Talkoot

 

Heipsan. 🙂 

Viikko on taas mennyt vauhdilla. Tai sitten viimenäkemän meillä on toki ollut yö- ja päivällisvieraita, hienoja ilmoja ja kaikkea muutakin kuin vauhtia. Tavallista oloa. 

Ja yhdet talkoot. Meidän kadun porukka, naapurusto.

Talkoot ovat mulle melkein aina vähän sellainen onks pakko; ei mitään suosikkihommaa. Mutta tärkeää hommaa. Ei niin, että siellä kauheasti mitään saisi tehtyä mutta ihan periaatteesta, talkooperinteen ylläpitämisestä sinne mennään. Yhteisöllisyydestä. Ja muistoista.

 

Mitä kauemmas ajassa mennään taaksepäin sitä enemmän talkoohenkeä varmasti löytyy. Vähän pakosti. Siis esimerkiksi vaikka niinkin kauas kuin mun lapsuuteen. 😉 Paljon enemmän tehtiin itse. Naapurit tunnettiin paremmin. Ei tilattu halvalla virolaisia rakentamaan sillä aikaa kun itse kiireisenä käytiin töissä. Koska sekin oli liian kallista. Varaa oli vain kutsua oma porukka kylään, hikoilla, syödä talkooruokaa, soittaa musiikkia ja palkita talkoojuomalla. 

Kumpaan tyyliin rakennetulla terasilla mahtaa olla kivempi viettää kesäpäiviä, kummasta mahtaa aina syntyä jutunjuurta ja muistoja? Kumpi on luonut onnistumisen tunteita, auttamisen iloa. Vahvistanut ystävyyssteitä tai synnyttänyt uusia. 

 

Kuka meinaa osallistua talkoisiin? Mun tekis ihan pikkasen mieli järjestää omat. 😀  Kehtaisitteko kutsua porukkaa kylään "hommiin"? Onko talkookulttuuri vielä voimissaan; voidaanko me tämän päivän aikuiset pitää se hengissä? 

Mun tekisi mieli sanoa että pidetään se hengissä. Minä tulisin. Tekis mieli sanoa, että onnellisia ne, joilla on talkoita ja talkooporukkaa. ❤

 

 

Ps. Asu ei ole talkoista, ilma on. 😉 Talkoisiin mentiin treeneistä punaisena ilman meikkiä. Ihan parhautta.  

 

 

 

53 vastausta artikkeliin “Talkoot

 1. Meidän pihapiiristä löytyy muutaman aarin kokoinen niitty. Viime syksynä pidimme talkoot, että saimme haravoitua ja kerättyä niittojätteet pois. Palkinnoksi kökkäväelle tarjosimme kakkukahvit. Homma tuli tehtyä parissa tunnissa ja illasta jäi mukavia muistoja =)

  Tykkää

 2. Talkoot eivät ole ihan kivoimmasta päästä koskaan. Itse teen itseni hyvin kiireiseksi juuri sellaiseksi päiväksi kun pitäisi talkoilla pihalla. Mies ja lapset ovat osallistuneet kyllä. En vain kykene ollenkaan…En ole kovin naapurihenkinen ihminen 😦

  http://villananna.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Ymmärrän :S Mullakin on aina vähän ahdistunut olo ennen talkoisiin lähtoä, mutta jotenkin ne kääntyy aina hyviksi…  

   Tykkää

 3. Talkoot on sitäkin hyvä juttu, että kun kaikki tekee ja näkee mistä ympäristön viihtyvyys syntyy, niin ei sitten (toivottavasti) ole niin herkästi tärväämässä yhteistä hyvää. Aina ei voi osallistua, mutta asennetta voisi muokata, että tämä on kiva juttu. Kun asuin lasteni kanssa rivarissa, oli pihansiivous talkoot. Lapset pitivät erityisesti, kun pääsivät traktorin kyytiin ja paistettiin pallogrillissä makkaraa. Talkoiden jälkeen oli sauna lämmin. Ihana kevät jo siellä Norjassa. Täällä Koillismaalla on vielä hiihtokelit.

  Tykkää

  1. Joo meillä kanssa lapset odottivat talkoita monta päivää etukäteen; niillä on ainakin asenne kohdillaan – ei oo tarttunut äidin ahdistus 😀 Täällä on tosiaan kevät aina vähän aikaisemmassa kuin Suomessa. 🙂

   Tykkää

 4. Voi, sinulla kukkivat magnoliat. Millaisella paikalla ne ovat ja mitä lajia? Olen odotellut jo kolme vuotta omani kukkimista ja kohta menetän toivoni.

  Uskon että moni kaupunkilainen voisi nauttia pihatalkoista. Kun tavoitteena ei ole saada tehdyksi mitään vaikeaa ja ei tule sellainen olo, että talkoiden teettäjä vain haluaa päästä halvalla, vaan vaikka juuri haravointia, pientä maalausta, istutustöitä, halkojen pinoamista. Ja lopuksi hyvää ruokaa ja yhdessäoloa. Harvoilla ihmisillä on liikaa juhlia ja yhteisöllisyyttä elämässään. Yhdessä tekemällä myös naapureihin tutustuu. 

  Tykkää

  1. Magnolia on naapurin, joten en tiedä siitä se enempää. Enkä voi edes kysyä, sillä naapuri (vanha rouva) kuoli juuri pari päivää sitten. Varmaan juuri samana päiväna kun magnolia alkoi kukkia. :/ 

   Niinpä, talkoilla pääsisi halvalla ja tutustuisi naapureihin, aivan totta! 

   Tykkää

 5. Taloyhtiössämme järjestetään talkoita vähintään keväälle ja syksyllä. Yhteisen pihan siistimistä, nurmikon haravointia, pensaiden leikkausta yms. Porukkaa on ollut mukana ihan kiitettävästi. Uusimpiin asukkaisiinkin on päässyt tutustumaan. Talkooväelle on tarjolla pullakahvit, makkaran paistoa ja virvokkeita. Reipasta ulkoilua ja hyötyliikunta on ollut pulssana. Piha näyttää aina paljon mukavammalta talkoiden jälkeen. 

  Tykkää

  1. Hyvä että löytyy vielä näitä; en ollut oikein varma Suomen menosta. Tosi kiva kuulla näitä kokemuksia.

   Tykkää

 6. Aivan ihania kuvia Magnolioista, tulee keväinen olo. Kiitos jälleen kivasta postauksesta. En kommentoi usein, mutta blogisi on ehdottomasti monesti päivän piristys.

  Tykkää

 7. Kiitti uudesta jaksosta! Sun blogi on super! Negatiiviset kommentit mitä itsekin saa joskus työssä omilta opiskelijoilta, jää kyllä itelläkin aina pyörimään mieleen, joten ymmärrän mistä puhut. Siksi halusin tulla sanoon, että tykkään tosi paljon sun blogista, tää on mun lempi blogi. Oon lukenut jo monia vuosia vaikka kommentoin havemmin. 🙂 sm

  Tykkää

  1. Niinhän ne jää tietty itse kullakin… :/ Saahan niitä juuri muuallakin kuin blogeissa, missä vain ammateissa…  Mutta tosi tosi vähän kuitenkin, ei mulla oikeasti ole valittamista. Täytyy vaan päästä yli ettei jää päähän pyörimään! 🙂

   Tykkää

  1. No voi kiitti kuule ❤ kohentupas ryhti tässä sohvalla, kunnon vitamiiniruiske. 😀 

   Tykkää

 8. Talkoiltua ei ole kyllä tullut vuosikausiin, ei sen jälkeen kun muutimme omakotitaloon, meidän alueella ei ole tapana talkoilla, vaikka se olisi kiva muoto tutustua naapureihin ja saada jotain aikaiseksi yhdessä…

  Katselin juuri uusimman jakson fitnesspäiväkirjoista (siis sinu jaksosi, en minä niitä muita viitsi katsoa) ja täytyy kyllä sanoa, että sinusta saa vielä sympaattisemman kuvan kuin blogin kautta ja asutte niin kauniissa maisemissa!

  Tykkää

  1. Meillä on onneksi tässä pihapiirissä monikymmenvuotiset perinteet talkoiluun -ei ois varmaan syntynyt munkaan aloitteesta ;D mutta tosiaan loistava tapa tutustua naapureihin ja laittaa pihapiiri ja kadut kuntoon kevään alussa.

   Tuhannet kiitokset palautteesta; kiva kuulla että ohjelmasta jää sympaattinen kuva kun niiin itseni kyllä olen siellä videolla 😀

   Tykkää

 9. Ihania keväisiä kuvia. Teillä on kiva piha ja terassi. Kivan pitkä ja pehmeän näköinen neule oli sinulla yllä myös. Katsoin äsken sinun fitnesspäiväkirjan jakson. Kun kerroit, että sinua harmitti negatiiviset palautteet blogissasi, suupieleni menivät alaspäin kun huomasin sinun harmistuneen. Älä siis muuta itseäsi lainkaan! Olen seurannut sinua nyt kolmen vaiko neljän vuoden ajan. Seuraan ja luen muutamia blogeja ja jokainen on hyvin erilainen ja teidän näköiset ja se on hyvä asia, ettei kaikki ole samanlaista. Ihanalla kadulla on Ainon päiväkotikin. ♥ Aurinkoista viikonloppua sinulle. 🙂

  Tykkää

  1. Tosi harvoin harmistun kommenteista ja toi harvoinhan täällä edes on mitään kurjaa. Puhuin tota kameralle muistaakseni joulun jälkeen kun olin bloganut Haikon Kartanosta ja saanut kommenttiboksiin paljon negaa… mutta tosi harvoin siis. :)) Omannäköinen blogi on aina paras ja oma itsensä on aina paras olla. 🙂

   Tykkää

   1. Hei Johanna,

    en tiedä saitko paljon sellaista ”negaa”, jota ei ola julkaistu lainkaan tai joka on poistettu tosi nopeasti. Siksi mietin, mihin mahdat viitata tällä negalla. Ne mistä ymmärtääkseni sinä ja jotkut lukijat harmistuivat, eivät olleet negaa vaan asiallista palautetta piilomainonnasta. Yhden asiattoman kommentin näin siinä Haikon kartanon postauksessa, jossa siis herjattiin sinua henkilönä. Sellaiset eivät tietenkään ole asiallisia. Mutta ei pidä harmistua siitä, että joku mainitsee Vaikka ei olisikaan samaa mieltä tai ymmärtäisi mistä on kyse, ei se erimielisyys tee kommentista negatiivista. Minusta se on kommentoijien ikävää leimaamista. En ole itse pitkään aikaan lukenut sinun blogiasi, kun minusta tässä sekoitetaan asioista mainitseminen ja henkilökohtaiset kommentit. Jälkimmäisissä on oltava tarkka, asiasta saa mainita. Esim. ne lait ja KKV:n suositukset, joihin viitattiin, eivät tosiaan ole mitään negaa vaan kaikkia bloggaajia koskevat samat säännöt, vaikka olisi kuinka kiva ja vaatimaton ihminen. Ja jos niitä ei noudateta, kyllä siitä on syytä mainita. Viime kuun Marimekko-postauksessakaan ei ollut selkeää mainintaa kaupallisesta yhteistyöstä, mistä kuitenkin loppujen lopuksi oli kysymys.

    Tykkää

   2. Tismalleen. Ohjeet ja säännöt ovat samat, vaikka olisi kuinka söpö ja hupsu ja välillä säännöistä (muka) tietämätön 🙂

    Mielestäni usein täällä kommenttiboksissa on käyty ihan asiallisen kriittistä keskustelua; ehkä vähän lapsellisesti se kaikki välillä niputetaan samaan ”pahanpuolulaisten” laariin….? Aikuinen kommunikointi kai kun on jotain muuta kuin fanitusta tai tölvimistä 🙂

    Tykkää

   3. Ja se ”oma tyyli”, joka sinun aina toivotaan pitävän, on ainakin minun toiveissani myös, mutta ei se estä millään lailla sääntöjen noudattamista. Jotenkin tulee mieleen ala-asteikäisten keskustelu siitä, jos joku pahoittaa mielensä kun asiasta mainitaan. Ammattibloggaamisesta kuitenkin kyse. Nykyviestintää on kehitetty ihan säännöt sitä varten, että kaikilla olisi samat pelisäännöt. Monet eivät tunnu ymmärtävän, että digimediassa ammatikseen toimivat (kyllä, tämä Johannan blogi on ammattimaista toimintaa, ei harrastelijablogi) joutuvat kaikki toimimaan pelisääntöjen mukaan. Harrastusblogit on ihan erikseen.

    Tykkää

   4. Pakko mainita Marimekko -postauksesta, että saadut tuotteet oli siinäkin mainittu. Enpä myöskään saanut tilaisuudesta/blogipostauksesta palkkaa vaan kävin kaupassa ihan omasta halustani. Mikä sääntö siinä pätee, kai ammattibloggarikin saa kirjoittaa asioista ja tehdä asioita ilman että aina tekee sitä palkallista kaupallista yhteistyötä? Olen muissakin kaupoissa käynyt ja niistä kirjoittanut, joista pidän; saamatta palkkiota. Ei tällaista postausta ole tapana merkitä yhteistyöpostaukseksi, mutta lahjat on tottakai kerrottava jos niitä esittelee.

    Loppujen lopuksi blogissa on lähes aina jotain kaupallista.

    Kyllähän näistä saa pahoittaa mieltään, ei kai sitä kukaan voi kieltää. Harmittaahan se, että sitten tulee näitä kommentteja lapsellisuudesta ja sääntöjen rikkomisesta jne.

    Aina ei myöskään tarvitse herjata minua henkilökohtaisesti ja silti sävy saattaa olla harmittavan negatiivinen. 😉

    Summa summarum, kaupalliset koko postauksen yhteistyöt mainitaan tekstinä ennen kuvia, pienemmät lahjat sitten pienemmin kuvien jälkeen. 🙂

    Tykkää

   5. Miksi neutraalia sävyä ei enää tunnisteta? No, se on varmasti lukijasta kiinni. Aikuisten viestinnässä pitäisi osata ilmaista ja myös tulkita sävyjä oikein. Mielestäni itse ainakin kirjoitin neutraaliin sävyyn asiasta eli ammattibloggaamisen pelisäännöistä, mutta monella näemmä on tapana tulkita neutraali heti negatiiviseksi, jos ei perässä ole hymiötä. Kanssani saa olla eri mieltä, mutta oma kanta on hyvä pystyä perustelemaan muulla tavoin kuin ”häipykää te negatiiviset ihmiset täältä” ja ”minulla on oikeus pahoittaa mieleni”. En vain näe syytä kaikille yhteisistä säännöistä muistuttamisesta tai hymiöiden puutteesta pahoittaa mieltään.

    Ovatko nämä MeNaisten sääntöjä vai mihin viittaat tällä käytännöllä? En tunne tällaista käytäntöä, mutta otan mielelläni selvää, jos tarkennat.

    ”Ei tällaista postausta ole tapana merkitä yhteistyöpostaukseksi, mutta lahjat on tottakai kerrottava jos niitä esittelee.”

    Itse viittaan tähän kohtaan: 1: http://www.asml.fi/wp-content/uploads/Blogimainonnan_ohjeistusluonnos.pdf

    ”1. ERILLINEN MAINONTA POSTAUKSEN SISÄLLÄ Sisällöstä vain osa tai osat johtuvat kaupallisesta yhteistyöstä, esim. bloggaaja esittelee johonkin teemaan liittyviä suosikkivarusteitaan, joista osa on hänen omiaan ja osa saatu mainostajalta niistä kirjoittamista varten. Tilanne muistuttaa tuotesijoittelu-tyyppistä toteutusta, jossa mainonta on osa muuta sisältöä. Sisällöksi katsotaan myös bloggaajan oma kommentointi oman blogin tai muun sisällön tai median kommentointiosiossa. Miten käytännössä informoidaan Informointi toteutetaan mainontaa sisältävän sisällön (teksti, kuva, video yms.) välittömässä yhteydessä olevalla selkeällä mutta muusta sisällöstä erillisellä teksti-informoinnilla. Informointiteksti voi olla myös koko postauksen alla mutta vain jos postaus on erittäin lyhyt näkyen käytännössä lukijalle yhdellä silmäyksellä.”

    Tykkää

   6. Heippa, tunnistan sävyn neutraaliksi, mutta olen myös sanonut kantani asiaan moneen kertaan ja juuri mainitsemaasi sääntöä noudattaen mulla on tapana merkitä yksittäiset saadut tuotteet erikseen kuvien alle, suuremmat kaupalliset yhteistyöt heti otsikon alle. Eli tällaista yksittäisiä tuotteita sisältävää postausta en merkitse heti otsikon alle yhteistyöpostauksena jollen sitten ole saanut postauksesta palkkiota ja erikseen sopinut kirjoittavani kaupallista postausta. Toivottavasti selvensi asiaa!

    Tykkää

 10. Voi, kun tykkään tuosta teidän terassista! Ihania kuvia taasen. Minäkin katsoin juuri uusimman (tosi kivan!)Fitnesspäiväkirjat-jakson ja halusin sen innnoittamana tulla kiittämään tästä blogista. Olen lukenut tätä jo kuusi vuotta ja koko sen ajan tämä on ollut lempiblogini. Vaikutat sympaattiselta ja jotenkin kiltiltä ihmiseltä ja nautin kovasti kauniista kuvistasi ja mukavista jutuistasi. En nyt osaa tätä varmaan ollenkaan selittää, mutta aina vierailtuani blogissasi minusta tuntuu, että pidän elämästä ja oikeastaan myös itsestäni pikkuisen enemmän. Tulee vain yksinkertaisesti parempi mieli! Näiden vuosien varrella blogistasi on tullut ihan yllättävänkin tärkeä, joten suurkiitokset ja jatka samaan malliin!

  Tykkää

  1. ❤ ❤ Kiitti :’)) Blogilla ei voi olla parempaa vaikutusta kuin juuri toi. Että pitää itsestään ja elämästään vähän enemmän. ❤ Vitsi, ihan parasta palautetta!

   Tykkää

 11. Ihania kuvia, tunnelmia ja ajatuksia jälleen kerran. Kiitos Johanna! Itse pidän talkoista. Asumme rivitalossa ja talkoita pidetään kahdesti vuodessa. Odotan aina talkoopäiviä, jolloin saa haravoidessa ja muita pihahommia tehdessä hyötyliikuntaa, jutella naapureiden kanssa ja katsoa kun pihapiirin lapset kirmaavat ja leikkivät yhdessä. Yhteisöllisyyttä ja mukavaa puuhaa. Nautitaan pitkistä ja valoisista kevätpäivistä!

  Tykkää

 12. Heippa!

  Minäkin katsoin juuri uusimman fitnesspäiväkirjat-jaksosi ja oli pakko tulla kommentoimaan, että ihanaa saada tämän blogin lisäksi sinusta ihan videokuvaa! Käsitykseni sinusta kilttinä, sympaattisena ja herttaisena ihmisenä vahvistuu aina vaan :).

  Ja kun itse kerrot videolla, että blogin pitäminen on sinulle vähän niin kuin pakoa arkitodellisuudesta, niin sitä tämän lukeminen/seuraaminen myös on minulle! Tässä maailmassa todella kaipaa kauneutta, hyvyyttä ja pientä hömppääkin kaiken joka tuutista tulvivan vihan/katkeruuden/ankeuden rinnalle. Monesti työpäivän jälkeen ”palkitsen” itseni lukemalla sun blogia :). Siis kiitos tästä!

  T.Sanna

  Tykkää

 13. Minäki katoin uusimman jakson ja kolmen lapsen äitinä pystyn täysin samaistua sun kuvioihin 🙂 olet ihanan avoin ja välittömän oloinen ihminen, mielikuvani sinusta on parantunut entisestään nyt kun kuva ja teksti sai äänen 🙂 kirjasi innoittamana teen jo toista neulettani, kierroksen silloin ja toisen tällöin mutta kuitenkin.. Blogiisi tulen aina kun haluan positiivista energiaa ja inspiraatiota ❤ kiitos

  Tykkää

 14. Mikä ihana kevätsää teillä jo on Norjassa! Otat upeita kuvia ja seuraan blogiasi kiinnostuneena.

  Olen viisikymppinen mutta en ole muihin talkoisiin osallistunut kuin muuttoihin. Eikö nekin ole eräänlaiset talkoot? Ruokapalkalla niissäkin tehdään hommia. Eivät ole lempipuuhaani, mutta olen velvollisuudesta osallistunut joihinkin koska kyseiset henkilöt ovat olleet auttamassa omassa muutossa.

  Tykkää

 15. Tosi mukavaa ,kun talvella saatoin lukea kuulumisiasi Espanjassa ja nyt Nizzassa . Ihana sinä ja blogisi !

  Tykkää

 16. Asumme pienessä kunnassa, joka järjestää jokaikinen kevät talkoot, joilla siivotaan puistot, tienpientareet ja ojat. Erikoisinta on se, että joka vuosi osallistujia on aina vain enemmän. Ehkäpä tietynlainen yhteisöllisyys alkaa löytyä täältäkin ja tätä tehdään ilman mitään muuta palkintoa kuin hyvä mieli.

  Itse tulen suomeruotsalaisesta ”ankkalampikuplasta”, jossa talkoiltiin jatkuvasti aina jotakin pitkän kaavan mukaan (syömiset yms. siihen päälle) ja se taisi enemmänkin olla tekosyy säännöllisille tapaamisille yhteisössä kuin varsinaisesti tarve saada jotakin aikaiseksi, ihan mukava ajatus oikeastaan 🙂

  Tykkää

 17. Se on ihanaa , kun on taas kevät. Hyvät naapurit on ihan lahja. Nyt olisi ihanaa saada vinkkiä kesään, kesämekon , mistä saisi kauniin , maksimekon juhliin ja arkeen.

  Tykkää

 18. Johanna, kiitos kivasta blogistasi. Olen lukenut sitä jo monta vuotta, mutta nyt ekan kerran kommentoin tänne. Mulla viikonloppuun kuuluu, että kurkkaan blogiisi, mikä on aina täynnä niin ihania ja raikkaita kuvia ja tunnelmia. Ja tekstitkin on rentouttavaa luettavaa. Kiitos😘 Mukava seurata sinua nyt myös fitnesspäiväkirjoista. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  Tykkää

 19. Hei Johanna,
  Tämä ei liity aiheeseen lainkaan, mutta sulla on tosa etusivulla blogin nimen vieressä oranssivalkoinen kesämekko. Minkä merkin mekko on kyseessä ja mistä olet ostanut? Todella kivan näköinen nimittäin ja tekisi mieli hankkia sellainen kesäksi.
  Mukavaa kevättä!

  Tykkää

 20. Ihana kevätpostaus, ihana tunnelma 🙂 Oot varmaan kyllästymiseen asti vastannut tähän kysymykseen, mutta minkälainen kello sulla on? Se on kaunis.

  Tykkää

 21. Ah, talkoot! Asun luhtitalossa ja meillä on kans talkoot pari kertaa vuodessa. Ennen niitä on yleensä just onkos aivan pakko fiilinki, mutta tosi kivaa sitten ollut kun on vaan mennyt. Ja meillä on kaveriporukalla kans talkoita, niihin lähtee aina mielellään. Nyttenkin mennään parin viikon päästä isommalla porukalla viikonlopuksi hommiin kaverin vanhempien mökille. Alkavat olla sen verran iäkkäitä etteivät jaksa kaikkea tehdä niin me 30+ nuorukaiset mennään jeesimään ja saadaan vastalahjaksi nauttia saunasta ja talkoomurkinoista. Ja hyvästä porukasta tietty. Samoin ystäväpiirin remontit hoidetaan yleensä mahdollisimman pitkälti kaveriavulla puolin ja toisin. Ollaan mm. rakennettu kimpassa keittiöitä, uusittu kattoa ja maalattu omakotitaloa. Kyllä yhdessä tekemisen kulttuuria kannattaa vaalia. Tulee just niitä hyviä muistoja ja ei tämä käsillä tekemisen kulttuuri ihan unohdu. Oppii samalla itsekin yhtä sun toista pihanhoidosta ja remppaamisesta.

  Tykkää

 22. Talkoita ja talkoohenkeä tarvitsemme tässä maailmassa lisääntyvästi. Olemme omassa talossamme järjestäneet pihatalkoita ja lopputulos on ollut mieluinen. Samoin itse tapahtuma. Olen vuosien varrella osallistunut ja järjestänyt erilaisia talkoita ja ajattelen,että se fiksu tapa tavata ihmisiä. Samalla saunoa, syödä, jutella yhdessä. ”Kokoontukaa yhteen tehdäksenne jotain” on erinomaisen opettajani ohje.
  Talkoot voittavat tavallisten kahvi-, lounas-tai päivälliskutsujen annin moninkertaisesti – kaikkien kokemuksessa uskoisin. Tosin eräissä vuosien takaisessa talkoissani oli niin iso urakka, että eräs talkoolainen sanoi, ettei olisi kehdannut kutsua kutsua ihmisiä tällaisiin talkoisiin. Siirsimme siinä tiilikasan vajaan. No, työ tuli tehtyä. Saunoimme, uimme, söimme ja seurustelimme hikoilun jälkeen ja uskon, että muisto siitä illasta on kaikille positiivinen

  Tykkää

  1. Samaa mieltä! Talkoohenkeä tarvitaan ettei se ihan katoa… Kaikki jäävät juttuineen yksin kun ei kehdata pyytää apua -ja kalliiksikin se tulee :/ Kiva kommentti!

   Tykkää

 23. Hei Johanna! Kiitos piristävästä blogistasi ja ihanista kuvista:) Nyt piti alkaa kysymään ihanista housuista ,jotka vilahtavat neuletakin alla, mistä olet ne ostanut? Juuri tuollaisia olen etsinyt,mutta ei ole vielä sattunut kohdalle. Muistan että ohimennen mainitsit ne tämän vuoden puolella jutun yhteydessä…

  Tykkää

 24. Hei Johanna! Ehkä vähän hassu kysymys mulla, mutta pakko kysyä kun en löydä erästä blogitekstiäsi enää. Muistelin, että kirjoitit aikoja sitten joistakin juhlista joissa olit ollut, ja siellä oli vedetty joku yhteistanssi vieraiden kanssa. Joku yksinkertainen ja hauska. En muista enää kyseisiä juhlia tai tanssin nimeä, mutta päädyin etsimään sitä nyt, kun suunnittelemme ensi kesän juhliin jotakin yhteistä jumppa-/tanssinumeroa, ja inspiraatiota kaivataan. Meiltä löytyy suvusta myös innokas jumppaohjaaja. Jos muistat yhtään mistä olisi saattanut olla kyse niin olisi hienoa jos ehtisit vastaamaan. 🙂 P.S. Blogisi on ihana. Ja talkoot on ihan parhaita esim. suvun tai ystävien kesken. Harmillisen vähän sitä kukaan enää kehtaa pyytää tuttavia töihin ilmaiseksi. Sääli!

  Ihanaa kevättä! T. Anu

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: