Kesä(kroppa)

 

En ole oikeastaan ajatellut sanoa mitään aiheesta kesäkroppa.

Osittain siksi, etten juuri ole miettinyt, osittain siksi, että siitä pitäisikin puhua mahdollisimman vähän.

 

Silti, valehtelisin, jos väittäisin ettei se ole käynyt mielessä. Että miltä kroppa näyttää kun vaatetus vähenee. Kai se aika monella käy mielessä. Ei kai silta ihan voi välttyäkään. Bikinit ja kaikki.

En tiedä onko paras aika tärkeästa aiheesta kirjoittamiseen myöhään keskiviikkoiltana. Kun juuri on kävellyt kotiin ystävältä muutaman Prosecco -lasillisen jälkeen (vaikka oli suunnitellut juoksulenkin illaksi). Lämpimässä kesäillassa, rannan ohi. Nuorisoporukan rauhassa istuessa auringonlaskussa. Pientä poreilua päässä. 

 

Mutta kroppa on tärkeä.

Kroppa on sellanen tärkeä juttu, jossa on paras viihtyä, mutta jonka ei pidä olla täydellinen. Joka ei voi olla täydellinen. Ja jossa silti voi viihtyä -ihan kympillä. Vähän niinkuin kaikki muukin tässä elämässä. Kuka muka viihtyisi täydellisessä? Kropassa saa ja pitääkin olla kaikenlaista, "pikkuvirheitä", omia persoonallisuuksia; nehän sen kauneuden, ainutlaatuisuuden tekee. Välttyy tavoittelemasta "täydellistä" – mikä tunnetusti vie vain energiaa ja lannistaa.

Eikä sitä kannata miettiä tai pieniin virheisiin keskittyä. En usko koskaan moittineeni ulkonäköäni ääneen. En usko etta koskaan olen sanonut mitään negatiivista itsestäni. Huumorilla ehkä, joo, ehdottomasti! Kaikesta voi vitsailla. 😉

Ja jos oikein mietitään, en varmasti ole puhunut ulkonäöstäni ainakaan mitään negatiivsta lasten kuullen. Ja jos mietin omaa äitiäni, en usko että hänkään. Äiti sanoi ehkä joskus jotain "perunanenästään" (ja sen muistaan vieläkin!), mutta muuten ulkonäkö oli toissijainen juttu. Ei siitä puhuttu, mutta nätistä vaatteista saatettiin iloita. Olemisesta ja elämisestä iloittiin. Kroppa, me, tulimme siinä mukana. Mitä siitä murehtimaan.

 

Jos joku vielä miettii kesäkroppaa ja sitä, että ehtisikö vielä kesäkuntoon… En oikein tiedä, ei ehkä kannata panostaa kroppaan. Panosta mieluummin säteilyyn; panosta hymyyn, panosta iloisuuteen ja kesämieleen. Treenaa sitä kropan sijasta. Säteily, hymy ja elämänilo on paljon kroppaa tärkeämpi ja suurempi juttu ja sitä pitäisi olla helpompi treenatakin! 😀 Kesämieli huomataan yhtä helposti kuin kesäkroppa, mutta se herättää todennäköisesti enemmän tunteita ja viehättää enemmän kuin ulkokuori. ❤

 

 

 

 

 

20 vastausta artikkeliin “Kesä(kroppa)

 1. Keho on todellakin tärkeä, että on kokonaisvaltaisesti hyvä olla, keho on peili, joka kertoo hyvinvoinnistamme, peilikuva vaihtelee olojemme mukaan. Myös sairauksien vaikutuksista kehoon ja hyvään, turvalliseen oloon, on erittäin paljon merkitystä. Keho muuttuu  kipujen myötä, on turvotusta, lihaskireyttä, hermostollisia oireita ja kovia kipuja, lääkitysten vaikutuksista puhumattakaan. Kivut muuttavat kehon muotoa, on epätasapainoa, epäsymmetriaa jne. Kun keho tai mieli voi huonosti, se on ulospäinkin muille näkyvää, ainakin tutuimmille ihmisille, jotka tuntevat sinut. Sairauksista huolimatta kuitenkin, kannattaa pitää ja piristää kehoa ja mieltä erilaisilla hemmotteluilla, kuten ihanilla tuoksuvilla voiteilla, kauniilla vaatteilla,koruilla ja hyvällä ruoalla ja juomalla, näin jaksaa taas paremmin. Usein ihmiset, jotka eivät sinua tunne, ei välttämättä näe, miten vakavasti sairas ja kipeä oletkaan. Kommentteja saattaa tulla ”Et näytä yhtään kipeältä ” Eikö sairas saisi sitten pitää ulkonäöstänsä huolta, pitäsikö ihmisten olla huolehtimatta itsestänsä? Näistä asioista on ennenkin keskusteltu paljon. Hyvännäköinen itsestänsä huolehtiva, sairas ihminen, ei ole muiden silmissä siis oikeasti sairas taikka työkyvytön. Kehosta huolehtiminen, ehkäpä pienen luxuksenkin kera ei ole turhamaista, pitäkää siis kehostanne hyvää huolta, sillä sen kanssa olette loppuelämän naimisissa, eikä siitä voi erota taikka vaihtaa uuteen! Hyvää ja kaunista kesää kaikille!

  Tykkää

 2. Huh, onneksi ei nyt ehdi tuollaista miettiä, kun 7 kylkiluuta poikki ja toipumassa graavista anemiasta, joka syntynyt siitä, että ravinnosta ei saa riittävästi rautaa. Naisille usein rautalisä onkin paikallaan, vaikka söisikin monipuolisesti ja terveellisesti. Joillain voi jotkut sairaudet vaikuttaa ulkonäköön, esim. kilpirauhasen vajaatoiminta, jolloin ulkonäköön ei hirveästi omalla panoksella pysty vaikuttamaan. Toki lääkitys sitten auttaa, kun sellaisen joskus saa. Itsestään kuitenkin kannattaa pitää huolta, oli kesä tai talvi!

  Tykkää

 3. Terve taikka sairas, siitä huolimatta itsestään kannattaa pitää huoli, omilla hyväksi koetuilla keinoilla. Jokaisella on omat arvonsa, ja mieltymyksensä, yksilöitä kun olemme. Toiset eivät niinkään ulkonäöstään välitä, ovat aivan tyytyväisiä ilman siihen panostamatta, toisille taas ulkonäköön satsaaminen on hyvinkin tärkeää ja mukavaa harrastusta. Kuka mitenkin hyvinvoinnistaan huolta pitää, tai on pitämättä, on jokaisen oma asia, pääasia on että ihminen itse on tyytyväinen ja onnellinen elämäänsä ja on löytänyt omat keinonsa nauttia ja tyydyttää tarpeensa. Toki toisetkin ihmiset täytyy ottaa huomioon, ja tarkoitan tällä yleistä siisteyttä ja hygieniaa, se on myös muista välittämistä.

  Tykkää

 4. Ihana kirjoitus, oikein todella ihana! 🙂 Ja voi kun tuon osaisi, ettei murehtisi eikä varsinkaan puhuisi koko ajan kropastaan. Tää oli paras kesäkroppaa koskeva kirjoitus ikinä! 🙂
  T:Kati V

  Tykkää

 5. Ihanasti kirjoitettu💕 ps. Vaikkei tägän liitykään niin oispa ihana jos joskus laittaisiy teidän kalamenusta reseptejä/vinkkejä kun olisi ihana syödä enemmän tervellistä kalaa mutta kokkailu haastavaa kun ei ole harjoitusta. Tuli mieleen sun yhdestä fitness päiväkirja jaksosta:) ja kiitos ihanasta blogista!!

  Tykkää

 6. Toi on kyllä niin totta, että ei pidä keskittyä niihin pieniin virheisiin vaan keskittyä sellaiseen yleiseen hyvään oloon. Varmasti jokainen nainen tosiaan miettii sitä ”kesäkroppaa”, henkilökohtaisesti ärsyttää kyllä vähän, että tuota termiä yliviljellään mediassa. Voi kunpa kaikki saisivat sen verran sitä itseluottamusta, että uskaltaisivat vaan antaa säteillä ja olla ihania itsejään. Mulla on sama juttu, että mun äiti ei ole koskaan puhunut itsestään pahaa sanaa enkä minäkään lapsilleni. Ei tosin ole muutenkaan tapana. Muhku siellä ja rytty tuolla, arpia ristiin rastiin. Kuoresta näkyy eletty elämä, ei sitä jaksa stressailla. Pääasia, että on hyvä fiilis 🙂

  Tykkää

 7. Minusta tuntuu joskus, että olen outo nainen siinä suhteessa, että olen aina viihtynyt kropassani. Se ei todellakaan ole täydellinen, päinvastoin, mutta se on minun, ja se toimii. Kaikki osat ovat omilla paikoillaan, ja mielestäni kehossani on paljon kaunista. Ylipainoa on nykyään, kun on tullut ”mummous”;), mutta se on ihan ok, ei mikään kärsimys. En ole ikinä laihduttanut enkä ollut millään ruokavaliolla. Kohtuus kaikessa on mottoni, mutta sitäkään ei ole kiveen kirjoitettu. Joskus liian paljon hyvvee on ihanoo :).

  Minusta tuntuu, että lapsuudessa ja nuoruudessa tuli rakennettua perustus tähän kroppaan, ja se on kestänyt hyvin tämän maallisen vaelluksen. Pää on myös pysynyt hyvin menossa mukana, terveenä ja toimivana. Muuta ei tässä osaa haluta eikä toivoa. Ehkä kuitenkin toivon, että pysyisin toimintakykyisenä ja itsenäisenä viimeiseen hengenvetoon. Tämä kaikki on minun paratiisini tässä niin lyhyessä ihmiselämässä.

  Tykkää

 8. Jep, tärkeää asiaa! Tosin on kyllä aina vähintäänkin nurinkurista, kun kauniit ja menestyneet ihmiset näin ”julistavat”; siinä vaiheessa kun suonikohjuinen, kellertyvän hammaskaluston omaava hieman ylipainoinen henkilö, jolla on teini-iästä muistona rokonarpiset kasvot ja geeniperimänä oikean silmän karsastus ja huulihalkio, kirjoittaa näin, olisimme asian ytimessä 🙂 Ehkä jonain päivänä olemme jo niin pitkällä! Kaunista kesää KAIKILLE 🙂

  Tykkää

 9. Hei, kiitos taas jälleen kerran antoisasta ja oikeastaan hyvinkin asiapitoisesta kirjoituksesta! Rennon positiivinen asenteesi elämään heijastuu teksteistäsi; samalla  kuitenkin viisaat ajatuksesi välittyvät lukijalle. Pakko vielä kysyä, mistä kuvan hempeän vaaleanpunainen toppisi on peräisin?  Aurinkoista kesäkuun jatkoa 🙂

  Tykkää

 10. Itsestään selvyyksiä. Säteily ja valo tulevat sisältä päin ei ulkoisten piirteiden kautta.

  Tykkää

 11. Sun pitäis kirjoittaa useammin huppelissa 🙂 Monesti syntyy jotain parempaa, kun suodattimet ovat vähän alhaalla… Mutta liian alhaalla ne ei saa olla 🙂 Hyvää kesää kaikille, skumpat esiin ja nautitaan, kun se kesä täällä pohjoisessa on niin lyhyt!

  Tääl muuten odotellaan uutta neulepostausta jo!

  Tykkää

 12. Oikea hyvänmielen postaus, kiitos! Onpa kiva hento persikanväri topissa ja neuleessasi. Ja kepeä kesätyttö Aino, kaunista! ihanaa kun lapset pääsivät vihdoin kesälaitumille koulusta. Sellainen ilo tarttuu. Parasta kuvissasi on ilo, kesähymyinen säteily, johon meitä lukijoitakin kannustat. Minusta tuntuu, että lapset ja koirat on kuin he hymyilisivät jatkuvasti arjen touhuissaan, huolettomina. Meiltä löytyy onneksemme molempia – elämänilosta muistuttaen:) Otetaan me aikuisenvakavat heistä mallia, kannatan!

  http://tallessamaailma.blogspot.fi

  Tykkää

 13. Voi apua! 🙂 Näin jonkun pätkän Fitnesspäiväkirjoissa sinusta, missä olit mallina ja sinusta otettiin valikuvia. Ajattelin ensin että on siinäkin varmasti joku ylimielinen ihminen kun on mallina, mutta nyt kokeilin huvikseni ja rupesin alusta asti katsomaan nuo sinusta kertovat videot tuolla Katsomon Fitnesspäiväkirjat – sivuilla, niin täytyy tunnustaa että yllätyin ja jäin koukkuun! 🙂 Alkukäsitykseni sinusta muuttui täysin! Oletkin super ihana positiivinen elämännautiskelija joka rakastaa luontoa, arvostaa perhettään, sisäinen kauneus hehkuu lävitsesi! Ihana! 🙂 ❤ Kivoja ruokavinkkejä ja uutta motivaatiota omiin treeneihin saa kun katsoo sinun videoita! Tekee mieli lähteä hyödyntämään ympäristö ja luonto treeneissä, katsoa mitä sieltä löytyy ja treenata ulkonakin enemmän!  🙂 Nam nam, ja nuita kalahommia, ihania ruokia niistäkin saisi kun vain viitsisi valmistaa na nähdä vaivaa! Ahh! Haluan kiittää sinua viedoistasi tuonne Fitnesspäiväkirjoille!! Olet ihana inspiraationlähde! Täytyy tutustua vielä tarkemmin blogiisi ja sinulla taisi olla instagramissakin kuvia 🙂 Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi! ❤

  Tykkää

 14. Nyt menee kyllä asian ohi ja pahasti, mutta.. Tuo Nick Cabanan kello, rakastumista ensisilmäyksellä. Voisitko kertoa, mistä kellon olet hankkinut ja mikä malli se mahtaa olla? Aivan ihana! 🙂

  Tykkää

 15. Voi miten ihana näkökulma kesäkroppaan. Noista vinkeistä otin ihan screenshotin (miten nykyaikaista..) niin osuvia ne olivat. Ne pidän mielessä varmasti läpi kesän, kun lenkki vaihtuu luultavasti shampanjaan hieman liian usein ja grilliruokaa tulee santsattua useammin kuin pitäisi. Taidan pitää ne mielessä myös ensi kesänä. Ehkäpä myös talvella, eiköhän kesämieli sovi talveenkin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: