Do your thing

Tiesittekö, että osassa Saksan peruskouluja aiotaan opetussuunnitelmaan sisällyttää ”Sosiaaliset mediat” omana aineenaan jo kouluvuonna 2012? Facebookit, chatit ja blogit ovat ilmeisesti jo sen verran suuri osa tulevaisuutta, että niiden oikeaoppista käyttöä aletaan pitämään välttämättömänä osana yleissivistystä -ihan peruskouluiästä alkaen.

 

Noh, se nyt on jossain päin Saksaa se, mutta bloggaamisen osalta sosiaalisten medioiden käyttöä olen toki paljon itsekin pohtinut, enkä pelkästään omien ajatusten ja kokemusteni pohjalta vaan myös teiltä saamani palautteen kautta, muiden blogeja ja mediaa seuraten. Mullekin on muunmuassa (uskomattoman monta kertaa) tullut viestejä siitä, miten kannattaisi lopettaa bloggaaminen. Koska asianomainen tietää, että tulen katumaan. Kaikkea hyvää tarkoittaen tietenkin(?) -ja usein alan asantuntijana joko itse bloganneena tai psykologiaa lukeneena. Ja miten tyhmää -siis suoraansanottuna aivotonta tällainen bloggaaminen on. Esimerkkejä olisi paljon -jos vain muistaisin ne 😉 Viestien tarkka sisältö ei kuitenkaan ole lainkaan keskeinen seikka, vaan se, miten paljon hämmennystä suositun blogin kirjoittaminen on tuntunut herättäneen esimerkiksi mun ikäluokassa -saati sitten vanhemmissa ikäluokissa. Onhan tää ihan ennenkuulumatonta ja reagoiminen silmiä pyörittelemällä ja bloggaajaa paheksumalla on monelle pelkästään luonnollista ennen uuden ilmiön sisäistämistä.

Joskus on toden totta tuntunut aikamoiselta vastavirtaan kahlaamiselta; vastaan odotuksia, vastaan vallitsevia normeja. Vastaan sitä mitä mun pitäisi tehdä. Mutta varmin keino katua jotain tässä elämässä on elää muiden odotusten mukaan, kuunnella muita ja luopua omista haaveistaan ja näkemyksistään. Hoippua omalta polulta muiden huutelemiin suuntiin. Vain huomatakseen jonkun vuoden kuluttua, että nyt se juttu olisikin ollut ihan ok. Mulle on ihan hurjasti antanut myötätuulta paitsi blogista iloa saaneet muut ihmiset, myös ajatus siitä, että rohkaisen monia muita vaikkapa bloggamaan; go for it! 🙂 -sekä ajatus siitä, että psytyn vaikuttamaan uuteen ilmiöön liittyviin asenteisiin ja ennakkoluuloihin positiivisesti.

Mulle bloggaaminen on vähän samalla tavalla julkinen harrastus kuin jumpan ohjaaminen -eikä sielläkään kukaan huutele, että mitäs siellä itseäsi esittelet kaiken kansan edessä 😉 Samalla tavalla jumppatunnille saa tulla jos asia kiinostaa ja hipsutella vähin äänin ulos tunnilta huomatessaan eksyneensä aivan väärään paikkaan. Enkä kuulkaas tule koskaan katumaan niin jumpan ohjaamista kuin bloggaamistakaan -niin kauan kun joku muukin saa niistä iloa! 😀

Ymmärrän myös, että bloggaaja saattaa tuntua epätodelliselta ja siksikin helpolta kohteelta arvostella. Vaikuttaa maanläheiseltä ja mukavalta ja silti touhuta tällaista itsekeskeistä ja pinnallista huuhaata. –Mikä on totuus? Eihän tää voi pitää paikkaansa 😉 Hämmentyneelle lukijalle tuo ihan varmasti suurta hetkellistä helpotusta lokeroida bloggaaja pinnalliseksi ja hölmöksi, mutta tiedättekö mitä? Ainakin kaikki mun tapaamani bloggaajat ovat tosi tosi mukavia! 🙂 Ja mitä minuun tulee, noh, blogista on ehkä jollain tapaa tullut suosittu, mutta täällä minä edelleen kirjoittelen tylsän tavallisen elämäni keskeltä samoja juttuja. Pääasia että saan jotain yhteyttä sinne Suomeen 😛

Mut hei, tähän loppuun ei voi mikään biisi sopia paremmin kuin Basement Jaxxin DO YOUR THING ja paras video, joka Youtubesta kys. kappaleeseen löytyi, hahaa…

Mulla olisi muuten vielä yksi kysymys: huomaatteko omissa asenteissanne muutosta blogeja (tai muita sosiaalisia medioita) kohtaan? Posiitiiviseen tai negativiseen suuntaan? Vai oletteko suhtautuneet ilmiöihin suunnilleen samalla tavalla alusta alkaen?

104 vastausta artikkeliin “Do your thing

 1. Pakko minunkin kommentoida, kun postaus herätti miettimään omaa suhtautumista. Seuraan vakituisesti tätä blogia ja satunnaisesti erityisesti muutamaa kaunista sisustusblogia ja täytyy sanoa, että olen todella iloinen, että olen löytänyt tieni näiden blogien ääreen! Kuten monet ovat yllä hienosti kuvanneetkin, saa hyvästä blogista piristystä ja inspiraatiota, sekä syvempääkin sisältöä elämään ja omaan arkeen. Olen itseasiassa ollut yllättynytkin siitä, miten tärkeä ja mieluisa harrastus näistä blogien seuraamisesta on tullut.
  Olen monesti miettinyt, miksi nautin näiden lemppariblogieni lukemisesta niin paljon (siis sen lisäksi, että ne on vaan tosi kivoja=). Minua on aina kiinnostanut tavallisten ihmisten tavallinen arki ja olen aina ahminut esim. elämäkertoja. Liekö kyse pahanlaatuisesta tirkistelynhalusta, mutta ainakin itse haluan uskoa, että kyse on jostain syvemmästäkin 😉 Koen että blogit vastaavat tähän ”elämäkertojen kaipuuseen” reaaliaikaisesti ja pienissä palasissa, juuri sopivasti omassa arjessa nautittavaksi.
  Facebookissa en ole, mutta en sitä mitenkään vastusta. Suhtautumiseni blogeihin on ollut aina uteliaan positiivinen, mutta ehkä sen verran on muuttunut, että nyt kun olen löytänyt nämä omat suosikkini, niin suhtaudun ehkä hieman kriittisemmin muihin blogeihin, rima kun on asettunut aika korkealle =) Monet ovat tuoneet esille kaupallisuuden ja Indiedaysin ja täytyy omalta kohdaltanikin sanoa, että jos blogi on lähinnä tuotelahjojen testausta ja ”blogitapaamisissa” juoksemista, niin sitten se on minulle jo liian kaukana omasta arjestani, eikä se niin kiinnosta. Mutta tällainen lämminhenkinen, realistinen, mutta silti kaunis elämänmakuinen blogi on juuri sitä, mihin blogimaailmassa alunperin ihastuin. Tulipas pitkä pohdinta, välillä näinkin, kivaa viikonjatkoa!

  Tykkää

 2. Rehellisesti sanottuna. Minusta on ehkä aijan saatossa tullut suvaitsevampi erillaisia blogaajia kohtaan. Ei sillä, että olisin koskaan ollut kovin kärkäs arvostelemaan muita, mutta mitä enemmän blogeja ja blogauksia lukee, sitä tietoisemmaksi siitä tulee siitä, että kirjoittaja on aina joku ihminen, joku elävä olento. Ja vaikka tyyli tai aiheet eivät kiinnostaisikaan tai vaikka mielipiteet olisivat täysin vastakkaiset, niin en enää yhtä hätiköidysti tuomitse kirjoittajaa, jokaisellahan meillä on erillaiset lähtökohdat mitä mielipiteemme ja kiinnostuksemme kumpuavat.

  Tykkää

 3. Pitää kysyä ihan aiheen ohitse, että onko teillä Lukko-tapettia useammassa eri sävyssä. Olohuoneen sohvaseinällä on ilmeisesti tämä sävy: http://tapettitalo.fi/mallit/68350.html
  Linnut ja kukkaset -postauksessa tapetti näyttää keltaisemmalta, onko se kenties tämä: http://tapettitalo.fi/mallit/69749.html vai valehteleeko kuva?
  Kysyn siksi, koska olen kovin ihastunut tuohon Lukkoon ja harkitsen sitä olohuoneeseen. Kiitos jo etukäteen 🙂

  Tykkää

 4. On sanottava, että olen aivan samaa mieltä tekstin kanssa. Samalla on todettava, että blogisi on yksi ensimmäisiä joita koskaan aloin lukemaan ja luen edelleen. Myös yksi niistä, jotka antoivat sysäyksen oman blogin kirjoittamiselle. Lukijan olet saanut myös äidistäni joka käsityöihmisenä innostui palmikkoneuleista (joita oletan saavani kohta jossain muodossa kun kyseltiin jo värejäkin) 🙂

  Tykkää

 5. Olen samaa mieltä, että lukiessani ”mainos-blogeja” tulee jotenkin epämiellyttävä olo:(
  Tavallaan olet ”myynyt” itsesi suurelle yleisölle.Puhun siis yleisellä taholla, viittaan edelliseen lauseeseen.
  Omassa blogissani kyllä kerron ostaneeni sitä sun tätä, juurikin omilla rahoillani. Onhan sekin tavallaan piilomainontaa:)Kuten moni muukin ”mainostaessaan ” merkkilaukkua tms. Ja kohta monella onkin sama kassi heilumassa kyynärvarressa.
  Näin se vain menee:)
  Hyöty valuukin jonkun muun pussiin.
  Pitäis laittaa blogiini maininnan; ”sisältää tuotesijoittelua”

  Tykkää

 6. Kirjoitat hyvin, osaat kuvata, pukeutua ja olla muuten vaan fiksu. Täällä on hyvä tunnelma. Olipa aihe mikä tahansa. Täällä viihtyy tietäen,että osaat vetää rajan oman arjen ja sen tietyn yksityisyyden välille. Minusta blogisi on hieno esimerkki bloggaamisesta, jota voi tehdä antaen, rajoittaen, mutta ennenkaikkea hyvällä fiiliksellä ja tyylillä. Oma elämäni on ollut kaksi vuotta kaaosta, täällä on ollut hyvä käydä.

  Tykkää

 7. Asiaa kirjoitat!
  Itse aloin kiinnostua muiden blogeista kunnolla, kun aloin kirjoittaa omaani. Ihan selkeästi tämä on ihan omanlaisensa itseilmaisun muoto. Itse tykkään sellaisista blogeista, joissa on positiivinen asenne, kauniita kuvia ja sopivasti tekstiä. Tärkeää on myös, että kirjoittaja tuntuu antavan oikeasti vähän jotain omasta persoonastaan. Siksi tykkään tosi paljon sunkin blogistas.
  Mulle on ainakin tultu ihmettelemään, kun oon kirjoittanut vauvastani ja laittanut kuviakin. Kai ihmiset pelkää, että kuvia jotenkin käytettäisiin väärin. Ja sekin arveluttaa ihmisiä, kun vauva ei pääse itse päättämään, julkaistaanko hänestä kuvia vai ei. Uskon kuitenkin, etten vahingoita vauvaani blogillani.
  Perustelen blogin pitämistä sillä, että
  1. Siitä jää ihanat muistot talteen niin itselleni kuin lapsellenikin.
  2. Pystyn jakamaan kokemuksiani mm niiden tuttavien kanssa, jotka asuvat kauempana. Olen kuullut, että moni (tosi paljon harvempi kyllä kuin sun blogistas!!!) saa iloa blogistani.
  3. En kirjoita ja laita mitään sellaista blogiin, jolla kuvittelen voivani koskaan pahoittaa tyttäreni mieltä.
  En ole laittanut blogiani salasanan taakse, koska en koe sen sisältävän mitään arkaluontoista. Ja minusta olisi kuin olisikin kiva, että ihan tuntemattomatkin kiinnostuisivat blogistani.
  Uskoisin, että henkilökohtaisuus vs julkisuus on se, mikä ihmisiä bloggauksessa arveluttaa.
  Hassulta tuntuu verrata taiteeseen, mutta vertaan kuitenkin.. Monet tekevät mm runoja, videoita, musiikkia ja valokuvia, jotka ovat todella henkiökohtaisia. Monet käyttävät lapsia malleinaan. Kuitenkin bloggaus muistuttaa muodoltaan enemmän vaikkapa aikakauslehtijulkisuutta, mutta kirjoittaja kirjoittaakin omasta elämästään. Jotkut haluavat kertoa esim perhe-elämästään, toiset eivät. Tosi-TV:hen ei varmaan haluta, kun siinä ei voi säädellä, mitä muut saavat tietää, mitä eivät. Bloggaajalla harkinta kuitenkin on omissa käsissä. Näppäimissä.

  Tykkää

 8. Luen mielelläni erilaisia blogeja ja minusta on vain mielenkiintoista seurata niitä.Kirjoittajien kehitystä mihin suuntaan he ”kehittyvät” blogeissaan. Ei niin,että olisi vaatimuksia,vaan lähinnä se heidän kehityksensäja ehkä persoonankin muutos ajn myötä. Niinkuin yleensä kaverit ja kanssa ihmiset muuttuu.Aina on valinnan varaa,ketä seuraa.Ainakin itse valikoin,jos tuntuu siltä ettei enää kiinnosta,jatkuvia toistoja:päivän asuja,matkoja,meikkejä,juhlia yms.

  Tykkää

 9. Eipä ole ollut ongelmia blogien tai bloggaajien kanssa. Mä nimittäin luen ainoastaan sellaisia blogeja, joista tykkään. Miksi turhaan kohottaisin verenpainettani sellaisten bloggaajien ajatusten äärellä, joiden ajatusmaailma on valovuosien päässä omastani. Mulla kun ei myöskään ole mitään tarvetta syytää mauttomuuksia tai törkyä kenenkään kommenttiboksiin.
  Ihmiset ovat erilaisia (hyvä niin!) ja jokaiselle halukkaalle varmasti löytyy blogimaailmasta sellainen ”omannäköisensä” blogi luettavaksi – tai vaikka täysin erinäköinenkin, jos uudet näkökulmat tai omasta elämästä poikkevavat elämisen muodot kiinnostavat. Pointti kuitenkin on se, että jokainen voi valita mitä lukee. Omaa energiaansa ei kannata tuhlata sellaiseen, että käy lukemassa ärsytyskynnyksen samantien ylittäviä blogeja, minkä jälkeen kihisee kiukusta ja jakelee negatiivista mielialaansa blogin kommenttiboksissa. Positiivista mieltä on paljon mukavampi kuljettaa mukanaan!

  Tykkää

 10. Kysymykseesi- tykkään blogeista valtavasti ja oma suosikki-blogilistani on kasvanut yli äyräiden, sen hallinta on lähes oma taiteenlajinsa. 😉 Omaa blogia olen harkinnut ja pyöritellyt mielessäni mutten ole tullut vielä aloittaneeksi kuitenkaan. Sen sijaan en ole facebookissa, harkinnut toki sitäkin, kun kaverit ovat sinne pyytäneet tms. Viimeisin facebook-uutinen taas sai miettimään tuota mainospuolta ym.- facebook ainakin toimii aika vapaasti käyttäjiensä tiedoilla miten parhaaksi näkevät. Jos olisi facebook-tyyppinen sosiaalinen media ilman tätä mainos ym. painolastia, ehkä voisin sellaista harkita. En tiedä.

  Tykkää

 11. Hei taas!
  Tartuinpa nyt tuohon sinun käsittelemään aiheeseen ihan omien jatko-opiskelujenkin kannalta. Mistä lähteestä olet tuon tiedon Saksan koulujen opetussuunnitelman muutoksesta saanut? Ei, ei sinun tarvitse laittaa blogiisi lähdeviitteitä, ei 😉 Vaan itseäni ajatellen, se olisi hauska lukea ja lainata opintoihin.

  Tykkää

 12. Kirjoitit taas täysin asiaa! Luen blogeja jonkun verran, ja vain kivat jäävät ”suosikkeihin”. Miksi turhaan lukea sellaisia, joista tarvitsee vetää hernettä nenään :))

  Tykkää

 13. Juuripa tämä sinun blogisi sai minut kiinnostumaan blogeista ja bloggauksesta, kiitos sinun lisäksesi ystävälleni joka tästä vinkkasi 🙂 Olen myös rummuttanut viidakkorumpua omille ystävilleni, koska, kuten moni muukin on sanonut, täällä on hyvä olla. Ajatuksiasi on helppo seurata, niissä on tolkkua. Kuvat on ihania. Asuista saan ideoita, ja HEUREKA, ikinä en oo hoksinu että sen niskan alimmaisen rullan vois rullata ylöspäin 8)

  Tykkää

 14. Kyllähän tottakai tällaiseen asiaan olisi kiva olla lähteitäkin! Luin jutun ihan vaan iltapäivälehdestä (nimeltään VG) eilen enkä nyt löydä ikävä kyllä VGtä tarkistaakseni löytyykö sieltä tarkempia lähteitä 😦

  Tykkää

 15. Laitanpa vielä uudestaan, kun ei vissiin onnistunut tämä kommentointi:
  Pitää kysyä ihan aiheen ohitse, että onko teillä Lukko-tapettia useammassa eri sävyssä. Olohuoneen sohvaseinällä on ilmeisesti tämä sävy: http://tapettitalo.fi/mallit/68350.html
  Linnut ja kukkaset -postauksessa tapetti näyttää keltaisemmalta, onko se kenties tämä: http://tapettitalo.fi/mallit/69749.html vai valehteleeko kuva?
  Kysyn siksi, koska olen kovin ihastunut tuohon Lukkoon ja harkitsen sitä olohuoneeseen. Kiitos jo etukäteen 🙂

  Tykkää

 16. Raivostuttava ihmistyyppi on tuo, joka ”tietää aina paremmin”. Kyllä aikuinen ihminen osaa päätöksensä tehdä itsekin.
  Mielenkiintoinen uutinen tuo somen tuonti kouluun.
  Itse opettajana olen töissä koulussa, jossa kaikilla oppilailla on oma blogi jota aktiivisesti käyttävät, joten Suomessakin joissain kouluissa on jo hyödynnetty tätä.
  Sinulla on kauniita kuvia ja inspiroiva tyyli, sisustukseen olen saanut valtavasti vinkkejä ja myös uskon, että jotain positiivisuudestasi on tarttunut minuun. Kiitos siitä!
  Voi kun ”tekisit” vielä yhden lapsen, olisi kiva seurata samoihin aikoihin pikkuvauva-arkeakin ja raskausjuttuja ennen sitä! 🙂
  Kaikkea hyvää!

  Tykkää

 17. Moi Tiina 🙂
  Meillä on lukko tosiaan tuossa ”keltaisimassa” sävyssä, joka ei kyllä luonnossa ole kellertevä lainkaan; sellanen lämmin nude beesi, todella miellyttävä ja kaiken kanssa yhteensopiva väri! Lukkoa meillä on myös vaalean sinisenä -makuuhuoneessa!

  Tykkää

 18. Hyviä pointteja tullut tässä keskustelussa. Joskin ihmetyttää joidenkin valinta ei facebookia, mutta silti julkinen blogi – ?? Facebookissa saa kuitenkin rajattua jokaisen lauseen lukijakunnan, julkisessa blogissa ei mitään..
  Lasten näkökulma – oikeus yksityiseen, netti on tosiaan ”ikuinen” – oli erityisen hyvä ja siinä pohdittavaa monelle, myös Johannalle;)
  Yhtenä lisäpointtina totean blogin kautta JULKISEEN ELÄMÄÄN: mitä sitten, jos elämässä tapahtuu joku todellinen tragedia? Ei sellasta toki kannata (muutenkaan) kauheasti miettiä, mutta kun elämä on julkista blogissa, loppuuko bloggaaminen jos joku perheestä sairastuu vakavasti, blogissa hehkutetussa raskaudessa tuleekin keskenmeno tai ”täydellisessä avioliitossa” avioero, työttömyys ja tulojen romahdus, kaunis esitelty asunto joutuu myyntiin..? jne. Elämässä voi sattua lukuisia tragedioita (ja suurimmalle osalle jotain sattuukin) ja pienempikin kuin em. mainittu asia olisi SÄRÖ tämäntyylisissä blogeissa. Olisiko bloggaajalla halukkuutta jakaa epäonnistumiset & vastoinkäymiset lukijoiden kanssa (vaikka luvassa tuskin olisi ihailua vaan ennemmin sääliä..) vai katoaisiko blogi vain pikkuhiljaa.. Siinäpä lisää pohdittavaa.

  Tykkää

 19. Ei varmasti hullumpi idea opettaa lapsia sosiaalisen median käytössä, tosin sitä opetusta taitaisivat tarvita ensin opettajatkin. Olen kuullut että ainakin täällä Suomessa Facebook, chatit ym (netti ja uusi puhelinkäyttäytyminen tekstareineen) ovat muodostaneet uudenlaisen koulukiusaamismuodon, nettikiusaamisen, jota esiintyy tosella paljon ja siihen ei ole yhtä hyviä keinoja puuttua kuin ns. tavalliseen koulukiusaamiseen. Aikuiset ja opettajat eivät vaan käsitä enää mitä kaikkea lapset netissä touhuavat.

  Tykkää


 20. Hauska kuulla toi teidän koulun blogijuttu.
  Ja voikun tuliskin vielä yksi vauva. Sit joskus 😉

  Tykkää

 21. Hyvä pointti Riikka! Täällä oli tehty tutkimus myös siitä, kuinka moni on tullut kiusatuksi sosiaalisten medioiden välityksellä -luku oli tosi suuri ja vielä suurempi kännykän tekstareiden välityksellä…. Tässä on todella iso haaste.

  Tykkää

 22. Mmm, olen tosiaan joskus samaa miettinyt ja ainakin toistaiseksi päätynyt siihen, että jos jotain todella suurta tapahtuisi tulisin varmasti kirjoittamaan että nyt on elämässä muita asioita eikä bloggaamiseen riitä aika ja energia. Tosin joku voi saada paljonkin tukea bloggaamisesta; täällä oli todella suosittu erään nuoren syöpäsairaan tytön blogi (ihan perinteisessä mediassa asti) kunnes tyttö kuoli.
  Muutoin mun mielestä blogissa ei ihan kaikkea kannata esitellä; vastoinkäymisiä ja sairauksia esimerkiksi. Ne ovat usein tosi henk.kohtaisia eikä tuo oikeastaan iloa kenellekään… Ei niin ettei mitään ”säröä” saisi elämässä olla, mutta… No, nää on sellasia asioita, jotka kukin päättää oman valitsemana bloggauslinjan perusteella! 🙂

  Tykkää

 23. hyvä että olet asiaa pohtinut, vaikka se raskas aihe onkin pohtia:( onhan se kuitenkin suurimman osan ihmisten kohdalla totta, että suuret surut haluaa jakaa vain ihan lähimpien kanssa. monet julkkikset suorastaan säälittää välillä kun joutuvat vastoinkäymisiensä lisäksi kokemaan vielä ”julkisuuden kirot” päälle; inhottavat kirjoittelut eroista, median spekuloinnit sairastumisista, välillä irvailutkin toisten tragedian kustannuksella. eipä käy kateeksi :/

  Tykkää

 24. Moi! Oli ihan pakko kommentoida tähän postaamaasi tekstiin takaisin, joten tässä tulee 🙂
  Ensimmäinen ajatus, joka juolahti mieleeni tämän kirjoituksesi jälkeen oli, että eikö monia blogeja voisi verrata nykyajan lehtikolumneihin? Eikö niissäkin monesti kerrota omasta elämästä ja omista kokemuksista? Toki blogeja on hyvin erityyppisiä, eikä tätä vertausta mitenkään voi kaikkiin blogityyppeihin yleistää, mutta tällainen fiilis mulla tuli ainakin heti lukemani jälkeen mieleeni.
  Miten puhtaasti muotiin keskittyvä blogi eroaa muotilehteen kirjoitetusta artikkelista? Olenpa kerran nähnyt lehdessä jutun perheestä, jossa perheen vaimo kirjoitti perheen elämästä ulkoimailta, jonne olivat miehen työn ulkomaankomennuksen perässä lähteneet. Niin ja sanottakoon vielä, että tämä kyseinen vaimo kirjoitti ihan säännöllisesti siihen lehteen pidemmän aikaa.
  Sosiaalinen media on nykypäivänä niin oleellinen osa arkea, että on oikeastaan mielestäni hyvä, että sitä aletaan opettaa kouluissakin. Etenkään lapset eivät välttämättä aina oikein ymmärrä, mitä oikeasti ei saa ja kannata netin ihmeellisessä maailmassa ääneen sanoa, vaikka kuinka tekisi mieli. Sama juttu on oikeastaan valokuvien kanssa – eihän ne valokuvat lapsistakaan varmasit suuremmalle osalle porukasta mikään huono juttu ole, mutta valitettavasti on myös niitä ryhmiä, jotka etsivät lapsista kuvia mitä ällöttävimpiin tarkoituksiin. Sen tähden siis ihan hyvä, että kuvien suhteen on valikoiva.
  Itse olen kuitenkin hyvin iloinen tästä sun blogista ja toivon, että jatkat samaan malliin!
  Vi hörs! 🙂

  Tykkää

 25. Blogi lienee sen verran julkinen media että tulee aina herättämään suuria tunteita. Suuntaan ja toiseen. Mutta totta, aina ei jaksaisi kuunnella kaikkea kritiikkiä mikä niskaan sataa…

  Tykkää

 26. Asiaa. Valittettavan usein alkaa täällä ruudun toisellapuolella ärsyttämään kun on löytänyt kivan blogin ja klikkauksien kautta ”joutuu” keskustelupalstoille täyden sodan keskelle, tai alkaa lukea kommenttibokseja joissa kyseistä bloggaajaa arvostellaan kovin sanakääntein. Melkeen menee maku koko blogien lukuun. Onneksi kuitenkin ei, ja olenkin ottanut tavaksi välttää näitä keskustelupalstoja sekä kommebttibokseja lueskelen vain harvoin. Yleensä vain kun on itse kommentoitavaa.
  Harmi kun kaikki ei ymmärrä, että yksi asia ei meitä määritä.
  Ps. Opiskelen amk:ssa parhaillaan ja meillä on kurssi jossa opiskellaan erikulttuurien välistä kommunikaatiota ja sosiaaalisia medioita, harmi ettei ole vielä suomessakaan enemmän opetusta

  Tykkää

 27. Aikalialla samaa mieltä tekstisi kanssa.
  Bloggaaminen on nykyaikaa, ja kuten joku kirjoitti, verrattavissa ehkä lehtien kolumneihin. Välillä tulee mieleen, että ihmisiä ärsyttää se, että jotkut jaksavat vielä kaiken muun ohella blogata, ja saavat siitä näkyvyyttä/lahjoja/kutsuja itselleen, ja sitä julkisuutta. Niin, sekös sitten ärsyttää jos itse makaa sohvalla surffaten, lukien muiden blogeja, ajatuksella ” kyllä mäkin noin oisin osannu kirjoittaa, mitä ihmeellistä tuossa ja tuossa nyt on jne jne”. Silloin helpointa on pyytää toisia lopettamaan, ettei itse enää tuntisi kateuden tuntemista 😉
  Jatka sinä vaan, oot oikeaal tiellä :)))
  Ja hei, kerro tosta ekasta kuvasta. Mä haluan tuollaisen pöllön. Haluan, tahdon! Mistä mä saisin sellaisen?

  Tykkää

 28. Minusta on tullut kriittisempi blogien suhteen ja mös oman blogin päivityksen suhteen verrattuna siihen mitä ajattelin aiheesta vuosia sitten kun bloggaamiseen lukijana ja kirjoittajana tutustuin. Seuraan käsityö- ja sisustusaiheisia blogeja pääasiassa. Viime aikoina on ikävästi alkanut tuntumaan siltä että blogimaailmakin muistuttaa pitkälti irl-maailmaa muutamine johtotähtineen ja sitten on lauma joka seuraa perässä ja kilvan toisiaan ihastelee. Toki joukkoon mahtuu niitä vastavirtaan kulkijoitakin joita ei juuri sitten huomioida vaikka ehkä aihetta olisikin.

  Tykkää

 29. Yksi näkökulma sosiaaliseen mediaan on Elias Aboujaouden kirjassa Virtually You. The Dangerous Powers of E-Personality. Elias on maineikkaan Stanfordin lääketieteellisen tohtorismies eli näyttöäkin jopa hänen väitteilleen virtuaaliminuuden vaaroista löytyy jopa ihan neurologisen kuvantamisen muodossa, toki hän osaa hyvin kärjistyksen. Hänen mukaansa sosiaalinen media korostaa kolmea asiaa meissä: mahtailua, narsismia ja lapsen kehityksen tasolle alentuvaa käyttäytymistä (herjaaminen, kiusaaminen jne).
  Itseäni mietityttää etenkin se, että luomme (ainakin osittain) itsestämme objektin, eräänlaisen tuotteen, jota sosiaalisessa mediassa kaupataan. Ehkä Johannan ikäinen,kypsä nainen tajuaa, ettei hänen arvonsa ole kiinni sivun kävijämääristä tai sen tuottamista mainostuloista, mutta miten nuoremmat ihmiset? Vaikka Johanna usein vaatimatisoi (;) siis puhuu hyvin vaatimattomasti itsestään ja elämästään), näemme lukijoina kuitenkin hänestä vain sen hyvän puolen. Itse huomasin ainakin, että kun löysin tämän blogin, ihastuksissani idealisoin johannan joksikin yli-ihmiseksi, jonka elämä olisi jotain taivaallisen ihanaa ja autuasta, kunnes tajusin sen, että ihan yhtä humaani hän on kuin me muutkin.
  Uskon oikeasti, että ne herjaajat yms ovat kateellisia Johannalle. Tiedän, että tämä kateus-kortti on jo aika kulunut, mutta käytän sen kuitenkin :). Mutta itse kukin voi miettiä mistä sekin tunne kumpuaa ja voisiko sen jalostaa johonkin muuhun toimintaan kuin blogia pitävän ihmisen kiusaamiseen.

  Tykkää

 30. Completely agree! I have only recently started utilizing things like Newsletters and to some extent social media and it’s shown very positive results overall. Good article.

  Tykkää

 31. Our Federal Govt. is operating so far outside of its design parameters that this type of discussion becomes futile. IMO the place to start is reducing income tax which would force massive reductions in power and programs, bringing the govt. more in line with the founders structure. Only then can a discussion vis-a-vis federal and state govts. become worthwhile.

  Tykkää

 32. I have not checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I¡¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  Tykkää

 33. My husband and i have been very excited that Michael could deal with his survey from the ideas he made when using the web site. It is now and again perplexing just to find yourself making a gift of points which many others may have been making money from. Therefore we fully understand we now have you to appreciate for this. Those illustrations you have made, the simple web site navigation, the friendships your site help create – it’s got mostly incredible, and it’s letting our son and our family believe that the subject matter is satisfying, which is extraordinarily serious. Thank you for the whole lot!

  Tykkää

 34. Many thanks for making the effort to discuss this, I feel strongly about this and like studying a great deal more on this topic. If possible, as you gain knowledge, would you mind updating your webpage with a great deal more information? It’s very helpful for me.

  Tykkää

 35. Today, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

  Tykkää

 36. I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Superb work!

  Tykkää

 37. It is indeed my belief that mesothelioma is definitely the most dangerous cancer. It has unusual qualities. The more I look at it the harder I am sure it does not respond like a true solid cells cancer. In the event that mesothelioma is often a rogue viral infection, so there is the possibility of developing a vaccine plus offering vaccination to asbestos subjected people who are really at high risk involving developing future asbestos associated malignancies. Thanks for discussing your ideas about this important ailment.

  Tykkää

 38. It is perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this submit and if I may just I wish to suggest you some interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article. I desire to learn more issues about it!

  Tykkää

 39. Hey, you have a nice site but sometimes I encounter a problem whereby the left nav toolbar can’t be seen. It is mainly on the main page Cheers

  Tykkää

 40. At this time it looks like Expression Engine is the top blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

  Tykkää

 41. Hey! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my apple iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this problem. If you have any suggestions, please share. Thank you!

  Tykkää

 42. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Thanks!

  Tykkää

 43. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

  Tykkää

 44. Please let me know if you’re looking for a author for your blog. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested. Kudos!

  Tykkää

 45. Hola! I’ve been following your blog for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Humble Texas! Just wanted to say keep up the excellent job!

  Tykkää

 46. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: