Viherhommia etupihalla

mekko Gina Tricot 

 

Heippa hei! 

Paitsi että pikkasen jouduin aamulla käymäan infoamassa tulevien ekaluokkalaisten vanhempia, olen viettänyt koko perjantain pihahommissa! ❤ 

Meidän etupiha ja lähinnä juuri toi sisäänkäynti on nimittäin ollut ihan pommi. Osittain pommi talven jäljiltä, lisäksi meidän asukkien toimesta. Melkein on nolottanut joka kerta kun ovikello on soinut. Että kuka raukka siella nyt joutuu seisomaan.

Mut nyt. Nyt se on taas nätti! Tervetuloa. 😀

Meidän ulko-oven vierestä alkaa ruusupenkki talon seinämää vasten. Ruusupensaiden lisaksi olen jo pari vuotta sitten istuttanut penkkiin pioneita, jotka viihtyvät (yllättäin, onneksi) tosi hyvin ja ovat parhaillaan nupuilla. Ruusujen ja pioneiden kaveriksi istutin nyt sitten vielä köynnöshortensiaa. Katsotaan miten sen käy, eh. Köynnöshortensia on mun mielestä tosi kaunis ja se pitää vähan varjoisemmista paikoista, joten pidän paukkuja että toi on sille ihan nappipaikka. Olisi ihanaa, jos se kasvaisi oikein runsaaksi ja peittäisi tota talon alaosan betoniseinää. 

Ostin muuten pari tollaista heinäpuskaa. Niin yksinkertaisia ja tosi kauniita. Plus että talvehtivat kuulemma; kestävät aika kovaakin pakkasta ruukussa ja kasvavat taas ensi vuonna. 

Voin muuten sanoa että toi ruusu-pioni-köynnöshortensiapenkki oli vielä aamulla aivan täynnä rikkaruohoa niin, ettei penkkiä reunustavia kiviä näkynyt. Samaten ruusupenkin vieressä kulkeva kivetys oli kasvanut umpeen nurmikkoa. Ihan hurjassa kunnossa koko piha. Että tänään on kitketty ja revitty. Huh.

Hyvää lauantaita! ❤

 

Niin ja muistakaa käydä kurkkaamassa mun Fitnesspäivakirjojen uusin (7.) jakso, jossa puhutaan kauneudenhoidosta! 😀 

 

 

 

19 vastausta artikkeliin “Viherhommia etupihalla

 1. Hei Johanna. Ihanan aurinkoisia kuvia ja tunnelmia teillä siellä. Jos joskus haluaisit niin toivoisin, että tekisit postauksen tai videon erilaisista kampauksistasi. 🙂 Monesi ihailen hiuksiasi ja kampauksiasi ja mietin, miten ne tehdään. Rauhallista viikonloppua sinulle. ♥ 

  Tykkää

  1. Kiitos toiveesta Emma, ehkä nyt toi filmaaminen on tullut vähän tutummaksi, että jos sitä yrittäis kampaustenkin suhteen 😀 Lupaan pitää ajatuksen mielessä 🙂

   Tykkää

 2. Ihana blogi sinulla 🙂
  Tuo köynöshortensia tosiaan on kaunis ja viihtyy varmasti myös varjoisalle seinustalla hyvin ja levittäytyy laajalle. Ainoa haitta siinä on että se kiinnittyy seinään toooosi tiukasti ”pienillä kynsillään”. Jos sen pois joskus siirrät, niin seinä on luultavasti maalattava sen jälkeen kun olet kasvin irti repinyt. Tai ehkä mulla oli astetta sitkeämpi yksilö 😉
  Hyvää kesää sinne!

  Tykkää

  1. Sama kokemus, köynnöshortensia tarttui myös meillä tiukasti seinään, ja rumat jäljet jäivät kun yritin poistaa. Suomessa myös varotetaan istuttamasta kasveja liian lähelle seinää, keräävät kosteutta, mikä ei ole hyväksi rakenteille. Eri asia sitten esteettinen puoli, hankala valinta :(.

   Tykkää

   1. Totta, varmaanhan toi tarttuu, mutta se on nyt periaattessa tarkoituskin. 😉 Sitten maalataan, jos joskus liikaa kasvaa ja poistaa pitää. 🙂 Tässä talon vieressä on aina kasvanut noita köynnösruusujakin (jotka nykyään kukkivat mun mielestä vähän liian huonosti), että josko tää talo sitten kestää sen… Luotan siihen. 🙂

    Tykkää

 3. Ihana meininki fitnesspäiväkirjassa niin lastesi kanssa kuin kuvauksissa. Jumppa-apulaisia löytyy täältäkin, mutta en ole hoksannut hyödyntää, kiitos vinkistä! Osaat yhdistää kaiken hyvin elämässäsi, tasapuolisesti kaikkea iloa arkeen. Tyylisi on täydellinen!

  Tykkää

 4. Heinät on ihania. Mulla valitettavasti kaikki heinät viime talven pakkasissa eli ei ne ihan kaikkea sentään kestä. Pitää mennä ostamaan uudet 🙂

  Tykkää

  1. Joo, eihän ne ihan kaikkea kesta. Täällä on onneksi talvet sen verran leudompia kuin Suomessa suurilta osin, etta jospa… Pidän sormet ristissä 🙂

   Tykkää

 5. Ihana mekko. Mä en tajua mitä teet ku kaikki vaatteet näyttää päälläsi niin ihanilta. Itte ku meen niitä sovittaa oon ku ryysyläinen.
  Ihanan näköinen piha ja tosi kiva heinä.
  Aurinkoisia päiviä sinne ja kaippa voi jo sanoa että hyvää kesää.

  Tykkää

  1. Tÿtyy vaan löytää ne mitkä itelle sopii; kyllä munkin päällä moni juttu näyttää ihan kauhealta :S 

   Hyvää kesää, nyt siitä pitää nauttia. ❤

   Tykkää

 6. Moikka, katsoin juuri ekan jakson ”sua” telkkarista. Hmm.. eka ajatus; teidän koti näyttää toooooosi erilaiselta siinä ohjelmassa kuin minkä kuvan blogin välityksellä olen näiden vuosien aikana saanut ;D Hätkähdin, miten sottaista ja sekaista teillä on, sillä blogissa ei ikuna ole semmoisia tavaraläjiä näkynyt 🙂 No, ei se mitään, meilläkin on välillä sekaista. Mutta tämmöisen huomion tein 🙂 Blogimaailma on silmälumetta täynnä, niinhän ne sanoo. Sä kyllä sovit ohjelmaan, oikeinkin hyvin. Mielikuva SINUSTA ei muuttunut ohjelman myötä, annat itsestäsi ihan samanlaisen kuvan täällä blogissakin ❤

  Tykkää

  1. Jeps, olenkin täällä sanonut, että filmille on tallentunut kaikki sotkujututkin, mitä blogiiin ei koskaan kuvata. Tänne blogiin otan kuvia oikeastaan vain siisteistä päivistä – ja kyllä meilläkin joskus (usein) on sotkuista. Todellakin 😀 Olen varmaan täällä blogissakin sanonut, että meillä on usein sotkuista enkä ole mikään supertarkka siivoamaan, mutta eihän sitä samalla tavalla usko eikä tiedä ennen kuin näkee :’D 

   Tykkää

 7. IIk! Seinän viereen ei mitään kannata istuttaa – kommentoisi mieheni : )

  Aikoinaan, kun muutimme taloomme, revitytti hän kaiken pois seinien vierelttä kostuttamasta sokkelia ja rakenteita..

  Mutta ihanahan tuo hortensia kasvina todella on, ja kukat yleensä lämpimän seinustan edustalla. Nätimpää kuin ne karut rapatut sokkelit, mitä meillä on 😀

  Ihana kesäfiilis siellä !!!

  Tykkää

  1. I know… aika moni varmaan sanoisi… Mutta kun tässä on aina kasvanut… 🙂 Sen varjolla mennään 🙂

   Tykkää

 8. Moi Johanna!

  Olen tässä viikonlopun aikana katsonut fitnesspäiväkirjoja ja tv-jaksojen jälkeen aloin katsoa myös sun jaksoja. Alkoi ihan harmittaa, että se meni siinä järjestyksessä, koska nautin teidän elämästä Norjassa ihan huisin paljon! Sinusta saa niin aidon ja lämpimän kuvan ja superpaljon inspiraatiota. Tuli itsellekin sellainen olo, että ehkä tässä tv:n ääressä voisi muutaman vatsarutistuksenkin tehdä. 😉 lisäksi ihailen teidän perheen aktiivista elämäntapaa ja sitä kuinka lapsia kannustetaan liikkumaan.

  Kiitos siis, että olet antanut mahdollisuuden kurkistaa teidän perheen elämään täällä ja tv:n puolella. Ihanaa kesää! 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos ❤ Tosi kiva kuulla et saat inspiraatiota; sitähän täällä yritetään ja toivotaan jakaa 🙂 Pikkujutuista kaikki lähtee ja oikeastaan on kiinni. Kiitos kovasti!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: