Kritiikkiä kritiikistä

…just thinking loud…

 Heisan 🙂 Vaikka olenkin ollut kommenttiboksissa taas viime päivät kovin hiljainen, on sieltä yksi mielipide ihan kirvoittanut vastaamaan oman postauksen verran. Tai siis mielipiteenvaihto, ei niinkään yksittäinen kommentti. (En ole siis ihan poissaoleva, I’m watching you…. 😉 )

Kaikki alkoi kommentista, jonka kirjoittaja kertoi lukeneensa mun blogia vuoden verran ja pitävänsä tätä tylsänä ja kuviakin aina samanlaisina. Kritiikin välttämättömyyttä kyseenlaistettiin myöhemmässä kommentissa, johon taas vastattiin kysymyksellä ”Miksei muka saisi kritisoida?”.

Koska tää kritisointi ja sen välttämättömyys on ollut kommenttiboksissa ennenkin aikamoinen dilemma, ajattelin nyt vihdoin sanoa jokusen mielipiteen asiasta. 

Ihmisillä on mun mielestä nimittäin nykyään ihan ihmeellinen tarve kritisoida kaikkea. Et ole järkevä fiksu ihminen, jollet kritisoi, jollet ajattele kriittisesti kaikesta. Jollet oikein etsimällä etsi virheitä, jotain mistä valittaa. Ajattelutapahan iskostetaan meille jo ihan peruskoulusta; sun on pakko oppia kyseenalaistamaan kaikki. Ja tosi hyväkin näin. Maailma on nykyään täynnä vaikka mitä. Kaikkea ei saa uskoa ja niellä. 

Ja ollaanhan me hyvänen aika Suomessa, älykkäiden ja teknologisesti kehittyneiden ihmisten maassa.

Jossain vaiheessa vaan kritisoiminen ja valittaminen kääntyy ihan surulliseen suuntaan vain siksi, että meillä ihmisillä on kauhea tarve vaikuttaa fiksuilta ja vaatia parempaa. Suomen loistava kouluruoka on p****a eikä kaupan leipähyllystäkään taida löytyä yhtään tarpeeksi täydellistä leipää. Ja jollei valita, niin tyhmähän sitä on. Jos vaan hymyilee että onpa hyviä leipiä rivissä tai -kamala sentään- tyytyy siihen mitä on saatavilla. Tyhmäähän se on.

Ja mun mielestä kun tuntuu yhä enemmän siltä että tyytyväisyys, onnellisuus ja vähään tyytyminen vaatii enemmän älykkyyttä ja elämänkokemusta kuin se ainainen vaatiminen ja valittaminen. 

Miten minusta tuntuu jotenkin myös siltä, ettei kaikki kritiikki ollenkaan ole kehittävää tai järkevää -saati välttämätöntä. Ei sen antajalle eikä saajalle. Vaikka kuinka olisi sananvapaus ja kaikilla oikeus omaan mielipiteeseensä. Ja vaikka kuinka olisi opetettu kriittisen ajattelun olevan se ainoa oikea fiksu tapa. Ehkä sekin kannattaa kyseenalaistaa. Että onko mulle (tai muille) sittenkään hyväksi lähestyä asioita näin kriittisesti. Onko se sittenkään parasta mulle, mun itsetunnolle ja ihan yleisesti pääkopalle. Parantaako se sittenkään mitään, muuttuuko joku paremmaksi.

Hmm. Kunhan mietin 😉 

Tai no, kyllä te ehkä tiedätte mun mielipiteen. En edes mieti. 

137 vastausta artikkeliin “Kritiikkiä kritiikistä

 1. Asiaa rouva Kalastajan vaimo! Erään rakkaan kotikriitikon vaimona olen tolkuttoman kyllästynyt jatkuvaan arvosteluun. Mitä sitten, ettei bloggaajan valokuvat tai jotkut tekstit ole täydellisiä? Eikö silloin pitäisi kuvata tai blogata ollenkaan? Minullapas on oikein keskinkertainen bändi eikä haittaa yhtään, etten ole instrumenttini lahjakkain pimputtaja! Olen myös innokas runoilija ja taiteilija, vaikkakaan tuotokseni eivät varmaan miellyttäisi kaikkia ja muistuttavat toisiaan. Ihminen on luotu luomaan. Ja sinä Johanna inspiroit minua viikottain ❤ Minä luen tätä blogia ilokseni, en arvostellakseni. Kiitos.

  Tykkää

 2. Olen sellaisessa työssä että saan aiheellista mutta myös täysin ala-arvoista kuraa niskaan. Ihan aina se harmittaa mutta elämän/työkokemus opettaa että asiatonta tekstiä/yhteydenottoa ei kannata ottaa henk.kohtaisesti. 
  Sama koskee blogimaalmaa Lukijat ovat maailmaa kiertäneitä, ollaan niin tietoisia ja tiedostavia, been there done that, opiskeltu ja ajatellaan itse ja kuitenkaan sillä ei ole mitään tekemistä fiksuuden kanssa. Kritiikkiäkin saa esittää mutta miten sen sanoo on moneltakin vielä hakusessa. Toiset eivät opi koskaan ja se meidän on siedettävä. 

  Tykkää

 3. Aika mielenkiintoista. Hän on siis seurannut vuoden blogiasi ja päätellyt, ettei se ole hänen makuunsa. Ja sitten kritisoi sitä. Kuvitteliko hän muuttavansa blogin tyyliä, vai vaikuttavansa kuten jo todettiin fiksummalle. Hmm… 
  OK olen siis tyly tyyppi ja jos jokun blogi ei sitten jostain syystä mielytä minua, en seuraa sitä. En kylläkään anna siitä palautettakaan blogin pitäjälle. Se on blogin kirjoittajan asia millainen hänen bloginsa on, ei minun.
  Itse olen viihtynyt hyvin ”Kalastajan vaimon” parissa jo useampi vuosi. Enkä ole vielä kyllästynyt tähän.

  Tykkää

 4. Kritisoija kirjoitti: ”Hei. Olen lukenut blogiasi vuoden päivät, ja nyt täytyy kyllä sanoa että olen ollut hieman pettynyt pidemmän aikaa tekstiesi sisältöön sekä kuviisi joita itsestäsi julkaiset. Ne vain ovat kaikki niin samanlaisia kertatoisensa jälkeen. :(” 
   
  Mielestäni tuo teksti kertoo että hän on pitänyt blogista, mutta ei enää koska pidemmän aikaa on ollut tylsiä kuvia/sisältöä. Joten ehkä tämä oli vain ilmoitus ettei aio enää lukea blogia, tuskin mistään ilkeämielisestä ole kysymys. Itse ainakin olisin kiinnostunut, jos ja miksi joku ei enää lukisi blogiani. En myöskään ymmärrä että miksi Johanna nostit kyseisestä asiasta noin kovan metelin? Tuskin joka kerta mistään kateellisuudesta on kysymys, niinkuin muutama tuolla taisi väittää. On ne kivat elämät muillakin kuin blogin pitäjillä.
   
  Hyvää syksyn odotusta kuitenkin teille kaikille. 🙂
   
   
   
   

  Tykkää

  1. Joo ei kommentti itsessään ollutkaan mikään loukkaava enkä siksi halunut sitä mitenkään kauheasti koristaa tekstissä 🙂 Siitä tuli vaan mieleen tällainen ajatusketju, oikeastaan ihan täysin blogista riippumaton juttu. Eihän tänne niin paljon tule kritiikkiä että mun siitä tarvisi kirjoittaa herranen aika :))

   Tykkää

 5. Blogisi on ihanan raikas ja lempeän kotikutoinen. Olet suloinen ja ihana. Elämä on ainutlaatuinen eikä sitä kannata tuhlata. Jatka samaan luonnolliseen tyyliisi. Kaikkea hyvää jatkossakin. Tervehtii Suomesta suurperheen äiti ja mummikin jo ❤

  Tykkää

 6. Siis ihmetyttää kyllä itseäkin tämän blogin kritisointi. Normaali perheenäiti kirjoittaa neuleohjeista, sisustuksesta, vaatetuksessa. Ei mitään sen merkittävämpää tai syvällisempää. Keskustelujen pitäisi ennemminkin käsitellä sitä, montako silmukkaa kauluriin tulee tai mistä voisi itsellekin hankkia noin kivan keittiön maton. Jos pitää kritisoida, niin kritisoi sitten aiheesta, jolla on oikeasti jotain merkitystä elämässä ja yhteiskunnassa 😀 

  Tykkää

 7. Minusta bloggaajalle (ja kaikille muillekin tietysti) olisi olennaista osata jättää ainakin suora haukkuminen omaan arvoonsa eli arvottomuuteensa – niin fiksut lukijatkin osaavat. Kriittisiä kommentteja näyttää olevan blogeissa tosi vähän, haukkumista vielä vähemmän. Se, että näitä vähiä käsitellään erillisissä postauksissa suuren sinänsä oikeassa olevan komppaajajoukon tukemana, voi olla haukkujan tarkoituskin. Kritiikin kritiikki tuskin ainakaan häntä parantaa. 

  Tykkää

 8. Kai se vaan on niin, että johonkin, jonkun niskaan on pahaa oloa pakko purkaa, ja valitettavasti se, että blogeissa voi kommentoida avoimesti ja anonyymisti tekee sen, että ihmiset sanovat täysin mitä sylki suuhun tuo. 
  Toinen asia on se, että uskon ihmisten välisen kunnioituksen ja arvostuksen vähentyneen viime vuosi(kymmenten?) aikana merkittävästi. Eikä ihme, televisiossa, realitysarjoissahan jo esim. näkee miten ihmiset mollavat, alistavat, haukkuvat toisiaan aivan järjettömillä tavoin. Missä on kanssaihmisten kunnioitus ja inhimillinen asenne? 
   
  Mukavaa syksyn jatkoa sinulle ja anna piut paut heille, jotka tänne tulevat pahaa oloaan purkamaan. Henkilökohtaista se ei ole, se on selvä:) On ihan hyvä muistaa, että itse kommentin sisältö kertoo usein enemmän kommentoijasta kuin kommentoitavasta! 

  Tykkää

 9. [quote author=”Vierailija” time=”14.08.2013 klo 11:11″]
  ”Mitä tulee tämän blogin harvaakin harvempiin kritiikkeihin, muistan nähneeni kehitysehdotuksiakin. Tämä on Johannalle työtä, samaan tapaan kaikissa töissä käydään kehityskeskusteluja miksei se olisi täälläkin mahdollista. Melko kiintoisaa jos vetäisin työpaikalla herneet nenään ja lähtisin nenä taivasta kohden loukkaantuneena tuolit kolisten paikalta kun esimiehen kanssa pohditaan mitä ehkä kannattaisi tehdä toisin:D
  Siis ihanko totta joku lukija mieltää itsensä Johannan esimieheksi ja käyvänsä kehityskeskusteluja kommentoimalla blogia?! Esimiehen kritiikkiin Johanna tai kuka tahansa varmasti suhtautuu ihan eri tavalla kuin jonkun lukijan kritiikkiin tai kehtitysehdotuksiin. Me lukijat ei vain olla mitään esimiehiä bloggaajille. Jotenkin mua ärsyttää tämä asenne, että kuvitellaan voitavan vaatia bloggaajalta sitä ja tätä vain siksi, että bloggaaja saa blogista palkkaa. Eihän me lukijat bloggaajien palkkoja makseta vaan ihan ilmaiseksi saadaan. Että ihan vois ottaa vastaan sen mitä annetaan sen kummemmin mukisematta. Ja jollei tykkää, niin lukee sitten jotain muuta. Tai aloittaa vaikka oman blogin, johon voi sitten pyytää kehitysehdotuksia. Että ihan sitä voi aloittaa kehittämisen omasta itsestään.
   

  Tykkää

  1. Juuh 🙂 Munkin on jotenkin vaikea ajtella et te olisitte kaikki mun esimiehiä ;)) Ollaan mieluummin ihan tasa-arvoisia tai sit mulla on kauhea paine päällä 😀

   Tykkää

 10. Tämä on vaikea juttu. Olisi helppo sanoa, että: ”Älä lue, jos et tykkää.” Toisaalta ainakin itse on mukava saada lukijoilta palautettakin, kunhan se pysyy asiallisena. Itse olen ihminen, joka ottaa todella helposti itseensä ja juuri palautteiden käsitteleminen on vaikeaa. Varsinkin, kun suosituissa blogeissa ne palautteet kyllä ylittävät sen asiallisuuden kynnyksen.
   
  Minusta tärkeintä on pitää oma tyyli ja se, mikä itsestä tuntuu hyvältä, jos blogia alkaa muuttamaan liikaa lukijoiden toiveiden mukaan, siitä häviää se alkuperäinen lähde eli sinä. Jatka samaan malliin ja mukavaa syksyä!
  http://keyword-love.blogspot.fi/

  Tykkää

 11. Hei.
  Kyllä asiallinen kritiikki on joskus paikallaan, mutta jatkuva arvostelu ja peitellyin sanakääntein hakkuminen on mielestäni epäasiallista.
  Maailma on täynnä blogeja, joten luulisi näille ”kestokriitikoille” löytyvän muitakin blogeja luettavaksi.
  Minä luulen, että taustalla on kateutta, pahansuopuutta jne. Se myrkyttää mielen ja saa ihmisen suhtautumaan asioihin negatiivisesti.
  Hienoa, että osaat katsoa asiaa omasta vinkkelistä noin hyvin.
  Tässä blogissa oli sitä jotain, jota kaipailin tässä taannoin.
  Kiitos Sinulle ja mukavaa syksyä.
  t. sassuli

  Tykkää

 12. Unohtui mainita edellisessä kommentissani (14.8. klo 17:52), että loppulauseeni olivat siis ihan vain kehitysehdotuksia. Eihän kenenkään nyt sellaisista pidä mieltään pahoittaa jos vähän kehitysideoita esittää tai kritisoi:)
  Iloista elokuuta kaikille!

  Tykkää

 13. Ihan ensiksi haluan kiittää sinua blogistasi – ihania kuvia ja mukavan elämänmakuista tyyliä. Käyn lähes päivittäin katsomassa postauksiasi; tämä on ainoa blogi jota seuraan säännöllisesti. Mielestäni se on tyylikäs ja saan hyvän mielen ja joskus jopa sisustus- tai pukeutumisvinkkejä. Hienoa, että laitat itsesi likoon omalla nimelläsi ja kuvallasi. Tarvitaan hyvää itsetuntoa, että jaksaa kritiikkiä ja usein myös kateellisten panettelua (en puhu nyt välttämättä tästä keskustelusta). Jatkan mielelläni käyntejä täällä ja arvostan upeaa asennettasi! Toivottavasti jaksat jatkaa! Hyvää loppukesää!

  Tykkää

 14. Hei! Luen paljon erilaisia blogeja ja olen niin kiitollinen jokaiselle blogaajalle,joka avaa sydämensä ja elämänsä meille luettavaksi,että kritiikin,jos siihen aihetta on, pidän itselläni.Välillä sitä näkee todella ikäviä kommentteja ja mietin itsekin mistä se kumpuaa.Yleensä aika negatiivinen kritiikki kertoo enemmän sen kirjottajasta kuin blogista sinänsä. Ja joitakin blogeja en sitten vain lue,jos koko ajan nyppi jokin siinä bloggarin tavassa käsitellä asioita. Kiitos tästä blogista:olen saanut paljon hyviä sisutus-ja vaateideoita.Ja blogin myötä myös yritän saada perhettä innostumaan Norjan lomasta,sillä siellä näyttää niin hurmaavalle.Ihanaa syksyä Kalastajan vaimolle ja kaikille blogin seuraajille
  -kirsisusanna-

  Tykkää

 15. Samaa mieltä että sinulla on ihanat kuvat, kauniit vaatteet ja positiivinen elämänasenne. Kannattaa jatkaa samaan rataan ja jättää kateelliset kommentit omaan arvoon!! = )

  Tykkää

 16. En voisi enempää samaa mieltä olla. Toinen juttu mikä typäsee iha tosissaan on se, että tökeröä käytöstä ja toisen loukkaamista perustellaan sillä, että minä kun olen niin suora ja sanon asiat suoraan. Huonoa käytöstä se minusta on.

  Tykkää

 17. Ihana asu siskolla! Hame varsinkin! 🙂 itse olen lukenut blogiasi reilu pari vuotta ja joka kerta on ollut inspiroivia kuvia. Ei voi sanoa ainakaan tylsiksi!
  Laura

  Tykkää

 18. Kivoja nää sun ajattelupostaukset, näkee et fiksu nainen on kyseessä =) Ja sun blogi on ihana ja kaunis ja inspiroiva – I love it!

  Tykkää

 19. Se, että olisi korkeasti koulutettu ja paljon opiskellut ei takaa ihmisen älykkyyttä. Yleissivitykseen kuuluu myös käytöstavat ja toisinaan kyky hillitä ”kielensä”. Jatkuva toisten arvosteleminen ja ylenpalttinen kritiikki on tylsää, usein epäkohteliasta ja aivan tarpeetonta pätemistä. Varmasti jotkin asiat tai ihmiset joskus ärsyttävät, mutta sivistynyt ihminen kyllä ymmärtää  kunnioittaa erilaisuutta ja olla vaikka sitten ihan hiljaa, jos tympii. Aina ei tarvitse valittaa ääneen.
  Tämä blogi on lempiblogini, jatka samaan malliin Johanna ❤
  * Tiikerikakku

  Tykkää

 20. Ihan vain yleissivistykseksi. Huomaan, että et ole käynyt korkeakouluja. Monet ajattelevat kriittisesti, koska ajattelun taso on hilattu ylös. Ei otetakkaan asioita niinkuin ne aamulla lehdessä painetaan.  Niin, ja tieteen tehtävä on kyseenalaistaa. Ajatella kriittisesti. Mutta tämä on tottavie vain hoitajan blogi.

  Tykkää

 21. ”tämä on tottavie vain hoitajan blogi” – Tämäkö on sun mielestä osoitus sivistyneisyydestä?

  Tykkää

  1. Se on mun hehhe 🙂 Ralph Laurenin vanha joskus käytettynä ostettu 🙂 Aarre ❤

   Tykkää

 22. Samaa mieltä kuin aiempi kommentoija: jos kritiikillä viitataan siihen kommenttiin, jossa pitkäaikainen lukija toteaa blogin sisällön miellyttävän häntä aiempaa vähemmän, en minäkään näkisi tuota erityisenä ”kritiikkinä”. Minusta tämmöinen keskustelualue sietää pieninä määrinä tuollaisiakin, valtavirrasta poikkeavia kommentteja. Kommentin voi hyvin jättää omaan arvoonsa tai korkeintaan pysähtyä muutamaksi sekunniksi miettimään, onko blogin sisältö tosiaan muuttunut johonkin suuntaan.
  Ilkeämielistä ”kritiikkiä” en minäkään hyväksy, eikä sellaista täällä ole tainnut juuri näkyäkään (paitsi tuo äskeinen ”hoitajan blogi” -kommentti).

  Tykkää

  1. Juu tottakai, en ole mistään yksittäisestä kommentista hermostunut ja todellakin siedän vähän kaikenlaista kritiikkiä. En oikeastaan halunut niinkään viitata oman blogini kritisointiin -siitä tuli vain mieleen yleinen kriittisyyden ihainnointi ja siihen pyrkiminen. Eli ei noi mun blogin kommentit ollenkaan olleet pahoja, tää ajtus on muutenkin ollut mielessä 🙂

   Tykkää

 23. Ensinäkin kiitos blogista, pidän kuvistasi paljon! Pakko kertoa mielipiteeni asiasta, itse seuraan pääsääntöisesti nuoren henkilön blogia joka on kasvotuttu samasta koulusta jossa minä opiskelin. Syy tähän on se, että minun mielikuvani hänestä henkilönä on täysin eri opiskelijana kuin bloggaajana. Hän antaa itsestään ”täydellisen” kuvan mikä minusta on jotenkin hauskaa, koska sitä hän ei ole. Tämän takia seuraan toisinaan myös sinua, pääsen pois hetkeksi omasta arjesta, kun katson iloisia vaatteitasi, jotka eivät ole muuten minun tyylisiä ollenkaan.;) Tällä pitkällä sepustuksella yritän kertoa sitä, että ihmiset lukevat blogeja eri syistä ja kommentoivat eri tavalla. Älä välitä, jatka eteenpäin! Miksi pahoittaisit mielesi turhaan? P.s jospa joskus kuvaisit jutun, kun kaikki on huonosti? Tämä voisi meihin paatuneisiin pessimistisiin ihmisiin kolahtaa;) Mukavaa syksyä!

  Tykkää

 24. Vierailija
  14.08.2013 klo 10:44

  Ihan vain yleissivistykseksi. Huomaan, että et ole käynyt korkeakouluja. Monet ajattelevat kriittisesti, koska ajattelun taso on hilattu ylös. Ei otetakkaan asioita niinkuin ne aamulla lehdessä painetaan.  Niin, ja tieteen tehtävä on kyseenalaistaa. Ajatella kriittisesti. Mutta tämä on tottavie vain hoitajan blogi.

  :DD. No joo….Blogitekstejä ei ehkä kannata arvioida samoilla mittareilla kuin tieteellisiä julkaisuja? Myös niiden funktio on ymmärtääkseni vähän erilainen? Sitä paitsi tuskin tieteellistä julkaisuakaan  kritisoidaan tyyliin ”onpa tylsää tekstiä”, ”ruma fontti” tai ”tutkijalla rumat vaatteet”….
  On olemassa sivistystä ja sivistystä ja joskus se ajattelun taso kannattaisi ehkä hilata vähän alemmaksi. Ainakin välillä.
  Mutta vaikka ymmärränkin Johannan ajoittaisen kyllästymisen näihin turhiin ja asiattomiin kommentteihin, niin ehkä kannattaisi vain niellä kiukkunsa ja olla reagoimatta ja kommentoimatta mitään. Nämä keskustelut kuin vain vetävät puoleensa juuri ne henkilöt, joista ei ehkä niin olisi väliä Ja näitä taisteluita ei voi voittaa, tässä tulee vain vedetyksi sinne samaan pahansuopuuden happamaan suohon. Itsekin sinne putosin :D.
  Sulla on kiva blogi ja paljon tyytyväisiä lukijoita. Koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee :).

  Tykkää

  1. Eieieie, en halunut reagoida noihin kommentteihin niistä vain tuli tällainen ajatus… (jos reagoisin ärsytystäni, niin sitten olisi ihan erilaiset kommentit kyseessä ;))

   Tykkää

 25. Jag tycker exakt som du! Gillar din blogg! Vackra miljöer, kläder och människor! Så fin klänning och cardigan! Ja niin upeet pinkit lenkkarit!! Nike, vai minkä merkkiset?
  mvh Cia

  Tykkää

 26. ”Siis ihanko totta joku lukija mieltää itsensä Johannan esimieheksi ja käyvänsä kehityskeskusteluja kommentoimalla blogia?!”
   
  Siis ihanko totta sinä et ole tuon enempää tajunnut kaupallisten blogien ideaa?!?!? Luuletko tosiaan että Johanna olisi ilman meitä lukijoita täällä MeNaisissa? Ilman meitä jotka näemme nämä suorat mainokset ja ne jotka on peitelty postauksiksi? Kuinka naivi voi olla, vai oletko itse palkallinen bloggaaja.
  Bloggaaja on palkallisena itsensä ja lukijoidensa summa, senhän nyt sanoo järkikin. Eihän mitään työtä yksipuolisesti, ilman tarvetta voi tehdä, se on puuhailua ja harrastusta mutta kun maksetaan palkka, maksaja siitä hyötyy. Tässä tapauksessa lukijoiden kautta joita ilman tätä työtä ei ole. Paljonko enemmän tähän tarvitaan rautalankaa?

  Tykkää

 27. Tämähän oli ajankohtaista. Nimittäin kun arvoisa pääministerimme juuri eilen valmiiksi kirjoitetussa ja pureskellussa kannanotossaan korosti kyseenalaistamisen merkitystä ja auktoriteettien kaatumista, heh. Sama virsihän on tuolla maailmalla, esim. Briteissä, käyty oikeistopuolueiden suusta jo vuosia sitten. Individualismi kun sattuu lisäämään mm. kuluttamista. Ja engagement lisääntyy, you know.
  Juuri tällainen ”muodikas” kyseenalaistaminen ja kritiikin vaatimus saa yleensä esiin kaikista idiooteimmat ihmiset. Ne, jotka eivät osaa pitää turpaansa *koskaan* kiinni. Jo pelkästään alakoululaisen lapseni luokalta pystyy hyvin osoittamaan sormella ne kullanmurut, joita on kotona oikein painostettu kyseenalaistaan kaikenmaailman auktoriteetit ja konventiot. Ihan sama, onko kyseenalaistuksessa tai kritiikissä mitään substanssia. Pääasia on KOVA ÄÄNI. Ja aikuisissa tietysti sitten on näitä oikein olan takaa. Opetan itse yliopistossa, ja voin vakuuttaa, että ekan vuoden opiskelijoille ei kelpaa mikään. ”Siis niinku mikä tän pointti niinku on?”, kysyy hän, filosofian lukiokurssista kiitettävän saanut ihmisenalku.
   
  Minä minä minä. Ja näin on älykäs narsisti taas saanut oman ihanan äänensä kuuluviin. Ojennettu on nyt bloggaajaa, hoitajaa. Sus siunaa.
  Koita kestää ja aurinkoista syksyn jatkoa.

  Tykkää

 28. Heippa, 
  olen seurannut blogiasi jo monta vuotta ja mielestäni kuvat on kauniita:) Aiheet on monipuolisia ja kiinnostavia. On ollut luontokuvia ja ihania asuja myös matka- sekä sisustuskuvia. Blogiasi on kiva seurata ja jos joku  on muuta mieltä, niin jättäköön sitten lukematta : ) Mukavaa loppukesää Johannalle!!!

  Tykkää

 29. Oooooooooooooooo ihana blogi, ihanaa. Missään en ole näin upeita mielen tuotoksia tai asuja nähnyt! Melkein menetän tajuntani tämä pyyteettömyydeen edessä kun bloggaaja meille loputtoman ahneille lukijoille armeliaasti vaivojaan säästämättä orjana postaa. Mistä tällaista hyvyyttä kumpuaa??
   
  Näinkö? Kaikki kriittisyyshän on saatanasta, se viesti AINA näissä ketjuissa koetetaan saada läpi, naminami vaan koska jos mitään eriävää sanoo kateellisuushan siinä puhuu. Huokaus.
   
  -positiivari

  Tykkää

 30. Hei Johanna, syksy taitaa ahdistaa nyt liikaa täällä…laitetaan jo stoppi tälle sanatulvalle.  Ihanaa syksyn alkua kaikille ” kriitikoille” 🙂

  Tykkää

 31. Minua jossain määrin ärsyttää tämä positiivisuuden ylistäminen. Pitää olla niin positiivinen ja ajatella vain myönteisesti ja jos ei tee näin, on valittaja tai kritisoija. Valittajia kuuluu karttaa, niin neuvotaan jopa mm. Facebookissa kulkevissa opastustaulusissa ja onnellisuushypetyksissä. Huomaan tämän ilmiön myös omassa ystäväpiirissäni. Jotkut ovat ryhtyneet ”positiivisiksi” ja julistavat sitä, että ajattelevat positiivisesti kaikesta ja arkisissakin asioissa kaikki on niin ihanaa.  Mutta usein nämä positiiviset ystävät eivät ole kovin hyviä ystäviä. Ei heiltä saa minkäänlaista sympatiaa, jos elämässä menee oikeasti huonosti, koska sitähän vaan valittaa turhasta. Miksei toisinaan saisi valittaa ja todeta, että olipas paska päivä kaikin puolin? Miksei saisi todeta, että mahtaa tuollakin olla tylsä elämä, jos ei mistään muusta kirjoita kuin uusista tavaroista ja retkistä ulkomaille takaisin? Jos sitä kaikki olisivat niin onnellisia nykytilaan, niin roikuttaisiin varmasti edelleen siellä puun oksalla viidakossa.
   
  Minun mielestä, kun ”julkisen elämän aloittaa”, pitää hieman kestää sitä, että kaikki eivät tykkääkään siitä mitä tekee. Eikä siitä kannata loukkaantua, jos valittaminen ei ole vakavaa, kuten tässä tapauksessa. Saahan sitä pitää jotain tylsänä, suurin osa kuitenkin näyttää pitävän tätäkin blogia inspiroivana. Sitä tapahtuu vaikkei blogi-julkkis olisikaan. Jokaisen ihmisen elämässä ja lähipiirissä on toisia ihmisiä, jotka eivät pidä tekemisiäsi ratkaisuja hyvinä. Toisinaan huonon palautteen saaminen on ihan tarpeen, jos on tehnyt tai tekemässä jotain aivan päätöntä. Eli kyllä minun mielestä saa antaa ja pitää kestää kaikenlaista palautetta.

  Tykkää

  1. Voih 😦 Kun en loukkaantunut yhdestäkään kommentista harmi että tää on ymmärretty näin. Arvaa mitä. Kestän yllättävän paljon ”kritiikkiä” ja jopa julkaisen ihan kaiken täällä, kaikkien luettavaksi -mitä aika harva bloggari tekee. Enkä kirjoittanut tätä postausta kiukkuisena yhdestäkään kommentista. TIEDÄN etten miellytä kaikkea ja TIEDÄN että tähän hommaan kuuluu jaksaa ottaa vastaan myös ”krittiikkiä”. Silti kyseenalaistan kaiken nykymaailman kritiikin välttämättömyyden.

   Tykkää

 32. 84: Asiaa! Juuri noin. Positiivisuuden pitää olla aitoa, ei mitään päälleliimattua päätöstä että vaikka pää räjähtäisi vitutuksesta tai surullisuudesta niin minähän tyttö hymyilen niin että veri ikenistä roiskuaa ettei vaan herrajumala mua päästä syyttämään kriittisyydestä tai valittamisesta.

  Tykkää

 33. Mä aina ihmettelen tätä. Eihän kukaan päivästä toiseen kierrä sellaisessa vaatekaupassakaan huutelemassa mielipiteitään valikoimasta, jos siellä tietää ettei omannäköisiä tai kokoisia vaatteita löydy. Silloin lähtee pois eikä tule toiste. Etsii sen itseään miellyttävämmän. Kuka viitsii haaskata aikaansa kerta toisensa jälkeen vierailemalla blogissa, jota pitää tylsänä? Vaatekaupat tarjoavat valitsemaansa valikoimaa ja siellä käy ostoksilla ne, jotka tykkäävät. Sama asia luulisi olevan blogeissakin. Blogi on kirjoittajansa näköinen eikä kaikkia voi eikä kuulu miellyttää. Jos ei tunnu mielenkiintoiselta, niin pitää etsiä toinen blogi, jossa viihtyy lukijana. Eikös vain:)

  Tykkää

 34. Vierailija
  15.08.2013 klo 09:51

  Oooooooooooooooo ihana blogi, ihanaa. Missään en ole näin upeita mielen tuotoksia tai asuja nähnyt! Melkein menetän tajuntani tämä pyyteettömyydeen edessä kun bloggaaja meille loputtoman ahneille lukijoille armeliaasti vaivojaan säästämättä orjana postaa. Mistä tällaista hyvyyttä kumpuaa??
   
  Näinkö? Kaikki kriittisyyshän on saatanasta, se viesti AINA näissä ketjuissa koetetaan saada läpi, naminami vaan koska jos mitään eriävää sanoo kateellisuushan siinä puhuu. Huokaus.
   
  -positiivari

  Ja siis tietty tarvii mennä äärilaidasta toiseen kun eihän sitä harmaata ”normaalia” kritisoidaan asiasta eikä valiteta kaikesta – aluetta oo olemassakaan..

  Tykkää

 35. Ihana blogisi on ainut, jota olen vuodesta toiseen seurannut! Aivan ihana, kuvat, ajatukset, sisustukset ja vaatteet 🙂 Love it! Olen samoilla linjoilla kanssasi täysin, mitä tulee aiheeseen.

  Tykkää

 36. Kiitos Sinulle ihanasta, inspiroivasta blogistasi. Itse olen ”perhokalastajan vaimo”, miehen mielenkiinto on kalastusasioissa ympäri vuoden. Itse taas tykkään sisustella, laittaa kotia ja mökkiä ja kiinnittää huomiota koko meidän uusperheen pukeutumiseen. Ei tärkeimpiä asioita maailmassa, mutta tuottaa iloa mulle, ja sitä kautta lähimmille (se, että oon mukava ja innostunut vrs. että makaisin vaan sohvalla surkeana illat sohvalla – sekin kausi on koettu, eroni jälkeen). Monet kerrat olen innostunut kivoja juttujasi ja kuviasi katseltuani eri hommiin; lenkille, puutarhaan tai kokkailluun, jne.. 🙂 kiitos!

  Tykkää

 37. Vierailija
  15.08.2013 klo 08:13

  ”Siis ihanko totta joku lukija mieltää itsensä Johannan esimieheksi ja käyvänsä kehityskeskusteluja kommentoimalla blogia?!”
  Siis ihanko totta sinä et ole tuon enempää tajunnut kaupallisten blogien ideaa?!?!? Luuletko tosiaan että Johanna olisi ilman meitä lukijoita täällä MeNaisissa? Ilman meitä jotka näemme nämä suorat mainokset ja ne jotka on peitelty postauksiksi? Kuinka naivi voi olla, vai oletko itse palkallinen bloggaaja.
  Bloggaaja on palkallisena itsensä ja lukijoidensa summa, senhän nyt sanoo järkikin. Eihän mitään työtä yksipuolisesti, ilman tarvetta voi tehdä, se on puuhailua ja harrastusta mutta kun maksetaan palkka, maksaja siitä hyötyy. Tässä tapauksessa lukijoiden kautta joita ilman tätä työtä ei ole. Paljonko enemmän tähän tarvitaan rautalankaa?

  No, toki Johannan blogi ei olisi Me Naisissa, jos sillä ei olisi lukijoita. Mutta varmaankin Johannan blogi saisi vielä siellä olla, vaikka sinä ja pari muuta kriitikkoa jättäisittekin sen lukematta. Suuret lukijamäärät kyllä takaavat, että bloggaaja varmastikin saa palkkansa jatkossakin. En ole bloggaaja tai edes naiivi (kirjoitetaan siis kahdella ii:llä). Pointtini oli se, että Me Naisissa Johannalle voidaan antaa palkanmaksajan ominaisuudessa kehitysehdotuksia ja kritiikkiä, mutta meillä lukijoilla ei ole samoja valtuuksia. Ei bloggaajan siis tarvitse jokaisen lukijan kritiikistä välittää, eikä muutenkaan ole mahdollista kirjoittaa blogia, joka miellyttää kaikkia ihmisiä. Suuria massoja kuitenkin miellyttää blogi ihan sellaisena kuin se on.
  En siis tarvitse rautalankaa enempää. Lupaan myös, etten enää tähän keskusteluun osallistu, ja kuormita enempää kommenttilaatikkoa. Mukavaa päivää kaikille!
   
   

  Tykkää

 38. Tykkäsin kovasti kirjoituksestasi. Olen itsekin ihmetellyt tätä samaa ilmiötä. Sinun tekstistäsi inspiroituneena jatkoin aiheesta omassa blogissani valokeila.wordpress.com. Keskustelua nimittäin kriittisyydestä mielestäni ehdottomasti kaivataan. Minusta kriitikin tulisi olla sellaista, että siitä voidaan keskustella eikä niin että se on yksipuolista toisten (ajatusten) teilaamista.

  Tykkää

 39. Minä tykkään kovasti  blogistasi, kauniista kuvista ja inspiroivista tyylivinkeistä. Sekä sinulla että siskollasi on molemmilla niin omannäköiset ja varmasti persoonaan sopivat tyylit, että kuvia katselen ilolla ja hyviä ideoita saaden. Jos vaan mahdollista niin siskosi asujakin näkisi vielä useammin, ja Johanna sun perinteiset päivän asu -postaukset on mun henk.koht. suosikkeja 🙂
  terveisin Katriina

  Tykkää

 40. Heippa Johanna!
  Olen lukenut blogiasi monet vuodet ja alkuun aktiivisesti kommentoin ja jaoin mielipiteitä nimimerkillä Ninni. Positiiviset ajatukset ja kauniit kuvat ovat saaneet minut lukemaan vuodesta toiseen. Mutta sellaisen muutoksen olen tehnyt, etten enää itse tänne mitään kommentoi ja enkä ole kiinnostunut mitä tänne muut kommentoivat! Eli en siis enää lue näitä kommenteja, tällä kertaa postauksesi sai minut piiiiiiitkästä aikaan lukemaan kommentteja ja totesin taas että EI KIITOS!
  Aurinkoista loppukesää ja lämmintä syksyä sinulle, perheellesi ja blogisi seuraajille ❤
  Ninni

  Tykkää

 41. Vierailija
  14.08.2013 klo 10:44

  Ihan vain yleissivistykseksi. Huomaan, että et ole käynyt korkeakouluja. Monet ajattelevat kriittisesti, koska ajattelun taso on hilattu ylös. Ei otetakkaan asioita niinkuin ne aamulla lehdessä painetaan.  Niin, ja tieteen tehtävä on kyseenalaistaa. Ajatella kriittisesti. Mutta tämä on tottavie vain hoitajan blogi.

  Voi, voi…tätä minä juuri tarkoitin sillä, että älykkyys on muutakin kuin koulutusta ja kirjatietoa…toisaalta nää nirinarikommentit on aika hyvää viihdettä 🙂
  *Tiikerikakku
   

  Tykkää

 42. Luen aika paljoon blogeja (mieheni mukaan liikaa?!), sillä rakastan sitä, kun pääsen hetkeksi irti arjesta .. kauniiden kuvien ja hyvin kirjoitettujen tekstien avulla! :)Mikä parasta, tämän blogin avulla olen tehnyt käytännössä jopa virtuaalisen kesälomamatkan Norjaan ;)Kiitos siis!Tämä kritiikki on aiheena huvittava asia ja mielestäni Johanna osui naulan kantaan. Suomalaisten (osan meistä) on vaan pakko valittaa. Blogien kohdalla se on niin hupaisaa!”Olen vuoden lukenut blogiasi, enkä pidä siitä..”Voi hyvä ihminen, miksi olet käyttänyt vuoden lukemalla blogia, josta et pidä? 😀

  Tykkää

 43. Voi taivas!!!! Olet sitten käynkorkeakoulun käynyt tai et, mutta blogisi on Maailman PARAS. Jatka samaan malliin Johanna, koska sulla on tajua elämästä ❤

  Tykkää

 44. Minun mielestä ihmisten kannattaisi enemmän äänestää jaloillaan kuin äänellään. Tai no nettimaailmassa ei varmaan voi puhua jaloista mutta kuitenkin 😀 On monia blogeja joissa ajatusmaailma, tekstit tai kuvitus ei vastaa sitä mistä itse tykkään. Silloin en lue sitä PISTE. Olen törmännyt blogeihin joissa voisin kommentoida kirjoittajan erittäin huonoa oikeinkirjoitustaitoa, muiden blogien matkimista, huonoja kuvia jne. Mutta miksi vaivautuisin. Ehkä se lukijamäärä kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Jos blogi on hyvä ja mielenkiintoinen niin sitä luetaan ja paljon. Johanna lukijamäärästä päätellen ei voi väittää että tämä nyt hirveän tylsää olisi. Minä ainakin odotan postauksia kuten myös muutamasta muusta blogista joka päivä että mitäs kivaa sieltä nyt tulee. Mulle riittää tunnelmalliset kuvat, satunnaiset sisutus- ja käsityöonspiraatiot ja vinkit hyviin meikki-, vaate-, ja sisustuslöytöihin. Kiitos Johanna ihanasta blogista, älä vaan ikinä muutu!

  Tykkää

 45. Käyn lukemassa blogiasi, mutta aikaisemmin en ole kommenteja jättänyt, nyt pakko laittaa kommentti 🙂 Hyvä kirjoitus!! Kaiken kritisoiminen tekee ihmisistä lopulta negatiivisia ja katkeria ja katkeruus tappaa elämän ilon! Entä jos oikeasti oltais johonkin tyytyväisiäkin!  Kuitenkin aina on valinnan mahdollisuus esim. lukea tai olla lukematta tätä blogia. t: psyk. sairaanhoitaja 🙂

  Tykkää

 46. Kiitos ensinnäkin hienosta blogista, jatka omaan ihanaan tyyliisi! Minäkin teen niin kuin joku muukin kommentoija,  että seuraam blogiasi säännöllisesti, mutta en jaksa kommentteja pahemmin lukea, vaikka seassa olisi yksikin tylsä kommentti, niistä tulee usein vain huonolle tuulelle. Kirjoituksesi kritiikistä kritiikin vuoksi oli tosi osuva, se on ikävästi ajan hengessä. Ei pelkästään Suomessa, vaan esim yhdysvalloissa asuvat ystäväni ovat kertoneet tositv-ohjelmista levinneen ”tylyttämisen” levinneen muuallekin, niin että toisten ihmisten ulkonäköä ja tekemisiä kommentoidaan tosi ilkeästi. Ei yhtään kiva ilmiö! Positiivisuuden puolesta…
  Tiia

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: