertoa ärsytyksestä; miksi? Jotta tämä muuttaisi itseään? Miksi? Voi toki lukea ja tutustua sisältöihin jos itseä kiinnostaa erilaiset ilmiöt, mutta harkita kannattako jättää negatiivista palautetta. Kaikkihan aina ajattelevat oman mielipiteen olevan se oikea; tottakai, niin me ajattelemme. Meitä on myös opetettu kritisoimaan, mutta joskus saattaa olla viisautta jättää kritisoimatta. Mutta hyvä kommentti, samaa mieltä monesta! 🙂

   Tykkää

   1. Eivät minusta kaikki kriittiset keskustelut ole sitä, että jokainen ajattelisi että oma mielipide on se oikea tai että siihen liittyisi jotain elämänlaadun heikkenemistä jos ärsyynnytään tai ollaan eri mieltä. Se on monille vain ja ainoastaan mielenkiintoista ajatustenvaihtoa. Ihmiset ilmeisesti kestävät ristriitoja ja konflikteja ja erilaisia mielipiteitä hyvin eri tavalla – joillekin ne aiheuttavat ahdistusta, joillekin eivät. Joskus on tietysti vaikea samaistua blogin pitäjän ongelmiin tässä, jos blogin aiheena on bloggaajan oma elämä tai elämäntyyli. Ymmärrän tietysti jotenkin sen, että kriittisemmät ja kyseenalaistavammat keskustelut otetaan henkilökohtaisesti, se lienee inhimillistä. Mutta kannattaa muistaa se, että monille lukijoille blogit ovat vain mediaa muiden joukossa ja niistä keskustellaan aivan samalla tavalla kuin muustakin mediasta. Arvostellaanhan kirjojakin, musiikkiesityksiä, kolumneista ja pääkirjoituksista keskustellaan kärkevästi, lehtiartikkeleihinkin voi nykyään jättää verkossa kommentteja, tv-ohjelmista on tullut interaktiivisempia. En välttämättä pidä tätä sinänsä pelkästään hyvänä ilmiönä, mutta tosiaan, blogit ovat vain yksi media muiden medioiden joukossa, ja medioista nyt haetaan hyvin erilaista sisältöä hyvin erilaisin motiivein, ja vaikka blogit voivat olla tietysti tekijöilleen hyvinkin henkilökohtainen oman elämän jakamisen alusta jossa halutaan olla ainoastaan positiivisella mielellä, niin on ehkä epärealistista odottaa tätä samaa motivaatiota lukijoilta. Tuskin kenelläkään sinänsä on tarvetta muuttaa bloggaajaa kommenteillaan miksikään, eikä lukijalla useinkaan ole oikeasti minkäänlaista suurta henkilökohtaista missiota kommenttinsa takana. Eteen on tullut asiasta josta on ollut eriävä mielipide tai näkemys, ja kommentti on tullut jätettyä. Eivät lukijat varmastikaan suhtaudu tähän kommentointiasiaan aina sillä vakavuudella ja harkinnalla, jota bloggaaja ehkä odottaisi ja toivoisi. Mutta tämä koskee kaikkea mediaa. 

    Tykkää

   2. Olet ihan oikeassa. Ongelmana kuitenkin on, että monilla tuntuu nykyään olevan hyvin kummallinen käsitys eri mieltä olemisesta, mielipiteestä tai ajatustenvaihdosta. Oman mielipiteen ilmaisu kun ei edellytä ilkeilyä ja nälvimistä, tai pahimmillaan suoria loukkauksia. Jos tavoitteena on herättää keskustelua ja saada vastakaikua mielipiteilleen, suora haukkuminen tai loukkaaminen ei sitä edistä, ei ”oikeassa” elämässä eikä somessa. On nimittäin ihan mahdollista olla eri mieltä ja esittää jopa kritiikkiä rakentavasti ja tietoisesti toisia loukkaamatta.

    Tykkää

   3. Tästä lienemme kaikki samaa mieltä. Mutta ihmisethän loukkaantuvathyvin eri asioista ja ottavat asiat henkilökohtaisesti hyvin eri tavalla. Pointtini oli kai se, että ei ole realistista odottaa että kaikki kohtelisivat blogeja hellemmillä silkkihansikkailla kuin muutakaan mediaa. Toisaalta en aina ihan ymmärrä näitä bloggaajien toistuvia kirjoituksia tästä aihepiiristä. Onkohan mitään työtä, jossa ei joskus jollain lailla joutuisi kritiikin kohteeksi? Yleensä nämä asiat ja muu oman työn reflektoiminen hoidetaan työyhteisön sisällä tai esimiehen kanssa. Joskus näitä avautumisia on hieman vaivaannuttava lukea, rehellisesti sanottuna.

    Tykkää

 46. Olen tässä viime aikoina mietiskellyt, miksi tai miten jotkut tuntee kateutta lukiessaan blogeja, toisten fb-postauksia tms. Mulle blogit on nimenomaan inspiraation, virkistävien näkökulmien ja informaationkin lähde. Vähän samaan tapaan kuin vaikkapa Pinterest. Kun nään, miten joku toinen ”hyggaa” perjantai-iltana, saan siitä vaan inspiraatiota. Medialukutaitoahan se vaatii, että ymmärtää, että kaikkien elämässä on myös rosoa. Vaikka niin kai se on, että kun jotain kovasti elämäänsä kaipaa, sitä alkaa nähdä kaikkialla. Ja se ehkä ärsyttää tai alkaa kadehtia. Mutta mutta, itse ainakin tuumin, että jos joku muu niin miksen myös minä. Pätee aika moneen juttuun. Sitten vaan tuumasta toimeen. En tiedä, oliko tässä kommentissa päätä tai häntää, mutta tykkään kovasti sun blogista just sellaisena kuin se nyt on! Toivon vain, että jatkat samaan malliin ja toimit inspiraationa monelle myös jatkossa! Aurinkoa!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: