Toivepostaus vaatekaapin kokoamisesta

eli pieni pukeutumisopas mun tyyliin 😛

Vaatekuvat keskellä eli mitä (mun) kaapista pitäisi löytyä 😉

-raitaa täältä /  vaaleat, kuluneet boyfriendit täältä / harmaa collari täältä / kashmiria ja jotain persikkaista täältä / tummanharmaat skinnyjeansit mieluusti nilkkapituisina täältä / muhkeita huiveja hapsuilla tai struktuurilla täältä / hameista tärkein, (trikoinen) kynähme täältä / nahkatakki täältä / pitkiä villatakkeja of course täältä / pitsiä neuletakkien alle täältä / pitsiä vol II ja valkoisia toppeja yleensäkin täältä / palmikkoa täältä

Yllä olevaan listaan olen listanut kuvien lähteet; mitään noista vaatteista mulla ei ole itselläni, mutta hyvin samantapaisia. Ne ovat sellaisia perusjuttuja, joita huomaan käyttäväni eniten. Että jos olisi pakko valita kourallinen vaatekaappia, niin näillä pärjäisi pitkälle. Toki vuodenaika vaikuttaa myös, kesän kynnyksellä täytyy ehkä tehdä uusi katsaus! 🙂 Tästä listasta puuttuu kyllä neulemekko, sellainen on kyllä ihan oleellinen mun vaatekaapissa.

Multa on siis toivottu postausta vaatekaapin kulmakivistä ja sisällöstä; että jos itse lähtisi rakentamaan toimivaa vaatekaappia mun tyyliin, niin mitä sinne kannattaisi hankkia. Mun näkökulmastani siis. Yritän tässä vähän valottaa omaa pukeutumisfilosofiaani sitten. 🙂

Vaatteitahan ei oikeasti tarvise olla kovin paljon. Eikä oikein saisi ollakaan, sillä pienemmästä määrästä löytää paljon helpommin ne yhteensopivat jutut. 😉 Täytyy vain tietää omat jutut ja oma tyyli. Mullahan ei todellakaan ole mitään walk-in-closetia, vaan tällaiset taloon 70 -luvulla rakennetut komerot makuuhuoneen nurkissa. Kaksi kaappia. Eli sitä tilaakin on 70-luvun mitoituksella; ei yhtään liikaa trust me. Olen jakanut nämä kaksi kaappiani lämpimien ja viileiden sävyjen perusteella, mikä helpottaa minua entisestään bongaamaan yhteensopivia juttuja. Kuvista huomaatte suunnilleen värimaailmoja.

Mutta mitä kannattaa tehdä, jos se oma vaatekaappi on ihan hukassa, etkä pidä mistään mitä sieltä löytyy? Kannattaa tietysti siivota koko homma ja vaikka lajitella vaatteet juuri sävyjen mukaan. Heitä sivuun vaatteet, joissa muistat olosi olleen epävarma tai -mukava. Pidä vaatteet, joita olet käyttänyt paljon. Vai tuntuuko siltä, ettet halua pitää niitäkään?

Hmm, mieti millaisessa asussa sitten olet viihtynyt hyvin. Mitkä sävyt saavat kasvosi loistamaan? Missä vaatteissa olet tuntenut itsesi tyylikkääksi? Säästä tietysti ne ja hanki samantapaisia muitakin. Käytä samoja värejä ja malleja, jotka olet jo hyväksi todennut. Jollei nyt tule mitään hyväksitodettua mieleen, niin mieti sitten jonkun toisen päällä näkemääsi asua, joka on jäänyt mieleesi erityisen hyvänä. Toisen päällä nähty kokonaisuus ei toki aina välttämättä sovi itselle, joten testaa. Parasta on kuitenkin yrittää miettiä heti itselle sopivia malleja ja sävyjä.

Kuviin poimimani vaatekappaleet eivät ole mikään must hyvän vaatekaapin rakentamiseen, vaan se, että löydät sinulle oikeat värit ja mallit. Nämä ovat mulle hyviä. Mulle sopii parhaiten siniset, harmaat, murretut värit (ja pidän niistä), joku toinen loistaa kirkkaissa ja selkeissä väreissä. Kokeile ja testaa, sen huomaa yleensä heti. 😉 Mustavalkoinen saa mulla helposti koko olemuksen kirkumaan, harmaa pehmentää. Joku toinen on supertyylikäs mustavalkoisessa ja vähän harmaa hiirulainen harmaassa. Eikö? Mulle ei käy sellaiset 70-luvun trumpettifarkut vaikka kuinka haluaisin eikä oikein mustat suorat housutkaan – niin tyylikkäät kuin ne monella muulla ovatkin. Kannattaa kuitenkin aina kokeilla arvaamattomiakin juttuja, sillä vaatteiden ja hyvien kokonaisuuksien valinta helpottuu superpaljon kun tiedät, mikä saa sinut säihkymään. Eikä muita kannata oikeastaan käyttääkään kuin niitä, joissa säihkyt! :)) 

Yleensä aina toimii nyrkkisääntö keep it simple; sisältä tulee sitten se säihke, joka saa asun kuin asun (ja etenkin juuri sen yksinkertaisimman) näyttämään hyvältä. Eli ole hyvä itsellesi. ❤

Omia hyviä puoliahan kannattaa myös korostaa. Nilkat ja ranteet ovat usein meidän naisten ohuimpia kohtia; vajaamittaiset tai käärityt hihat sekä nilkkamittaiset housut luovat usein kantajastaan siromman vaikutelman, anna näkyä! 🙂 Testaa, mikä ikinä korostaakin kroppaasi kauniisti ja muista se seuraavallakin shoppailureissulla; kirjoita vaikka ihan ylös aina kun törmäät johonkin tyrmäävään! Aika usein juuri nilkkojen, ranteiden ja kaulan paljastaminen riittää ja on viehättävintä. Ei isot kaula-aukot tai liian tiukat paidat. Stay classy.

Älä säästele sopivia ja kaunistavia arkivaatteita ja yhdistelmiä erityistapauksia varten; käytä niitä! 😀 En tarkoita että parasta silkkipaitaa tarvitsee arkikäytössä pitää, mutta vaikka saman mallista puuvillapaitaa henkkamaukalta jos se malli kerran istuu kauniisti. Käytä niitä vaatteita, joissa olet parhaimmillasi. Parempi sitä silkkipaitaakin on käyttää vaikka sitten arjessa kuin jättää kokonaan kaappiin odottamaan. 😉

Omissa asuissani tykkään vielä usein yhdistellä kontrasteja. Naisellista pitsiä rosoisen villan tai poikamaisten farkkujen kanssa. Lenkkareita mummomekon kanssa. Kimaltelevia korviksia neutraalin pellavamekon kanssa. Punaisia huulia arkisen ja yksivärisen asun kanssa. Kovan nahan pariksi iso annos jotain pehmeää. Usein kuitenkin juuri kaksi kontrastia riittää, ettei homma mene sekavaksi. Aika boheemin-romanttisen-naisellisen-rennotkin asut kannattaa pitää selkeinä. Itseasiassa juuri ne vasta kannattaakin pitää selkeinä! :'D 

Yritän myös pitää kaiken mahdollisimman luonnollisena. Aina jotain vähän arkista ja huoletonta. 🙂 

Mitäs vielä? Saa kysyä! 🙂 Toivottavasti ei mennyt paatokseksi ja saitte irti toivomaanne vinkkiä. 🙂

Sunnuntai on muuten aika hyvä päivä siivota vaatekaappi ja miettiä siinä samalla jo alkavan viikon asuja niin ei tarvitse joka aamu tuskailla. 😉 Kokemusta on. 

Hyvää lauantai-iltaa kuitenkin ensin! ❤

97 vastausta artikkeliin “Toivepostaus vaatekaapin kokoamisesta

 1. Mun silmiin näyttää kyllä, että sulla on ihan älyttömästi vaatteita:O En tarkoita pahalla, eikä sillä ole mulle mitään väliä, mutta kun vertaan omaan kolmeen hyllyyn ja miehen kanssa jaettuun rekkiin:D heh. Sä niitä taidat tän bloginkin takia tarvita enemmän. Mulle riittää vähän ja ostan lähes kaikki secondhand tai suomalaiselta merkiltä. Mulle vaatteissa tärkeintä on eettisyys, luonnonmateriaalit ja laatu. Vähän jäin miettimään, kun et mitään vaatteiden eettisyydestä ja ymp.ongelmista kirjoittanut… Nyt on jo kaikilla tiedossa halpamaidan vaatetehtaat yms. Se olisi toiveena. Mistä ostat vaatteesi ja onko näillä sulle merkitystä vaatteita hankkiessa?

  Tykkää

  1. Moikka, varmaan aika suhteellista mikä kenenkin mielestä on paljon. On mulla munkin mielestä aika paljon, enkä nyt kommentoinutkaan omaa vaatemäärääni sen tarkemmin; sanoin että ei _tarvi_ olla paljon. Ostan itsekin tosi paljon käytettynä (finn.no ;)) ja tottahan toki niin luonnonmatskut kuin eettisyyskin ovat tärkeitä juttuja, mutta se olisi ollut taas oma pitkä aiheensa jos olisin perehtynyt tässä vielä vaatteiden alkuperään 🙂 Nyt tuli jo pitkä teksti. Mutta kiva että kaipailit tätä näkökulmaa, joku toinen kerta ehkä 🙂

   Tykkää

 2. Olen jo paljon sinua vanhempi, ja ehkä sen vuoksi silmät oli nyrjähtää kun näin kaappasi runsauden. Mitä ihmettä teet noin valtavalla määrällä samanlaisia vaatteita?
  Itse pidän periaatteena että jos tuon kaappiin uuden vaatteen, on jonkun vanhan lähdettävä. Niinpä kaapissani on kahdet housut, kolme neuletta, pari teepparia ja paitapuseroa. Alusvaatteita muutama setti, samoin sukkia ja hellepäiviin uimapuku ja hellemekko.
  Kaksi paria talven kenkiä ja kaksi kesän. Kaapit ei pursuilevat, vaatteet sopivat toisiinsa ja minulla on aina kevyt olo kun nurkat ei pursu tavaraa. Enkä tarvitse pukeutumisvinkkejä, en valita ettei minulla ole mitään päälle pantavaa. Suosittelen.

  Tykkää

  1. Juuri näin. Muutama vuosi sitten muutimme ulkomailta takaisin Suomeen suuren tavara määrän kanssa. Tällöin tuli pistettyä kiertoon kaikki ylimääräinen vastekaapistani. Mikä ihana helpotus tämä olikaan! Nyt ostan hyvin harkiten. Laatua joka kestää käyttöä ja trendien muuttumista, sellaista klassista tyyliä omalla twistilläni. Myös aikaisemmin mainitut eettiset syyt painavat vaakakupissa vaatteita ostaessani. Lapsiperheessä pärjää hyvin vähällä ja ulkoiluvaatteiden toimivuus onkin tällä hetkellä se tärkein asia pukeutumisessani. Vinkkinä myös mainittakoon että Pinterestistä löytyy hyviä ideoita pukeutumiseen jo niistä kaapeissa löytyvien vaatteiden käyttöön.

   Tykkää

   1. Jep, pidän vaatteista; en varmaan muuten olisi tällaista blogiakaan alkanut kirjoittamaan. 🙂 Onhan noita kertynyt, kenellä mikäkin hulluus 😀 Joku pyysi tällaista postausta; joku toinen ei varmasti tarvitse neuvoa ja kolmatta ei kiinnosta vaatteet yhtään. Näinhän se menee 🙂

    Tykkää

 3. Harmaa on sellainen ujojen ihmisten turvaväri. Ei pidä paikkaansa, etteivätkö kirkkaat värit pukisi sinua! Muistan sinulla upean venäläistyylisen mekon, joka oli väriltään fuksia, ja siinä oli maatuska-kuvioita. Sopi sinulle hienosti!

  Rohkeutta peliin tuon pukeutumisen kanssa! Ei kukaan tarvitse vaatekaapissaan noin montaa riviä harmaita / luonnonvaaleita paitoja,

  Tykkää

  1. Tykkään väreistäkin, mutta jep, paljon ihanan turvallisista harmaista 🙂 Kuka mistäkin, eiks vaan!

   Tykkää

 4. simppeli suri on ollut mun päällä viimeiset kolme viikkoa, vasta eilen maltoin laittaa jotain muuta 🙂 on ollut ihan loistava vaate talven pakkasilla. ei tunnu kaipaavan pesua, siitäkin loistava 🙂 kyllä siinä huomasi, että kannatti ostaa sitä suhteellisen hintavaa lankaa, on nimittäin tullut pidettyä kun on niin loistavaa laatua.

  nyt seuraavaksi teen neuletakin ohjeillasi.

  tuosta vaatemäärästä: itse ostan kirpputorilta kun haluan kokeilla jotain uutta. usein huomaan kuitenkin, että ne omat suosikit erottuu joukosta, eikä tarvitse niinkään sitä määrää. lisäksi olen laiska pyykinpesijä, joten mieluummin vaatteita saa olla vähän, että vaatehuolto on helpompaa 🙂

  kivaa illanjatkoa 🙂

  Tykkää

  1. Joo suri on ihanaa! 🙂 Onhan näitä kertynyt ja varmasti pärjäisin vähemmälläkin, mutta kuten sanottu joku pieni vaatehulluus ja -rakkaus vaivaa 🙂

   Tykkää

 5. Ihanan siistissä järjestyksessä sun vaatteet on! Ja kauniin värisiä neuleita sulla on, monia itsetehtyjä. Kiva postaus muutenkin, sulla on viehättävä vaatemaku.

  Tykkää

 6. Mulla on paljon enemmän vaatteita kuin sulla. Olen vuosikausia ollut saman kokoinen. Tosin nyt kaksi lasta myöhemmin kaikki vaatekaapin vaatteista ei enää sovi. En silti uusien tieltä heitä/myy/lahjoita vaatteita pois. Muoti kiertää ja mieli muuttuu. Näin olen kokenut säästäväni eniten. Ja tilasta kun pulaa ei ole en raaski karsia. Joku voisi sanoa, että vaatteita on kuin vaatekaupassa. Parin vuoden päästä voi nyt kauhealta/turhalta tuntuva vaate ollakin taas kiva.
  Esim. Kolme vuotta raskaana tai imettäneenä ei mikään vaatekaapin vaate käynyt. Nyt kaikki tuntuvat uusilta eikä vaateostoksille tarvitse lähteä…

  Tykkää

  1. Jep, sekin on totta että kun on aina ollut saman kokoinen niin mullakin on kyllä paljon yli 10 vuotta vanhoja juttuja. Olen kyllä myynyt eteenpäin ja tosiaan taas ostanut käytettynä. Mulla on varmaan vähän yli keskiverron kiinostus vaatteita kohtaan kyllä, se tuskin tulee yllätyksenä kenellekään 😛

   Tykkää

 7. Ihania vaatteita sinulla ja hyödyllisiä vinkkejä oman vaatekaapin päivittämiseen! Ja hieno lisä, kun löytyy paljon itsetehtyjä neuletöitä, kunpa se taito löytyisi itseltäkin 😉 Pidän paljon tästä blogistasi, kiitos siis arjen virkistämisestä! 🙂

  Tykkää

 8. Aivan ihanat värit, vaatteet, tyyli, ja se kaikista pukevin asuste eli sisäinen hehku sulla ❤ Joka kerta blogiasi lukiessa saan ideoita omaan pukeutumiseeni ja kotiini – ja nimenomaan siihen miten voin hyödyntää oman vaatekaapin sisältöä!
  Vaaleanharmaa on mun henkilökohtainen suosikkiväri, se saa ihoni hehkumaan ja silmäni loistamaan ❤
  Eli siis jokaisella olkoon oma värinsä, tyylinsä, intohimonsa – nautitaan naiseudestamme.
  En ymmärrä, miksi naisten pitää aina olla arvostelemassa toisiaan ja toistensa valintoja 😦
  Johanna, olet ihana ja inspiroiva – Nainen ❤
  Kaunista viikonloppua meille kaikille, kullekin omalla parhaalla tyylillään!
  <3<3<3

  Tykkää

 9. Ja tän postauksen tarkoitus ei todellakaan varmasti ollut esitellä sitä, kuinka monta tai paljon vaatteita Johannalla on!!
  Vaan nimen omaan antaa inspiraatiota!!
  Mutta kaiken voi tietysti halutessaan ymmärtää väärin…
  PEACE NAISET <3<3<3

  Tykkää

  1. Joo no enpä ajatellut taas että keskustelu syntyy mun vaatteiden määrästä. Koskaan ei kyllä tiedä mitä postaus synnyttää 😉

   Tykkää

 10. Voi että miten oli ihanaa luettavaa! Tuli todella tarpeeseen tämä kirjoitus, luen varmasti vielä monta kertaa. Olen pinnistelemässä monen kotiäitivuoden jälkeen takaisin ”johonkin omaan”, tai vähän edes sinne suuntaan, ja huomaan olevani aika hukassa. Monta vuotta vanhempi, lasten ja kokemusten kasvattama, ihan eri ihminen(kö)? Lähes koko vaatekaappi tulee menemään uusiin puihin. Samoin ehostustuotteet. Välillä jopa mietin, että lopettaisinko meikkaamisen kokonaan.. Toisaalta ihana vapaus itsensä ja tyylinsä uudelleen muovaamisessa, mikä seikkailu :), toisaalta kauhistuttaa, mikä työ ja aika ja vaiva siihen menee, onko se edes sen arvoista.. Jos vain jatkaisi elämistä ei niin itseen keskittyen, fokus ympärillä olevissa tärkeissä asioissa ja ihmisissä.. Ehkä joku tajuaa tämän väsymyksen 🙂 Mutta tämä postaus saa mua vähäsen innostumaan itsestäni ja tyylistäni taas! Ehkä se onkin sw mahdollisuus ja seikkailu eikä väsyttävä turha homma 🙂 Kivaa sunnuntai-iltaa!

  Tykkää

  1. Kiitos 🙂 vaatteisiin ei tosiaan tarvitse käyttää kauheasti aikaa kun tietää suunnilleen mitä sieltä kaapista vetää päälle. Silloin toki auttaa ettei vaatteita ole paljon, aina vaan helpompi löytää päällepantavaa! 😀 Mutta tsemppiä, nykyään on niin kamalasti vaihtoehtoja, paras pitää simppelinä! :))

   Tykkää

 11. Tän postauksen jälkeen ei sun uskottavuus enää riitä noihin hurskastelu ja vähemmän materiaa on enemmän yhteiskunnallista hyvää paasauspostauksiin. Siehän oot oikea himohamstraaja!:)

  Tykkää

  1. Hei. En ole kai koskaan ollut mikään minimalisti tai hurskastellut yhteiskunnallista hyvää vähemmällä materialla? 😉 Ihmettelen jos se että mulla on paljon vaatteita tuli yllätyksenä.

   Tykkää

 12. Vaatekaappisi näyttää unelmalta! Itse tykkään vaatteista, ja tykkäisin pelehtiä niiden kanssa, mutta en osaa, enkä uskalla. Minulla oli aivan liikaa vaatteita, mutta ryhdyin sitten hävittämään niitä ihan tarkoituksellisesti. Suurimman osan lahjoitin hyväntekeväisyyteen, mutta vieläkin kaapissa on vaatteita, joita en vielä raskinut antaa pois. En ole vielä ”löytänyt” tyyliäni, mutta kuljen kuitenkin ihmispaikoissa aina vaatteissa, joissa minulla on hyvä ja varma olo. Nykyään ostan vaatteita pakon edessä, ja sehän on vaikeaa. Olen jopa joutunut kieltäytymään menoista, kun en ole halunnut vaateasiaa ajatella. Näen tämän vaateasian jokseenkin tärkeäksi ja mielenkiintoiseksikin, mutta kammoksun kuitenkin nykyajan pukeutumiskulttuuria, jossa kaupat pursuu tekokuituisia halpisvaatteita, suoranaisia ryysyjä. Surettaa ja huolettaa miten paljon näiden ryysyjen tekemiseen ja kuljettamiseen käytetään luonnonvaroja ja kuinka paljon tuotantoon sisältyy hyväsikäyttöä. Silti en ole koskaan ostanut kirppikseltä yhtäkään vaatetta.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista. Tämä on tosiaan aika hankala -ja moniulotteinen aihe. Ehkä siitä ”omasta tyylistä” on tehty vähän liiankin tärkeä aihe. Että kaikilla pitäisi olla oma tyyli. Vaikka itse rakastankin vaatteita, rakastan myös ”ei omaa tyyliä” eli mun mielestä on super ok olla välittämättä. Lopputulos on yleensä ihan sama; sulla on jotkut vaatteet päällä 😀 Ehkä sitä vähitellen syntyy ”oma huolettoman välinpitämätön tyyli”. Ei sen enempää tarvikaan! 😀

   Tykkää

 13. Kiva postaus! Itse huomasin, että lapsi ja 30+ ikä auttoi löytämään oman tyylin, värit ja vaatemallit, jotka sopivat. Kävin myös värianalyysissä – ja sen jälkeen lähti noin 70% vaatteista kierrätykseen ja nyt ostan harkiten. En osta kivannäköistä neuletta, jos se on täysin väärä väri.

  Ja täysin samaa mieltä, että se hohto tulee sisältä! 👌

  Tykkää

  1. Totta, mullakin varmaan lapset ovat ainakin tuoneet pikkasen aikuisemman ja varmemmin identiteetin mikä varmasti vaikuttaa! Värianalyysi on varmaan superhyvä!!
   Ja tosiaan, harkiten ostan kanssa, mulla on tapana miettiä yön yli jos mahdollista. Hyviä ajatuksia! 🙂

   Tykkää

 14. Kauhistus miten negatiivisia kommentteja täällä onkaan. 😦 Sulla on ihana harmonia vaatekaapissa, värit etenkin miellyttävät omaa silmää. Itse ainakin haluan kiittää tästä postauksesta 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos! Joo syyllistäminen tai arvostelu mitä kukakin tarvitsee ei koskaan ole paras tapa aloittaa keskustelu 😛 Kiitos kommentista 🙂

   Tykkää

   1. Minusta taas sen pohtiminen, mitä kukakin tarvitsee, on hyvinkin olennaista kun puhutaan siitä, mitä kenenkin vaatekaapista TULISI löytyä. Olin hyvin iloinen kun huomasin, että tätä asiaa pohdittiin pitkällisesti esimerkiksi lapseni elämänkatsomustiedon tunnilla – mikä on hyödyllistä omistaa, mikä on turhake, mistä voisi itse luopua, mitä ovat tärkeimmät asiat ja esineet elämässä, mikä on kohtuullista omistamista ja kuluttamista jne. Ihan jokaisen länsimaisen lapsen ja aikuisen tulisi tarkastella näitä asioita itsekriittisesti ja olla iloinen siitä, että meillä on mahdollista tehdä tällaisia arvovalintoja ja vapaaehtoisesti karsia paljosta. Kukaan ei kai voi olla sitä mieltä, että tämä nykyisentasoinen kulutus on terveellistä meille itsellemme tai ympäristöllemme tai että sen tärkeyttä korostettaisiin liikaa.

    Tykkää

   2. Kyllä, olet oikeassa, tämä on tärkeä aihe pohtia ja hienoa kuulla, että tällaisia asioita käsitellään koulussa. Itsekin olen miettinyt paljon kuluttamista ja muuttanutkin hyvin paljon kulutuskäyttäytymistä. Itse en kuitenkaan näe Johannan vaatemäärässä mitään kritisoitavaa, koska pidempään blogia seuranneena en koe Johannan elämäntyylin olevan kovin kertakäyttökuluttamista. Vaikka vaatteita olisikin enemmän voi se mielestäni olla harkittua. Ja kuten Johanna itsekin mainitsi, hän nyt vain sattuu tykkäämään vaatteista. Ja ihminen, joka tykkää vaatteista voisi omistaa paaaaljon enemmänkin niitä.

    Itse kuitenkin viittasin kommentillani siihen, miten Johannan postausta kommentoidaan. Mielestäni eräät kommentit eivät olleet pohdiskelevia vaan pikemminkin syyttäviä.

    Tykkää

 15. Miten säilytät itse tekemäsi, ihanat, pehmeät kohokuvioneuleesi, jotta ne eivät litisty kaapissa?
  Kiitos kauniista blogistasi, jota on aina ilo seurata.

  Tykkää

  1. En tiedä… Toiset litystyvät helpommin, mutta… Hmm en ole tehnyt mitään erikoista. Että ehkä ne kestää sen. Kiitos ❤

   Tykkää

 16. Olen jo jokusen vuoden lukenut tätä blogia, muita en oikeastaan edes lue. Selvästi tietyin väliajoin täällä kommenteissa esiintyy hirveä negatiivisuus-puuska. Harmi juttu!
  Mutta älä anna sen Johanna häiritä, tää sun blogi on ihana. Itse oon ainakin saanut täältä paljon kivoja vaate/pukeutumisvinkkejä ja ennen kaikkea hyvää mieltä. Kiitos ❤

  Tykkää

  1. Kiitos paljon ❤ Joo ja kaikestahan löytää jotain negatiivista jos oikein haluaa. En olisi taas uskonut. Ei ne niin häiritse, kiitos ❤ Mutta ihme ilmiö, en lakkaa ihmettelemästä mitä joku saa tollasesta kommentoinnista; yleensä kun ei kehity paremmaksi tyypiksi toisia lyttäämällä…

   Tykkää

   1. Niin, kehitytkö sinä Johanna paremmaksi ihmiseksi nostamalla itseäsi muiden yläpuolelle? 😉

    Tykkää

 17. Heh, paljon varmasti on vaatteita, mutta 70-luvun vaatekaapitkin on nykyvaate -kaappeja paaljon pienemmät, tuskin kaappi näyttäisi noin täydeltä uudessa kaapissa 😉 Jokatapauksessa, musta sulla on kauniita vaatteita ja yhdistelet niitä tosi kivasti! Kaikki ei sovi kaikille, munkin mielestä kirkkaat vaatteet on tosi ihania -valitettavasti aina kaikilla muilla kun mulla! Mutta muuretut ja pehmeät sävyt taas toimii 🙂 

  Tykkää

  1. Totta, vaatekaappi asia 😉 Ja sekin, että jollei viihdy niin kirkkaissa väreissä niin niitä ei kannata turhaan ostaa. Tai että sitten riittää yksi tai kaksi joita käyttää silloin harvoin kun kirkkaus iskee 😀 Mullekin toimii murretut ja pehmeät sävyt parhaiten; varmaan siksi että viihdyn niissä parhaiten!

   Tykkää

 18. Mun mielestä vaatteiden määrän pohdiskelu ei ole negatiivisuuden lietsomista. Ehkä se antaa perspektiiviä itse kullekin. Johanna vaan nimenomaan sanoi,ettei vaatteita saisi ollakaan kovin paljon,että pienemmästä määrästä löytää helpommmin yhteensopivat jne. Tottakai kuvissa huomio kiinnittyy vaatemäärään,kun se on niin ilmeinen. Minusta ei ole sekään reilua,että keskustelunavaukset tuomitaan heti ja syytetään negatiivisiksi mielenpahoittajiksi. Toki tuollaiset suorat haukkumiset on asia erikseen. Ei ole kiva,että täällä blogissa ruvetaan jakamaan ihmisiä ja komentteja kahteen leiriin. Kyllä asioista täytyy voida kommentoida hyvän maun rajoissa. Viime aikainen kommentointi on ehkä saanut ihmiset varuilleen. En tiedä. Postauksessa oli hyviä pointteja. Ihmisillä on vaan tapana vertailla itseään muihin. Niin kai se on.

  Tykkää

  1. Totta, vaateiden määrää voi pohtia, niiden ekologisuutta ja eettisyyttä ja ihan kaikkea, kuten ensimmäisessä kommentissa esitettiin. (Tähän postaukseen ei nyt kuitenkaan mahtunut maailmanparannusta ja hurskastelua ;))
   Syyllistäminen on kuitenkin turhaa eikä vaatteiden määräkään välttämättä kerro kaikkea. Paljon vaatteita voi kertoa sitä että se on harrastus ja kiinnostuksen kohde; että on säästänyt kaikki vaatteet koko elämänsä, että tekee itse paljon vaatteita; että saa niitä työnsä puolesta. Vähän kaikkea. Siksi on vähän turhaa arvostella tai syyllistää toisen valintoja ja kiinnostuksen kohteita. Mutta tärkeä aihe, ehkä pohdintaa tästä joku toinen kerta 🙂

   Tykkää

 19. Jos mun vaatekaapissani vallitsisi samanlainen väriharmonia, olis varmaan helpompi löytää yhteensopivia vaatteita..! ; D

  Tästä tuli mieleen japanilainen Marie Kondo, jonka KonMari -metodista on tullut hitti. Vähän aikaa sitten sain lahjaksi hänen kirjansa, jossa oli tosi kiinnostavia ajatuksia ja vinkkejä. Kondo on vankasti sitä mieltä, ettei vaatteita saa säilyttää pinoissa, se ei kuulemma tee niille hyvää.. Sen sijaan hän suosittelee vaatteiden viikkaamista pienemmiksi paketeiksi, jotka sitten säilytetäään pystyssä. KonMari -kuvahaulla näkee, mitä se tarkoittaa.

  Niin, ja Kondon perussääntö on: Pidä vain sellaiset tavarat, jotka sykähdyttävät, joista siis oikeasti pidät ja jotka eivät herätä mitään negatiivisia tunteita.

  Tykkää

  1. Täytyy  tutustua! Mielenkiintoinen filosofia ja etenkin tota mietin kanssa aina uutta ostaessani; että onko se tarpeeksi sykähdyttävä. 🙂 kiitti vinkistä! 

   Tykkää

 20. Eikö voitaisi sopia, että sekä positiiviset ja eriävät mielipiteet ovat täällä sallittuja. Toki mielipiteensä tulisi esittää asiallisesti. Mielestäni on vain melko epäreilua että jos esittää oman kantansa asioihin tämä mielletään heti kamalan kriittiseksi, epäreiluksi ja harmilliseksi Johannaa tai muita lukijoita kohtaan. Uskon että aikuisina se on ihan tervettä että tällaisessakin toivepostauksessa voi sanoa ääneen oppineensa pärjäämään itse vähemmällä määrällä ja miettivänsä myös eettisyyttä. Yleensäkkin keskustelun tarkoitushan on keskustella asioista, kuulla eri mielipiteitä ja vaihtaa ajatuksia. Myös Johanna sen tuolla tekstissä mainitsi, että vaatteita ei tarvitse olla runsas määrä, kunhan kokonaisuus toimii. Tämä tuo mielestäni vain uutta näkökulmaa aiheeseen ja ainakaan itselläni ei ollut tarkoitus vähätellä Johannaa tai tätä postausta. Mielestäni Johanna kuitenkin osaa vastata näihin asiallisiin kommentteihin asiallisesti ja tuskin niistä yöuniaan menettää. Harmillista että täällä pitää ns. selitellä omia ajatuksiaan jos kommenttini ei sisällä pelkkää ihailua, koska ymmärtääkseni myöskään Johanna ei tätä odota kunhan asioista keskustellaan asiallisesti. Jokaisella tuli olla oikeus mielipiteeseensä ja voida se ilmaista asiallisesti. Harmi että tämä keskustelu kääntyi taas tähän meidän lukijoiden kannalta. Minä sain ainakin hyviä ajatuksia myös muista kommenteista jotka koskivat vastekaspin sisältöä, enkä koe tarvetta kritisoida ketään. Harmittaa vain asiallisista kommenteista harmistuneet.

  T. Pinterestistä vinkannut vakilukija

  Tykkää

  1. Tottahan toki. Pidän monenlaisista kommenteista 😉 ja etenkin uudet näkökulmat ovat aina tervetulleita. Tai kysymykset, kuten ensimmäinen kommentti. Oikein asiallinen. Täällä on ihan avoin mahdollisuus kaikille ilmaista mielipidettään. Ymmärrän kuitenkin niitä, jotka henkilökohtaisessa blogissaan haluavat sulkea avoimen kommentoinnin mahdollisuuden. Blogi on kuitenkin usein aika henkilökohtainen ja saattaa olla aika väsyttävää saada jokaiseen postaukseen kriittistä ”keskustelua” ja kauhistelua/piikettelyä. En tietenkään tarkoita asiallisia kriittisiä kommentteja, kuten varmaan ymmärrät. 🙂 Mutta kun muuten yrittää karsia negatiivisia ihmisiä/ tekijöitä elämästään niin… Asialliset kommentit erittäin jees, negatiiviset heitot/arvostelut ei jos karkeasti sanotaan. 🙂

   Tykkää

 21. Jossain edellisen postauksen kommentissa jopa bloggaaja sanoi että kritiikin (eli erilainen näkökulma) antajia saa vapaasti kritisoida. Miksi näin? Saako blogiin kommentoida vain ne jotka sanovat ihanaa, ihanaa? Nämä sinällään tyhjät mutta ihailevat fanikommentit koetaan jotenkin arvokkaammaksi (bloggaajan omin sanoin) kuin ne joissa kerrotaan erilaisista tavoista olla ja elää. Onko se kritiikkiä bloggaajaa kohtaan jos kerron että minulla on 15 vaatetta ja pärjään niillä hyvin? Laitan mielummin vähät rahani kokemiseen kuin omistamiseen koska ostaminen ja omistaminen ei tee minua onnelliseksi. Ihmiset ovat erilaisia. Myös näissä kommenttikentissä, on se sallittua tai ei. Mutta olisi hyvä muistaa ettei erilaisuus ole kritiikkiä, se on vain erilaisuutta.

  Tykkää

  1. Joo, kaikkihan tänne saa vapaasti kommentoida ja vastata, mutta kritisoija muistaakseni edellä mainitussa tapauksessa kysyi miksi hänen kommentistaan hermostuttiin/vastattiin. Tällaisiin tapauksiin olen vastanut, että kritisoijankin on ehkä kestettävä kritiikkiä. 🙂 En todellakaan ole koskaan sanonut että ”tyhjät” kommentit ovat arvokkaampia kuin ne, joissa kerrotaan erilaisista tavoista olla. Ei ole kritiikkiä bloggajaa kohtaan kertoa omistavansa 15 vaatetta. Minäkin tulen onnellisemmaksi kokemuksista kuin ostoksista. Ja rakastan erilaisuutta! 🙂  

   Tykkää

  2. Sinunko mielestä kriittiset kommentit ovat ainoita oikeita kommentteja ja positiiviset kommentit ovat tyhjiä fanikommentteja? Aika ahdasmielinen käsitys tämäkin, vaikka yrität kuuluttaa avarakatseisuuden perään.

   Tykkää

 22. Voi vitsi, mikä aarreaitta sun vaatevarasto on!😍 Mäki tykkään kovasti pehmeistä ja murretuista väreistä, niillä sievin olo. Kirkkaita värejä pystyn käyttämään vain kesällä, ku iho on päivettynyt. Tykkäisin käyttää myös kulutettuja farkkuja, mutta musta ne ei sovi mulle, ku oon aika reitevä. Kiva postaus!

  Tykkää

  1. Niinpä, paras kun tietää suunnilleen missä viihtyy niin silloinhan se oma tyyli on siinä eikä tarvitse niin kauheasti miettiä! 🙂

   Tykkää

 23. Pitkästä aikaa kommentoin tänne, luin postauksesi koskien sosiaalista mediaa. Olipa mukavasti kirjoitettu hankalasta aiheesta 🙂 

  Mielestäni on tärkeää myös puhua medialukutaidosta. Pitkän blogiuran tehneillä, kuten sinä ja minä, on ehkä vaikea ymmärtää ja suhtautua aiheeseen samalla tavalla kuin lukija. Koen, että oma elämänasenne sekä blogin pitkä historia on vaikuttanut minun medialukutaitooni. On tärkeää tiedostaa myös kuvan taustalla olevat asiat ja sitä, ettei yksi kuva vielä kerro kaikkea. Kaiken takana on kova työ. Itse haluaisin ajatella, että oma blogini nimenomaan toimii inspiraationa ja ilomielin jaan ajatukseni ja autan muita mikäli voin. Olen jo pitkään pohtinut blogini konseptin uudistamista lähemmäs työtäni ja sitä toista intohimoani: talous. Toivon uskaltavani tehdä muutoksen blogiin ja tuoda välillä esiin myös sitä taloutta naisen näkökulmasta ja toivottavasti auttaa naisia pohtimaan säästämistä, asumista, sijoittamista ja tulevaisuutta 🙂

  Aikoinaan aloitin blogin pitämisen 2009 siksi, että työkaverini vaimo Suvi(Valkoinen harmaja 🙂 oli aloittanut bloggaamisen ja innostuin siitä: mikä sen parempi tapa iloita kodimme rakentamista ja sisustamista enemmän! Se oli visuaalisena ihmisenä mukava tapa kerätä omia ajatuksia yhteen paikkaan ja tehdä kivoja kollaaseja. Ja saada muilta blogeilta sitä inspiraatiota. Maailma on siitä paljon muuttunut, sosiaalinen media on kasvanut ja instagram on tullut mukavana lisänä visuaaliseen inspiraatioon. Viime aikojen keskustelu mediassa siitä, että ihmiset ahdistuvat ja varsinkin nuoret naiset saavat valtavasti painetta ja voivat huonosti on todella mielenkiintoinen aihe. 

  Haluaisin uskoa, että se on vanhempien ja meidän tulevien vanhempien tehtävä kasvattaa meidän rakkaita lapsia  myös ymmärtämään mediaa paremmin. Haluaisin uskoa, että jos lapsella tai nuorella aikuisella on terve itsetunto se edesauttaa myös ymmärtämään kokonaisuutta paremmin ja nimenomaan saamaan inspiraatiota sen sijaan, että vaipuu synkkään ahdinkoon. Olen myös huomannut, ettei se asenne ja ahdistuneisuus ole iästä kiinni. Toivoisin niin monen minua vanhemman naisen ymmärtävän, että on sallittua ajattelemaan positiivisesti ja pyrkiä parempaan. On sallittua ajatella enemmän niitä hyviä asioita ja iloita niistä ilman, että se on kehumista. Ne, jotka sanovat sinulle toisin kertoo enemmän heidän omasta sulkeentuneesta ajatusmaailmasta kuin sinun mahdollisuuksista.

  Mielestäni blogit ja instagram on verrattavissa esimerkiksi naisten lehtiin. Mikäli minulle tulee paha mieli lukea sisustuslehteä tai urheilulehteä en lukisi sitä. Itse kuitenkin rakastan uppoutua naistenlehtiin ja saada inspiraatiota! Samalla tavalla kuin itse valikoit lehden kauppahyllyltä voit valikoida seuraatko instagram-tiliä tai blogia, jossa on terveellistä ruokaa, kauniita kuvia ja sinua kiinnostavia aiheita vaiko kateellisuutta ja ilkeitä ajatuksia. 

  Blogisi on aina ollut niin lämmin ja suurisydäminen paikka, jonne aina on yhtä kiva palata. Tiedän sen, että sinä hetkenä kun minulle on ajankohtaista omilla pikku kätösillä kutoa rakkaudella jotain pientä eksyn blogiisi hakemaan inspiraatiota. Kiitos siitä, että aina jaksat inspiroida ja ihanaa kevättä sinne teille! ❤

  Ps. Tämän postauksen kommentit saa minut taas kerran muistamaan, että keväällä täytyy ottaa ja tehdä suursiivous vaatehuoneeseen! 😀

  Tykkää

  1. Tosi hyviä ajatuksia medialukutaidosta – tämä some kun nyt on osa maailmaa ja elämää. Avain on tosiaan varmasti juuri siinä, että somea on vain pakko oppia jokaisen itse käyttämään ja oppia löytämään itselle ne parhaat keinot eikä käydä niissä paikoissa, joissa ei viihdy. Bloggajankin on tietysti tärkeä miettiä mitä haluaa omalta blogiltaan; ymmärrän aivan täysin niitä jotka sulkevat vapaan kommentoinnin eivätkä halua kommenttiboksin olevan vapaa keskustelupalsta.  Noin yleensä medialukutaito on paljon valintoja ja somelle tyypillistä nopeasti seuraavaan asiaan siirtymistä silloin kun sisältö ei miellytä/kiinosta. Tosi hyvin sanottu myös kehumisesta! Kiva ja fiksu kommentti kaiken kaikkiaan, kiitosta siitä! 🙂

   Tykkää

 24. Mä kyllä ymmärrän, että muotibloggaajalla pitääkin olla iso kasa vaatteita. Sinänsä kuitenkin kyllä mullakin leuka loksahti, kun näin, että neuleita oli hylyllä ja rekillä isot kasat. Saati sitten muita vaatteita siihen päälle. Huh. Itse on niin minimalisti. Olen vielä viime aikoina pyrkinyt systemaattisesti luopumaan kaikesta itselleni turhasta. Toki aina jotain käytän, mutta kerta vuosi ei riitä säilyttämiseen. Olen aloittanut ihan astioista, koruista, lakanoista, verhoista, laukuista, kengistä, vaatteista. Kokemus on ollut virkistävä ja vapauttava.

  Ihmiset harrastavat eri asioita. Toinen kerää vaatteita toinen on kenkäfriikki ja toisella on laukku joka lähtöön. Sellaista se on. Muotibloggarilla on tietty vaatteita.

  Tämän blogin kautta olen ehkä kiinnittänyt enemmän huomiota siihen, että ostan klassista ja pitkäikäistä, eli laatua. Hooämmät, ginatrikoot sun muut kierrän kaukaa. Ihanaa kun on laadukasta ja vähän. Mielummin ostan 300e klassisen nahkalaukun kuin kymmenen 30e keinonahkaläpyskää. Akryylia olen alkanut karttaa juosten karkuun. Voin myöntää, että on tämän blogin ansiota pitkälti, että siirryin kertakulutuskamppeista laatuun.

  Oma kantani keskusteluun on, että tottakai saa olla eri mieltä. Ei varmaan missään ole sellaista absoluuttista totuutta olemassa, että bloggareita pitää ja saa vain kehua tai olla samaa mieltä? Vai lukeeko se jossain? Eri asia on, että mikä on kohteliasta ja mikä on tökeröä ja ilkeää. Monesti täällä eriävät kommentit tulkitaan ilkeilyksi, vaikka niiden tehtävänä on ollut vain kyseenalaistaa asioiden tilaa. Keskustella.

  Tykkää

  1. Tottakai saa olla eri mieltä, varmaan olemme kaikki samaa mieltä siitä. Kaikki me teemme asioita eri tavalla. Joku voisi kuitenkin sanoa, että jollei sulla ole mitään hyvää sanottavaa, jätä sanomatta kokonan. Itse olen tällä linjalla, mutten tietenkään voi olettaa samaa kaikilta muilta. Tässä tapahtuu varmaan suurin törmäys. 😉 Toisten mielestä kritiikki on aivan turhaa, toisten mielestä välttämätöntä. Itse rakastan erilaisia tapoja ja ihmisiä, mutta rakastan myös kiltteyttä ja ystävallisyyttä. 

   Ja joo, tottakai bloginikin tähden mulle on kertynyt keskivertoa enemmin vaatetta, mutta olen myös vähän sellainen hamstraaja etten kovin herkästi tyhjennä varastoja enkä ole mikään minimalisti. Toivoisin ehkä enemmän olevani, mutta ei vaan onnistu 😀

   Tykkää

 25. Hei!

  Olen jo hetken aikaa lueskellut blogiasi, sillä asun itsekin Norjassa, Oslossa, ja on kiva lukea toisten ulkosuomalaisten blogeja 🙂 

  Olen myöskin lueskellut postauksiasi Kuubasta, sillä suuntaamme sinne itse lomalle pian ja haluaisinkin nyt tiedustella, että missä yövyitte eri reissujenne aikana ja mistä varasitte majoituksen?

  Kiitos kivasta blogista!

  Tykkää

  1. Hello! Yövyimme Havannassa casa particular -muodossa eli vuokrasimme paikallisen omakotitalon, mutta yhteyshenkilömme tulevat mieheni kalastusympyröistä, joten en osaa kyllä neuvoa mitään virallista majoitusjuttua… :/  Koita googlettaa casa particular ja vaikka Havana niin varmaan tulee paikoja! 🙂 Jos tähtäätte havannan ulkopuolelle ja kaipaatte rentouttava rantalomaa, niin Kuuban etelärannikolla on sellainen paikka kuin Playa Larga, jonne voi ottaa taksin/bussin Havanasta. Ainakin vielä suurturismilta ihan syrjässä, aivan ihanan rauhallinen paratiisiranta. Siellä myös pieniä majataloja, joita varmasti löytyy googlen avulla. Hotelleja en ole kokeillut Kuubassa, mutta näyttävät hienoilta nekin Havannassa! Casa particularissa on ehkä helpompi/ halvempi olla jos porukka on isompi; saa oman pihan ja pääsee vähän niinkuin tutustumaan ihan arkiseen menoon. 

   Aivan ihanaa matkaa!! 

   Tykkää

   1. Kiitos erinomaisista vinkeistä! 

    Täytyypä googletella noita casa particulareja ja olisi kiva kävästä myöskin Kuuban etelärannikolla. 

    Jospa joskus Etelä-Norjaankin eksyisi täältä Oslosta 🙂

    Kivaa alkavaa viikkoa!

    Tykkää

 26. Linkkaamasi vaatteet ovat henkkamaukkaa, mangoa, ellosta. Halpatuotanto massaa tehtynä lapsityövoimalla. Kertakäyttökulttuuria pahimmillaan. Sitäkö te haluatte tukea. Luonnon ja lasten väärinkäyttöä.

  Tykkää

  1. No niin, halusin poimia havainnollistavia kuvia ja netistä poimittujen kuvien lähteet pitää ilmoittaa. Harmi jos pahoitit mielesi. 

   Tykkää

  2. Eiköhän jokainen voi miettiä eettistä puolta tykönään, jos tehdä valintansa syyllistämättä muita? En tiedä oletko tietoinen, kuinka paljon Aasiasta tullutta piraattikamaa menee lentoaseman ja satamien kautta suoraan poltettavaksi. Kuulit oikein, poltettavaksi! Se on aivan älytön määrä ja sellainen hulluus kyllä viimeistäin silmät aukeisee. Onneksi fiksut saksalaiset tekevät kaikesta mahdollisesta TV-dokumentteja, niin nämäkin asiat tulevat ostajien tietoisuuteen. Taas toisaalla missä alueita maahanmuuttaneita, sieltä löytyy myös paljon outlet-liikkeitä. Ja ymmärrettävää että näidenkin ihmisten täytyy pukeutua edes siististi, että saavat mahdollisuuden päästä työelämään. Muitakin löytyy kuin nämä henkkamaukat ym. Kaksipiippuinen juttu kaikkine puolineen.

   Tykkää

  3. Olen varma, että jos Johanna olisi laittanut kollaasiin kestävämpiä, ekologisempia vaatteita ja ei halpatuotantoa, täällä valitettaisiin siitä, että ”miksi linkataan vain kalliita vaatteita, ei kellään ’tavallisella’ ihmisellä näihin oo varaa”. Aina löytää joku jotain sanottavaa mistä tahansa asiasta. Tässä nimenomaan taisi olla tärkeimpänä pointtina antaa esimerkkejä siitä, minkä tyylisiä vaatteet voisi olla.

   Tykkää

   1. iiina, en tiedä kummalle vastasit, ainakaan mun osalta ollut sanomista kollaasin kuvista. Henkkamaukka näkyisi tulevan joka tapauksessa aina ekana esille, joten siksi kommenttini ”muitakin” löytyy kolmenmainitun lisäksi. Eli vaikka vögele suomalaiselle vähemmän tunnetumpi, olen käynyt katsastamassa, ja jo kaupan tuoksu ei miellytä käymään siellä toista kertaa. Ymmärsin kyllä pointtisi.

    Tykkää

 27. Voi Johanna, niiiin kauniisti ja asiallisesti vastailet aina, vaikka kritiikki on välillä kovaakin. Olet kultainen<3

  Tykkää

  1. Minäkin ihailen tyyliäsi osata vastata kauniisti ja asiallisesti. Se on taito, josta ottaa oppiakin. Tämä on ihan epäoleellista kai tässä kohtaa, mutta mietin, missä säilytät mekkosi?  Mekkoihminen kun olen itse ja niihin kiinnittänyt kai eniten huomiota. Vai oletkokaan itse mielestäsi niin mekkoihminen? Ei ollut tossa kavalkadissakaan mekkoja, vaikka kesäisin just olen niihin kiinnittänyt huomiota. 

   Tykkää

 28. Kiitos hyvästä postauksesta. Tästä sai hyviä ajatuksia ja vinkkejä sekä varmasti puhtia kevään vaatekaappien järjestelyä varten. 😊 Olen aina pitänyt tavastasi tehdä tätä blogia. On valitettavaa, että viestiketjuista on kehkeytynyt viime aikoina negatiivissävytteisiä keskustelufoorumeita. Vakilukijana toivoisin, että sulkisit avoimen kommentointimahdollisuuden, jos se on mahdollista. Ei näistä kommenteista tule lukijoillakaan hyvä mieli, saati sitten sinulle.

  Tykkää

  1. Tiedän ja olen kyllä -usko pois! :D- harkinnut vaihtoehtoa. Kommentoinnin sulkeminen vaan on aika syvällä, en millään haluaisi tehdä sitä. Mutta tiedän, ei tää ole kelleen kivaa, eikä edusta sellaista positiivista ilmapiiriä jota muuten tykkään ympärilläni yrittää pitää… Kuten suurin osa teistäkin varmasti. Eli mietin, se on kyllä vahva vaihtoehto, ihan yleisen mukavuuden tähden. Kiitos kommentista ❤

   Tykkää

 29. Kiitos tästä postauksesta Johanna, minulle tämä oli hyödyllinen, enkä edes tajunnut hämmästellä vaatteidesi paljoutta ;). Värimaailma vaatteissasi on kaunis ja minusta on kiva, että linkkaamasi vaatteet olivat hooämmää yms. silloin minullakin on mahdollisuus niihin.

  Tykkää

 30. Tässä minäkin mietin taitoasi osata vastata kauniisti kaikkiin ikäviin kommentteihin. Tykkäsin siitä vastauksesta, että ehkäpä olet säästänyt kaikki vaatteesi vuosien ajan. Niin minäkin. Ja omatekemiesi vaatteiden paljous on ihailtavaa.

  En ihan ymmärrä miksi näihin kommenttilaatikoihin pitää laittaa välillä niin pahaa palautetta? Rakentavasti kriittinen voi olla, mutta miksi ilkeillä. Mielummin jättäisi sitten blogisi rauhaan. Ja toinen mitä olen ihmetellyt, että välillä saat muutaman kommentin, mutta odotappas, jos on joku kilpailu niin kommentteja on tuhat ja vähän päälle. Löytyykö sieltä ilkeää palautetta ? Tuskin.

  Olen lukenut blogiasi vuosia ja aion jatkossakin tehdä niin arjen kauneus, perhekeskeisyys ja neuleohjeet tuovat minut aina uudestaan tänne. On aiheita, jotka eivät kolahda samalla tavalla ( ne meikit…:)), mutta eipä tulisi mieleenkään ilkeillä sellaiseen postaukseen. Koska en ymmärrä ollenkaan mitä siitä joku saa, kun ilkeilee tai on negatiivinen.

  Johanna avaa pienen palan elämäänsä, kotiaan, perhettään ja nyt vaatekaappiaan meille muille iloksi ja inspiraation lähteeksi. Tekisitkö sinä, negatiivisen palautteen antaja, saman?

  Tykkää

  1. Ihmettelet sitä että bloggaaja vastaa asiallisesti? Sun mielestä se ”oikea tapa” olisi ilmeisesti tulla jokaisen eriävän mielipiteen esittäjän silmille samalla tavalla kuin nämä muutamat kommentoijat, jotka eivät hyväksy kuin omat mielipiteensä.

   Tykkää

   1. Hehe, jotkut tosiaan vastaavat vähän hyökkäävämmin kuin toiset… 😉 Mutta kiitos nätistä kommentista. Mullekaan ei ole itseasiassa koskaan vielä tullut mieleenkään jättää blogeihin mitään negatiivista, eikä muuten edes kriittistä. Siirryn toisaalle, jos blogin sisältö ei miellytä. Ei blogeja oikein voi alkaa korjailemaan oman mielensä mukaisiksi, kaikki saavat olla sellaisia kuin haluavat. Niin on paras. 🙂

    Tykkää

 31. Samoilla sanoilla, mukava postaus. Minua taas ei ollenkaan ihmetyttänyt kaapin kaunis sisältö, koska harrastat neulomista. Kyllä siinä kaapin hyllyt äkkiä täyttyvät pehmeistä ja ihanista neulevaatteista. Itse en neulo vaan ostan alennusmynnistä nekin harvat kasmir-neuleet, ja ne kestävät vuosia. Ei sen paksumpia paljon tarvita edes talvella. Sun vaatekaapin väriharmonia on mieleinen. Itsekään en pidä kovin räiskyvistä vaatteista. Se harmittaa, että Jenkeissä tuli pidettyä aina farkkuja, ja jotenkin menetin tavan pukeutua ’sopuisasti’ itseni kanssa, tai mitä se oli sitä ennen. Ja mulla kyllä Suomessa paljon enemmän vaatteita mitä nykyisin. Käytiin vielä kipaisemassa Saksan alekierroksella, mutta onneksi ei mikään säväyttynyt sukkia enempää, ja hyvä niin. Sunnuntaina sitten satoi oikein urakalla, niin päädyimme miehen kanssa käymään vaatteita läpi, ja iso pussukka lähteen taas kiertoon. Itse en säilytä vanhoja pitämättömiä vaatteita vuotta enempää, ja vaikka niistä ei olisi leikattu edes lappuja pois. Eli pieleen mennyt ostos saa toivottavasti uuden kodin ja omistajan.

  Tykkää

  1. Jeps, ei vaatemäärä kerro välttämättä juuri mitään ihmisestä, eettisyydestä, ekologisuudesta tai ekonomisuudesta. 😀 Vaikka kyllä multakin on kierrätykseenkin lähtenyt ja varmaan rahaakin mennyt, mutten pidä itseäni minkään ääripään esimerkkinä. Kierrätys on vaatteiden kohdalla aivan loistavaa, käytän molempiin suuntiin! 😀

   Tykkää

 32. Moi! Ihania vaatteita sinulla ja niin hyvässä järjestyksessä :). Jo se että pystyt pitämään vaatekaappisi noin järjestyksessä kertoo siitä että arvostat omistamiasi vaatteita ja pidät niistä hyvää huolta. Silloin on mielestäni ihan yksi ja sama paljonko niitä vaatteita on. Jatka samaan malliin ja postaa edelleen ihania asukuvia. Kiitos!

  Tykkää

 33. hei ! mä oon varmaan lukijakuntasi ikähaitarin  yläpäästä ja mulla on paljon enemmän vaatteita kuin sulla.enkä yhtään häpeile sitä.miksi häpeisin !teen itse,ompelen neulon ja muuta.kertyyhän niitä. ja  ostan just halpakaupoista.ei ne isojen kalliiden merkkien vaatteetkaan oo tehty ns. omissa tehtaissa.no. harmitti ikävät kommentit johannan puolesta.aurinkoa kaikkien elämään !!!

  Tykkää

  1. 😀 näin on, loistoasenne!!! 😀 Melkein voisin itsekin toivoa oikein kunnon prinsessa vaatevarastoa ja walk-in-closetia 😀 sellaista kunnon aarreaittaa… Ei siinä mitään pahaa ole, pah!

   Tykkää

 34. Näin just! Minustakin oli hyvä, että esimerkkivaatteet olivat tavallisista kaupoista niin useammalla meistä on niitä halutessaan mahdollisuus hankkia saatavuuden, hinnan ym. takia. Toisaalta samantyylisiä voi etsiä myös toisenlaisista kaupoista jos niin haluaa..
  Kiitos paljon 💜 kivasta postauksesta! Toivon, että sinun kauniista tyylistäsi tarttuisi ripaus. Näillä vinkeillä pääsee hyvään alkuun..

  Tykkää

  1. Kiitos 🙂 etsin periaatteessa vain mahdollimman kivoja kuvia, en edes sillä silmällä että niitä voisi hankkia, mutta kiva että löysitte hyödyn siitäkin! 🙂

   Tykkää

 35. Kiitos tästäkin kivasta postauksesta! Varmasti hyödyllinen postaus pukeutumisen kanssa painiskeleville. Itsellä oma tyyli aika lailla hallussa, mutta oli silti mielenkiintoista kurkata kaappisi sisään! Kotikuvistasi tykkään muutenkin paljon, ja blogisi on ehdottomasti suosikkini! Kaunis niin kuviltaan kuin sisällöltäänkin.

  Muakin ihmetyttää, että miksi pitää alkaa taivastelemaan toisten vaatemääriä. Aika harva näistä kommentoijista henkilöistä pitää blogia, jossa on paljon kauniita asupostauksia ja neuleohjeita. Tai jos pitää niin laittakaa ihmeessä linkkejä niin voisin käydä katsomassa! Kussakin blogissa on omat juttunsa, ja kiistattomasti kaunis pukeutuminen on aina ollut tämän blogin juttu. Eipä olisi paljon asukuvissa katseltavaa, jos niissä toistuisi ”kahdet housut, kolme neuletta, pari teepparia ja paitapuseroa. Alusvaatteita muutama setti, samoin sukkia ja hellepäiviin uimapuku ja hellemekko.” Jos siis tuo linja on se mitä haluaisi blogista löytää niin ei kun etsimään muita blogeja. Kivaa viikkoa kaikille ja kiitos vielä blogistasi Johanna!

  Tykkää

  1. 😀 joo yllätyin vähän kanssa että eikö ihmiset tienneet että mulla on paljon vaatteita :’D Ei täällä juuri muunlaista kuvaa kai voi saada 🙈

   Tykkää

 36. Kiitos ihanasta postauksesta! Niin kaunis vaatekaappi, ihana sävymaailma ja hyviä vinkkejä kaikille pukeutujille! Blogisi on ihan ehdottomasti ykkössuosikkini. Tulen aina niin hyvälle mielelle, onnelliseksi, luettuani sinun päivityksiäsi. Tykkään tavastasi kirjoittaa ja jakaa arkeasi.  Osaat löytää onnen ja hyvän mielen aiheita tavallisesta elämästä, mikä onkin ihan parasta. Kiitos Sinulle, ihana Johanna!

  Tykkää

  1. Eikö, minäkin rakastan tätä blogia! Menee jo ystävien ja joidenkin perheenjäsentenkin ohi. En käsitä miten joku voi olla niin enkelimäisen kaunis ja sydänkin puhdasta pyyteetöntä kultaa kuin Johannalla. En tiedä miten selvisimme ennen tätä valontuojaa :)<3 ❤

   Tykkää

   1. Toivon, että tämä kommentti on vaan läppää tai piikittelyä. Muuten kyllä melko sairasta idolointia, huh.

    Tykkää

 37. Muistan kuinka lapsena leikin vintillä siellä olevilla vanhoilla vaatteilla, ja voi sitä onnea! Muistan yhden äidin 1950-luvun mekon, joka oli todella kaunis. Ajattelin, että vanhempana käytän sitä, ja niitä kaikkia saman aikakauden kenkiä. Mutta jossakin vaiheessa kävi niin, että vintti siivottiin, ja kaikki vanha hävitettiin. Ihan kaikki. Leikkiessäni näillä vanhoilla vaatteilla haaveilin tulevani muotisuunnittelijaksi, mutta en tullut :D. En ole edes käsityöihminen, vaikka tykkään kankaista ja tykkään katsella muotikuvia.

  Tässä Johannan blogissa tykkään siitä, että parhaiten tässä näkyy se onnellisuus lapsiperheen tavallisesta arjesta. Kunpa kaikki tajuaisivat sen saman minkä Johanna näkyy tajunneen, että onni löytyy arkielämästä, ja kauneutta ja elämäniloa voi saada pienistä arkisista asioista.

  Tykkää

  1. Jaa, mun mielestä Johanna on viime kuukausina vaikuttanut aika onnettomalta. Jos postaukset eivät ole kaupallisia niin ne on melankolisia ja jotenkin surumielisiä. Ei mitenkään onnea hehkuvia. Mutta tämäkin on mielipideasia. Paljon on blogi kuitenkin vuodessa muuttunut.

   Tykkää

   1. Vaatteissa on varmaan monille meistä vähän sellainen taianomainen hehku… Just lapsuuden ja prinsessajuttujen tähden. 🙂 Ne on mullekin kai vieläkin sellanen kanava leikkiä ja olla vähän lapsellinen 😛

    Viime kuukausina onnettomalta? Tiedätkö että viime _vuosina_ aina joku on aina jossain vaiheessa ollut sitä että olen oikeasti tosi surullinen ja että blogi on muuttunut surulliseksi 😉 Juu, elämä ei ole pelkkää hehkutusta, mun mielestä on ihan ok olla välillä allapäin ja silti olla onnellinenkin 🙂 Kaikki hyvin.

    Tykkää

 38. Hyvä postaus! Hyödyllinen ja toivottu 👍 Monelta jäisi oma vaatekaappi esittelemättä.. Kiitos Johanna!

  Tykkää

 39. Kiinnitin heti huomioni vaateKAAPPIIN ja mitä vaatteiden ympärillä on ja WAU ❤ Ihana tapetti ja muutenkin. Joten haluaisin tietää, mikä on tuo tapetti, jota olette laittaneet myös vaatekaapin oviin?
  -Heidi Porvoosta

  Tykkää

 40. Suosittelen ihan ehdottomasti jokaiselle naiselle iästä riippumatta tyylikurssia. Ne eivät maksa kovinkaan paljon ja kurssilta saa niin paljon! Itse kävin tyylikurssilla kahden ystäväni kanssa ja kurssin päätteeksi vaatehuoneesta lähti kassikaupalla tavaraa kirpparille. Tyylikurssilla katsotaan minkä mallinen se oma kroppa on ihan oikeasti ja sitten käydään läpi minkälaiset vaaatteet sopivat sinulle. Lisäksi saa kuulla mikä värikartoista on juuri sinun, sen avulla voi helposti käydä oman vaatekaapin läpi. Kaupoissa on nykyään paljon helpompaa olla, tiedän ihan oikeasti mitkä värit sopivat minulle ja minkä malliset vaatteet ovat tehty minulle. Blogien, mainosten ja printtimedian vuoksi ihaillaan tosi usein vaatteita ”täydellisten” kroppien päällä. Totuus on kuitenkin se, että jokainen on täydellinen omassa kropassaan, ja jokaiselle sopii eri jutut ja erilaisista kropista on hyvä korostaa hieman eri juttuja. Mun silmät avautuivat tyylikurssilla (olin Clamoksen pitämällä), ja hylkäsin ihan onnellisena monia juttuja joiden luulin sopineen mulle tosi hyvin. 🙂 P.s. Lisäksi pinkkikantinen Chic-kirja on loistava! Siinä käydään eri malliset kropat läpi kattavasti ja tarkasti. Tyylikästä vuotta kaikille!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: